Zlot czarownic (urzęsionych)!
Już jutro, w niedzielę , wybieram się na kolejne rzęsowe wyzwanie! yuppi
Instruktorki z Evo Eyelash Evolution organizują warsztaty w Częstochowie. W warsztacie weźmie udział elita polskich stylistek w tym tegoroczna mistrzyni Polski w zakresie przedłużania rzęs.
Dzięki tym warsztatom, moje umiejętności oraz wiedza poszerzą się z zakresu:
- Przedłużania rzęs dolnych różnymi metodami
- Stylizacji okazjonalnych
- Rzęsy kolorowe - stylizacje rzęsami kolorowymi, mariaże kolorów
Warsztaty będą prowadzone przez 9 instruktorek Evo Eyelash Evolution
Bożenę Golanowska
Edytę Konieczną
Paulinę Hendzel
Małgorzatę Michalak
Agnieszkę Praską
Edytę Maślewską -mistrzyni Polski w przedłużaniu rzęs metodą 1:1
Joannę Breczko
Agnieszkę Szymańczuk
Marię Haburę
Cieszę się bardzo, że będę mogła uczestniczyć w tym wydarzeniu nie tylko po to by wzbogacić moją wiedzę o nowe sposoby aplikacji rzęs, ale przede wszystkim dlatego, że w końcu będę mogła poznać wszystkie instruktorki z firmy, w której się szkoliłam i na których materiałach pracuję. Poza instruktorkami, w warsztatach weźmie udział 20 uczestniczek z całej Polski, z którymi na co dzień "spotykamy" się na forum.wzorki.info
Aparat biorę w łapki więc myślę, że fotostory w najbliższym czasie tu wkleję.
Czytaj Więcej...
Warsztaty Evo Eyelash Evolution
Już po warsztatach!
Opłacało się zrywać wczesnie rano, brnać przez mgłe by spędzić 6 godzin w TAKIM towarzystwie.
W jednym miejscu spotkało się:
30 zdolnych stylistek rzęs,
9 instruktorek Evolashes
Mistrzyni Polski w przedłużaniu rzęs oraz laureatki drugiego i trzeciego miejsca - więc śmiało można powiedzieć, że najlepsze z najlepszych.
Były rozmowy o wszystkim, co dotyczy pracy stylistki - wymiana doświadczeń, problemów, burza mózgów - nie zabrakło nawet krótkich inscenizacji :)
Po części oficjalnej, nastąpiła część praktyczna, podczas której można było poznać nowe metody aplikacji rzęs, ( metoda Quick Lash Effect, przedłużanie rzęs dolnych, aplikacja rzęs kolorowych, stylizacje konkursowe).
Podobało mi się to, że wszystkiego można było dotknąć, popróbować, każdy chętnie dzielił się wiedzą, instruktorki cierpliwe wszystko tłumaczyły każdemu z osobna. Była bardzo fajna, przyjacielska atmosfera.
A na koniec każdy mógł zaopatrzyć swoje rzęsowe zbiory o nowe produkty.
A tu proszę, kilka fotek z wyprawy:
http://2.bp.blogspot.com/-UdBIotOxak...0/DSC07443.JPGDroga do Częstochowy. Było zimno, ponuro i mgliście.
http://3.bp.blogspot.com/-7rRLFqC84b...0/DSC07450.JPGEvonki prawie w komplecie
http://2.bp.blogspot.com/-pdLtDMaX-e...0/DSC07456.JPGCzęść oficjalna
http://2.bp.blogspot.com/-BsUlIRVQcJ...0/DSC07461.JPGĆwiczenia praktyczne
http://1.bp.blogspot.com/-7Yp3LUEzs7...0/DSC07470.JPGMetoda Quick Lash Effect + rzęsy kolorowe tworzone na warsztatach.
http://2.bp.blogspot.com/-fpsIC4g9_q...0/DSC07464.JPGDziewczyny ćwiczą aplikację rzęs dolnych
http://2.bp.blogspot.com/-VlEKtYzwhf...0/DSC07475.JPGZdjęcie pamiątkowe
przedłużanie rzęs Kraków przedłużanie rzęs Zabierzów, przedłużanie rzęs Krzeszowice, przedłużanie rzęs Alwernia, przedłużanie rzęs Chrzanów, przedłużanie rzęs Trzebinia, mobilne przedłużanie rzęs, metoda 1:1 zagęszczanie rzęs 3D 2D rzęsy rosną, dobra stylistka rzęs,
Czytaj Więcej...
Nowy certyfikat - nowe możliwości
Drogie Panie.
Do tej pory dbałam o Wasze spojrzenie. Teraz zadbam również o Wasze dłonie. Z przyjemnością przedstawiam Wam (jeszcze cieplutki) certyfikat ukończenia kursu techniki manicure hybrydowego zdobytego w MISTERO Milano.
przedłużanie rzęs, zagęszczanie rzęs, tipsy, paznokcie, hybrydy, przedłużanie rzęs Kraków, przedłużanie rzęs Krzeszowice, przedłużanie rzęs Zielonki,
http://1.bp.blogspot.com/-_BUgh-9KNl...(1280x800).jpgźródło: http://www.misteromilano.pl przedłużanie rzęs Alwernia, przedłużanie rzęs Jerzmanowice, przedłużanie rzęs Zabierzów, przedłużanie rzęs Chrzanów, przedłużanie rzęs Trzebinia, mobilne
A oto mój certyfikat. (Jak uda mi się go ładnie zeskanować, wstawię lepszą kopię)
przedłużanie rzęs, metoda 1:1, zagęszczanie rzęs 3D 2D rzęsy rosną, dobra stylistka rzęs, przedłużanie rzęs Kryspinów, duży wybór rzęs, rzęsy mink, silk,
syntetyczne, jedwabne, paznokci na żelu, akryl, Krzeszowice elf, przedłużanie rzęs Balice, manicure hybrydowy, hybryda, mistero milano
Czytaj Więcej...
ostatnie świateczne terminy!!!
przedłużanie rzęs, zagęszczanie rzęs, tipsy, paznokcie, hybrydy, przedłużanie rzęs Kraków, przedłużanie rzęs Krzeszowice, przedłużanie rzęs Zielonki, przedłużanie rzęs Alwernia, przedłużanie rzęs Jerzmanowice, przedłużanie rzęs Zabierzów
przedłużanie rzęs Chrzanów, przedłużanie rzęs Trzebinia, mobilne przedłużanie rzęs, metoda 1:1, zagęszczanie rzęs 3D 2D rzęsy rosną, dobra stylistka rzęs, przedłużanie rzęs Kryspinów, duży wybór rzęs, rzęsy mink, silk, syntetyczne, jedwabne, paznokci na żelu, akryl, Krzeszowice elf, przedłużanie rzęs Balice, manicure hybrydowy, hybryda, mistero milano
Czytaj Więcej...
Mix 2D i 3D rzęsami L curve
Dziś prezentuję Wam mix metod 2D i 3D wykonanych rzęsami L curve oraz skrętem B.
