-
Odp: Podchodzenie powietrza pod paznokieć
To ja moze tez sproboje z tym primerem dwa razy.
Akurat dzis mam klientke w zeszlym tygodniu przyszla bo jej paznokciec pekl i wszystkie paznokcie zapowietrzone, oczywiscie kilka dni wczesniej pani robila porzadki swiateczne w domu bez rekawiczek czyszczenie kuchni ahhhh
Dziewczyny zapowietrzenie musze dobrze wypilowac prawda? Nie ma jakies metody zeby zelem tam zalac?
-
-
Niestety nie ma innego wyjścia :) trzeba spiłować, jakbyś nałożyła na to kolejną warstwę żelu, wraz by się zapowietrzyło :)
-
Cytat:
Napisał
natalia.gras
To ja moze tez sproboje z tym primerem dwa razy.
Akurat dzis mam klientke w zeszlym tygodniu przyszla bo jej paznokciec pekl i wszystkie paznokcie zapowietrzone, oczywiscie kilka dni wczesniej pani robila porzadki swiateczne w domu bez rekawiczek czyszczenie kuchni ahhhh
Dziewczyny zapowietrzenie musze dobrze wypilowac prawda? Nie ma jakies metody zeby zelem tam zalac?
Absolutny zakaz zalewania żelem/akrylem podpowietrzonych i niedopiłowanych paznokci.
tam gdzie jest powietrze zawsze bedzie i wilgoć .
"Zalepienie" wilgoci to niezbyt dobry pomysł:P
-
Wielkie dzieki dziewczyny...myslalam ze to jakos sie tam da dolac tego zelu :porazka:
Tylko powoli te zapowietrzenia mnie wykanczaja nie wiem co kobiety robia z tymi paznokciami.
-
Jeśli pracujesz frezarką zapowietrzenia wypiłujesz w sekundzie...gorzej jak pilnikami...w tej sytuacji to nieco trudniejsze:)
-
Slyszałam o jednej stylistce z Edynburga która polecała swoim klientkom przy wypadku zapowietrzenia podlewac klejem do tipsów :wow: Jak paznokiec złapie wigoć to grzybica albo "zielona bakteria", wiec lepiej spilowac dokladnie zapowietrzenia, nie tylko w celu unikniecia kolejnego ale dla zdrowia klientki.
-
Do mnie kiedyś babeczka przyszła na hybrydę i miala nałożony akryl clear, mowie, że jest podpowietrzony, a ta zebym wlasnie klejem załatała (podobno sama tez robi pazury i ma swoj salon) ja wtedy glupiutka bylam i podkleilam, a to taka masakra :/
-
A kiedy powietrze podchodzi nawet pod srodek paznokcia?? Wydaje mi sie ze to wina moich produktow poniewaz jak nakladam primer to nie wysycha. Mialyscie juz podobny problem?
Co do wypilowania zapowietrznien frezerka to ja sie boje ze niechcacy przepiluje naturalka. Piluje warstwie budujaca a dalej pilnik.
-
pilnik tez dobry , ja najpierw jade frezarka potem pilnikiem jesli trafi sie zapowietrzenie.
albo złe produkty, ale zle cos robisz. a primer kwasowy czy bez?
-
dziewczyny a ja mam taki problem ..kiedy robię żele na naturalnych paznokciach zapowietrzają się ale przy końcach wolnego brzegu lub po bokach .. ostatnio zrobiłam sobie i koleżance na szablonie paznokcie i trzymają się dobrze ..
-
natalia.gras , własnie, moze masz primer bezkwasowy ? :) jesli tak to on zostawia taką 'lepką, mokrą' warstwę ;)
jeśli kwasówkę, to nie mozliwe, ze nie wysycha.. chyba ze po prostu akis wadliwy, stary albo cos...
ashley2020 - zerknij tutaj -> http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...zurkach-7.html
-
ashley2020 bo żel zawsze trzeba przedłużyć choćby 1 mm np.szablonem bo inaczej się zapowietrzy od strony wolnego brzegu,tak jak to się stało u Ciebie
-
niekoniecznie zawsze. Przeciez mozna zazelowac tylko naturalka.mi sie nic nie zapowietrza.
