http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...-paznokci.html tu poczytaj :)
i np. tu http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...ilikonowy.html masz żel na naturalną płytke
Printable View
http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...-paznokci.html tu poczytaj :)
i np. tu http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...ilikonowy.html masz żel na naturalną płytke
Ika100 nie możesz pokryć żelem paznokcia pomalowanego lakierem ponieważ nie będzie się trzymał. Może pokryj lakier kolorowy jakimś lakierem bezbarwnym dodatkowo skoro często odpryskuje. Może to pomoże.
Ewentualnie mozesz pierw cienka warstwe żelu a potem jakoś tam po swojemu pomalowac lakierami jak wczesniej robiłas. Bo lakier na żelu trzyma sie o wiele dłuzej !! :)
Żel Silikonowy Sunflower + wysyłka GRATIS (815859810) - Aukcje internetowe Allegro o tym z Sf pisałyscie?
Ja takoż popieram ten pomysł, sama stosuję u klientki lubującej się w lakierowaniu paznokci na ciemno i niechętnej sztucznym. Cienko żelik
1) chroni płytkę przed przebarwieniem
2) jest trwalszy niż lakier
3) przedłuża trwałość lakieru
4) pięknie nabłyszcza płytkę, gdy klientka akurat nie pomaluje paznokci
5) aby usunąć taką warstewkę (grubości lakieru) wystarczy lekko zmatowić płytkę
Przed żel delikatnie głaszczę płytkę blokiem dla zmatowienia (delikatnym blokiem), no oczywiście odtłuszczam.
Może też zainteresuje Cię ten żel, właśnie odkryłam temat o BIOSculpture Gel i może być to coś dla Ciebie.
dziewczyny jestem początkująca chcę kupić sobie zestaw startowy. Mozecie mi cos polecić zastanawiam się nad dwoma a chciałabym żeby trzymał mi się ten żel na naturalnych paznokciach. Oto te zestawy:TipsyNails Mega Zestaw do Paznokci Żelowych XXL (822459375) - Aukcje internetowe Allegro lub Hurtownia kosmetyczna, tipsy, lakiery, paznokcie Ĺźelowe, akrylowe - Allepaznokcie.pl . Ja nie mam pojęcia o żelach więc proszę o pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam
Aniu poszukaj sobie na forum bo jest temat o zestawach startowych......
Dziękuje Wam wszystkim za dobre rady oraz za pomoc! :kwiatek: Na pewno skorzystam z waszych rad oraz w razie wątpliwości napisze.
Bużka :przytul:
ja na stopy nakładałam żel Żel UV SUPER BUILDER VIOLET !!! 30ml NOWOŚĆ!!! :: dobrarada i trzymał sie jak beton:D
kochane, a żel na naturaną płytke zeby utwadzic i ozdobić frenchem? nadaje sie do tego sun flower clear 1 ... bo mam taki.. czy musi być jakiś specjalny ten zel na paznokci bez przedluzania ... ??
jak?.... robie wszytko tak jak przy tipsach ?
ja sobie robie easy off od DR, ale mojej mamie się nie trzyma więc robie tak jak zwykle, złykłymi żelami silcare basic i wszystko jest ok. Nigdy nie używałam sunflower, ale pewnie na to samo wychodzi :P Robisz normalnie jak przy tipsie, tylko musisz pamiętać żeby delikatnie "otulić" wolny brzeg ostatnią warstwą żelu :)
przy nakładaniu żelu na naturalną płytkę bardzo ważne jest aby dobrze zamknąć krawędzie żelem, wtedy nie będzie odpryskiwał:)
Chciałabym się dowiedzieć czy metoda poniżej jest prawidłowa ponieważ miałam ostatnio klientkę której zrobiłam właśnie żel na naturalnej płytce i na drugi dzień poodchodził wkoło płytki podkreślam również iż klientka ma bardzo tłustą płytkę paznokcia.Proszę o pomoc być może jak robie błąd w którymś momencie nakładania żelu:(
Metoda żelowa na naturalną płytkę:
1.Odsówam skórki patyczkiem delikatnie.
2.Opiłowuje paznokieć i matuje blokiem musi być bardzo dobrze zmatowiony po bokach .
3.Odtłuszczam paznokieć obficie .
4.Nakładam Primer i czekam aż wyschnie.
5.Następnie nakładam cienką warstwę żelu nie zalewając skórek. Utwardzam w lampie przez 3 minuty.
6.Nakładam biały żel na końcówkę frencz i utwardzam również przez 3 minuty.
7.Powtórnie nakładam biały żel na końcówki i utwardzam.
8.Później nakładam różowy żel tak aby nie zalać skórek i białego paska a na żel nakładam ozdoby i utwardzam przez 3 minuty.
9.Następnie nakładam na cały paznokieć warstwę żelu przezroczystego na 3 minuty.
10. Odtłuszczam paznokieć i nadaje kształt oraz matuje.
11.Nakładam daimond gloss na całą płytkę paznokcia i utwardzam przez 3 minuty.
12.Smaruję oliwką skórki.
przeniesione // Emist
Zabezpieczasz odpowiednio wolny brzeg ??
Myślę że może jest w tym problem nie mam jeszcze wprawy w zabezpieczaniu wolnego brzegu paznokcia czy możesz mi jakoś poradzić i wytłumaczyć jak dobrze to zrobić?:]
może na przykład wyjeżdżasz nabłyszczaczem? albo za dużo masy jest orzy skórkach, postaraj się wypiłować żeby było cieniutko :)
mozliwe też ze niedokładnie usunęłaś błonki przy skórkach albo niedokładnie zmatowiłaś
jesli twoja klientka ma bardzo tlusta plytke to mozesz miec problemy
sprobuj odtluscic jej plytke nie samym cleanerem co acetonem on wysusza
albo sprobuj acryl jej zalozyc
na naturalne paznokcie najlepsze sa zele do tego przeznaczone
ja uzywam elasto zel i nic sie nie dzieje
nie bawie sie w zadne zalewanie brzegu a wszystko sie super trzyma
Dziewczyny Ja mam problem z naturalną płytką Tipsami zajmuję się już dwa lata... mam ukończony kurs i jest coraz lepiej, ale na naturalnej płytce jak robię to się wogole nie trzyma dlaczego. Robię wszystko dobrze . Użyłam żelu SF Jednofazowy clear 2 diewczyny mówiły ze można go kłasc bezpośrednio na płytkę ale odeszło po paru godzinach ...dlaczego?
bo do naturalnych paznokci są żele soak off :) są bardziej elastyczne dzięki czemu nie odchodzą i nie odpryskują :)
a SF MA takie żele? A jeśli nie to jaka firma ma?
polecam korzystać z wyszukiwarki, wystarczy wpisać "żele soak off" :)
ja używam normalnego żelu i bez problemu, wszystko się trzyma. czy na każdej płytce tak masz?
mi tez zwykly zel trzyma sie na naturalnej :)
to Twoja plytka paznokcia nie trzyma czy ktorejs z klientek ?
a moja naturalna płytka z kolei jest strasznie słaba i mocno się wygina i nie ma mowy o twardym żelu, nawet z zawijaniem pod spód na końcu, nie ma opcji, tylko i wyłącznie sylikonowe :) Dlatego zawsze staram się minimalnie przedłużyć, nie lubię naturalnych żelować :P
ani mi ani nikomu sie nie trzyma a już różnych żeli próbowałam :(
Ja nie wiem już od czego to zależy. U mnie żel na naturalkach trzyma się 1 dzień, u mojej mamy kilka godzin, a klientkom po 2 miechy spokojnie :P ja sobie dałam spokój :P
pazureczek moze za cienko?
ja frencha też robię z żelem ponieważ moje białe lakiery zawsze się ciągną i są nie fajne (mimo różnych prób przechowywania) ale na żelu właśnie przy frenchu często lakierami maluje wzorki i nic się nie dzieje żel nie rozmazuje wzorku i dobrze się trzyma :D
mi się wydaje, ze wszystko zależy od rodzaju pazurka i jego elastyczności - im bardziej miękki i giętki tym gorzej trzyma się żel :)
Dziewczyny proszę Was o pomoc. Zrobiłam przyjaciólce frencz żelami na naturalnych paznokciach- bez przedłużania. Na drugi dzień zrobiły się jakby stare. Zszarzały. Wyglądają jakby były brudne. Czy to może być wina żelu? Jestem początkująca, ale do tej pory jak robiłam jakiekolwiek próby nic takiego mi się nie przytrafiło. Proszę pomóżcie.
możliwe, że masz kiepskie produkty :/ na jakich pracujesz ?
ostatnio kupiłam żel inny niż zawsze, bo tylko taki mieli w sklepie. Nazywa się : EJAS UV GEL
a moze tylko nablyszczacz , moze gdzies rece wlozyla
a ten żel dobry jest co napisałam? Rąk nigdzie nie wkładała. Była u mnie cały czas. Robiłam jej wieczorkiem a rano juz takie ciemniejsze miała. (ona spała u mnie więc sama widziałam jak jej czarnieją) Nabłyszczacz by pomógł? Jak na razie nie posiadam go. Nie sądziłam, że jest on tak ważny.
Nabłyszczacz sie przydaję, bo jednak jakby ochrania paznokcie. To tak jak osoby chodza na solarium, nabłyszczacz powoduje to, że one nie żółkną :)
Dzięki :) na pewno zaopatrze się w nabłyszczacz przy najbliższej okazji :)
czy ja wiem.. raczej chodzilo mi o to ze sam nablyszczacz mogl.. a na solarium przy nablyszczaczu jesli nie ma uv to i tak zzolkna przeciez :P nablyszczacz daje sie po to by lepiej nablyszczal :P
ja naturalki kuzynki na początku pracy z żelami nabłyszczyłam i utwardziłam lakier żelem nabłyszczającym, niestety efekt był mizerny żel zaczął pękać - ohydny efekt, Już lepiej utwardzić top catem lakierem
Witam
...cały wieczór czytam Wasze posty odnośnie żeli i technik nakładania i przyznam się że podczas lektury nasunęło mi sie kilka pytań a ponieważ bawię się w akrylu i dopiero właściwie wchodzę w temat żelu pozwolę zadać sobie te pytania na forum nawet jesli dla Pań o bogatym doświadczeniu mogą wydać się banalne.
1 Czy żele na płytkę naturalną to żele soak off i easy off, czy też do tej grupy zaliczają się żele jednofazowe?
2 Które z nich nakłada się na naturalna płytkę a które na płytkę przedłużona sztucznie?
3 Co predysponuje użycie żelu twardego i w jakim przypadku jest on odradzany.
4 Czy żele miękki(silikonowe) można łączyć z akrylem w metodzie coombo:)
5 Podajcie dwa schematy nakładania: żeli twardych i miękkich silikonowych
6 Jak fachowo zabezpieczyć wolny brzeg
7 jaka jest różnica pomiędzy żelem SCULPTING( gęsty Extra MOCNY jednofazowy) a żelem BUILDER budującym
8 Jakie problemy niesie zastosowanie poszczególnych grup żeli( bez podawania marek czy nazw firm) chodzi o jedno fazowe, wielofazowe silikonowe etc ...?
I tu prośba do Dziewczyn które pracują z klientkami - podajcie bardzo Was proszę sposoby najprostsze lub dyktowane doświadczeniem które stosujecie w codziennej pracy i które pozwalają unikać Wam najczęstszych błędów i problemów w technice żelowej: np podchodzenie powietrza , tłusta płytka , niewiem odpadający paznokieć itd
Myślę że wyjaśni i pomoże to Naszym koleżankom które się uczą:)