Poprzednia aplikacja wykonywana była 1:1. dało to efekt bardzo naturalny, jednak tym razem zdecydowałyśmy się na zagęszczenie rzęs.przedłużanie rzęs, zagęszczanie rzęs, tipsy, paznokcie, hybrydy, przedłużanie rzęs Kraków, przedłużanie rzęs Krzeszowice, przedłużanie rzęs Zielonki, przedłużanie rzęs Alwernia
Rzęsy przed - ze względu na dużą wrażliwość na kolagen, który jest w płatkach do separowania dolnych rzęs, tym razem podkleiłam rzęsy taśmą. Choć nie lubię tej metody, gdyz odrywanie taśmy jest bolesne, to ze względu na prośbę pani Edyty, zrobiłam wyjątek od zasady. przedłużanie rzęs Jerzmanowice, przedłużanie rzęs Zabierzów, przedłużanie rzęs Chrzanów, przedłużanie rzęs Trzebinia, mobilne przedłużanie rzęs, metoda 1:1, zagęszczanie rzęs 3D 2D rzęsy rosną, dobra stylistka rzęs, przedłużanie rzęs Kryspinów
duży wybór rzęs, rzęsy mink, silk, syntetyczne, jedwabne, paznokci na żelu, akryl, przedłużanie rzęs Balice
efekt po aplikacji
przedłużanie rzęs Kryspinów, przedłużanie rzęs Olkusz, manicure hybrydowy, hybryda
Czytaj Więcej...
Extreme - mocny - wyrazisty look
Dziś przestawiam aplikację inną niż wszystkie. Szczególnie polecana dla pań bardzo odważnych, które chcą uzyskać bardzo wyraźny look
Uzyskaliśmy efekt maksymalnego podkręcenia i pogrubienia a przy tym zagęszczenia rzęs.
przedłużanie rzęs, zagęszczanie rzęs, tipsy, paznokcie, hybrydy, przedłużanie rzęs Kraków, przedłużanie rzęs Krzeszowice, przedłużanie rzęs Zielonki, przedłużanie rzęs Alwernia, przedłużanie rzęs Jerzmanowice, przedłużanie rzęs Zabierzów,
Aplikacja wykonana rzęsami Mink - dł. 8- 13 mm podkręcenie C
przedłużanie rzęs Chrzanów, przedłużanie rzęs Trzebinia, mobilne przedłużanie rzęs, metoda 1:1, zagęszczanie rzęs 3D 2D rzęsy rosną, dobra stylistka rzęs, przedłużanie rzęs Kryspinów, duży wybór rzęs, rzęsy mink, silk, syntetyczne, jedwabne,
Przed aplikacją
paznokci na żelu, akryl, przedłużanie rzęs Balice, przedłużanie rzęs Kryspinów, przedłużanie rzęs Olkusz, manicure hybrydowy, hybryda, mistero milano
Efekt po aplikacji
Oczko niestety zostało podrażnione oparami kleju. W tym przypadku - modelka ma niedomykającą powiekę, oznacza to, że oko nie zamyka się do końca i dopiero po zwróceniu uwagi, oko było zamykane. Nie domykanie się powieki jest jednym z przeciwwskazań do przedłużania rzęs ale nie wyklucza aplikacji. W tej sytuacji aplikacja wykonywana jest na ryzyko klientki. Zaczerwienienie mija po około 2 dniach.
Czytaj Więcej...
konkurs - New year's eyelash fantasy
W dzisiejszym wpisie chcę się z Wami podzielić moją pracą, którą przygotowałam na konkurs organizowany przez firmę Noble Lashes i forum.wzorki.info.
Tematem konkursu były stylizacje sylwestrowe.
