a ja się zawsze zastanawiałam do czego on służy i chyba muszę sobie taki kupić :)
Printable View
a ja się zawsze zastanawiałam do czego on służy i chyba muszę sobie taki kupić :)
Julcia koniecznie ;) ja tez nie miałam pojęcia o tym "pomocniku", ale wiem ze będę uzywać :good:
naprawde swietna sprawa
ja uzywalam nail prep z PB jest bardzo dobry, teraz do odtluszczania uzywam tylko acetonu:skacze: pazury jak beton sie trzymaja:)
Ja mam dehydrator z I-nails Preparat BOND 10 ml DEHYDRATOR :: dobrarada
Robię tak:
1. Przygotowanie pazurka (ściągnięcie masy lub zmatowienie naturalka).
2. Odpylenie.
3. Dehydrator na płytkę paznokciową (odsączam pędzelek o kant butelki). Ok. minuty wysycha.
4. Primer max z I-nails (kwasowy) - dobrze trzeba odsączyć pędzelek i punktowo nałożyć. Wysycha 1-2 minuty.
5. Stylizacja żelem.
Ta metoda się u mnie sprawdza. Wczoraj jednak kupiłam primer bezkwasowy z PB. Kilka dziewczyn które znam przygotowuje w ten sposób płytkę - najpierw dehydrator, primer kwasowy i bezkwasowy i nic nie ma prawa się zapowietrzyć :D
ale jaki sens jest w uzywaniu 2 primerow na raz:huh: jesli dajesz kwasowy to bezkwasowy juz nie potrzebny;)
Kilka instruktorek tak szkoli:) To takie dodatkowe zabezpieczenie przed zapowietrzaniem masy;)
ja mam z abc nailstore i jest rewelacyjny ;)
z systemu IBD jest nail prep i dehydrator... dehydrator wysycha 3 sekundy! wszystko pięknie się trzyma...
ja robie tak
1. przygotowanie paznokcie, skorki, zmatowienie
2. odpylam szczotka
3. przecieram cleanerem
4. nakladam primer (odczekuje ze 2 min)
5. nakladam bonder (lampa 30 sek)
i potem juz jade z koksem :D
wiec jak bym zamienila ten cleaner na dehydrator lub aceton to by bylo lepiej?? bo nie powiem, ale czasami mi gdzies powietrze podejdzie. nie wiem czy to tez czasami nie przez quick finish z alle??
Coralick to spróbuj dehydratora!! myślę, że będziesz zadowolona...
a wiesz ze sprobuje :)
ewelinko a jaki polecasz?
Na kursie uczono mnie używać dehydrator i tak zostało :)
Używam z I-nails i jestem bardzo zadowolona :)
no tak... tylko ja chce sam dehydrator, a musze zlozyc zamowienie za minimum 200 zl:( wiec odpada
ja mam z allepaznokcie - tam nazywa sie clean&prepare i jest swietny:D wydaje mi sie nawet,ze to jest to samo co ma SPN tylko firma inna:P kosztuje jakies 10zl:)
coralick ja mam dehydrator IBD (pracuje na IBD) koszt ok 25 zł, ale bardzo wydajny, przy oszczędnym stosowaniu;)
dzieki ewelinka.. wlasnie znalazlam w hurtowni obok siebie :) wlasnie z ibd :) w poniedzialek zakupki :D:D:D:D:skacze::skacze:
Hmm wiele razy patrzyłam na dehydrator robiąc zakupy pazurkowe, ale nigdy nie kupiłam :) nie mam problemów z powietrzem czy z trwałością paznokci, ale może też się skuszę :P
no no no pierwsze słyszę .....
nie używam tego :) ale jak ma się jeszcze lepiej trzymać to czemu nie ;) też się skuszę :) dzięki wielkie dziewczyny :kooffa:;*;*;*
ja tez pierwsze słyszę :) i juz nie moge doczekac sie kiedy go bede miala , bo mam jedna taka klientkę ktora ma plytke tlusta na max
No widzicie dziewuszki ile ciekawych informacji dostałam taki z nailstore od koleżanki po fachu i sierota myslałam ze to tylko na męska płytkę jest (takie info znalazłam w necie) hehe teraz zacznę go używać dla porównania ;P
Czasem od was można się dowiedzieć wiecej niz z kursu :) dziękuje za informacje aż wstyd sie przyznac ze wczesniej o tym nie slyszalam ale jak najszybciej naprawie błąd
Mam pytanie ;)
Mistero Milano albo Silcare posiadaja dehydrator. Chce zrobic zamowienie w tych dwoch firmach ale nigdzie nie moge znalesc dehydratora. Moze sa pod inna nazwa a ja nie wiem :(
z mm jest antisettico mam do hybryd, z silcare chyba nie ma... tylko primer?!
czasami są pod nazwami typu Nail Prep, najlepiej w opisie przeczytać ;)
ja jak zwykle polecam zestaw dehydrator + primer z ra ;)
ja mam dehydrator z Ra, primer kwasówka z modeny, czasem (bardzo rzadko) zarzają się jednak zapowietrzenia małe, spróbuję z primerem z Ra.
Mama pytanie do ewelinki - używasz preparatu Nail prep, a potem dehydratora IBD, a później jeszcze primer?
Już się pogubiłam...
Ja polecam ten od dobrej rady.
Ostatni post w tym temacie byl w lutym wiec pozwole sobie zapytac jaki dehydrator polecacie na chwile obecna? Przymierzam sie do zakupu i chcialabym kupic porzadny dehydrator :ok:
Widzialam filmik na youtube jak dziewczyna naklada dehydrator na paznokiec i on wysycha a ja jak naloze moj to pozostawia mokra plamke jak primer bezkwasowy.
Zrobilam sobie paznokcie przy jego uzyciu i wszystko ladnie lezalo ale kilku klientka zaczely paznokcie po prostu odchodzic od skorek wiec zaczelam zastanawiac sie czy to nie wina dehydratadora.
Dodam ze nakladalam go przy skorkach bardzo mala ilosc odczekalam kilka minut i na srodek paznokcia primer kwasowy.
Mój też wysycha, mam z reformy, jeśli zostawia taka lepka warstwe to moze cos z nim nie tak
mi tez pozostawia plamki jak by nie wysechl do konca, ale to tylko jak wyleje sie na tipsa troche..na naturalnym wszystko odparowuje. a mam nail prep z allepaznokcie. Przyznam ze uzywam go od niedawna bo walcze z zapowietrzeniami i juz nie wiem czym moga byc spowodowane, wiec pomyslalam ze dlatego ze za duzo razy odtluszczam paznokcie cleanerem...narazie testuje i zobaczymy. Szukam juz wszedzie przczyny, ale staram sie robic wszystko jak nalezy...dziewczyny pisaly ze lepiej nie odtluszczac cleanerem za duzo tylko warstwe dyspresyjna po utwardzeniu zelu, pisza tez ze mozna acetonem lub spirytusem ale czy tipsa czy zel moge odtluscic acetonem?czy w ogole tips po opracowaniu nalezy odtluszczac i plytke przed przyklejeniem tipsa tez czyt lepiej nie?