stopy to nie aż tak duża robota,i masy też sie dużo nie zużywa.
Printable View
stopy to nie aż tak duża robota,i masy też sie dużo nie zużywa.
Ja biorę 40-45zł, nie mam wyszczególnionego samego zażelowania, ale bez frencha i ozdób to bym pewnie z 35zl policzyła.
dobry pomysł, ja też tak zrobiłam, no i z czasem odważysz się brać po cenach z cennika-wiem z autopsji:D
i zgadzam się zawsze będą takie co wydaje im się, że tanio( i pewnie kiepsko) i takie co stwierdzą, że drogo( bo na przeciwko za badziew trzymający się trzy dni, wykonywany przez stażystki które nawet o pazurach zielonego pojęcia nie mają... biorą 10 zł mniej)
przepraszm za wzburzenie, ale ja akurat mam taką sytuację-a swoich cen nie obniżę, bo robię od nich 100xlepiej- już nie jedną która tam poszła musiałam "ratować"-poprawiać
Za stópki kasuję 40 zł bez znaczenia co to będzie, ale najczęściej to jednak french :(
a za cale przezroczyste ??bo mam takie 2panie starsze co chca i nie iwem ile policzyc
może tak z 35-40zł?? bo w koncu na stópki idzie malutko żelu, a jeszcze jak bez ozdób to w ogóle.
Ja moge tylko tak na marginesie wspomniec ze w Polsce to jest naprawde niedrogo. 85 zl to jest super cena i nie ma co spuszczac.
W Hiszpanii w byle jakim salonie 40E a w powiedzmy normalnym salonie zel french: 70E (liczmy 1E-4zl = 280zl!!!) i tu sie mozna zastanawiac czy nie otworzyc wlasnego salonu :) dziewczyny zachecam :)
Rzeczywiście Joannab80 niezły przelicznik.
Ja dzisiaj powiedziałam 40 zł(dostałam 50 bo nie miała jak rozmienić ) za akryl na naturalne dość długie - frencz z kwiatkami akrylowymi i tak sie zastanawiam czy nie za dużo...bo robie w domu i na dodatek jeszcze sie ucze...
Natalia nie bij:P wiesz na kimś całkiem inaczej wychodzi niż na sobie no i dochodzi jeszcze kwestia tego ile sie bedą trzymały...
Ja być początkująca i to bardzo. Celowo tak napisałam bo na tyle jestem początkująca w tej dziedzinie.
Zrobiłam sobie pazurki a że spodobały się koleżance to też chciała takie . Zapytała ile za robociznę policzę. No cóż pomyślałam . Fachowiec to ja nie jestem i nawet nie mam prawa się porównywać. Ile jej policzyć pomyślałam?
Powiedziałam 25zł . Tak żeby mi się chociaż za materiały zwróciło. A i tak na tym zarobię bo będę mogła się pouczyć na innych pazurkach niż swoje.
:) ja jak narazie sie uczę i robie tylko znajomym, koleżankom :)
za stopki biorę 25
końcówka french lub brokat 35
ze zdobieniem 45
uzupełnienie 20-30 zł :)
Ja mieszkam w dużym mieście i u mnie w salonie ksometycznym za paznokcie biorą 65-80 zł.
Nie wiem jak to wygląda w studiach stylizacji paznokci, no w takich super to za frencha biorą 100/120 ale to w salonach renomowanych i Spa.
Więc ja biorę od znajomych 40 zł, teraz kupiłam dużo produktów i podniosłam do 50 zł i powiem że jak niektóre znajome piszą na nk ile biorę i mówię że 50 zł to nie są chetne na zrobienie:( a 50 zł biorę obojętnie czy to french czy brokat i zdobienie.
W sumie kursu nie mam a paznokciami zajmuję się od grudnia więc też jestem początkująca.
ja już się przyzwyczaiłam do tego, że nie mam klientek. Zainteresowanie jest dość spore, ale zawsze jak im napiszę cenę (45-50zł) to piszą "odezwę się potem" lub w ogóle nie odpisują. No a ja wolę nie robić wcale niż za grosze, bo potem to już w ogóle się przyzwyczają.
Dziewczyny wczoraj robiłam szpice co prawda krótkie i dzisiaj ma mi dziewczyna przyjść zapłacić ale niewiem ile wziąść?
ja bym policzyła tyle ile za bogato zdobione kwadraty:) z resztą musisz wpasować w swój cennik. ja nie rozdzielam na kształty, bo i tak jak komuś robię to tylko krótkie frenche
ja musze pomyslec nad jakims swoim cennikiem ale jakos nie mam pojecia ile w koncu brac ;P
Żel i Akryl od 60 zł
manicur 25
pedicur od 60zł
+ niespodzianka :skacze:
---------- Dodano o godzinie 16:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:30 ----------
parafinka 35 zł:ok:
ja zrobiłam sobie przykładowy cennik :) ten stempelek to tylko zabezpieczenie :P jak będę drukować dla siebie to będzie bez stempelka.
Cennik w całości zrobiony w photoshopie.
Jeśli ktoś by chciał to ja chętnie mogę zrobić ;).
Ceny wydają się być rozsądne. Fajnie pogrupowane w zależności od nakładu materiałów czy stopnia trudności wykonania. Mnie się podoba taki cennik.
Warto chyba nad takim pomyśleć.
super ten cennik
Joannab80 ,nie zgadzam sie z Tobą .W Polsce w stosunku do zarobków pazurki sa bardzo drogie.W Belfaście kosztuja od 25 do 40 funtów w salonie ,najniższa stawka na godzine wynosi 5,70 funta czyli najzwyklejszy pracownik zarabia na pazury niecałe sześc godzin!!!
w Polsce najniższa pensja 1000 zl a pazury 100 zl uważasz ze to tanio? Pracujesz około 23 dni w miesiacu ,wiec srednio wychodzi niecale 45 zl dziennie czyli na pazury w salonie (od 100 do 120 zl )okolo 3 dni pracy i to jest ta roznica :)