-
Odp: zimowe inspiracje + wystrój świąteczny :)
Cytat:
Napisał
rudi80
a to aniloki z masy solnej co robilam 2 lata temu na swieta jako dodatek do prezentow dla bliskich i jako zarobek:)
rudi a gdzie sprzedawalas swoje aniołki?? i za jaka cene?? bo to fajny pomysl jest:)
ja zrobiłam własnie mojego pierwszego aniołka i się piecze zobaczymy co z niego bedzie....:)
-
co lepsze jest pieczenie albo jak np.sam zeschnie??
ja wlasnie tez skonczylam moje aniolki :D hehhe zamiast sie uczyc to siedze i robie aniolki:D
-
Cytat:
Napisał
karolinka_zuzia1989
co lepsze jest pieczenie albo jak np.sam zeschnie??
ja wlasnie tez skonczylam moje aniolki :D hehhe zamiast sie uczyc to siedze i robie aniolki:D
no ja teraz to juz nie wiem czy dobrze zrobilam wsadzając go do pieca? moze sam by zesechł....? a Ty jaką masę wyrobiłas i pieczesz je czy same wysychajA?
-
sprzedawalam po znajomych z pracy mojej mamy za chyba 20zl (troche nieoplacalne w porownaniu z tym ile pracy sie w nie wlozylo)
mi sie wydaje ze najlepiej jest podpiec troche to szybciej wyschnie i potem jeszcze pozostawic na troche-ja mialam tak ze mi sie srodek tam gdzie raczki byly nie chcial dopiec, a jak za dlugo potrzymalam w piekarniku to juz skrzydelka sie spalily wiec jeszcze przed malowaniem polezal troche w kuchni
-
jakimis fajnymi farbami to malowalas:)tak się slicznie blyszczą... zobacze co to wyjdzie z mojego anioła:) moze diabełek:)
-
ja narazie polozylam na parapecie i bede czekac az zeschne zobaczymy i miedzy czasie sprobuje moze jakies inne zrobic i wysuszyc w piecu mi sie wydaje ze w piecu one wyschna za bardzo i moga sie kruszyc a tak wytrzymaja dluzej ale zobaczymy czy moje teoria sie sprawdzi:)
-
Cytat:
Napisał
mariolak83
jakimis fajnymi farbami to malowalas:)tak się slicznie blyszczą... zobacze co to wyjdzie z mojego anioła:) moze diabełek:)
zwykle farby akrylowe ze sklepu dla plastykow, na koniec dalam tylko lakier blyszczacy w sprayu z tad ten polysk, przez lakier tez sa trwalsze
-
HMMM no całkiem możliwe że się zeschnie... ja przed chwilą zajrzałam do mojego bo siedzi w piecu w piekarniku ale w piecu się już nie pali a w piekarniku cieplutko.. wieć do wieczora niech tam sobie siedzi a pożniej go wyciągnę.. ale ma jeszcze mokrą kiecuszkę bo zrobiłam jakąś taką grubą bo masa mi się ciągle kleiła do rąk...:(
-
Moja masa solna: 1 szklanka mąki zwykłej, 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka soli 1,5 szklanki wody. Później w zależności jak wpija to wodę to albo trzeba dodać trochę wody albo trochę mąki.
Gotowe ozdoby wkładam do piekarnika rozgrzanego (tak do 70-80 stopni) i trzymam przez 2-3 godziny przy lekko uchylonych drzwiczkach. Wtedy się nie spali, ani nie przypali. Maluję zwykłymi farbkami, później dodaję brokat i na koniec to psikam lakierem bezbarwnym w sprayu.
-
wrzucam fotki z książki o masie solnej i papier mache. są też 2 przykłady. tam do masy solnej dodają kleju do tapet żeby lepiej się trzymało:)
-
wlasnie mi przypomnialas ze tez kiedys dostalam taka ksiazke-pewnie przy przeprowadzce sie znajdzie:)
a wogole to strasznie mi sie podoba ta choinka z makaronu!!
