Napisał
Zen.
Zuzaneczka czemu masz złe wspomnienia z migdałem? Ja go uwielbiam( ja mam natinuel), wg mnie jest genialny na nasze młode buzie i dla pań juz nieco starszych (przykład moja mama która juz po jednym razie miala super skórę), jest dobry i dla cery trądzikowej i dla zmeczonej, ze zmarszczkami. Po nim też pieknie można sie łuszczyć, pozbyć się blizn i jakos unormować tą skórę.Wg mnie super :D :love:
Tak to jest ten, choc na tej aukcji chyba muszą być jakies malutkie opakowania bo normalnie jest on sporo droższy. Generalnie można go stosować nie tylko na buzię, można na przykład na rozstępy (tylko kto to wycierpi potem? ), na buzię w celu usunięcia blizn np potrądzikowych, przebarwień, redukcji zmarszczek. Pobudza skórę do produkcji kolagenu i elastyny. Mimo tych wszystkich zalet -> nam p. magister na pracowni powiedziała że jeden zabieg tego peelingu można porównać do 10 mikrodermabrazji. Wiec jest silny i mało kto tak naprawdę może to wytrzymać bez ani jednego 'ała'. Sam zabieg troche nas wyklucza z życia bo kilka dni przed i kilka dni po mamy całkowity zakaz mycia buzi wodą, mydłem, czymkolwiek. Skóra na początku boli, jest czerwona jak burak,potem łuszczy się płatami, dosłownie pęka, i jakby to powiedzieć 'wyrasta' z niej młoda, nowa skóra. Potem kremy silnie nawilżające, obowiazkowo filtry. Można powtarzać co jakiś czas. Ale warto. Efekty są super. Bardzo ładnie można wyprowadzić buzię z bliznami, nasilonym trądzikiem itd. Oczywiscie kiedy robi się zabieg nie mogą być żadne zmiany 'aktywne', jest też kilka innych przeciwwskazań.