Odp: czemu się tak dzieje - wszystkie problemy których nie ma w tematach :)
Albo po prostu przy nakładaniu akrylu nie zauważyłaś, ze masz tam jakiś bąbelek i nie pozbyłaś się go zanim akryl stwardniał, a piłowanie spowodowało, ze się on otworzył, czego też mogłaś nie zauważyć:D i nabłyszczyłaś, a po pewnym czasie (czyli te 4dni) tam gdzie był bąbelek żel się wytarł, otworzył (nie wiem jak to nazwać) od użytkowania i dlatego mogą być te bąbelki. Trochę namieszałam:skacze:
Odp: czemu się tak dzieje - wszystkie problemy których nie ma w tematach :)
może ozdoby ci powypadaly?
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
mam podobny problem, tez tak do 1 mm sie powietrze podkrada ;(;(;(
HELP!!
Mi się żelik próbował odrywać jak za krótko utwardzałam i na nieprzezroczystej formie.. jak wyczailam że miękki to odchyliłam formę po bokach patyczkiem i znów do lampy a jak już dało się ją oderwać a żel pod spodem pazurka dalej chciał pływać to paluchy opuszkami do góry i do lampy.. nie miał wyjścia musiał się utwardzić..
Cytat:
Napisał
MalaMi280783
Mi się żelik próbował odrywać jak za krótko utwardzałam i na nieprzezroczystej formie.. jak wyczailam że miękki to odchyliłam formę po bokach patyczkiem i znów do lampy a jak już dało się ją oderwać a żel pod spodem pazurka dalej chciał pływać to paluchy opuszkami do góry i do lampy.. nie miał wyjścia musiał się utwardzić..
to się działo z clearem? oj... to dziwna sprawa mi nigdy sie tak nie zdarzyło... mimo, że na nieprzezroczystej formie zazwyczaj robie... pierwsze słyszę, że aż tak ciężko się utwardzał:wow: miałam tak raz z białym żelem, ale był po prostu za miękki, bo dużo pigmentu i nie nadawał się do tego.
Mnie sie wydaje ze źle podłożona forma!
Cytat:
Napisał
MalaMi280783
MalaMi280783 czy to napewno był żel budujący??
Dziewczyny to była kolorówka - czerń i dlatego tak mi się robiło :)
formę najlepiej zdejmować tak że po utwardzeniu sklejamy ją na maxa pod opuszkiem i ciągniemy w dół... nigdy w górę..