-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
Ja ciągle cierpię. Zatkany nos i krwawienie z nosa doszło. Dziś mam wizytę u gina i się poskarżę, bo mi bardzo ciężko. Od grudnia już idę na zwolnienie na pewno. Teraz mam jeszcze urlop do wykorzystania etc, więc będę w pracy w sumie ze 3 razy na cały miesiąc.
Przytyłam do 57 kg :wow: Źle mi z tym, ciężko, źle się czuję, szybko się męczę.
Brzuch mam duży, a wczoraj w busie nikt miejsca nie ustąpił, prawie zemdlałam, musiałam kucać na środku busa i zupełnie nikogo nie obchodziło. Szok ;(
Rudzi u Ciebie brzucha faktycznie nie ma, więc nie dziwię się, że nikt go nie widzi :leze:
-
Widze, ze u Ciebie jak u mojej sasiadki. Ona juz od 6 miesiaca nie mogla pracowac bo zawroty glowy miala, chodzic chodzila ledwo co, chudzinka jak Ty stad tez problemy a u Ciebie dochodzi jeszcze anemia co powoduje, ze jestes wykonczona.
Ja sie prawdopodobnie bede kulac do pracy do konca listopada, od grudnia ide na okres ochronny - 6 tygodni przed porodem - i czy chce czy nie to musze isc, takie prawo :)
Brzuch maly ale mam tak napiety, ze kazdy ruch Malej powoduje, ze podskakuje i lekko boli :D
-
Cytat:
Napisał
sztynka
Ja ciągle cierpię. Zatkany nos i krwawienie z nosa doszło. Dziś mam wizytę u gina i się poskarżę, bo mi bardzo ciężko. Od grudnia już idę na zwolnienie na pewno. Teraz mam jeszcze urlop do wykorzystania etc, więc będę w pracy w sumie ze 3 razy na cały miesiąc.
Przytyłam do 57 kg :wow: Źle mi z tym, ciężko, źle się czuję, szybko się męczę.
Brzuch mam duży, a wczoraj w busie nikt miejsca nie ustąpił, prawie zemdlałam, musiałam kucać na środku busa i zupełnie nikogo nie obchodziło. Szok ;(
Rudzi u Ciebie brzucha faktycznie nie ma, więc nie dziwię się, że nikt go nie widzi :leze:
ja bym poszla wczesniej... niestety wszedzie jest znieczulica, czasami jakis pan ustapi miejsca ale kobieta prawie nigdy
-
Oj znieczulica jest... mi o dziwo miejsca zawsze ustępowały stare babcie.... a wszyscy młodzi głowy w okna i tak siedzieli
-
No miałam iść od wczoraj właśnie na L4, ale pracuję 40h w miesiącu, z czego mam 24 h urlopu do wykorzystania, więc jutro zamierzam porozmawiać z szefową, że już po prostu nie przychodzę. Do tego okazało się, że NFZ nie ma już kasy i muszę chodzić do ginki prywatnie od grudnia :( Boli mnie po prawej stronie, objawy jak na wyrostek, ale nie mam gorączki, więc wstrzymam się z wizytą na IP. Pewnie to macica daje się we znaki. A do tego zdechł mi wczoraj samochód i jestem uziemiona :/:
-
wspolczuje Justyna... idz najpierw na urlop i na l4 nie ma juz zartow jak cos cie boli.
-
Ha ha Justynka na urlopie, do przyszłego piątku, a potem 1 dzień pracy i już KONIEC :skacze: Idę na L4 :yess:
-
No widzisz :D Teraz tylko wypoczywaj z nogami i brzuchem do gory...Wstaw tez w koncu jakies zdjecie i pochwal sie brzuszkiem...
Moj ostatni dzien l4, w sumie moge isc juz na zwolnienie ale jeszcze jestem na silach.
Ja wczoraj mialam chwilowa depresje bo zaczynam byc niewyspana i powoli mnie drazni wszystko co robie a ze ja jestem z nartury cholerykiem to w ogole nerwostan w domu. Mala sie strasznie kreci wlasnie wtedy jak ide spac, wierci sie z godzine, pozniej spi a pozniej znowu a matka na drugi dzien umiera z bolu kregoslupa :(
Jutro w koncu po mebelki, pokoik juz prawie skonczony, juz sie nie moge doczekac kiedy to wszystko bedzie na swoim miejscu :)
Zaczynamy 30 tydzien, zostalo 70 dni do konca ciazy :)
-
Rudzia ty zobaczysz co to nie wyspanie jak sie urodzi :D
-
To bedzie co innego bo nie bede musiala do pracy isc, teraz akurat jestem w domu ale od poniedzialku zaczynam wstawac o 6 a nie lubie byc nieprzytomna i zaden ze mnie pozytek ;)
-
Cytat:
Napisał
sztynka
Ha ha Justynka na urlopie, do przyszłego piątku, a potem 1 dzień pracy i już KONIEC :skacze: Idę na L4 :yess:
w końcu :] nogi do gory i odpoczywaj bo pozniej nie bedziesz miala kiedy :P pokaz brzusio
-
Mój "brzusio" wieloryba w 25 tygodniu.
