Tak Basiu dawałam, tylko modelce pod koniec zrobiło się gorąco (coś na zasadzie uderzenia) i wyszły kolorki na policzki:).
Printable View
Tak Basiu dawałam, tylko modelce pod koniec zrobiło się gorąco (coś na zasadzie uderzenia) i wyszły kolorki na policzki:).
tak pytałam ;) takim osobom ciezko sie robi makijaze ;) a Ty sobie poradziłaś świetnie ;)
a to moje ostatnie.. niestety słabo widać bo zdjęcia profilowe :(
p.s. a co do trądziku to zakupiłam sobie ostatnio bazę korekcyjną zieloną z inglota i jest przeboska :D
Ivonna te usta wygladaja jak z reklamy :) na pierwszy rzut wygladaja jak z photoshopa :P niesamowite :)
Baska bardzo ladny, delikatny makijazyk :)
Hoologan92 szkoda, ze z profilu zdjatko bo slabo widac :(
hooligan92 świetny makijaż
ahh.. żebym to ja potrafiła sobie podkład dobrać.. zawsze coś mi nie pasuje.. i zwykle za ciemny wezmę .. bo jaśniejszych już nie ma.. ;/
tak to jest jak się ma odcień zbliżony do porcelanowego beżu.. ;/
hooligan ślicznie :)
moj kolejny makijazyk...
Jaka ładna dziewczyna:). Makijaż delikatny, ale urokliwy:good:.
usta cud miód malina Ivonko!!!!
a makijaże wszystkie piękne!!!
hooligan92 ah.. żeby to takie proste było.. już tyle przetestowałam i bardzo często robią mi się pomarańczowe na twarzy..
nie od razu po nałożeniu.. za chwilkę.. i to bez różnicy ile dam.. teraz mam tenhttp://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2009-12/11356373.jpg tyle że beżowy 207 wcale nie jest taki ciemny jak na kolorku obok ale jak na moją buźkę i tak trochę za ciemny.. a panie w sklepie zawsze coś zachwalają i mi wcisną i w sklepie ok po godzinie ok.. a na drugi dzień używam i pomarańcz sie robi chociaż nie zawsze ale bardzo często.. ;/
miałam już z firmy soraya kilka w różnych ocieniach, z bell, z under 20 , z manhattana , z maybelline miałam affinitone 09 opal rose a moja mama ma 16 tyle że jej pasuje.. dla mnie 09 o wiele za ciemny był i miałam na wakacjach dream matte mousse 020 cameo najjaśniejszy i był ok ale tylko na wakacjach.. zimą się nie nadaje.
przepraszam z a off... ;)
Basiu wspaniały makijaż.. uwielbiam gdy ktoś ma oczka pomalowane na niebiesko albo fioletowo ;)
kasiunia przede wszystkim jak dobierasz podklad to sprawdzasz sobie odcien na żuchwie... musi być taki sam ( wiadomo ) , albo ton jaśniejszy lub ciemniejszy ... to idzie nadrobić pudrem ;) a co do niebieskiego i fioletu ;) faktycznie kolorki fajniutkie ale nie dla kazdego ;)
a z avonu jakiegoś porcelanowego kolorku nie miałaś?
barbara swietny makijaz ! uwielbiam takie kolorki :D
bo tam sporo odcieni porcelanowych jest jak kojarze ;P
Avon dziewczyny kiedyś sobie sprawdzałam bo koleżanka jest konsultantką i ma próbki ale jakoś wszystkie mi pod pomarańcz podchodziły albo były za ciemne..
jakoś nie trafiłam na odpowiedni :)
Basiu zawsze tak sprawdzam .. ale w sklepie jest ok trochę pochodzę i też ok a potem i tak jest to samo.. pomarańcz sie robi albo ciemnieje .. chociaż czasami kolorek jest normalny.. nie wiem od czego to zależy ;D
co do kolorków np. mi nie pasują :P no ale jak ktoś ma i mu pasuje to ahh.. po prostu :)
z revlonu są fajne kolorki...
ten który ja sobie kupilam jest fajny tu mozesz o nim poczytać
Podkład Custom Creations - Nowość od Revlon
a moze za duzo aplikujesz?? ja wiem ze tanie i dobre podklady sa w tych drogeriach schlecker (w kompakcie).... staraj sie podklad wgniatac w skóre... sprobuj tez podkladów mineralnych ...
w sumie możliwe że za dużo aplikuje... zawsze możesz używać tylko korektora lub ewentualnie mieszać podkład z kremem nawilżającym :)
dziewczynki daje go bardzo mało :)
tzn. robię tak najpierw korektor potem podkład a jak się świece w ciągu dnia to puder ewentualnie jeszcze korektor
podkładu daje tyle co nic tylko żeby koloryt wyrównać bo pryszcze przykrywam wcześniej korektorem wiec tak nie widać a aż tak wielu też nie mam ;)
Basiu tak się składa że akurat ta drogeria jest w moim mieście ;D wiec w poniedziałek się przejdę :) może mogłabyś coś mi dokładniej polecić żebym wiedziała z jakiej firmy szukać ;) czy coś w tym stylu ;)
co do mineralnego to nie wiem czy będę potrafiła nałożyć ;D słyszałam że trzeba bardzo dokładnie nakładać i mieć wprawę ;)
a podobno na zimę najlepszy fluid ;) wiec nie wiem czy kompakt będzie dobry :)
zastanawiałam się nad tym podkładem .. http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-01/5f875a30.jpg
może ktoś go używał ?
mam jeszcze pytanko .. może ten też któraś używała .. ;) http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-01/915d563d.jpg jak jest z najjaśniejszym odcieniem ? bardzo jasny jest czy taki średni ?
kilka moich
Jeśli nakładasz korektor a potem podkład to źle robisz... korektor zawsze nakładamy na podklad. gdy robisz odwrotnie cały korektor rozcierasz razem z podkładem... i pamiętaj że każdy podkład trzeba choć trochę przypudrować chociaż pudrem transparentnym.
lusill czy miałaś kiedyś coś gdzieś na temat analizy kolorystycznej ?? hm... troszke mi nie pasują kolorki wybierane przez Ciebie ... wiem wiem... tez jestem poczatkujaca i pewnie jeszcze duzo przede mna ale jakos tak widze ... jakich cieni uzywasz do makijazu?? konkretnie jaka firma?
aha oto moj makijazyk