hahaha, te są boskie:crazy::crazy::crazy::crazy:
http://wdziek.info/images/articles/ppus/przesada.jpg
Printable View
hahaha, te są boskie:crazy::crazy::crazy::crazy:
http://wdziek.info/images/articles/ppus/przesada.jpg
he he he można męża po pleckach podrapać...albo podwórko grabić :D
Nie ma za co ;)
Kochane a pomżecie mi :((?? bardzo mi zalezy ...
jeśli chodzi o stopy , robi sie tipsy ? normalnie nakleja si tipsy i robi tak samo jak a dłoniach ? czy szablony ten wchodzą w gre jesli chodzi o stopy ?
I jeszcze jedno ! , czy jak nakladam sam żel i zdobie, chodzi o utwardzenie płytki w topach czy na dłoniach, to czy potrzebuje do tego jakiś iny żel ? czy może być ten sam co nakladam przy szablonie i tipsie, używam sun flower.
pomocy
Kaniusia na stópki tylko szablony...tipsy sa w sprzedazy ale jaka masz gwarancję ze twoje paznokcie są akurat w takim kształcie jak te tipsy:D.....formę mozesz sobie dociąć i dopasowac do palucha....pazurka na stopie przygotowujesz standardowo i nakładasz żel.....nie rozumiem o co chodzi.......jak piszesz.......chodzi o utwardzenie płytki w topach.....:huh: o top coat? czy co?
w TOPACH czyli w Stopach..... zjadłam S :P przepraszam najmocniej ;)
czy nakladamy ten sam zel jak przy szablonie ... czy ten zel sie bedzie trzymal... ? kiedys slyszalam ze jak utwardza sie naturalną płytke to uzywa sie innego zelu... prawda to ?
nie zgadzam się, nie tylko szablony:) to zależy od paznokcia:) żel może być ten sam, nie ma specjalnego do stóp:)
a zele na naturalną plytkę na dłonie są jakies inne? czy może być ten sam żel co o przy szablonie i tipsie...
są specjalne zele do naturalnej płytki ale szczerze mówiąc ja ich nie uzywałam....na stopy kładłam superbudujący i trzymało sie jak beton:D
to zależy od firmy, ja uzywam ra i do tego i do tego i jest ok
Nie trzeba zawsze używać szablonu czy tipsa, można kłaść akryl czy żel na naturalnie odrośniętą płytkę (ja tak robię)
istnieją żele silikonowe polecane jakoby do naturalnych paznokci, ale przecież te "zwykłe" też kładzie się na płytkę, można również potraktować samym żelem nabłyszczającym o ile producent zapewnia, że nadają się do gołej płytki (m.in fikus - sprawdzone trzyma się ładnie)
Kurde dziewczyny a ja wam powiem ze te zwykłe żele jakos mi sie naturalków na stopach wogóle nie trzymaja... po tygodniu żel mi na rogach odpryskuje...
A to zdobionko na moich stopach, jeszcze z lata... Teraz jakoś mniej chce się dbać o stópki :/:
ślicznie zuza :)
cudne stópki i ta aranżacja:love:
Yhm.. przedstawie swoje pierwsze w zyciu stópki..
trenowałam na siostrze... (jej się podobają:P ale nie dziwne, ma 15 lat :P )
Niestety kolorek brokatu na zdjeciu wyszedl siwy, a w rzeczywistosci jest turkusowy, jak buciki :)
jak na pierwszy raz nie jest źle - musisz tylko popracować nad kształtem i lepiej je wypiłować. Ale tak to jest dobrze :)
W teorii ja wiem wszystko co robie źle :P I to jest wlasnie najgorsze, ta samoswiadomość..
Strasznie mi to duzo czasu zajmuje, prawie 3 godziny robiłam a wygladaja jakbym zrobila od niechcenia w niecala godzine.. yh jednak doswiadczenie i wprawa sa na pierwszym miejscu..
kochana to trzeba być takim upierdliwcem jak na np ja :P będę siedzieć i cały dzień byleby dopieścić jak tylko się da :D
I bardzo dobrze, że masz świadomość tego co robisz :)
Dzieki za rady :P Jak wyjdzie mi cos konkretniejszego to zaraz wrzuce..:P
A jeszcze mam pytanie. Jakich zeli najlepiej uzywac zeby się nie "odklejaly" od paznokcia? Bo jak robie na stopach, to zel trzyma się nawet z 1,5miesiąca ale jak robie tak samo i tym samym żelem na paznokciach u dłoni, to paznokcie odklejają się, przy wolnym brzegu się rozwarstwia/wchodzi brud.. tragedia. Czy to wina zelu? Porpostu wszystko robie tak samo, wizualnie jest juz ok, ale nie trzyma się to wogóle, a na stopach ani się nie odpowietrza, ani się nie odkleja, porpostu zel rosnie caly z paznokciem..
ogólnie nie robię zeli ale w tym temacie znajdziesz odpowiedź zapewne ;)
http://forum.wzorki.info/pomoc-pytan...ak-dzieje.html
No i ogólnie w tym dziale znajdziesz wiele przydatnych informacji :)
http://forum.wzorki.info/pomoc-pytania-problemy/
Emilko dziekuje za linki, ale juz je wczesniej przegladalam szukajac wlasnie odpowiedzi. Bo problemy tam opisywane nie są tym który ja mam.
Szkoda ze nie ma tutaj opcji "Dzięki" :P
przycisk dzięki jest, ale jest dzienny limit:D:D