-
Odp: Kwota za wynajem stanowiska u fryzjerki
Cytat:
Napisał
hassi
byłam kilka dni temu u fryzjerki na wloskach i w trakcie rozmowy właśnie sama wyszła z propozycją bym przyszła jak skoncze ten kurs, lokal w centrum, zapisy do niej na dwa tyg w przod, wiec klientela jest stała, i raczej młode dziewczyny. Zaproponowała mi 350zl, malutko miejsca wiec poza pazurkami nic by nie wyszlo, ale martwi mnie jednak to, ze dluzszy czas, byla tam dziewczyna która robiła paznokcie, i ma zepsutą opinię na całe miasto. Wyniosła się stamtąd, może zbankrutowała, ale wchodzic w takie miejsce to jednak duze ryzyko... Jak myslicie?
mimo wszystko bym zaryzykowała...fakt ze moze troszke potrwac az dziewczyny-panie przekonaja sie ale jako zywej reklamie zaproponuj pani fryzjerce darmowe pazurki,skoro ma tak duzo klientek napewno zwróca uwage na nie...wtedy ona powie ze to twoje dzielo i reszta sama sie powinna rozwiazac...:)trzymam kciuki:)
-
Jak wiesz, ze dobrze robisz pazurki i chcesz w tym siedziec
to wynajmuj odrazu bo za taka kwote dlugo bys pewnie musiala szukac.
Lepiej zaryzykowac niz zalowac :D
A to, ze poprzednia dziewczyna miala popsuta opinie to nie znaczy ze Ciebie potraktuja ludzie tak jak ja,,,, kazdy przychodzi zeby zobaczyc jak robisz,,,, jak dobrze sie rozreklamujesz i jakas fajna promocje zrobisz na poczatku to bedziesz miala w brud klientow :D Teraz sezon na sliczne pazury :)
-
a będziesz otwierać swoją firmę czy chcesz żeby ona ciebie jakoś zatrudniła??
-
kwota malutka ja bym brała
-
Bierz nie zastanawiaj się bo póżniej będziesz żałować zobaczysz!!!!!!!!! a z resztą co masz do stracenia .......tylko pieniądze hihi żart:good::yess:^_^
-
Cytat:
Napisał
PAZURKOMANIA
mimo wszystko bym zaryzykowała...fakt ze moze troszke potrwac az dziewczyny-panie przekonaja sie ale jako zywej reklamie zaproponuj pani fryzjerce darmowe pazurki,skoro ma tak duzo klientek napewno zwróca uwage na nie...wtedy ona powie ze to twoje dzielo i reszta sama sie powinna rozwiazac...:)trzymam kciuki:)
Pazurek, pomysł jest rewelacyjny, dzieki!!! :)))
---------- Dodano o godzinie 16:53 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:37 ----------
Cytat:
Napisał
czarnulkaaa87
A to, ze poprzednia dziewczyna miala popsuta opinie to nie znaczy ze Ciebie potraktuja ludzie tak jak ja,,,, :)
Jeszcze dobrze pazurkow nie robie, stad zaczynam sezon kursów i szkoleń, spojrz w moją galerię, ja bym za takie pazury zaplacic nie chciala.. ale fakt chce w tym siedziec, siostra wybiera sie na kosmetologie, i myslalysmy zeby za kilka lat cos razem stworzyc..
A co do tej stylistki, to ludzie jej zle nie traktowali tylko ona ich paznokcie. Kupila sobie na allegro papier ukonczenia kursu i robila wielgachne kanapkowe lopaty, paznokcie wygladaly tragicznie i odpadały po kilku dniach. Reklamacji nie uwzgledniala bo "przeciez ja bym nie wyrobila na materialy, chcecie miec paznokcie to o nie dbajcie a nie zmywacie, szorujecie podlogi i co tylko, a za to ja reklamacji nie udzielam".. Jak ktoś w trakcie robienia jej zwrócil uwage czy moglaby je chociaz spilowac by nadać kształt, bo ona nawet tipsa nie piłowała, to potrafila sie "wkurzyc" i zostawić w trakcie klientke z tymi żelami czasem nieprzemytymi i ją wyprosić z salonu..
Cytat:
Napisał
milenka_olsztyn
a będziesz otwierać swoją firmę czy chcesz żeby ona ciebie jakoś zatrudniła??
teraz jestem na stazu, ale jak skoncze odrazu pojde do UP zeby mnie skierowali na kursy i bede sie starala o dodatacje na własną firmę. :D
Dziekuje wam dziewczynki za rady, bardzo mnie podbudowałyście :D
-
ja płaciłam 400 zł za stanowisko
-
w najnowszym numerze "Paznokci" jest swietny artykul "Najem powierzchni" a w nim pomocne wskazowki i wzor umowy najmu :D polecam :ok:
-
Odp: Co oprocz stylizacji paznokci?
ja płące 350zl za wynajem w centrum miasta, oprocz tego zus, ubezpieczenie i dojazd do firmy takze ok 900zl :) 2-3 dni pracy i oplaty sa zaplacone
-
Odp: Kwota za wynajem stanowiska
Kochane odnawiam wątek.
Mam zamiar wynająć lokal- stanowisko do paznokci, fryzjer, solarium a za parę lat kosmetyka, ponieważ wybieram się na studia kosmetologiczne.
W Katowicach ceny lokali są dosć duże, poniżej 1500zl nie zchodzą.
Powiedzcie mi ile wychodzicie na miesiąc? czy jest to w miarę opłacalne? Po prostu boję się bo to zawsze czynsz, zus i inne opłaty, materiał. A tak to człowiek wychodzi prawie na czysto- material.
czy da się z tego wyzyc?
-
nie da się tak ocenić, nie wiemy gdzie masz ten lokal wynająć, czy w pobliżu nie ma konkurencji oraz jak bedziesz wykonywac swoje uslugi i za jaką cene to wszystko przyciaga lub odpycha klientele. Musisz obliczyć po wstępnym cenniku usług ilu mogłabyś mieć dziennie klientów i Ci wyjdzie...
-
Ja myślałam żeby podpytać fryzjerki czy by nie chciały podjąć mi kawałeczek kąta;) Ale kurcze niewiem jak to by było;) nawet jak by była dziennie jedna klientka to z opłatami by się człowiek wyrobił np za pazurki 50 zł. tylko żeby była dziennie ta jedna klientka???
-
Lokal na pewno w centrum, konkurencja jest- nie da się ukryć. Żelki w salonie który bardzo dobrze prosperuje bo mają fajne ceny( fryzjer, tipsy, henna, solarium) kosztują 65 zł myślę, że to jest nie wygórowana cena, dla stałych klientek oczywiście promocje, karnety, znizki itp. Fryzjerstwo miałaby szwagierka ma już swoich stałych klientów, ja z resztą też mam chetne osoby, chociaż u mnie wolą isć do salonu niż jak ktoś ma przyjsć do mnie do domu lub ja do kogoś.
-
No to sama sobie odpowiedziałaś, że kręcić się jakoś będzie do tego dobra reklama i nie ma co się zastanawiać :)
-
dokładnie jeżeli tylko jest możliwość to zaczynaj działać!;) życzę powodzenia i trzymam kciuki:)
-
Cytat:
Napisał
czarnulkaaa87
A to, ze poprzednia dziewczyna miala popsuta opinie to nie znaczy ze Ciebie potraktuja ludzie tak jak ja,,,, kazdy przychodzi zeby zobaczyc jak robisz,,,, jak dobrze sie rozreklamujesz i jakas fajna promocje zrobisz na poczatku to bedziesz miala w brud klientow :D Teraz sezon na sliczne pazury :)
popieram ,dobra reklama i do dziela :)
-
1500 to jeszcze nie tak źle zależy jaki metraż, a w Szczecinie to są wogóle fajowe ceny - większość lokali stoi pusta bo ludzie bankrutują ( wkażdej branży) i nie dają rady się utrzymać, a wynajmujący zamiast obniżyć koszty najmu to dalej trzymają te głupie ceny.
-
Cytat:
Napisał
eksnail
1500 to jeszcze nie tak źle zależy jaki metraż, a w Szczecinie to są wogóle fajowe ceny - większość lokali stoi pusta bo ludzie bankrutują ( wkażdej branży) i nie dają rady się utrzymać, a wynajmujący zamiast obniżyć koszty najmu to dalej trzymają te głupie ceny.
taka cena to za,np 32m2 lokal, za wiekszy to co najmniej 2 tys.
chcę starać się o dotację z urzędu pracy ale nie wiem czy będą tacy chętni:/ bo nie mam wykształcenia kosmetycznego no i będe tylko po kursie...
-
ale żeby dostać dotacje nie musisz być po szkole kosmetycznej ;)
-
Cytat:
Napisał
dzoana
ale żeby dostać dotacje nie musisz być po szkole kosmetycznej ;)
wiem,dlatego chcę zrobić kurs, mogłabym w ogole go nie robić ( jeśli chodzi o dotację) ale zawsze inaczej patrzą na to. Jeśli się na czymś znasz( masz papierek) masz doświadczenie to są to plusy które liczą się do dostania dotacji.
-
Witam dziewczyny, mam poważny problem, jestem umówiona jutro na godzinę 17:00 z właścicielką salonu w moim mieście. Jest to spory salon, fryzjer i ogolnie full wypas tylko brakuje im kogoś do paznokci. Problem jest w tym, że właściciekla w rozmowie telefonicznej powiedziała, że na pierwsze 2-3 miesiące wolałaby wynająć mi stanowisko a dopiero po czasie jeżeli interes bnędzie się dobrze kręcił zatrudnić mnie. :huh: Nie wiem na jakie warunki mogę się zgodzić czy stały czynsz czy może jakiś procent od utargu, bo mattwię się, że może nie starczyć na opłaty i wszystko na początku jeśli będe miała stałą stawkę. Co o tym myślicie? Jaki rozwiązanie byłoby najkorzystniejsze? Proszę prosze was o pomoc
-
może tak jak piszesz jakiś procent od utargu? żebyś wrazie co nie była na minusie jak nie zarobisz na opłaty, bo nigdy niewiadomo jak z klienterią będzie,tylko ciekawe czy ta babka się zgodzi?
-
tylko jaki procent ? moja znajoma pracowała 50% na 50% tyle że nie płaciła rachunków i właścicielka zaopatrywała ją we wszystko: żele, akryle, ozdoby. A ja będe musiałą wszystko sama sobie zamawiać więc ile mogę zawołać? :)
-
60 % od klientki, ale wątpie że na to babka się zgodzi chyba że jest jakaś wporządku. ale w sumie jeżeli byś miała dużo klientek to jej też się opłaca, bo przychodząc na paznokcie odrazu można "zachaczyć fryzjera". może będzie taka wyrozumiała że na początku wezmie od ciebie tylko za ten prąd itp. a później jak zobaczysz że się opłaca i ona będzie chciała wynająć to można się zgodzić. bo jak już pisałam nigdy nie wiadomo jak z klientkami. musisz z nią pogadać wkońcu ona też kiedyś zaczynała:)
mała zmiana procentu:D z 30 na 60 miało być to znaczy chodzi mi o to że 60 % dla ciebie
ale zobaczysz wogóle jakie są propozycje z jej strony, odrazu nie musisz się zgadzać możesz się z tym "przespać" przemyśleć tak się z nią ugadać że dasz jej odp na następny dzień naprzykład. może ona wpadła na jakiś fajny pomysł który zarówno będzie odpowiadał tobie jak i jej;)Powodzenia:)
-
Ja wolałabym być zatrudniona, właścicielka robiłaby wszystkie opłaty a ja bym tylko pracowała i miałabym bardziej stałą wypłatę. Zobaczę co mi zaproponuje jutro, mam nadzieję że będzie jakaś luźna kobietka i da się z nią dogadać :P
-
wiadomo że lepiej być zatrudnionym;) wtedy o nic się nie martwisz i masz stałą wypłate;) zobaczysz co babka ci powie, Trzymam kciuki!:)
-
Ja bym się nie zgodziła na takie cos.... i co założysz firmę i za 2 miesiące bedziesz zamykać bo ona cię zatrudni?? wogóle się nie opłaca... bo do kosztu za podnajem stanowiska dochodzi jeszcze zus...
-
PAACKAA napisz koniecznie jak to wszystko sie potoczyło!!
-
byłam dzis na wstępnej rozmowie, salon jest świetny:) miejste w którym miałabym pracować też, odosobnione pomieszczenie więc nikt się kręcic nie będzie.Kobietka powiedziała mi, że na początek będę płaciła 250 zł (przez dwia miesiące) a czynszem docelowym ma wynieść 450zł bez opłat za wodę prąd a one zapewniają mi reklamę na swojej stronie internetowej ulotki itp. Na początek 250 zł żebym mogła zdobyć klientki i się rozkręcić i dodatkowo obsługiwałabym urządzenia body health czy infra saunę za co miałabym płacone. Orientujecie się czu ze składkami ZUS mogłabym podczepieć się pod firmę mojej mamy? Można połączyć stylizację paznokci z usługami transportowymi ? Jaka jest stawka ktora miałabym płacic bo nic nie mogę znalećź na ten temat
-
No to kochana jak przez pierwsze 2 miesiące 250 zł to ja bym się pisała na to;)
a z tymi składkami to niewiem niech ktoś inny się wypowie;)
-
też mi się podoba ta poropozycja a do tego salon jest świetny, profeska nie jakiś tani salonik gdzie nikt na niczym się nie zna :P czekam teraz na telefon bo mają jeszcze spotkanie z kosmetyczką na zabiegi na twarz mam nadzieję, że wszystko się uda :cwaniak2:
-
paackaa trzymam kciuki żeby wszystko się udało:):ok::ok:napisz koniecznie jak to się potoczy;)
-
oki :) Dziekuję za dobre słowa :kwiatek:
-
a pokaż stronke tego salonu:)
składka zus to coś koło 350zl przez pierwsze 3 lata
i raczej paznokci nie podepniesz pod firmę transportowa:D
-
Centrum Modelowania Sylwetki DONA to jest stronka salonu lecz niestety nie ma żadnych zdjęć :/: ale salon jest ładnie skoomnie urządzony w kolorach kremu, beżu skórzane kanapy, recepcja i takie tam pierdółki :P
-
no to packa gratuluje :D ciekawa oferta :D
-
trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło:)
-
Paackaa nie ma sie nad czym zastanawiac 250 zl ton nawet jak ci za te trzy miesiace nie bedzie szlo to mala strata ale wierze ze cui sie uda zdobyc mnostwo klientek za ten czas ,do tego darmowa reklama,swoj pokoik ,powodzenia oferta super!!!
-
ja na razie czekam na telefon bo o to miejsce konkuruje ze mną kosmetyczka :P ale mam nadzieję że zdecydują się jednak na paznokcie :P dziekuje Wam za miłe słowa :*
-
A ja mam dylemat:(
Znalazlam super miejsce, facet rzucil cena 55/mkw ( pomieszczenie samodzielne 7m kw choć "polączone" z gabinetem fizjoterapii).. niestety bez bieżącej wody.
Dogadalam sie z wlascicielem, woda prawdopodobnie będzie ale zaczely sie schody...
Okazuje sie ze pomieszczenie to poki co oplaca Fizjoterapia choć z niego nie korzysta i wlasciciel obiecal im, że jak je wynajmie - zmniejszy im czynsz o 5 zl za kazdy metr kw ktory wynajmują (oczywiscie moim kosztem, czyli ja zaplace 55x7 plus prawie 300 "haraczu za fizjoterapie") Do tego dojdą media, remont, podlączenie licznikow, wyposażenie...... sama nie wiem czy sie na to rzucać..lokalizacja jest swietna, blisko domu. Co byście mi poradziły?