co to za firma? :D
Printable View
co to za firma? :D
nie wiedziałam za bardzo gdzie zapytać...
jakich pendzelków używacie do malowania drobnych szczegółów farbkami akrylowymi (zawijaski, kreseczki) bo ja nie moge znaleźć zandego odpowiedniego, poratujecie cos ? :)
wydaje mi się, że dobry byłby taki troszkę sztywny cieńki i krótki... nie umiem tego wytłumaczyć :P nie próbowałam jeszcze, tylko piszę jak mi się wydaje :)
jakieś drobne kreski sondą robiłam albo wykałaczką :D
ja też mam taki zestaw tylko, że pomniejszony :P
ja nie mm pojęcia jakiej moje są firmy ale wyglądają identycznie jak te na ostatnim obrazku w poście głównym :D
Dziewczynki kochane nie bardzo wiem gdzie wpisać to pytanie, a zarazem prośbę dlatego wpisuję tutaj. Poradźcie mi proszę jakie są fajne elainerki do zdobień bo ja kupiłam niedawno sobie czarną farbkę, ale po pierwsze: przyszła w takim małym, plastikowym pojemniczki - więc potrzebuje do tego pędzelek (który z resztą wytarmosiłam ze starego lakieru do zdobień :p ), a po drugie rozpaprowuje się jak nakładam na namalowany wzorek żel :( Nie wiem czy to wina tej farbki, która z resztą długo schnie i ma kolor niewyraźny, czy po prostu ja coś robię nie tak :( Pomóżcie proszę :) bo strasznie mi się podobają wzorki typu zebra i panterka,ale niestety nie potrafię sobie z tym poradzić :( buuuu;(
RoksiSK dzięki za info co do tych lakierów, ale mam jeszcze pytanie: jak z nimi postępować???? Chce sobie na białym french'u zrobić zebrę, ewentualnie ciapki panterkowe i niestety czarna farbka (bo na razie tylko taką kupiłam) się rozłazi, można nawet powiedzieć że robi się jak guma do żucia, taka gumiatsa :(
musisz rozcieńczyć troszkę z wodą w takim razie:)
ja bardzo lubie uzywac linerow :) mam kilka podstawowych kolorow i czesto po nie siegam :) mam tez farbki w pedzelku i tez mi odpowiadaja :) co do firm to nie mam jakichs drogich tylko te zwykle za 5 zl i jestem z nich zadowolona :)
kasiulka81 wydaje mi sie ze twoj liner juz troszke zasycha skoro jest gumowaty :/: sprobuj go rozcienczyc rozcienczalnikiem do lakierow takim z pipetka - dajesz doslownie kropelke ;)
zawsze używałam linerków z INGLOTA, bo są rewelacyjne, z resztą jak inne ich produkty, nie zasychają, ani się nie ciągną :good:
ale od kiedy zajmuję się stylizacją o wiele lepiej pracuje mi się na farbkach akrylowych! :D
Ja bym chciala link do pedzelkow do farbek akrylowych i gdzie te inglooty kupujecie na internecie?Bo ja tylko tak moge zamowic ..Maja swoja stronke jakas?dzieki
tu masz link do linerow inglot INGLOT lakier do ZDOBIENIA paznokci (1007030521) - Aukcje internetowe Allegro ja kupuje te linery u siebie w sklepie
Dziękuję za podpowiedź z tymi elainerkami z INGLOT'a :D napewno nabędę ;) le mam jeszcze pytanie, czy na takie zdobienie zrobione elainerkiem należy dać tylko żel wykończeniowy czy można jeszcze warstwę żelu położyć, a dopiero potem wykończeniowy???? Dodam że pracuję na żelach jednofazowych i jestem totalnym samoukiem :/
ja daje zawsze przed żelem nabłyszczającym ;) a te linerki z inglota naprawdę są fajne
Zgredo: to jest farbka kupiona na dobrejradzie, taka w plastikowym, malutkim pojemniczku, czekam jakieś 3 mintu aż wyschnie, suszyłam już w różny sposób: w lampie wł. na susenie, w lampie ł. na UV i w lampie wł. na UV i suszenie :( kurcze nie wiem czemu ona po zaschnięciu nawet ciągnie się jak nakładam kolejną warstwę żelu, pewnie robię coś nie tak jak trzeba
---------- Dodano o godzinie 17:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:25 ----------
Akinower1989 możesz mi podać linka do takiej fajnej farbki akrylowej?? Może też taką wypróbuję :) I o mały instruktaż na jaką warstwę żelu nakładać te farbkę, czy zmatować to wcześniej, czy clienerem przemyć???? Proszę o pomoc ;)
Elaxx76 Bardzo dziękuję za podpowiedź, strszanie sobie cenię wszystkie Wasze rady :D Postaram się jeszcze z tą moja farbką powalczyć,ale myślę, ze trzeba będzie zainwestować w inna ;)
moje farbki akrylowe kupuję w moim ulubionym salonie, ale mają też sklep internetowy, zajrzyj tutaj:
Yasmin Tychy, tipsy Tychy, sprzedaż produktów do stylizacji paznokci , szkolenia , instruktor paznokci , kosmetyka , stylizacja paznokci , masaże, przedłużanie włosów, zagęszczanie włosów, zagęszczanie rzęs , przedłużanie rzęs, zabiegi
gorrąco polecam! :D