Twoja narzeczona bedzie przeszczesliwa :) daj znac nam pozniej jak zareagowala i koniecznie ja skieruj do nas na forum :D
Printable View
Twoja narzeczona bedzie przeszczesliwa :) daj znac nam pozniej jak zareagowala i koniecznie ja skieruj do nas na forum :D
Witam! Jestem tu w nietypowej sprawie i niewiele wiem jak wskazuje nick..
Nie mogę zdradzić wiele, ale mam pytanie na które potrzebuje odpowiedzi.
Co wchodzi w skład zestawu do manikiru ( nie mam pojęcia jak się to piszę ), pomijając różnego rodzaju pilniki?
Prosze o pomoc i wyrozumiałość.
Czyżby to miał być prezent dla kogoś? ;)
A wracając do tematu...
- plyn do usuwania skorek lub miseczka do ktorej nalewa sie wody do odmoczenia skórek
- kopytko do odsuniecia skórek lub patyczki z drzewa pomaranczowego
- cążki do wycięcia skórek
- pilniczek / polerka
- odżywka do paznokci ewentualnie baza pod lakier
- lakiery
- top coat (utwardzacz)
- zmywacz do paznokci
- krem do rąk
- oliwka do skórek
To takie podstawowe rzeczy do manicure, mam nadzieje że o niczym nie zapomnialam :)
Hehe, przekażę. Zastanawiam się cały czas nad tą frezarką jd500 chyba wybiorę, bo Marathon to raczej za wysoka półka. Na dodatek nie wiem czy kupiona przeze mnie frezarka byłaby oryginalna. Za 500 zł chyba nie da rady jej kupić...
Prosze jeszcze ompomoc w wyborze kolorow http://allegro.pl/show_item.php?item=3774914291
Kuferek srebrny, lampa różowa i reszte mi pomóżcie:)
Edit: Dobra, kolory wybrane z pomocą koleżanek. Powiedzcie mi jeszcze tylko cxy jest sens pchać się we frezarkę jd500, czy lepiej odłożyć kasę na Marathon:)
---------- Dodano o godzinie 18:38 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:39 ----------
Dobra, zdecydowałem się jednak na frezarkę JD500.
Powiedzcie mi gdzie ją kupić? Ceny wahają się od 160 do 240 zł, nie chciałbym kupić podróbki...
z wypowiedzą na temat frezarki widzę wszystkie wolałyśmy się wstrzymać :D Generalnie frezarka to już konkretniejszy sprzęt, a ze sprzętem różnie bywa :) Moim osobistym zdaniem dobrze, ze zdecydowałeś się na jd500. Skoro narzeczona dopiero zaczyna przygodę z pazurkami to na pewno jej taka frezarka wystarczy na kilka lat. Lepsze frezarki przydają się, gdy masz swój salon i robisz kilka klientek dziennie. Ja mam swoja jd500 od roku i jestem przeszczesliwa, bo mi służy :) Co do miejsca zakupu to jest mi ciężko powiedzieć. szczerze to ja swoją kupowałam na allegro i patrzyłam tylko żeby była w ofercie karta gwarancyjna. kupiłam za chyba 180zł jeśli dobrze pamiętam. Jeśli dziewczyny maja lepsze informacje na temat miejsca zakupu to może pomogą. Ja przynajmniej do swojej nie mam zastrzeżeń :)
Moim zdaniem ten kuferek to bardzo dobry pomysł.
Dziewczyny chce kupić cały zestaw do robienia żeli i manicure hybrydowego, polecicie mi coś?? na rynku jest pełno ofert, firm i zestawów a ja niewiem co wybrać?? przy okazji polećcie mi proszę gdzie moge zrobić kurs w województwie kujawsko pomorskim na manicure hybrydowy i japoński??
Na forum od kilku lat nie polecamy gotowych zestawów żelowych. Lepiej się zaopatrzyć w pojedyncze , a dobre produkty.
Cześć.
Za niedługo będą urodziny mojej dziewczyny. Bardzo lubi malować paznokcie, często zmienia kolory i style. Ogólnie bardzo o nie dba i stanowią dla mniej bardzo ważna część wyglądu.
Kiedyś usłyszałem, że przydała by się jej lampa, ale też słyszałem jak mówiła o lakierach żelowych (zawsze jak coś kupowaliśmy w rossmanie to mówiła, że tutaj takich nie ma, a ja przez to nie ogarniam czym to się różni xd )
W związku z tym postanowiłem zrobić jej taki prezent. Czy uważacie czy coś takiego się nadaje?
No i oczywiście jako, że Wy, kobiety się w jakimś stopniu na tym znacie, to bardzo bym prosił o propozycję tych lamp jakie warto kupić oraz lakierów.
A fajnie by było gdyby był nawet taki cały zestaw gdzieś do kupienia z jakimiś dodatkowymi gadżetami do manicure
P.S. Nie oszczędzam na mojej dziewczynie, ale proszę nie dawajcie propozycji za 1000zł xd Chociaż może i nawet takich nie ma :p
Czekam na Wasze propozycje i z góry dziękuję za pomoc
Mój mąż na urodziny kupił mi prezent w postaci butów do jazdy konnej bo jest to moje hobby i byłam bardzo zadowolona, tutaj https://www.equishop.com/pl/32-buty-...o-jazdy-konnej je zamawiał. Najlepsze są prezenty praktyczne więc wam też takie polecam zamawiać.