A jak Twój niemiecki? Mój jest taki sobie, ale muszę przyznać że zawsze można się dogadać. Po angielsku również. Z tego co zauważyłam to stylistki ogłaszają się na różnych portalach np kaladyo, quoka oraz ebay kleinanzeigen :)
Printable View
A jak Twój niemiecki? Mój jest taki sobie, ale muszę przyznać że zawsze można się dogadać. Po angielsku również. Z tego co zauważyłam to stylistki ogłaszają się na różnych portalach np kaladyo, quoka oraz ebay kleinanzeigen :)
Decyzja zapadła :) za rok na wakacje wyjeżdżamy do Niemiec! Jak wspominałam Bonn, bardzo blisko Kolonia
Stały ląd... jak się cieszę to nie macie pojęcia.
Na początek będą pucki, bratowa pracuje i koleżanka ma firmę sprzątającą, świetna okazja na podrzucanie ulotek Niemkom :)
Brat ma firmę, więc tez pomoże wszystko załatwić, język to tak średniozaawansowany , kwestia przypomnienia i branżowe słówka :skacze::skacze::skacze::skacze: jak się cieszę ...
Mam dość tego deszczu :(
O to super :) Najważniejsze, że masz pracę na początek i kogoś kto pomoże. Ja idę w maju na długo oczekiwany kurs niemieckiego.
Witam od wrzesnia bede mieszkala w Leverkusen. zajmuje sie stylizacja rzęs i paznokci. Jak wyglada zapotrzebowanie na dzien dzisiejszy stylistek rzęs i paznokci. Dziekuje za wszystkie informacje: ):ok:
Też mnie to zastanawia
Potrzebuje jakiejs stylistki rzes w MANNHEIM, mozecie kogos polecic?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Hej ja mieszkam w Hannover i prowadzę własny salonik ze stylizacja..... a więc co do języka nie ma co się obawiać klientki są wyrozumiale i większość z nich zna angielski .... co do cen każdy ma rożne wiem bo pracowałam w salonie dla Niemki i widziałam jakie ceny tam goszczą. Cena za 1;1 często to okolica 100€ ale są tez takie salony gdzie 1;1 to cena 180€ i wcale tam ładnie nie robili bo często i gęsto ściągałam po nich i poprawiałam, tragedia wiec cena nie ma znaczenia co do kompetencji..... Jeśli nie wiesz jakie ceny zrobić musisz zadać sobie podstawowe pytania tak jak .... czy odprowadzasz podatek za to, masz koszty związane z wynajmem lokalu i oczywiście jaka grupa klientek przychodzi do Ciebie :) nie oszukujmy się Polka która mieszka tu nie długo i zarabia marne 1200€ bądź jest na zasiłku i ma dzieci nie da Ci za nowa aplikacje za wiele, Niemki teraz tez szukają gdzie taniej a jeśli robisz w domu u siebie i jest to Twoje dodatkowe zajęcie oraz produkty kupowane masz w Polsce powinnaś zrobić ceny odpowiednie na kieszeń swoich klientek oraz tak by CI się opłacało nie patrz na to że w salonach takie są ceny a nie inne one maja większe wydatki :) tu Klei zwykły kosztuje od 30-60€ a w Polsce dasz 50 zl :)
Hej :) Zaglada jeszcze ktos tutaj? Chodzi mi glownie o dziewczyn, ktore sa aktualnie w DE i dzialaja w domu :) Chetnie poradzilabym sie kogos doswiadczonego ;)