-
Odp: Na jakich żelach pracujecie
Witam! Czy mogła bym się was poradzić? Chce zmienić żele z PB na SPN, tylko zastanawiam się czy konsystęcja będzie mi odpowiadać ponieważ poszukuje czegoś gęściejszego od blush z PB ale nie bardzo gęstego jak galaretka... I ogólnie czy polecacie SPN czy może jednak zostać przy PB i nie kombinować??
-
hej, poszukuję żelu, coś takiej gęstości jak easy off z Allepaznokcie. Czy mozecie mi polecić jakieś firmy ktore mają w swojej ofercie żele rzadkie ? (rzadsze niż średnio gęste) mam na mysli żel clear
-
Nie wiem czy w dobrym temacie pytam:
CZY UŻYWA KTÓRAŚ Z WAS BASE COAT Z ALLEPAZNOKCIE????? To ponoć jakaś baza podkładowa pod żel, właśnie czekam na paczuszkę od nich i między innymi to zamówiłam, czy wie któraś z Was jak to stosować i czy jest to w ogóle skuteczne??????? :D Wyczytałam w najnowszym numerze PAZNOKCI że fajny produkt więc zamówiłam, ale nie wiem jak tego konkretnie używać, czy z primerem czy zamiast primera czy jak ????? Pomóżcie kochane proszę :kwiatek:
-
uzywał ktos tego żelu z załącznika?
-
monika szkoda kasy-ten zel powinien miec naklejke nieporozumienie,pedzla sie w niego nie da wbic:placz:jesli chcesz tani zel i dobry to poczytaj troszke o i-nails,modena,silcare;)
-
Monika , zgadzam się jak najbardziej z trendy.
Strasznie gęsty , poza tym żółknie , więc używam go do ćwiczeń . :)
-
Ja uzywam zelu Perfect Builder z RaNails i mimo, ze rozne o nim kraza opinie uwazam, ze jest bardzo dobry:) wczoraj poddalam go testowi i poszlam na solarium nic mi nie zzolklo :) a gloss od DR dodam :)
-
ja pracuje na Blush PB - juz miałam zmieniać bo jak było chłodniej to bąblował ale jednak ostatnio znów go lubię
-
Czy któraś z was używała żeli vital ? Jak się na nich pracuje?
-
-
-
Hej dziewczyny! czytam w internecie i czytam ale jakoś zaufanie mam tylko do tego forum;) Dziewczyny mam pytanie do was jako do mądrzejszych ode mnie koleżanek. Na kursie była dziewczyna które bardzo sobie chwaliła produkty firmy reni-nails ja jak ta idiotka wszystko pokupywałam sobie tej firmy i... przeszłam załamanie bo nawet jedne paznokcie mi nie wyszły. żel zapowietrzał sie już przy piłowaniu i nadawaniu kształtu. Myślałam że to ja robie coś nie tak i szczerze miałam już dosyć i rezygnowałam, ale dzięki wierze we mnie mojego faceta po jego namowach zaczęłam niuchać w sieci i okazało się że nikt nie poleca tej firmy. Jakiś bubel zwyczajny z niej. Chciałabym dowiedzieć sie jaka jest w miarę solidna firma której można zaufac. Nie mam zbyt dużo pieniedzy więc wolałabym coś nie bardzo drogiego aczkolwiek wiem że na takich rzeczach sienie oszczędza i lepiej czasami te 10-20zł dołożyć i mieć coś solidnego niz tak jak ja od razy wyrzucić 70zł w błoto:/ i znacie może jeszcze jakieś strony na których bezpiecznie można zamówić produkty tego typu, bo do tej pory zamawiałam tylko z allegro, a tam same wiecie jak czasem bywa. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam;)
-
Perfect Beauty, prestige ,astonishing , i-nails - te sprawdzone :ok: i modena - na razie mam biały i nabłyszczacz
-
-
Dziękuje ;)Dla wszystkiego dopisze że prosiłabym najlepiej o marki żeli jednofazowych, bo te inne mi sie nieźle merdają;)
-
większość marek ma zele jednofazowe i 2 lub 3- fazowe :) musisz spojrzeć w ofercie które ci pasują :)
cover najlepiej z modeny :)
-
ta Modena to taniutka firma jak patrze-30ml za 34zł Mam nadzieje że jakość nie jest porównywalna do ceny;D
No tak... i jeszcze cover, chyba najpierw musze jeszcze przeczytać co to takiego bo na zajeciach z teorii chyba nie zbyt uważałam:D
-
Modena jest bardzo dobra firmą i jak na jakość to jest tania :) Polecam i dziewczyny też chwalą :)
Polecam przeczytać:
http://forum.wzorki.info/sprzedawcy-...a-nails-7.html
http://forum.wzorki.info/przedluzani...-pomoc-28.html
i najlepiej cały dział
Metoda żelowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info
i jak cos korzystać z wyszukiwarki -> prawy górny róg :)
-
Hej
Ja też zaczynam zabawę w paznokcie i na całe szczęście natrafiłam na to forum:D
Przeglądając stronę SUN FLOWER natrafiłam na żel budujący+podkładowy w jednym: Sunflower, paznokcie, tipsy, sztuczne, akryl, akrylowe, zel, żel, manicure, porcelana termiczna, porcelana, jednofazowy, jednofazowe, tips, sunflower szczecin, porcelana uv, żel uv, paznokcie, ozdoby
Czy któraś z Was testowała ten żel?
-
niania84 tu masz link do tematu o produktach sun flower może znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie ;) http://forum.wzorki.info/sprzedawcy-...un-flower.html
-
Wiatam wszystkich mam pytanie czy żele z firmy Simply Nails professional są dobrę!!! Bo zamówiłam zestaw startowy i nie wiem czy nie bedę żałować!!! Dziękuje:D
-
Andzia, ja nie znam tej firmy :P
-
Cytat:
Napisał
andzia2209
Wiatam wszystkich mam pytanie czy żele z firmy Simply Nails professional są dobrę!!! Bo zamówiłam zestaw startowy i nie wiem czy nie bedę żałować!!! Dziękuje:D
gdzies tu na form jak dobrze pamietam jakas dziewczyna kupiła te żele i dostała poważnego uczulenia po nich ale nie pamietam gdzie to pisała w jakim temacie :/:
-
Te żele to o du** potłuc jak wszystkie inne allegrowe śmieci. ja po niejakich Phoenix czy jakoś tak dostałam masakrycznego uczulenia i do dziś mam problem z zatokami ;(chiński shi*
-
Dziękuje bardzo za odpowiedz!!! Zobaczę jeżeli naprawdę będą do d..y to poprostu kupie pożądnę żele wypróbuję na sobie!!! Ja dopiero zaczynam moją wielką przygodę z pazurkami heheh jak mi na to 2,5 letni synek pozwoli heheh!!!!!Pozdrawiami zycze udanej Niedzieli!!!!
-
-
Na początku pracowałam na żelach Sunny Nails teraz na Astonishing, zamyślam się na Mistero Milano, bo dziewczyny tutaj chwala sobie.
-
Ja mam ochotę na Astonishing 1-Phase-Clear Gel , może powiedziałabyś coś więcej na jego temat :D
-
-
Cytat:
Napisał
emila
Ja mam ochotę na Astonishing 1-Phase-Clear Gel , może powiedziałabyś coś więcej na jego temat :D
Mam już kolejne opakowanie, jest średniogęsty, reaguje na temperaturę otoczenia /pewnie jak większość żeli-jak zimno to gęstnieje, ciepło robi się żadszy/ świetnie się samopoziomuje. KrzywaC to teraz dla mnie pikuś. Czas przymrożenia ok 15 sek. utwardzanie 1min. Baaardzo przezroczysty, wreszcie białe jest białe /mam Arctica, też z Asto/ Łatwo się opracowuje i pięknie schodzi pod frezem. Mogę z czystym sumieniem polecić. Aha, jak już kupisz, to buduj pazurka dwoma warstwami, bo na początku możesz go nie "złapać". Jednak dobrze położony nie rozlewa się na skórki.
Mam nadzieję, że pomogłam.
-
-
Zapomniałabym, po ok 5 sek w lampie, potrafi nieźle zaboleć podczas utwardzania. Niby przy cieńszej warstwie już mniej, ale klientki komfort jest ważny, dlatego szukam alternatywy.
-
W tej chwili pracuję na I-nails, jak na początek przygody z pazurkami są całkiem fajne :)
Teraz zainteresowałam się Mistero Milano, może następnym razem kupię żele z tej firmy ;) Ale póki co wykończę I-nails :) Najbardziej lubię jednofazówkę, maskeda i Prima White, fajny też jest podkładowy, jednofazówka violet i kolorowe (teraz testuję te z serii Paradise) a co builderów (superbudujący i brick) właściwie też nic nie mam :D Jedyne co to z Cosmic white się niezbyt lubimy...
