-
Odp: Rzucamy palenie?????????
Paliłam 11 lat :/: uwielbiałam dymka....;) jak zaszłam z Juleczką to mnie odrzuciło od kawy i fajek - niestety tylko na pierwsze 4 miesiące bo potem ciągnęło mnie jak cholera :) wróciłam do palenia jak tylko odstawiłam małą od cycka;( i tak sobie paliłam aż mi mama nie kupiła Tabex - pomogło w 5 dni!! nie palę od 31 marca 2008:]
-
wow gratuluję!! :yess::yess::yess::soczek:
---------- Dodano o godzinie 15:18 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:17 ----------
a ten tabex to co to jest? jakies tabletki? drogie to cudeńko? :D
-
powiemm wam dziewczyny ze chyba tez sprobuje:* nie palic zobaczymy jak pojdzie:*ale narazie zadnego suwaczka nie wklejam:D bo mam mase egzaminiow przedemna i zobaczymy jak zwalcze ten stres:*
-
ja palę jak smok paczka dziennie śniadanie to papieros
brak mi silnej woli by rzucić gdyby mój mąż nie palił to jeszcze bym wytrzymała ale niestety jak ja chcę rzucić to on pali i nie wyrabiam
-
Ja Aniu ledwo oczy otwieralam i papierosa musialam zapalic a za piec minut drugiego itd.Do tego kawa,i tak potrafilam spalic z 10 sztuk takich dlugich fajek,nie musialam nic jesc bo nie czulam glodu.Nie palilam od 12-16 bo w pracy nie moglam,a pozniej znowu fajeczka albo dwie na raz bo znowu do pracy,A po pracy to az nie poszlam spac czyli kolejne 10szt albo i wiecej.I bylam swiecie przekonana ze nie zuce palenia bo to mi sie podoba,pozatym jak czlowiek wnerwiony to tym bardziej.Ale jakos tym razem obylo sie bezbolesnie,ale obklejam sie plastrami i mnie nie ciagnie nawet jak maz przymnie pali:)Nie mam silnej woli albo nie mialam poprostu cos mi sie tam w glowie przestawilo albo to moje corki mnie uswiadomily i strach przed choroba,rakiem i ze moge nie doczekac wielu rzeczy jak moja mama :(
-
no no wiem o co chodzi. ja to normalnie tesh zajoba dostawalam gdy ja nie paliłam a ludzie wokół mnie palili. :[ ale teraz to sie zmienilo, powiedzialam dla mego chlopaka, ze nie chce zeby palił w moim towarzystwie. i nie pali przy mnie :D :przytul: i nawet już do piwka nie czuje potrzeba zapalenia. kupuję sobie pestki czy chipsy i palic sie nie chce :)
-
To jest wlasnie najgorsze jak ktos chce rzucac a inna osoba pali,tak mialam jak rzucalam ostatnim razem i pomimo wspomagaczy musialam chociarz macha,pol,bo mnie nosilo a jak nie bylo fajek to latalam po calym domu zeby chociarz gdzies ogryzek jakis byl.Nerwy mnie nosily do tego stopnia ze nawet histerii dostawalam.Maz to juz wyzywal mnie od narkomanek bo chwili nie moglam bez fajki wytrzymac.A teraz,odpukac niemam zadnych takich obiawow i czuje sie swietnie.mam nadzieje ze juz tak zostanie:)A przy rzucaniu najgorsze jest wlasnie popalanie nawet kawalek bo wtedy bedzie tak caly czas i nigdy sie nie rzuci.
-
no dokładnie. wiesz, jak ja wcześniej rzucałam to tak samo miałam. no normalnie tylko jak nikt nie widział to podpalałam a mówiłam ze nie pale... ehh.. a teraz miałam w sobie tyle siły zeby rzucić i jakoś łatwo mi to poszło. nie wiem od czego to zależy. może od tego jak przyswoimy fakt rzucenia nałogu, jak się z nim rozstaniemy i czy robimy to dla siebie czy dla kogoś.
-
A ja paląc paczuche dziennie rzuciłam z dnia na dzień bo chłopak mi kazał. i nie pale ponad pół roku ;)
-
no to też suuper! :) gratuluję rzucenia :D
-
Jak moj maz mi powiedzial kiedys rzebym rzucila to powiedzialam ze ok,ale pozniej psa kupilam zeby tylko z nim na dwor wychodzic i zapalic
-
I tak właściwie to paliłam bo inni palili.
Nie uzależniłam sie od tego i nie ciągnęło mnie do tego. a paliłam z półtorej roku.
-
hahah Jade! :D haha kto kombinuje ten żyje?:D
-
Poltora roku to nie uzaleznienie?
---------- Dodano o godzinie 10:17 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:16 ----------
No jakos musialam:)kombinowac z tymi fajami
-
no w sumie wydaje mi się ze połtorej roku to nie uzależnienie, skoro jescze Gakka napisałaś ze cie nie ciagneło tylko paliłaś bo inni palili. to poprostu nie byłaś w nałogu :)
-
Paliłam bo paliłam. Dawało mi to jakąś ulgę ale jak przestałam to nie czułam bym miała znowu zapalić. Jakoś tak stwierdziłam że to przez otoczenie w jakim sie znajduje i je zmieniłam.