-
:)Nie próbowałam,zabezpieczam wolny brzeg i wystarczy?
Dziś może nie ale w tygodniu na pewno wypróbuję.
-
No a jak inaczej? żelowanie naturalnych paznokci polega na położeniu żelu tylko na paznokciu :)
-
zmienie primier i zobacze roznice. Tak jak pisalyscie pozostaje na paznokci mokre plamki takie klejace. Kupie inny primer i zobacze roznice.
Zdarzalo juz sie Wam ze koncowka zelowa odchodzila. Tzn odrywa sie w tym miejscu zlaczenia paznockia z zelem?
-
najważniejsze jest przygotowanie naturalnej płytki czyli odsunięcie skórek. zmatowienie dokładne
paznokcia .pozbycie się pyłu czyli pędzel i zamiatanie a na końcu odtłuszczenie i powinno grać!!\moim zdaniem najważniejszy jest fundament jak pod budowle domu reszt inne powinno się wgrać!
-
no bezkwasowy primer się klei właśnie
a na jakich żelach pracujesz?
-
Cytat:
Napisał
natalia.gras
zmienie primier i zobacze roznice. Tak jak pisalyscie pozostaje na paznokci mokre plamki takie klejace. Kupie inny primer i zobacze roznice.
Zdarzalo juz sie Wam ze koncowka zelowa odchodzila. Tzn odrywa sie w tym miejscu zlaczenia paznockia z zelem?
prawdopodobnie zła budowa paznokci.....jesteś po kursie???
-
Nie trzeba byc po kursie zeby miec wiedze. Mnostwo certyfikatow niektorzy mają i nie maja zadnych umiejetnosci. Czesto robie poprawki po takich 'artystkach'. :/:
ja uniknelam podpowietrzen odkad uzywam bondera kwasowego base one z silcare. ;) a primer mam kwasowy z allepaznokcie i nie mam zadnych problemow. !
-
Na moim primerze pisze bonder efect ale nie pisze czy jest kwasowy. Kupie primer kwasowy innej firmy bo oni nie maja.
Co do zeli to jest portugalska firma. Trzymam sie ich z powodu cen.
Tak, ja jestem po kursie przy paznokciach pracuje od ponad roku i tez uwazam ze kurs mi wiele wiedzy nie dal i codziennie napotykam sie na nowe zagadki.
Co do budowy paznokcia pewnie nie mam jej jeszcze dobrze opanowanej ale nie zalewam skorek, szczotkuje paznokcie dokladnie, przygotowaniu paznokci poswiecam sporo czasu jak juz usune skorki, zmatowie, usune pyl to alcoholem przejezdzam a nie cleanerem czekam az wyschnie i dopiero primer.
-
Kwasowy smierdzi octem,takim kwasiorem.
Bezkwasowe primery mają zdecydowanie łagodniejszy zapach.
Zawsze można poniuchać :D
-
NATALIA ja wiem ze mozna sie trzymac jakiejs firmy z powodu cen. Ale moze wlasnie tu jest pies pogrz*****? Moim zdaniem jesli ktos chce robic dobrze paznokcie i uniknac podpowietrzen oraz innych problemow, powinien zainwestowac w dobra marke produktow ! Dobra, nie zawsze znaczy droga...
Tylko tym sposobem zdobedziesz klientki. Czasami trzeba troszke 'wlozyc' w interes by miec zysk. Tyle z mojej strony :)
-
dziekuje za rady. W jak najszybszym czasie postaram sie zmienic zele tz. na poczatek te podstawowe baza, budujacy itp. mysle ze w tym lezy problem.
jeszcze raz Wam dziekuje.
pozniej opisze inny problem :/: z ktorym sie spotykam
;)