-
Odp: Na jakich żelach pracujecie
Woszczurku ale moje żele też pieką. (pracuję na BB i kryształku z SF) Kiedyś pracowałam żelami alessandro i glamour (bardzo gęste) i oba bardzo piekły. Może to normalne przy gęstych żeliczkach?
Mam serię żeli z allepaznokcie ale jeszcze nie testowałam. Kolorówki używam od dawna i myślę, że jest super. Tylko należy kłaść bardzo cienkie warstwy:)
-
Szkolenie mialam na IBD i baardzo mi sie podobaja te zele, ale z przyzwyczajenia kupowalam SF i nie narzekalam nigdy na nie, nie zapowietrzaly sie, trzymaly sie bardzo mocno, co do zolkniecia do przy 1 fazowym nie bylo problemu, ale przy 3 fazowym juz troszke widac zmiane barwy... Jakis miesiac temu kupilam zel all in one z nails company glownie, dlatego ze SF budujacy strasznie piekl w lampie i nie dalo sie tego wytrzymac a NC zostal mi polecony jako delikatny i nie piekacy i faktycznie tak jest, ale strasznie sie zapowietrza, rozlewa na skorki, a co najgorsze odchodzi od paznokcia...zeby zrobic bez zalnia skorek trzeba sie bardzo nameczyc i napracowac gdzie pracujac na SF lub IBD idzie to o wiele latwiej i sprawniej. Moral z tego taki ze teraz kupuje 3 fazowki z IBD..
-
Ja mam Sun Flower, jednofazowy. Nie piecze w lamoie, nie rozlewa się. Jestem początkująca, ale pracuje mi się na nich bardzo dobrze.
-
ja również sun flower jednofazówke używam i jestem zadowolona ale czasem zdarza się że nie które klientki piecze
-
kalaga nie wszystkie gesciochy pieka:Dja mam silcare perfekt i nie piecze:P
alessandro kiedys robilo zele kwasowe i piekly jak cholera
galaretka z basic to najgorszy zel jaki kupilam i popazyl mi loze;[;
pomieszalam go z farbkami witrazowymi u teraz uzywam go tylko do robienia koncowek:)
z spnu mam buildera i tez nie piecze ale odkad zaczelam uzywac perfekt to ten poszedl w odstawke:D
-
Alessandro kiedys moze piekly,teraz pewnie tez niektore pieka zwlaszcza te kwasowe.
Ja mam teraz Fill up alessandro i nic nie piecze a wczesniej to mi cisnienie podchodzilo
jak wkladalam reke do lampy.
-
Ja mam zel alle paznokcie i sun flower:)
ale najlepszy jest sun flower łatwy w obrobce śliczny polysk nie zapowietrza co w przeciwienstwie do alle paznokci niestety si e zapowietrza:) jednym słowem jest super:)!!
polecam go jak najbardziej:D
-
ja powoli na PB sie przerzucam, moze ktos mi podpowiedziec czy na nich pracuje i są ok? :)
-
Cytat:
Napisał
Sweetestgirl13
Ja mam zel alle paznokcie i sun flower:)
ale najlepszy jest sun flower łatwy w obrobce śliczny polysk nie zapowietrza co w przeciwienstwie do alle paznokci niestety si e zapowietrza:) jednym słowem jest super:)!!
polecam go jak najbardziej:D
i mogły byśmy podyskutować na ten temat ja też miałam i sun flower żele i teraz mam alle i u mnie jest na odwrót żel sf się zapowietrzał narazie mam z alle i nie zamienie na inny:good:a do alle kochana to ty primer uzywaj :blink:
-
Cytat:
Napisał
dzoana
ja powoli na PB sie przerzucam, moze ktos mi podpowiedziec czy na nich pracuje i są ok? :)
bardzo fane sa zele z PB :D ja pracowalam na nich po szkoleniu bo na tej firmie sie szkolilam:)
covera uzywam do tej pory, bialy zamienilam na galartke z ef teraz easy offa chce kupic z pb
a akryli z tej firmy nie zmienie na inne;)
-
Właśnie się zastanawiam, czy się z SF nie przerzucić na I-nails (DR je sprzedaje). Niektóre z was się o nich dobrze wypowiadały. Przyznam, że ceny mają baaardzo kuszące. Mógłby mi jeszcze ktoś coś o tych zelikach dopowiedzieć? Przede wszystkim czy nie pieką w lampie i czy ten jednofazowy clear się błyszczy czy potrzebuje glossa? Bo na SF już błysku nie daję, no i mnie nie boli.