-
Tez tak bym chciala ale ja palilam jak smok i fajnie maja te osoby ktore zapala sobie jednego czy dwa tak dla towarzystwa i pozniej juz nie musz palic bo ich nie ciagnie.
-
no dokladnie, moze czułaś jakaś presje otoczenia... moze nie chciałaś byc "gorsza" od innych bo ty nie bedziesz palić i paliłaś. ale fakt jest dobry ze juz nie palisz
-
Hm.. gorsza.. ciotka mnie poczęstowała. i tak dla zasady że już wzięłam jednego to zaczęłam palić paczkami ..
-
ale Jade powiem Ci szczerze ze ja sie czuje teraz lepsza ze nie palę i ze nie musze nawet buszka wziąć. i neic nhciałabym wlasnie palic tak, ze raz na jakis czas papieroska. czuje sie lepiej z tym ze nie aple wogóle :)
-
Etna - i bardzo dobrze ;)
-
no cieszę się niesamowicie :)
-
No ja tym razem tez nie czuje takiej potrzeby:)I tez sie czuje z tym lepiej pozatym moge kaske wydac na pierdolki do paznokci:)hihi
-
no ja też mogę więcej kasy wydać na "badziewie" niż na fajki :D:D:D
-
No z tymi pieniędzmi na papierosy to też ładna bajka.
9 zł na paczkę papierosów dziennie. rok ma 365 dni.
365 * 9 = 3285
No to 3 tysiace rocznie można na pazurki wydać.
-
Ja tez liczylam i myslalam ze sie przewroce.Ale tutaj fajki 5f i tak wszystko pomnozyc przez 3 lata jak tu jestem pozniej to zamienic na zl.To wziac sie i zastrzelic.Nawet juz nie chce juz myslec o tych spalonych pieniadzach.
-
no ja wczesniej w poście podawałam programik co wszystko oblicza. ile kasy, ile zycia, ile dni itd itd. :D mozesz sobie zobaczyc
---------- Dodano o godzinie 11:40 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:39 ----------
jade Ty to wogóle byś już samochodzik nowy miała :D
-
Bryke jak ta lala ;D
No widze widze Etna ;p
-
Dobra,dobra juz nie chce wiedziec co bym miala bo mnie krew zaleje.Bryki to moze nie bo prawka nie mam ale cos napewno.Ok niewazne co bylo to bylo czasu sie niestety nie cofnie.Chociarz bym chciala:)
-
Prawko byś kupiła na stadionie w warszawie :D:D:D
-
U mnie chyba wszyscy w szkole (a jest nas około 1000) przynajmniej raz mięli peta w gębie... ja jeszcze nie miałam i chyba nie mam zamiaru mieć bo jak tylko poczuje ten dym papierosowy to mi się niedobrze robi i w głowie kręci.. i jeszcze takiego pecha mam, że ojczulek to pali jak smok po 2 paczki dziennie i tyle kasiory na to idzie...:/:
-
dobrze ze nie palisz i nie paliłaś. nie próbuj, nie warto! ja teraz jak czuje zapach papierosów to tak samo mam, nie wiem jak mogłam zacząć :huh:
-
Ja pamietam jak bylam mlodsza i mama przymnie palila nie cierpialam tego dymu i dotej pory go nie znosze,tez mowilam ze nie bede palic no ale wyszlo inaczej.Pamietam jak dzis kolezanka nauczyla mnie na palmalach spalilam i czulam sie jakbym byla pijana i tak wygladalam.masakra
-
łuu bogato zaczynałaś :P ja jak uczyłam sie plaić to na ruskich l&m kosztowaly wtedy 2,60 zł teraz pewnie kosztują z 6 zl :P
-
dziewczyny gratulacje!!!!!!!! ciężko rzucić palenie. paliłam 11 lat i myślałam, że nigdy już nie przestane. zawzięłam się!!!! nie palę już 54 dni!!!!:D:D:D:D:D czasami jest ciężko ale nie śmierdzę jak popielniczka, mam wiecej czasu dla synka i jestem mniej nerwowa:yess::yess::yess:
powodzenia i wytrwalosci:* trzymam za was (i za siebie;]) kciuki!!!!!!!!
-
ooo to super, w takim razie ja Tobie także gratuluje i powodzenia bo na pewno się przyda jescze nie raz ;):)
-
dziewczyny jak u was z paleniem??? u mnie już 3 miesiące stuknęło i mam kryzys;(;(;(;(. juz 3 dzien mam straaaaaaaaaaaaaaszną ochotę zapalić. trzymam się ale jest ciężko. kupiłam słonecznik i skubię sobie:porazka:
a jak wy się macie?
-
Ja też zaczęłam bardzo wcześnie palić i dość długo paliłam bo 10 lat,ale kiedy lekarz powiedział Mi że jestem w ciąży od razu rzuciłam palenie a było to 8 lat temu i do tej pory nie palę:)
Życzę dziewczyny wytrwałosci:)
POWODZENIA!!!
-
U mnie jak widac i do tej pory ani jednego papierosa w ustach,juz nawet nie uzywam wspomagaczy:)Kalaga moze wrazie czego wez kup sobie sztuczna fajeczke,lub plastry.Mi pomagaly,nie daj sie trzymam kciuki!!!:*
-
Jade wielki brat jest z ciebie dumny :D