-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
moj w gondoli to tylko na spacerach spal w domu tylko w lozeczku.
i naspacery wychodze codziennie nawet jak maly ma katar- dla mnie to marna wymowka ze dziecko ma katarek to w domu sie siedzi :P nawet jak byly mrozne dni to malego w kombinezon i na dwor dzis tylko w domu siedzimy bo p***zi jak nie wiem co a malego juz widze ze "nosi". dziecko najlepiej sie hartuje w chlodne dni i mrozy
Hola, hola !! Bez przekleństw Lirenko ;)
-
Po wizycie wczorajszej stwierdzam, ze chyba nie wyjdzie w terminie. Glowka jest juz nisko osadzona, mam lekkie skurcze, te nieregularne, chwilowe i kazde gdzie indziej, dopiero jak razem bede miala to juz ten czas, jednak rozwarcia brak. Czekam dalej...
Dzis czuje sie fatalnie, boli jak diabli na dole.
Tez jestem zdania, ze male dzieci najlepiej hartowac od najmlodszych lat. Wyjsc nawet na 30 min, tylko dotlenic organizm. Dlugie spacery zostawic na wiosne i lato, chyba ze pogoda taka jak teraz i to zima - u mnie 13 stopni :p
-
podpowiem wam ze pospacerze dotlenieniu dziecko lepiej spi ^_^
-
ja z moją w tamtym roku wychodziłam jak było -20 nawet :D aż wózek skrzypiał na tym mrozie :D
-
O tak, spacer działa cuda :) Ale spacer z pełnym brzuszkiem :D
-
oooo Rudzia ,to juz bliziutko:ok:
ja tez wychodzilam z dziecmi w zimie i to praktycznie zaraz po porodzie .jeden jest z listopada i mlodszy syn z pazdziernika ,wiec juz raczej zimno . moi chlopcy naprawde prawie nigdy nie choruja. pozniej dziecko lepiej spi a i mamie robi dobrze spacerek.
ja jestem po wizycie u lekarza . wszystko dobrze i chyba raczej bedzie chlopiec ,ale to takie nie pewne jeszcze . chyba nie ogarne tylu facetow w domu??:o:o
-
Asia ty to się masz z tymi facetami :D
-
kolejny chlop :D ja bym chciala kiedys jeszcze dziewczynke :) ale pewnie chlopak nam wyjdzie bo i u mnie i u meza duzo facetow :P
-
Coz Aska, nie zawsze ma sie to co chce :p Moja siostra ma 4 facetow w domu ( maz, 2 synow i tesc ) i daje rade, tez sobie dasz :)
Ja chcialam pierw dziewczynke, potem gadali, ze chlopca bede miala a okazalo sie, ze jednak dziewczynka i tez jestem szczesliwa. Poczekaj jeszcze, moze jednak nic nie urosnie miedzy nozkami :)
Moja tesciowa bedzie miala szosta wnuczke (wnukow brak i smiejemy sie, ze tylko same dziewczyny robia), zas moja mama ma 3 wnukow i teraz bedzie pierwsza wnusia :D
-
O ja też miałam mieć niby synka, bo tak wszyscy uważali, a tu panienka się wykluła :skacze: chociaż może się jeszcze odmieni? Jestem przygotowana na obie okoliczności.
-
wezme co Bog mi da i mowie prawde ,bede sie cieszyc :) Ogolnie mialam kiepski dzien. Moj starszy syn jakis bunt przechodzi....:sciana: masakra jakas. Mam nadzieje ze mu minie ,bo jak nie:pistol::pistol: to wyladuje u czubkow:blink:
-
Rudzia,sztynka dopiero co w ciąże zaszłyście a tu zaraz rozwiązanie:)
U kogoś to tak szybko leci:)
-
Zaraz to faktycznie powinnam miec rozwiazanie bo termin mam na jutro lub w czwartek a tu nic :P Boli na dole przy chodzeniu a chodze dosc sporo, jeszcze wczoraj latalam po sklepach :D
Boze, to czekanie jest straszne. Juz sie tak nie mozemy doczekac, ze dni robia sie coraz dluzsze a to dopiero ciut przed terminiem a co bedzie jak bedzie trzeba jeszcze czekac :D
Moj brzusio w 39 tygodniu.