-
ja nie wiem jak to jest... czy faktycznie te żele sie różnią czy tylko nam sie wydaje przez reklamę i opinie innych.. podświadomośc może nam podpowiedzieć na podstwaie zachwalań i innych. też ulegałam kiedyś reklamom i pewnie teraz tez ale...
moim zdaniem to czy żel sie zapowietrza czy nie to jest kwesita dobrego lub złego przygotowania płytki...
i kwestia PRIMERU a reszta (tzn większość żeli) to jeden kit, ewentualnie różniący jest jednym bądź dwoma składnikami
też mi sie niektóre pazury zapowietrzały a inne nie, używałam primer "półkwasówki" z basica
(piszę "pół..." bo niby napisane że bez kw., a troche śmierdział pod kwasowy)..
teraz od niedawna stosuje primer kwasówke z golden nails i jest bardzo duża poprawa.
abolutnie nic mi sie nie zapowietrza, ani allepaznkciowe żele, ani kolorowe basica, ani galaretka basica, ani lovela,
ani jakieś żele podstawowe i kolorowe "specjalnie produkowane dla pana fikusowego" -nawet niewiem co za nawza tego żelu...
pan fikus dał mi kilka próbejk żebym mu oceniła jak sie pracuje
w każdym razie [óki używałam innego primera i nie przykładałam sie aż tak bardzo do przygototwania płytki czasem sie zapowietrzały, niewiele ale jednak,
teraz przy porządnym przegotowaniu i kwasowym primerze trzyma sie jak beton...
-
Dodam swoje trzy grosze;]
Zaczełam od I-nails:
- jednofazówka uv - bardzo dobra - rzadszy żel, trzeba uważać aby nie zalać boczków, ale ładnie się poziomuje i trzyma,
- budujący clear - taki sobie - lubi bąblować i tak średnio mi się nim budowało szkielet,
- gloss - dobry - ładnie błyszczy i nawet się tk szybko nie ściera,
- extreme white - nie podszedł mi - trzeba nakładać cieniutką warstwę, bo lubi bąblować w lampie, ale i tak przeważnie nakładałam drugą warstwę, bo miałam prześwity,
- pink blush - taki sobie - dla mnie za blady,
- primer max i dehydrator (bond) - nawet ładnie trzymają się na nich pazurki.
Z Perfect Beauty:
- blush - super - średniogęsty, ładnie buduje mi się nim łuczek, nie bąbluje,
- white - bardzo dobry - rzadki, ale ładnie i dokładnie kryje przy pierwszej warstwie,
- cover - bardzo dobry - kryje w 100% i ma ładny kolorek,
- easy off - dobry - dobrze utwardza naturalki, ale ciut za rzadki dla mnie.
Kilka dni temu dostałam paczkę z soak off z ImpressioNails. Wczoraj testowałam, ale napiszę o nich coś więcej w temacie soak off;]
-
A piekły Was te I-nails w lampie?
-
Kochana nawet najlepszej jakości żele mogą piec :( dzieje się tak zazwyczaj w sytuacjach kiedy płytka paznokcia jest przepiłowana i po nałożeniu żelu podczas utwardzania w lampie zachodzi proces polimeryzacji, czyli łączenie żelu z naturalną płytką :) żel może piec również podczas ciąży czy przy chorobach np. tarczycy :)
ja zaczynam moją przygodę z żelami od żeli GN i PB :) z PB odpowiada mi bardzo Base Gel, bo jest super wydajny i można stosować do metody 1, 2, i 3 fazowej :D świetny też jest Perfect White :) cover jak dla mnie za ciemny, dlatego cover mam z GN tak jak kolorówkę, choć kolorówka PB też świetna i bogata :) do formy polecam strong gel GN :D
-
miałam pisać to samo co Kamilka ze na pewno żel będzie piekł przy przepiłowanej płytce;)
-
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
Kochana nawet najlepszej jakości żele mogą piec :( dzieje się tak zazwyczaj w sytuacjach kiedy płytka paznokcia jest przepiłowana (...)
nie tylko wtedy, żel piecze też kiedy jest gęsty, im gęściejszy tym bardziej piecze, choć nie wszytskie, np, galaretka basica mnie piekła, GN ten strong (na którym NIE pracuję, ale maiłam po kilka razu na pazurach na warsztatch) za kazdym razem mnie piekł.. ale.. np teraz mam baaaaaaaardzo gęsty biały na koncówke, tak gęsty że 3 dni leżał z otwartym wieczkiem do góry "nogami" i ani drgnął i on mnie nie piecze wcale :blink:
-
Dlatego pisze, że nawet najlepsze żele mogą piec :P żel może też piec wtedy gdy jest za grubo nałożony! jednak najczęstszą przyczyną jest przepiłowana płytka :D
Woszczur mnie strong nie piecze :P a Ciebie piekł boś za dużo tego swojego nowego "covera" miała na ostatnich warsztatach :lol:
-
a to też Kamilka masz rację żel piecze też jak jest grubo położona warstwa
-
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
(...) a Ciebie piekł boś za dużo tego swojego nowego "covera" miała na ostatnich warsztatach :lol:
tiaaa, tyle że na 1szych warsztatach tez mnie piekł.. może ja mam jakąs płytkę słabszą... no nie wiem.. w kazdym razie ja używam tych rzadszych zeli typu "sredniogęsty" to mnie nie pieką:)
-
Cytat:
Napisał
silverghost
A piekły Was te I-nails w lampie?
Tak jak dziewczyny pisały, może piec z powodu przepiłowanej płytki, zbyt grubo nałożony, lub gdy gdzieś spłynie na skóreczkę.
Mnie osobiście i te osoby którym robiłam, jeszcze odpukać nic nie piekło - raz moją mamę budulec z i-nails i tylko na jednym pazurku;)
-
Na tę przepiłowaną płytkę to bym nie wpadła.
Czyli jeśli zrobiłam sobie pazurki 2 razy i nie piekło, to znaczy, ze płytki nie przepiłowałam :skacze:
Mnie SF nie pieką w lampie - gdyby to komuś miało się przydać.
Czyli trzeba na sobie wypróbować, czy pieką.
-
Cytat:
Napisał
elaxx76
i mogły byśmy podyskutować na ten temat ja też miałam i sun flower żele i teraz mam alle i u mnie jest na odwrót żel sf się zapowietrzał narazie mam z alle i nie zamienie na inny:good:a do alle kochana to ty primer uzywaj :blink:
Nie wiem ale żel z sun flower ładniej wyglada bardiej sie nłysczzy i wogole a w połaczeniu z bonderem nie ma szans na zadne zapowietrzenia co do alle lepiej sie niewypowiadac nawet jak dalam bonder z sf to podchodzily powietrzem i PRIMER tez uzywalam i nic... ale max 7 tyg wytrzymaly a min. 2 tyg oczywiscie z powietrzem a z sf nawet 2 iesiace i wiecej BEZ powietrza:P:P:D
-
Czy któraś z Was używa żeli RaNails? Co sądzicie o ich produktach, bo tak sie do nich przymierzam, ale zasięgnę jeszcze Waszej opinii..
-
ja słyszałam, że kolorowe żele mają dobre :)