-
witam:P
ja pracuje na IBD, ale okopnie piecze a wlasciwie "pali" budujacy clear w lampie, chcialam zmienic na christrio, wszytskie produkty mam marki IBD i wykonuje w taki sposób: matuje, odluszczam daje primer bezkwasowy nastepnie bonder po nim budujacy builder clear i na koniec nablyszcacz intense sealwczesniej pracowalam na produktach sun flower ale duzo sie naczytalam tu na forum ze to jakosciowo dobre produkty zachcialo mi sie zmiany:/:, ogolnie jestem bardzo zadolwolona z marki IBD, tylko to pieczenie...
mam pytanie czy christrio to jedno- czy trojfazowka?? i jesli bym chciala pracowac tylko na tych produktach i je kupic, to co musze miec na uwadze?? to znaczy primer, bonder, budujacy i nablyszcazc??chyba ze to jednofazowka, ja zeluję tylko paznokcie naturalne..
nablyszczacz instense seal, pieknie blyszczy, ale swieci pod ultrafioletem, a nie kazda klientka to lubi.. czy nablyszcacz christrio rowniez siweci pod ultrafioletem??
czym sie rozni Basic One Sculpture Clear od Basic one clear ?? ktory jest z nich gesciejszy, ja wole gesciejsze to znaczy sredniogeste, bo na rzadkich nie umiem pracowac, rozlewaja mi sie, budujacy z IBD odpwoiadal mi pod wzgledem konstystencji
slyszalam ze te zele christrio sa swietne samopoziomujace, same pozytywy..:ziewam:
przepraszam ze tak wypytuje, ale napewno macie spore doswiadczenie z ta marka, a ja nie:happybday:
dziekuje i pozdrawiam serdecznie:-)
-
kate tak jak mówisz ibd to bardzo dobra marka chociaz to pieczenie przy budującym jest okropne do tej pory żele budujace ktore miałam to żadne tak bardzo nie piekły jak własnie ibd :why:
-
Cytat:
Napisał
Nena90
W tej chwili pracuję na I-nails, jak na początek przygody z pazurkami są całkiem fajne :)
Teraz zainteresowałam się Mistero Milano, może następnym razem kupię żele z tej firmy ;) Ale póki co wykończę I-nails :) Najbardziej lubię jednofazówkę, maskeda i Prima White, fajny też jest podkładowy, jednofazówka violet i kolorowe (teraz testuję te z serii Paradise) a co builderów (superbudujący i brick) właściwie też nic nie mam :D Jedyne co to z Cosmic white się niezbyt lubimy...
heh ja tak samo na i-nailsie jeszcze pracuje i biały do końcówek silver line snow white nie chciał się całkowicie utwardzać więc kupiłam z SF i już lepiej:)
na kursach mnie też zaciekawili Mistero Milano i powolutku bd wymienieć produkty, bo warto:)
-
Też pracuje na IBD, ale z pieczeniem nie mam takiego problemu, trzeba wyczuć produkt :) ja tak po 7-10 s. każe wyjmować łapkę z lampki i można w ten sposób ominąć to nieprzyjemne uczucie :)
Chociaż też rozważam zmianę produktów,chociaż są super jakościowo, żele twarde jak akryl, ale wukrza mnie to, że nie mają covera i biały też srednio biały :/ Więc te dwa zele muszę kupowac z innej firmy. I taka mieszanka wychodzi :/: Zastanawiam się nad przejściem nad INDIGO lub Astonishing Nails, ale do tej pory się zdecydować nie mogę ;(
-
Emila ja też pracuję na IBD, cover i whita mam od dobrej rady;) maskeda i używam teraz do frenchu 3d białego - rewelacja... śnieżna biel i równiutka linia uśmiechu;) i to, że mieszam firmy na trzymanie pazurów nie ma wpływu!!! tak jak mowisz twarde jak akryl, a ja ze wzgledu na moje klientki, które doceniają ich twardość i trwałość NIE ZMNIENIĘ na żadne inne!!
-
ja byłam na szkoleniu które sie odbyło na zelach ibd i tez kamuflaz był innej firmy a biały do frencha jeszcze innej primer jeszcze , jeszcze innej :D tylko bonder był też ibd i pazurki trzymały sie jak beton ;)
-
Cytat:
Napisał
emila
Też pracuje na IBD, ale z pieczeniem nie mam takiego problemu, trzeba wyczuć produkt :) ja tak po 7-10 s. każe wyjmować łapkę z lampki i można w ten sposób ominąć to nieprzyjemne uczucie :)
Chociaż też rozważam zmianę produktów,chociaż są super jakościowo, żele twarde jak akryl, ale wukrza mnie to, że nie mają covera i biały też srednio biały :/ Więc te dwa zele muszę kupowac z innej firmy. I taka mieszanka wychodzi :/: Zastanawiam się nad przejściem nad INDIGO lub Astonishing Nails, ale do tej pory się zdecydować nie mogę ;(
powiem Ci ze ja mam bialy IBD ale ten French Xtreme i jest supr, bardzo bielutki,stosuje go do frencha i na to nakladam najczesciej jakis brokacik , wyglada to pieknie, w sumie jestem zadowolona bardzo z IBd ale to pieczenie- dostaje szalu jak sie to dzieje;(
a czy ktoras z Was pracuje na Christrio albo maila do czynienia z tymi produktami??