Bardzo chciałam, żeby moja praca była zarówno elegancka jak i praktyczna. Aplikacja miała stanowić dopełnienie całości . Ważna również była kwestia wygody w noszeniu ozdób oraz by aplikacja była piękna również po zdjęciu ozdób. Zdecydowałam się na stylizację rzęsami o skręcie L curve i aplikację 3D rzęskami super cienkimi. Rzęsy z mojego ulubionego sklepu EVO przedłużanie rzęs Kryspinów, duży wybór rzęs, rzęsy mink, silk, syntetyczne, jedwabne, paznokci na żelu, akryl, przedłużanie rzęs Balice, dojazd do domu, przedłużanie rzęs Olkusz, manicure hybrydowy, hybryda, eyelash extension, Volume technique eyelash extension, Lash stylist
Modelką była moja przyjaciółka Aneta. Dziękuję jej bardzo za poświęcony mi czas i za wspaniałą zabawę podczas sesji zdjęciowej. przedłużanie rzęs Alwernia, przedłużanie rzęs Jerzmanowice, przedłużanie rzęs Zabierzów, przedłużanie rzęs Chrzanów, przedłużanie rzęs Trzebinia, mobilne przedłużanie rzęs, metoda 1:1, zagęszczanie rzęs 3D 2D rzęsy rosną, dobra stylistka rzęs,
Przed aplikacją oczka wyglądały tak:
paznokcie, hybrydy, przedłużanie rzęs Kraków, przedłużanie rzęs Krzeszowice, przedłużanie rzęs Zielonki,
Oczęta z założoną aplikacją:
- bez ozdób:
Rzęsy Kraków, dobra stylistka w Krakowie, mobilna stylistka Kraków, usługi kosmetyczne Kraków, tipsy Kraków, przedłużanie rzęs, zagęszczanie rzęs, tipsy,
- z ozdobami:
I nasze zdjęcia artystyczne:
Żałuję bardzo, że zdjęcia nie były zrobione przez profesjonalistę - może następnym razem się uda.
Czytaj Więcej...
chwalę się - nowości w kuferku
Dziś chwalę się moimi ostatnimi zakupami rzęsowymi.
Rzęsy i klej kupione w mojej ulubionej firmie - Evolashes. Akcesoria i płatki dotarły do mnie z Wielkiej Brytanii.Rzęsy Kraków, dobra stylistka w Krakowie, mobilna stylistka Kraków, usługi kosmetyczne Kraków, tipsy Kraków, przedłużanie rzęs, zagęszczanie rzęs, tipsy, paznokcie, hybrydy, przedłużanie rzęs Kraków,
1.Nowe płatki hydrożelowe - cieńsze i nieco mniejsze płatki o bardzo dobrej przyczepności, wygodne w noszeniu. Nie podrażniają i to jest ich największą zaletą:)
przedłużanie rzęs Krzeszowice, przedłużanie rzęs Zielonki, przedłużanie rzęs Alwernia, przedłużanie rzęs Jerzmanowice, przedłużanie rzęs Zabierzów,
2. Rzęsy Soft Diamond - nowy produkt Evolashes. Bardzo miękki i delikatny produkt. Charakteryzują się cieńszą końcówka. Stylizacja wykonana rzęsami Soft jest lekka i pięknie układa się na oku.
przedłużanie rzęs Chrzanów, przedłużanie rzęs Trzebinia, mobilne przedłużanie rzęs, metoda 1:1, zagęszczanie rzęs 3D 2D rzęsy rosną,
3. Rzęsy mink super cienkie - 0,07 - idealne do 3D - Ultra Light Effect.
dobra stylistka rzęs, przedłużanie rzęs Kryspinów, duży wybór rzęs, rzęsy mink, silk, syntetyczne, jedwabne, paznokci na żelu, akryl,
4.Nowy klej "S" od Evo - mój nowy nr 1
5. Welurowe aplikatory bezwłókienkowe
6. Nowe cyrkonie Swarovskiego
7. pierścionki do kleju - 2 rodzaje
8. Ozdobne brokaty w żelu do rzęs
przedłużanie rzęs Balice, dojazd do domu, przedłużanie rzęs Olkusz, manicure hybrydowy, hybryda, eyelash extension, Volume technique eyelash extension, Lash stylist
Czytaj Więcej...
Zagęszczenie 3D - uzupełnienie
Dziś przedstawiam aplikację, którą wykonałam już jakiś czas temu i zupełnie zapomniałam podzielić się z Wami zdjęciami.
Uzupełniałam aplikację konkursową New Year's eyelash fantasy - do poczytania o niej tutaj
Pierwsza aplikacja wykonana była rzęsami o skręcie L curve - uzupełnienie zrobione zostało rzęsami o skręcie B (zgodnie z życzeniem modelki).
Czytaj Więcej...