-
co do aniołków, to pokaże Wam moje stare :) z masy solnej
http://yfrog.com/7h99630808j
-
ale sliczne!!
i jak fajnie ci te skrzypce wyszly:)
-
niby temat świateczny ale ja wrzucam to co udało mi się wczoraj zrobić z masy solnej.. anioł niestety dosycha bo ma jeszcze olecki mokre..:/:
a te kwiatki malowałam zwykłymi farbkami i starym zepsutym pędzlekiem takim rozcapierzonym:( i dlatego tak byle jak pomalowane
-
tez mam gdzies w szafce takiego aniołka z masy solnej.. ale nie pomalowanego ;P jakos mi po drodze nie było.. a ma chyba juz z 4 albo 4 lata.. fiu fiu...jak znajde to pokaze;p
-
Cafeart.pl - Aniołki na choinkę- kurs z masy solnej
---------- Dodano o godzinie 15:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:05 ----------
LOBZIK - ËÎÁÇČĘ - Đîçű čç îńĺííčő ëčńňüĺâ. - Čäĺ˙ äí˙. - Íîâîńňč
---------- Dodano o godzinie 15:10 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:08 ----------
http://www.spaghettitaliani.com/Rubr...rtisti006.html
---------- Dodano o godzinie 15:18 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:10 ----------
rewelacja-choinka z balonow
Jak zrobić choinkę z balonów - Spryciarze.pl
---------- Dodano o godzinie 15:21 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:18 ----------
a ta choinke robilam z modeliny-fajniy efekt jesli zrobisz wiecej i udekorujesz stol
CHOINKI CZĘŚĆ 4
-
-
o tym mydełku czytałam, super jest, nie wiecie ską wytrzasnąć białe mydło? kupić takie zwykłe dove czy cos?:)
-
miminka śliczne te aniołeczki :)
-
miminka przesliczne aniołki:) wyglądają jak ze sklepu, zdolniacha;)
-
Cytat:
Napisał
asia
o tym mydełku czytałam, super jest, nie wiecie ską wytrzasnąć białe mydło? kupić takie zwykłe dove czy cos?:)
nie wiem właśnie co to jest..a może to takie bezzapachowe jak biały jeleń czy jakoś tak... nie wiem jak to się nazywa... bo przeciez dodajesz tam miód i cynamon to potrzeba mydło bez zapaszku
-
miminka śliczniusie aniołeczki :)
-
]znalazłam fotki makaronowa choinka krok po kroku, ta jest troche inna niż poprzenie:) fotki autorstwa mojej kolezanki:D
-
zarabista ta choineczka !! az trza sie bedzie o taka postarac hihi tylko jak sie bedzie chcialo zrobic ;P
-
choinka jest cudowna-bede chora jak nie sprobuje tez takiej zrobic :)
-
Cytat:
Napisał
asia
... tam do masy solnej dodają kleju do tapet żeby lepiej się trzymało:)
Klej do tapet dodajemy po to by szybciej schlo na powietrzu, wtedy nie trzeba ich suszyć w piekarniku. Przynajmniej ja tak czytałam
-
Cytat:
Napisał
katkasiek
Klej do tapet dodajemy po to by szybciej schlo na powietrzu, wtedy nie trzeba ich suszyć w piekarniku. Przynajmniej ja tak czytałam
zgadzam się..też tak czytałam że tylko do suszenia poza piekrnikiem
-
Dzięki dziewczyny:):* a choinka jest świetna:)
-
Podobają mi się te pomysły z choinką. Będe musiała nad nią pomyśleć :)
-
-
Próbuj Natalia, bo to bardzo proste:)
-
zrobiłam :)
napisali ze to skomplikowane, przerazilam sie a to bardzo proste i przyjemne.. lubie takie cos ;P
wrzucam fotke tak na szybko ..
http://uhos.pl/img/37271dscf1668.jpg
-
No no fajniutko Ci to wyszło:)
-
trochę odbiega od tego powzyej obrazka ale never mind ;P
Mojej mamie sie podoba i to bardzo :):)
-
bardzo ładnie natalia:):brawa:
-
-
a ja znalazłam jeszcze kilka propozycji ozdób wykonanych przez moja koleżankę:)
-
Natalia268 bardzo ladnie ci wyszla ta gwiazdeczka chyba tez musze sprobowaC:)
-
super tusia to wygląda, jak z metalu:)
-
Cytat:
Napisał
asia
nie rozumiem jak to zrobić :glupek: