mia³am podobne i by³y ¶wietne, ale te s± mega tanie
mia³am podobne i by³y ¶wietne, ale te s± mega tanie
Ja dzisiaj pierwszy raz robi³am na szablonach (moje 2 pazurki z ¿yciu) i zdecydowanie jestem za szablonem.Kocham szablony:skacze::love:
wkladasz do lampy na 5-10sek wyciagasz i delikatnie sprawdzasz czy zelik sie scial, jak tak to pozadnie zaciskasz i utwardzasz:) bardzo fajne sa klamerki do zelu:)
Jestes boska ! Dopiero sie ucze robic pazurki i bardzo mi to pomoglo poniewaz nie mam zamiaru zaczynac na tipsach a nie mialam pojecia ze az tak wiele zalezy od dobrego zalozenia szablonu . Dziekuje :*
Te s± niesamowite.. sam sie tunel robi:] Dostalam 20 gratis.. ale wiem ze sa strasznie drogie
Za³±cznik 13399
najlepiej wtedy odt³u¶ciæ palce - sama te¿ tak robiê ;)
je¶li robi Ci siê przestrzeñ to trzeba formê doci±æ, ¿eby jej nie by³o. Czasem jest z tym troszkê roboty, ale warto :)
a wiecie mo¿e gdzie mo¿na dostaæ formy specjalnie do szpiców? gdzie¶ widzia³am takie, ale nie mogê sobie przypomnieæ :/:
ja tez chce wiedziec gdzie mozna takie formy kupic
i ja :)
to czekamy na info
Dziewczyny czy s± specjalne formy które przede wszystkim nadaj± siê do szpiców?
wszystkie formy nadaja sie do szpicow:) nie ma form specjalnie do nich;)
wystarczy umiejetne podlozenie i sklejenie
my¶la³am ¿e s± mo¿e jakie¶ sztywniejsze :)
Szablony Tammy Taylor mozna kupic na Szablony - formy - Beautify - sklep 150sztuk, lub na probe Szablony w±skie czarne, 20szt. - [Tammy Taylor] - Beautify - sklep 20szt
bardzo przydatna rzecz! ca³y czas robiê na tipsie ale korci mnie ta forma (któr± mam ale nie u¿ywam) tak, ¿e chyba zaraz sobie wypróbuje :P
:kwiatek::kwiatek:
Mo¿e komu¶ siê przyda ;) Z pisma ,,Paznokcie" MOCOWANIE SZABLONÓW
W przypadku modelowania na szablonach najwa¿niejsz± kwesti± jest ich poprawne mocowanie ,które w znacznym stopniu wp³ywa na pózniejszy wygl±d tunelu paznokcia.
Skrzyde³ka szablonu powinny byæ sklejone symetrycznie - wówczas tunel równie¿ bêdzie symetryczny i ³adny, a paznokcie proste.Krzywo sklejony szablon powoduje ,¿e boki
paznokcia znajduj± siê na ró¿nych poziomach , a powinny byæ na tym samym. Ten b³±d jest bardzo ciê¿ki do skorygowania i najczê¶ciej trzeba modelowanie powtórzyæ od pocz±tku.
Szablon powinien byæ pod³o¿ony idealnie pod paznokciem. Pozostawione luki i uskoki powoduj± sp³aszczenie krzywizny tunelu, co jest widoczne od spodu i os³abia paznokcie.
Szablony powinny mieæ mieæ bardzo mocny klej, by siê nie rozkleja³y podczas utwardzania w lampie.
Skrzyde³ka nale¿y skleiæ mocno i do¶æ g³êboko przy opuszku palca, dziêki czemu mo¿na uzyskaæ ³adny g³êboki tunel .
Pazurki na formie ladniej wygladaja niz na tipsie(naturalniej), sa wytrzymalsze (krzywa C).... wybieram forme pomimo, ze przedluzalazm pazurki na niej tylko kilka razy (akrylem:) Polecam Formy EF Exclusive Nail Forms 500szt so dwustronne z usztywnianego papieru siwetnie dopasowuja sie do kazdego radzaju paznokcia(zawsze mozna forme lekko przyciac) i cena jest wporzadku
Równie¿ jestem zdania, ¿e pazurki na formie ³adniej wygl±daj± :) i z form± mo¿na poszleæ ad kszta³tów :)
mo¿e siê przyda :)
Ostatnio chcia³am pod³o¿yæ szablon klientce, (która mia³a obgryzione pazurki, ale przychodz±c do mnie od jakiegos czasu doprowadzi³am je prawie do normalnego stanu) i nie mog³am :/::/: dodam, ¿e mia³a grubsze palce i malutkie paznokietki...bo to chyba te¿ ma spory wp³yw. Czy mogê podci±æ szablon ¿eby go pod³o¿yæ pod paznokieæ ???:huh:
prosimy o skorzystanie z wyszukiwarki przed za³o¿eniem nowego temaciku ;)
Wydaje mi siê, ¿e tak..
Nie mia³am nigdy takiego przypadku. :)
Ale Dziewczyny pisa³y, ¿e przycinaj±. :)
ja tez docinam forme jak trzeba