-
Co prawda widac, ze wiekszy od mojego, choc siedzisz i ciezko dokladnie stwierdzic ale nie taki wieloryb, nie przesadzaj. Brzuszek masz ladny a pepus podobny do mojego :D
-
Rudzia mój bebzolek z pewnością taki jest :leze: a większy od twojego to już na 1000%. Choć ze względu na figurę , po włożeniu kurtki go nie widac i muszę się dopominać o przywileje :D
-
Cytat:
Napisał
milenka_olsztyn
Rudzia ty zobaczysz co to nie wyspanie jak sie urodzi :D
o tak, chodzi się jak zombie a kręgosłup odpada - moja ma kolkę ale jak to mój mąż mówi jeszcze 2 m-ce ;)
-
Claudia moja też mega kolkowa byla..;/
dopiero infacol dał rade...
Sztynka to jest duży brzuch??:D proszę cię...:D
-
no ładnie ładnie:). rośnij zdrowo:D
-
No brzuszek ma troche okraglutki w 25 tygodniu, ja nie mam takiego w 31 :p
W sumie kazda ma inny w roznych tygdniach :)
U mnie pojawily sie pierwsze zawroty glowy, nawet jak leze :huh: Wczoraj bylo super, nic mi nie bylo a dzis ot tak sobie kreci sie w glowie ;)
-
Rudzia no ja mówię , że to mój brzuch to taka piłka, lub arbuz przyklejone do żeber. Na moim chudym ciele wygląda to komicznie :haha2::leze:
Zawroty głowy to sygnał, że gorzej z ukrwieniem, albo z ciśnieniem. Trzeba zmierzyć ciśnienie:ok: Ja mam co kilka dni dziwne ataki bólowe. Wysiadam z samochodu i łapie mnie w dole brzucha jakaś kolka, czy takie skręcanie. Trwa to kilkanaście minut i przechodzi. Jak nie przejdzie do wizyty, to zrobię dodatkowe badania w kierunku nerek i pęcherza.
-
Krew mam do tej pory idealna, ponad 12 jednostek hemoglobiny ( czy co oni tam badaja :p ), stawiam predzej na cisnienie barometryczne niz moje - 115/70 dzis wiec normalne przez cala ciaze :)
Jutro wizyta, zobaczymy co lekarz powie bo mam chwilowy brak apetytu :(
-
Cytat:
Napisał
sztynka
Rudzia no ja mówię , że to mój brzuch to taka piłka, lub arbuz przyklejone do żeber. Na moim chudym ciele wygląda to komicznie :haha2::leze:
Zawroty głowy to sygnał, że gorzej z ukrwieniem, albo z ciśnieniem. Trzeba zmierzyć ciśnienie:ok: Ja mam co kilka dni dziwne ataki bólowe. Wysiadam z samochodu i łapie mnie w dole brzucha jakaś kolka, czy takie skręcanie. Trwa to kilkanaście minut i przechodzi. Jak nie przejdzie do wizyty, to zrobię dodatkowe badania w kierunku nerek i pęcherza.
ja mialam takie bole z lewej str. i byla to kolka nerkowa...az zatykalo z bolu,
chociaz powiem Ci ze przed porodem to juz malo co nie boli :P
-
Nic mi nie jest, chwilowe oslabniecie. Od rana w pelni sil, z humorem, jakby nigdy nic.
Dzisiaj cisnienie 110/73. Mam wiecej wypoczywac z nogami do gory. Brak apetytu nie gra roli, jesli jest chwilowy bo dziecko zywi sie wtedy zapasami matki a moja Malutka ma juz 1700 g ale nie wiem jaka dluga. Ja za to przez 4 tyg przytylam 2,5 kg :p
31 tydzien zaczelismy dzisiaj
-
oo rudzia to juz blisko.:)
Ja natomiast w tym tygodniu dostalam tak po prostu mowiac i w przenosni ,w ryj.
Trzecie bejbe w drodze:D
Ogolnie rzecz biorac lekka panika na pokladzie :placz:!
-
Asia ostro!!:wow: no i moje gratki!!:yess:
-
Asiek ale jazda:), dużo cierpliwości, zdrówka i miłości Ci życzę. Jesteśmy z tobą:*