-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci i jak skrócić czas pracy
U mnie zazwyczaj ok2,5 godziny. Choć moje pierwsze żelki w życiu i jedne jedyne(jak do tej pory) obgryzki zajęły mi troszkę ponad 3godziny.
Gorzej jaj sobie samej robię...to już nawet nie patrzę ile to trwa,bo samą mnie trafia.
-
samej sobie to robie z 6/7h:skacze:
-
sama sobie to ja robię 2 dni ;) nigdy nie chce mi robić obu dłoni jednego dnia :) a czasem bywa tak, że przez tydz. chodzę z jedną łapką ;)
-
aaa tak z ta jedną łapką to nie raz chodziłam - bo czasu już nie miałam lub siły w nocy dalej siedzieć ;p
jedna piękna - druga taki mały ogryzek ;p :leze:
-
Odp: Co robic by bylo szybko i plynnie
Cytat:
Napisał
Milijanovic
dokladnie tak .. nie wiem dlaczego sie trzymaja ale tak jest.. :D ciekawe ... ale mnie tak uczono :) chodzilam na praktyki do jednego z najlepszych salonow w Belgradzie i sama korzystalam z ich uslug ... to jakas ich sztuczka :)
fotki nakleje :)
a gdzie foty?? :) czekam:kwiatek:
-
kurcze nie moge zejsc ponizej 2.5h....
no ni ema bataa:)
chyba za wolno piluje pazurki
-
Ja robiłam 6 godzin teraz robie 4 juz jest jakis postep ale ciagle daleko do 2-3 godzin!!!Jestem jednak dobrej mysli za pare miesiecy napewno zejde do tego czasu.
:)
-
No tak jak sobie to mi schodzi ( a raczej zeszło ) siedem godzin. Pierwszy raz jak robiłam komuś to wyrobiłam się w cztery godzinki. Następny raz już było trzy godzinki mimo praco chłonnego wzorka. Chyba dobrze kombinuje:yess:.
-
sylla, kombinujesz bardzo dobrze, mi moje własne pazurki pierwszy raz zajęły 5h podzielone na dwa dni (taka przerwa dla psychiki ;) )
szczerze mówiąc to dopiero tu, na forum, dzięki dziewczynom dowiedziałam się, że robienie paznokci dłużej niż 2h (mówię tu o wymyślniejszych zdobieniach) to nic złego i nienormalnego-i od razu zrobiło mi się lepiej :D
-
Dłużej niż dwie godziny? U mnie to nawet dłużej niż trzy godziny to duży sukces:haha:.
No ale jestem niepokorna i idę tak jakby pod wiatr. Co mnie nie zabije to mnie wzmocni;[;.
Biorę pilnik w dłoń i dalej jazda...
-
a ja dziś robiłam żelowy french 2,5 h :porazka: (akrylowy to kwestia 1,5-max 2)...no cóż z żelami musze się oswoić :D
-
No,no Emilia nezły czas, nie to co ja dłuba pospolita!!!!
-
nie tylko ty ja czasmi sie masakrycznie grzebie ostatnio sobie robilam frencha na tipsie żel i odliczajac czas na poglebianie usmiechu zajeło mi to prawie 4 godziny a ostatnio robilam siostrze akrylowe pipki french brokatowy i kwiatki akrylowe i zajeło mi to 2 h 40 min
to trzeba byc mądrym :D
-
klientką najczęściej french 2,5 h
-
jak to dobrze że większość z was robi pazurki w ok dwóch/trzech godzinek... mi też tyle schodzi... a w salonie w którym teraz "pracuję" dziewczyna robi krótkiego frenczyka bez coverka ze spiłowaniem starej masy w godzinkę... piłuje całą starą masę w ok 20 minut a mi czasem prawie godzina schodzi... nie mówiąc o całej reszcie...:/:
-
Nie no to rekord świata chyba!!!!
-
Jedna godzina :wow:.To rzeczywiście jakiś rekord. Nieźle jej łapki muszą chodzić:haha:.
Ja wczoraj robiłam sobie panterkę. Zeszło mi tylko 4,5 godziny. Z czego jestem zadowolona:yess:.
Zawsze to lepiej niż siedem godzin . Jak przed ostatnio.
-
godzina O_o wow :)
ja jak się sprężę to 2-2,5h
a sobie to grubo ponad 3 :P
-
Cytat:
Napisał
xsunnyolciax
godzina O_o wow :)
ja jak się sprężę to 2-2,5h
a sobie to grubo ponad 3 :P
To mnie pocieszyłaś bo myślałam , że tylko ja się tak ,,grzebię":)
-
Na początku robiłam 4 h :P (jak sobie teraz przypomnie to aż mnie telepie :leze:)
Teraz robię 2-2,5 godziny :) Więc różnica jest :P
-
jak biorę się za swoje ręce to robię nieraz ponad 4 h.A ile nerwów przy tym ^_^
Natomiast jeśli chodzi o kogoś to zależy co sobie zażyczy i trwa to raczej od 2-3 h :)
-
na pewno czas skraca dobry pilnik (na tym nie ma co oszczędzać) i nauczenie się nakładania mniejszej ilości masy = mniej piłowania. Ja na początku grubasy robiłam a potem godz piłowałam...
-
swiete slowa Emila, robilam tak samo zgodnie z maksyma.. lepiej, zeby bylo za duzo niz by mialo zabraknac;] i to byla masakra... fuzle zelu sciekajace po obu stronach formy,(ja zelowa jestem) i to wszystko do wypilowania, teraz nawet jak robie migdaly, to nie z kwadratu schodze tylko od razu modeluje migdalek(mniej wiecej oczywiscie). Jestem z tych co robia caly paznokiec na formie, nie zdejmuje po zmajstrowaniu szkieletu.
Czy to offtop?:skacze:
-
a i dobrze jest dłużej nakładać masę i dokładniej starając się odrazu zrobić pożądany kształt i grubość, a później poświęcić tylko minutki na doszlifowanie pilniczkiem.Nie jest to takie proste. Kwestia wprawy-ja cały czas do tego dochodzę :) ech :D
-
z ilością materiału, to świeta prawda...im wiecej nawalisz tym dłuzej piłujesz...ja do czasu warsztatów nakładałam tyle masy, ze na 2 sety by straczyło:D i potem zdychałam przy pilowaniu...teraz staram sie mniej nałozyc (nie zawsze wyjdzie:wstydek:) wielką sztuką jest nałozyc tyle masy zeby pilowanie było tylko kosmetyką
aha i jeszcze jedno.....gadanie...nie da sie nie odezwac do klientki....ale jak to mówiła przesympatyczna "Pani z Wrocławia";) pamietaj gadaj do ręki:D...