-
Odp: Jaki macie ruch w salonie??
Cytat:
Napisał
dzikakura
Ja nie narzekam, ale tak jak mówi baśka trzeba się ogłaszać: dzięki dwóm naszym dziewuszkom(edytakon i Emilii), ktore dobrały mi się do tyłka i kazały ogłaszać ruch wzrósł, z tym, że jestem dosłownie wszędzie.. chyba nawet w lodówkach im siedzę:skacze:
kura a ze czemu one ??
-
czemu te dziewczyny baśka?:skacze: To rezultat wielu godzin na gg kochana:skacze: przegadanych afkors:skacze:
-
Mi stuknął właśnie rok i jest naprawdę o niebo lepiej :) satysfakcja gwarantowana ;)
I rację mają dziewuchy, że trzeba się wszędzie ładować z reklamą- bo tylko tak ludzie będą o nas wiedzieli :skacze:
-
Pochwalę się:)
Tak jak wczoraj to nie miałam.
-jedno sciaganie starego materiału i hybrydki
- 4 frenchyki żelowe na stopach i do każdego pedicure frezarkowe z pellingiem i maską. Myślałam, że mój limit, który mogę wykonać to 3 klientki dziennie, się okazuje, że nie:) Powiem Wam, że jestem z siebie dumna!
-
Noooo kura, oby tak codziennie!!!
Było co robić, gratuluję.
Ja pobiłam rekord wszechczasów
Jeden french na naturalsach zrobiłam w 1,5h, a drugi z nerwów, że ktoś nas przyłapie poleciał w godzinę!!! Myślałam, że coś pomylę, albo zapomnę...ale nie. Tylko odpadł mi czas na cover, bo płytki dziewczyny miały takie piękne, że już nie dawałam.
Aparat wzięłam, żeby obfocić, ale karty pamięci do niego już nie...
-
dlaczego miałby ktoś was przyłapać ??
-
Cytat:
Napisał
dzikakura
Pochwalę się:)
Tak jak wczoraj to nie miałam.
-jedno sciaganie starego materiału i hybrydki
- 4 frenchyki żelowe na stopach i do każdego pedicure frezarkowe z pellingiem i maską. Myślałam, że mój limit, który mogę wykonać to 3 klientki dziennie, się okazuje, że nie:) Powiem Wam, że jestem z siebie dumna!
Extra, pozazdrościć klientek i tempa! :ok: ale nie zapominaj o wypoczynku Kurko! :yes:
-
Cytat:
Napisał
katarynka89
Też się nad tym zastanawiam?
-
Cytat:
Napisał
katarynka89
Bo czasem jest tak, że ktoś Ci zazdrości i donosi do skarbówki, że X ma "zakład" i zarabia. Oni wpadają i kontrol. Już wcześniej o takim przypadku pisałam. Za to jest 5koła kary. Jak się bierze klientki wszystkie, a nie tylko z poczty pantoflowej, to nigdy nie wiesz kogo przyjmujesz. A trzeba się z tym liczyć dając ogłoszenia i rozdając wizytówki.
Choć słyszałam, że skarbówce nie chce się latać za każdą babką, co robi takie chałtury...musieliby nauczycieli za korki tak samo łapać :)
-
moją znajomą przyłapali parę lat temu na składaniu długopisów czy breloczków , doniosła "miła" sąsiadka, także wierze że ludzie donoszą
-
Chyba Mod powinien przenieść te kilka postów do wątka o Skarbówce, bo tu coraz bardziej zbaczamy w tym kierunku...
-
ja mam dzialalnosc od poczatku tego roku ,ale mam tak wzloty i upadki... ogolnie zarabiam na czynsz ,produkty ,bilet na metro i skrzynke piwa :haha:
jakies 300 metrow od salonu jest chinka ktora za "pieknego frencha z bialymi tipsiorami "bierze 25€ a ja za frenchosa z coverem,szablonem i calym majdanem biore 45 € i naprawde sa "kobity" co mi potrafia powiedziec "... a tam obok to robia za 25€ w 35minut" :o .... czasem to mi rece opadaja i sobie mysle ze moze by kupic pudelko bialych tipsow :]
-
laseczki bez offtopow ;) o karach i skarbowce w odpowiednim temacie ;) czyli http://forum.wzorki.info/stylistki-p...tml#post274100
-
No to widzę, że ruch różnie się układa...
Ja rok temu o tej porze pracowałam dorywczo w salonie (3 godziny dziennie - 17-20 - od pon do czw) i powiem Wam, że szału nie było, a wręcz masakra!! Niby fajne godzinki, bo po pracy ktoś może wpaść, czy coś, a jednak nie...oprócz jednej koleżanki, która przychodziła co miesiąc, to sporadycznie, jedna lub dwie "z ulicy" były, więc ledwo na wynajem zarabiałam, a gdzie materiały i robocizna?? Także padaczka jakich mało, a niby sezon na pazurki... Teraz natomiast zaczynam się zastanawiać, czy nie zacząć znowu, ale na innych zasadach...może na dojazd do klienta, albo w domu, tylko oczywiście na legalu...tylko czy jest sens, skoro wtedy nie było klientek...
-
Ja pracuję u klientek, w domu tylko 2 sąsiadki mam. Czerwiec całkiem ładnie się zakończył 16 klientkami, ale część z nich była na rączki i nóżki za jednym razem.
Plusem takiej pracy jest, że jak się jedzie do jednej klientki, to czasem się rozmnażają i ma sie ich 3-4 w jednym domu, za jednym wyjazdem i rozkładaniem gratów.
-
hm kurcze tak przeczytalam caly watek i az mi ciezko uwierzyc jak niekotre pisza ze maja po 1 dziennie cyz 6 na tydzien ... ja jak pracowalam w salonie to kurcze dziewczyna siedziala po 8 godz i min te 8 klientek miala gdzie czesto szefowa robila rowniez... mowa tu o raczkach bo nozki to juz inne dziewczyny robily m.in ja... i zabiegi na twarz to bylo tak ze moze godz mialysmy ogolnie wolna w ciagu dni chyba ze ktos nie przyeszedl... a to bylo rok temu w wakacje
teraz bylam kilka dni w salonie i tez mialy duzy ruch nie siedzialsymy chyba ze ktos nie przyszedl... hm niestety nie pracuje tam
przykladem jest dla mnie tez kolezanka ktora ma w innym miescie salonik i zatrudnia 2 dziewczyny i ona i to maly salon i tez non stop pracy wbrut...
takze nie wiemale mnie otaczaja salony gdzie jest mnostwo klientek
-
ja pracuje w saloniku koleżanki od miesiaca pierwsze dwa tyg był kiepskie a od początku sierpnia cos sie kreci niestety nie mam całego dnia zapełnionego ale coś tam jest mam nadzieję że będzie lepiej:)
-
hmmm ja nie narzekam mam po 13 scie tygodniowo ,ale tylko z tego wzgledu ,ze mam male dziecko i nie pracuje wiecej jak 4 godziny dziennie .Mam swoje stale grono ,ktore jest mi wierne .Ale za to moja konkurencja robiaca na czarno w domu, ma wiecej pracy, iz ma tansze paznokcie odemnie. Lgna jak muchy do lepa no coz ...dla jednych cena ,dla drugich jakosc .
-
ja mam teraz jak w Rzymie... jakbym miała jeszcze dwie ręce to bym dzisiaj jeszcze dwie stylizacje zrobiła... na jutro też mam komplet stałych klientek 5 sztuk... a 2 tygodnie temu miałam jeden dzień, że nic nie zarobiłam nawet henny z kulawą nogą i w ogóle cały tydzień był wtedy do d...... nie nadążysz...
-
Ja zlam, aczęlam od 1 lipca w nowym miejscu, już się zadomowilam, klientek coraz więcej, ale zobaczymy czy tam zostaniemy, bo właścicielka lokalu nie jest zadowolona raczej , więc może być, że tam nie zostaniemy.
-
to super dziewczyny ale kurcze ja wlasnie chcialam nacisk dac na zabiegi a nie paznokietki.... jak klientki na zabiegi macie?
-
mikusia... a my na tym forum się głównie pazurami zajmujemy... z kosmetycznych ja robię tak 1-2 tygodniowo różne na twarz... 1x w tyg makijaż średnio... i tak z 20 x hennę... tak rzadko bo nie mam 4 rąk... ale odmawiam tez tak 30 x tygodniowo hennę bo nie mam czasu tyle... więc ogólnie ruch jest
-
wiem wiem ze glownie pazurki ale zadna z was nie wspomniala o twarzyczce i az zaczelam sie denerwowac ze nie ma klientow:)) ja sie pazurkami nie zajmuje choc kursy mam juz gdzies na forum pisalam ze brak mi poporstu doswiadczenia i kogos kto by nade mna czuwal od kogos od kogo bym mogla co nieco odpatrzec by sie nauczyc:) ale za to robie makijaze w domku wlasnie jeden po jednym slubnym ale nie Pani mlodej i jutro nastepny:)
---------- Dodano o godzinie 12:44 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:41 ----------
DOBRA musze to napisac cholernie wam zazdroszcze klientow hihi i salonikow:):))) uff ulzylo mi:)
-
Patrze nieźle się wam kręci. Ja robie paznokcie w domu, to mam zazwyczaj 7 klientek na tydzień na paznokcie od pon do pt weekendy wolne. Mam nadzieje że jak w przyszłości otworze salon to też będę mieć taki ruch jak u was;)
-
ja sie wogóle nie reklamuje imam jedna na 2-3 miesiace :)
nie chce sie reklamowac bo na wychowawczym jestem a dla niektorych za duzo biore jak na warunki domowe :)
-
Izunia(zyza)... bo ludzie w ogóle chcieliby za darmo... do mnie ciotka mego męża chciała z Żagania właśnie przyjechać, bo myślała, że w rodzinie to nie wiadomo jak tanio od niej wezmę, a u was w Żaganiu 60 zł płaciła... ale mąż mój ją na szczęście uświadomił:D
-
hehe pewnie to co by ciotka stracila na paliwo to by dostala u ciebie upustu alez ludzie sa smieszni... od mamy wiadomo sie nie kasuje czy od siostry ale od szagierki czy tesciowej hehe bym sie zastanawiuala choc nad zwrotem kosztow produktu;))) chyba ze ktos ma taka superrrrrrrrr tesciowa
-
Ja kasuje od każdego z rodziny za koszt materiałów 20-30 zł nie zamierzam działać charytatywnie, ewentualnie za przysługę. Ostatnio robiłam szwagierce, to zrezygnowała, bo za 3 razem chciałam 20 zł na żel...
-
a ja mam jeszcze większy ruch niż w sierpniu odmówiłam w tamtym tygodniu 10 stylizacji i 50!! x brwi.... a co do kasowania rodziny to od własnych kuzynek biorę mniej lub się za coś wymieniam.... czasem daję im bon do mnie w prezencie... od siostry i mamy nic, ale one tylko w wyjątkowo ważnych okazjach przychodzą(a i z fryzjerką moją na usługę się wymieniam:)) za siostrą męża nie przepadam więc jeszcze nigdy jej nie robiłam:)
-
Jak ja Wam zazdroszczę...
Wiem, że żeby mieć taki ruch, to trzeba popracować i wiem, że że dwa, trzy lata temu to były fajne czasy...
Mam doła, bo od września mam salon i wrzesień jakos przetrwałam. Teraz jest załamka...za chwilę połowa miesiąca a ja miałam raptem 2 klientki.
Jutro opalanie i trzecia klientka. Wyć mi się chce;(;(;(
Kurde w zeszłym roku w październiku nie miałam gdzie rąk włożyć...ale robiłam za 20zł i wyszłam koło 800zł. teraz na otwarciu 35 a dalej po 40zł i nie ma chętnych...
-
Ja nie narzekam. W tym miesiącu mam wolne może jeszcze 3 terminy ;) reszta zapchana, no i zapisy powoli już na grudzień :D
-
vica ... nie załamuj się teraz nawet do mnie tylko stalówki:D(stałe klientki) na dopełnienia żelu przychodzą... tak 1 do 3 sztuk dziennie czasem wpadnie henna trzeba październik przetrwać... przed 1 listopada u mnie się ruch wzmaga (mam działalność 8 lat więc wiem co mówię:P) a po połowie grudnia to już masakra, że odłożyć kaski na gorsze miesiące można sporo:skacze:
zuza masz fart... jednak to stolica...a u mnie miasteczko 46 tyś mieszkańców ,a salonów z 40-i....
-
Cytat:
Napisał
Evelyn.
zuza masz fart... jednak to stolica...a u mnie miasteczko 46 tyś mieszkańców ,a salonów z 40-i....
Zgadzam się. W mniejszej miejscowości jest o wieeele trudniej. Choć u nas z kolei większa konkurencja :P
-
A jak u Was z ruchem teraz w listopadzie?
Dla mnie od zawsze listopad i luty to porażka.
Przychodzą tylko stałe na odnowy.prawie nic nowego.
Manicury prawie umarły:)
-
Powiem Wam ze ja nie co prawda w salonie ale w domu robie i teraz sie ruszylo i mam nadzieje ze az do swiat tak bedzie a moze nawet lepiej ;)
-
Ten tydzień mam beznadziejny. Jedna klientka, bo 3 inne mi się pochorowały. Po raz pierwszy od ponad roku tak pusto :P ale od przyszłego tygodnia znów natłok pracy.
-
ja niestety zawiesiłam działalność od połowy października do marca. Mieszkam w małym miasteczku więc nie ma rewelacji. Stwierdziłam że nie uzbieram na ZUS.Nie chce ryzykować ich nie obchodzi że nie masz ludzi - zapłacić trzeba.Aby do wiosny:ok:
-
pianka ale przy zawieszeniu z tego co wiem zus placic musisz ... co prawda tylko zdrowotne z tego co pamietam ale jednak ;)
-
zawieszając działalność nie trzeba płacić zusu - można być na ubezpieczeniu współmałżonka a nawet w urzędzie pracy :)
-
zawieszając działalność nie płacę ZUS.:)