Tu się nie ma co śmiać o bardzo ładnie wyszło:)
Printable View
Tu się nie ma co śmiać o bardzo ładnie wyszło:)
O rany ale szalejecie dziewczyny z rysunkami tak się najarałam że poleciałam do papierniczego i kupiłam kredki FABER-CASTELL 48 szt za 36zł tylko aż śmiać mi się chce bo teraz nie wiem jak się do tego zabrać :D
po prostu kredka do ręki i rysuj samo cos wyjdzie grunt to zacząć :)
hihihi jakos musialo mi umknac :)
hihih fajna zabawa ale najpierw na papierze trzeba się pobawić nie ma wyjścia
Dokładnie pierwsze papier potem reszta. Powodzenia dziewczyny:papa:
oto moje ćwiczonka :]
Clleo, jakie śliczne! :kwiatek:
dziewczyny a jak zrobic zeby te intensywne kolory jakie sa na kartce jak maluje kredkami byly takie same na tipsie ?
kolor jest slabszy i taki wyblakniety :(
Musisz dawac od jasniejszego jako podklad do ciemniejszego koloru, wtedy wyjdzie intensywniej :) Musisz miec tez kredki naostrzone porzadnie i stopniowac tonacje...
Tam gdzies wczesniej jest filmik z dzbankiem, idealnie pokazane jak wyostrzyc kolory :)
Tyczy sie to wszystkiego, nie tylko kredek :)
dziekuje :kwiatek:
bede probowac ,myslalam ze takie malowanie jest łatwiejsze :(
Można też lekko zwilżyć końcówkę kredki wodą , ale potrzebna duża wprawa do tego.
problem nocny z spaniem więc trochę w nocy rysowałam i wyszło coś takiego:D
o matko clleo ale żeś piękne prace stworzyła :love: papuga jest zarabista :love: :love: :love:
A ja się też bawiłam ale ołówkiem nigdy wczesniej nie rysowałam, ale kolorków dobierać to chyba nie umiem... :/: to nie żadna rewelacja ale...
http://img850.imageshack.us/img850/9159/77000670.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/6761/20637878.jpg
zosia twoje rysuneczki tez calkiem calkiem a dlugo je malowalas?
cleo papuga jest rewelacyjna..wyszla bosko...
Dziękuję Aniu no właśnie nie długo i aż się sama zdziwiłam że w ogóle coś mi wyszło. A miałam ukryty talent :D
Papuga jest boska!!:love::love:
Cleo papuga jak żywa, super:ok:
Zosia ślicznie namalowałaś:).
Dzięki dziewczyny, w sumie nie miałam żadnego planu co rysować tak jakoś samo poszło.
Zosia rysunki bardzo ładne :):ok: spróbuj kredkami może najpierw czarną kredką same kontury potem pedzel i lekkie rozmycia i powoli kolorki ja tak zaczynałam dzięki temu oswoiłam się z kredkami akwarelowymi sporo mi to pomogło
Chyba tak zrobię :)
cleo przepiękna papuga!!
zosiu bardzo ładne:ok:
Clleo11 papuga wygląda jak żywa piękne kolory,
zosiu kwiatuszki bardzo ładne ja też ćwiczę najpierw na kartce a później dopiero na tipsy przekładam ten sam wzór i zauważyłam, że wtedy rysuje się dużo łatwiej.
poniżej mój pierwszy tips-próby i kolejne ćwiczenia:
nr 1 rysowałam na tipsie zmatowionym pilnikiem ostrzejszym bo nie miałam delikatnego wiec widać rysy i dość trudno się rysowało kredką, nr 2 - tak się wściekłam cieniowaniem, że w końcu zniszczyłam cały kwiat, :
kasia - naprawdę fajnie ci to idzie ,tylko ćwiczyć:)
kasiu te dwa ostatnie:love:
Kasiu nieźle ci idzie, ćwiczysz więc będzie tylko lepiej. Ja na tipsie jeszcze nie mam odwagi spróbować ale na kartce nawet cieniowanie dosyć fajnie mi wyszło :D
No nie no :wow: te kredki to super sprawa :skacze: My właśnie się wybieramy do hurtowni papierniczej w poszukiwaniu zaproszeń ślubnych,ale jeśli gdzieś mi wpadną w ręce te kredeczki to kupię :D kiedyś bardzo lubiłam rysować, wiem że to nie to samo, ale co tam spróbować można :P Polecacie firmę Koh więc postaram się taką namierzyć, a jak nie to może coś innego znajdę w rozsądnej cenie i dobrego jakościowo ^_^ Oczywiście jeśli tylko kupię to się pochwalę :]
kasia66 śliczne ćwiczonka:ok:.
A to moje na przywołanie wiosny;)