-
Moi synowie (dziś 13 i 5 lat)rodzili się po terminie.
Porody wywoływane.Takie czekanie to koszmar:)
Złapało by człowieka to nie,trzeba było w nerwach żyć :)
-
Rudzia maleńki masz ten brzuszek:) nie to co ja miałam :D
-
rudzia1985 masz taki brzusio jak ja miałam :D
-
No i nic :( Nie chce wyjsc, juz mam corke "przeterminowana" :P
Do lekarza na popoludnie, moze w koncu powie czy mam rozwarcie...A jak mnie czasami zaboli miedzy nogami :o ;)
Sluchajcie, a u Was jak bardzo czop byl widoczny ? Czytalam, ze rozne zabarwienia moze miec.
-
mi czop wyciągnli w szpitalu już przy pierwszym badaniu wiec nie pomoge...
-
Cytat:
Napisał
rudzia1985
Sluchajcie, a u Was jak bardzo czop byl widoczny ? Czytalam, ze rozne zabarwienia moze miec.
mi schodził małymi kawałkami przez 3 tygodnie do cc konsystencji białka od jajka i był brunatny
-
rudzia pokaz jaką fotkę z przodu :)
-
Cytat:
Napisał
claudia.c
mi schodził małymi kawałkami przez 3 tygodnie do cc konsystencji białka od jajka i był brunatny
No wlasnie, mi tez jakos tak na raty, dzis chyba zszedl caly, byl lekko zielony, jak smark :P Rozwarcie mam juz na 1 palec ale stwierdzil, ze jakby sie postaral to by i dwa wlozyl, nie chcial mi lekarz bolu sprawiac ;)
Ze jestem po terminie to musze co dwa dni chodzic na ktg do szpitala, jak sie nic dziac nie bedzie to za 6 dni dostaje zastrzyk na wywolanie i zostaje do porodu w szpitalu :)
Nati, jak uda mi sie jeszcze cyknac fotke to wstawie :)
-
Dawaj Rudzia ostatnia fotka z lokatorką w lokalu zastępczym :D Ja mam już skurcze przepowiadające. Bolesne i ciut za wcześnie. Jeszcze niecałe 2 tygodnie muszę wytrzymać , chodzę jak pokraka i nie sypiam już więcej niż 4h na dobę.
-
Cytat:
Napisał
sztynka
Dawaj Rudzia ostatnia fotka z lokatorką w lokalu zastępczym :D Ja mam już skurcze przepowiadające. Bolesne i ciut za wcześnie. Jeszcze niecałe 2 tygodnie muszę wytrzymać , chodzę jak pokraka i nie sypiam już więcej niż 4h na dobę.
mnie skurcze przepowiadajace nie bolaly...
co do czopa... mi nie wypadl :P dopiero w szpitalu przy badaniu
-
Bole przepowiadajace mam podobne do boli miesiaczkowych wiec strasznie nie mam z nimi, jednak juz bym chciala miec prawdziwe skurcze :P Sztynka, z niewysypianiem sie mam podobnie, tez spie po 4-5 godzin a do tego co prawie 30 min latam pisiac, nawet w nocy i jest to meczace :D
Daje ostatnie fotki brzuchola, nie smiac sie z przedniego ujecia ^_^ I oczywiscie dopiero na zdjeciu bocznym zauwazylam dwa rozstepy, musialy mi sie pokazac w ciagu tygodnia lub dwoch bo wczesniej nie widzialam :o Z przodu zakryte :skacze:
-
Rudzia czekaj cierpliwie !Trzymam kciuki. :przytul: