Hi hi hi nie ma sprawy:*
Printable View
Hi hi hi nie ma sprawy:*
Wszystkie zele Akzentz, rowniez kolorowe utwardza sie 2 min. i oczywiscie zel bazowy najlepiej miec z tej samej firmy.
Zastanawiam się nad serią z ImpressioNails albo NSI. Chcę zamówic "komplecik" do frencza. Miałyście je może?
Obecnie mam easy off z PB i jest bardzo dobry. Można w nim zatapiać drobne ozdoby, ładnie pazurek wybudować. Ściąganie to ok. 15-20 min: na wacik aceton i zawijam w folię aluminiową. Wcześniej smaruję tłustym kremem skórki,aby je zabezpieczyć. "Kruszy" się przy ściąganiu, ale ładnie schodzi.
Zarąbiaszczy temacik :) Dzięki laseczki!! Tylko powiedzcie mi jedna rzecz. Czy przed nałożeniem tych żeli trzeba matowić płytke? Z góry dziękuje:)
Tak, płytkę trzeba zmatowić, ale tylko zmatowić:).
dzięki :)
super gama kolorkow z tej firmy Akzentz Nino G . Cena dosyć wysoka ale myśle ze jesli sa dobre i wydajne to warto ...
Anika, plytke nalezy zmatowic pilnikiem o gradacji 240. Jesli to zrobisz grubszym ziarenem, zel sie nie odmoczy.
Barbara_kawka, bardzo sie ciesze ze podoba Ci sie nasz gama kolorow :) Moje klientki sa szczesliwe ze kazda moze wybrac cos dla siebie :)
Cena to rzecz wzgledna. Po pierwsze wazna jest jakosc, tak jak wspomnialas, po drugie wydajnosc.
Kiedys zrobilam test dla ilu klientek wystarczy mi zel Clear firmy X o poj. 30 g ( kosztowal 100 zl.) . Wystarczylo na 20 klientek :( Czyli 100 podzielmy na 20 = 5 zł dla jednej klientki za sam Clear.
Zel Clear Akzentz o poj. 45 g kosztuje 249,9 zł. To opakowanie wystarczy na ok. 80 klientek.
249.9 podzielmy na 80 = 3.12 zł
To sa prawdziwe testy. Dziewczyny jak uda Wam sie o tym pamietac, to warto zrobic taki test w swoim salonie. Wtedy wiemy co sie oplaca a co nie, co jest tanie a co drogie...
---------- Dodano o godzinie 23:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:04 ----------
Zapomialam wspomniec ze ta roznica w wydajnosci to nie zadne czary. Poprostu jeden zel po utwardzeniu pozostawia wiecej warstwy dyspresyjenej drugi mniej. Jesli duzo warstwy dyspresyjnej wycieramy to znaczy ze ten zel musi byc wczesniej nalozony w wiekszej ilosci, co sie rowna wiekszemu zuzyciu.
Dzięx NinaG :) A z tych żeli rzeczywiście jest co wybierać. Tyle kolorów, nie wiadomo które brać pierwsze!! :D
Akzentz mają super kolorki. :)
warto byłoby się w nie kiedyś obkupić. :D
odświeżam wątek:D
więc tak.... mam żel od DR snow white, cover i zwtkły silikonowy (w koloże rózowym, lecz na paznokciu praktycznie bezbarwny). robiłam klientce i po tygodniu jeden odprysł, chyba słabo zalałam wolny brzeg, więc palucha do acetonu- długośc papierosa i żelu nie było:good:. Więc polecam jesli chodzi o sciąganie. A tak poza tym to mnie nie urzekły te żele, wolę jednak twarde, pękną krzywą c, a one jakby lakier:(. poza tym biały żadki bardzo, rozmywa się, no i oczywiście te opakowania;(, po jednym wyjeździe do klientki pół żelu zmarnowane, okropnie się rozlewają, niby szczelnie zamknięte opakowanie, a jednak wyciekają. Jeszcze jedno mnie denerwuje w nich, że nie są tak błyszczące jak twarde, nie można glosa na nie położyć. Moja ocena w skali 1-5 to słabe 3:/:. Poza tym to wytrzymałośc jest ok, dobrze zrobione wytrzymują ok 5 tygodni, lecz niestety jak każde co 2 tyg do uzupełnienia, co zawsze kończy się u mnie actonem i nową warstwą:(
Ja pracuję na żelu soak off IBD, dobrze się trzyma płytki, nie zapowietrza się. Mam ochotę wypróbować jeszcze Easy Off Gel PERFECT BEAUTY lub z firmy Nfu Easy off, prosiła bym w związku z tym o informacje jak pracuje się na tych dwóch firmach.
a gdzie widzialas zele Nfu soak off?
Nfu.Oh , ja mam bliżej G-NAILS więc pewnie u Nuki się zaopatrzę. Przeczytałam na nfu.oh że można stosować je również na formie, a to nowość wśród żeli silikonowych
ja też pracuje na tych żelach ze Star Nailsa i jestem w nich zakochana .... zresztą nie tylko ja bo klientki ja uwielbiają ....
a mam bardzo glupie pytanie czy po zmatowieniu paznokci trzeba dac primer?
nie nie trzeba ... :) tak mi się wydaje bo ja "go" nie stosuje ... ale jak się pomyliłam to sorki :) ... a żele naprawdę polecam są warte swojej ceny ... i wydajne przez to że żelu nakłada się warstwę porównywalną do warstwy lakieru do paznokci ... nie trzeba nadawać kształtu czyli krzywej "C" itp. ...
ale rewelacja:) a ile taki żel trzyma sie na płytce ?
tak jak przy normalnych żelach tez nakładam primer, wczesniej zmatowię i wszystko się ładnie trzyma :)
Nakładam primer kwasowy - wolę mieć pewność :cwaniak:
Bardzo dziękuję za te informacje. Widziałam reklamę w gazecie, ale nie wiedziałam co i jak.
Mam pytanka.
Czy da się na te żele nałożyć jakieś ozdoby?
Czy jest z tego soak of żel clear - żeby go na te ozdoby dać?
Clear masz z PB - Easy off , z Impressionails, EzFlow, IBD.
Można wtapiać ozdoby cienkie i drobne typu brokat, holo, trawki. Posypujesz na żel i do lampy lub lepsza wg mnie metoda w przypadku pyłku lub brokatu - mieszasz trochę żelu z pyłkiem lub brokatem w osobnym pojemniczku i na pazurek (tak robiłam z Easy off z PB bardzo ładnie się łączył, bo jest rzadziutki).
Silverghost, tamat dotyczy zeli kolorowych, czy na nie chcialabys nakladac ozdoby. Akzentz ma rowniez w ofercie zele clear i mozna zatapiac ozdoby.Chociaz w tym przypadku wolalabym uzyc zeli klasycznych.
Ava, kazda marka ma opracowana swoja technike nakladania zeli. W przypadku Akzentz Options uzywamy primera Sure Bond, ktory jest wlasciwie mocno odtluszczajacym preparatem. Nie ma sensu uzywac do tych zeli primera kwasowego poniewaz bardzo dobrze przylegaja do plytki. Poza tym najwieksza zaleta zeli typu soak off jest wlasnie to ze mozna jedmoczyc, a kiedy uzyjemy mocniejszych primerow nie odmocza sie.
Nie tylko Nfu oh ma budujący;) Dziś mi przyszedł z ImpresioNails budulec i muszę go przetestować na formie. Ez Flow i Ibd też chyba mają budulce.
ja robilam siostrze tymi zelami soak off, mam taki malinowy ale robilam tak jak lakierem i utwardzalam 2 minuty, tu jedna kolezanka napisala ze trzeba conajmniej 3 minuty suszyc bo sie rozmazuja no ja nie pomyslalam i byly smugi :/ no ale.. nie zdjelam jej jeszcze robilam tydzien temu i chyba w 2 pazurkach przy wolnym brzegu sie ukruszyly i zel troche odskoczyl od pazurka... a tak normalnie to w miare sie trzymaja... aha ja uzylam glossa bo siostra jeczala ze nie sa takie blyszczace :P
Kolorowe żele najlepiej utwardzać 3 minuty. Wcześniej jednak po nałożeniu koloru na pazurek, dobrze każdy osobno przymrozić. Glossów nie należy nakładać, bo popękają. Nabłyszyć można, a nawet trza:D clearem też silikonowym (jego też dobrze dać jako bazę pod kolor).
Ava z jakiej firmy masz ten malinowy?
Wczoraj robiłam frencz. Użyłam Natural Pink i French White z ImpressioNails oraz Easy off z Perfect Beauty (potem trochę żałowałam, że nie użyłam budującego, bo miałam problem z wtopieniem naklejek, które są materiałowe).
Zrobiłam też zdjęcie żeli w słoiczkach. Kilka słów o każdym:D
- Builder - gęsty przeźroczysty żel (jeszcze nie testowałam, ale muszę spróbować przedłużyć nim pazurka na formie),
- French White - średniogęsty, ma dużo pigmentu i należy do wcześniej wymieszać; bardzo ładnie kryje już przy pierwszej warstwie, pracowałam sondą a ewentualne nierówności przecierałam pędzelkiem skośnym,
- Natural Pink - ciut rzadszy od whiite'a, ale gęściejszy niż Easy off z PB, kolorek raczej przeźroczysty róż, nadaje płytce naturalny odcień.
Jeśli chodzi o trwałość, to dam znać za jakieś 2-3 tygodnie;)
Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona tymi żelkami. Kusi mnie kolorówka z tej firmy:D
Są płyny do usuwania żelu soak off - w opisie jest, że mają składniki nawilżające, np. z NSI czy IBD.
Kupiłam z ImpressioNails o pojemności ok.120ml za 13zł. Właśnie porównałam skład z acetonem różanym z I-nails i mają prawie identyczny skład;) aceton ma dodatkowo wodę i substancję zapachową. Wniosek - ten z ImpressioNails to ładnie zapakowany i "nazwany" aceton, tyle że dużo droższy:/: To się dałam nabić w butelkę:( Ciekawe jakie inne tego typu preparaty mają skład - bo to może też być chwyt reklamowy, że niby "specjalistyczny" remover;)
Mi aceton nie wysusza skórek wokół pazurka, bo wcześniej skórę wokół smaruję tłustym kremem, a wacik nasączony acetonem staram się przykładać tylko do płytki. Na to oczywiście folia aluminowa. Poza tym, tego żelu nie usuwa się acetonem co tydzień, tylko conajmniej co 2 a nawet 4 tygodnie - w zależności od odrostu. Po stylizacji i tak zawsze wmasowuje się oliwkę.
P.S. A co to za "przykre uczucie chłodu"? Aceton daje przecież podobne "odczucia" jak zmywacz do paznokci;)
Dla mnie przykre uczucie chłodu jest wówczas, gdy wchodzę latem do Bałtyku. Jak pomyślę sobie wówczas o kąpielach w Turcji, czy w Egipcie, to jakoś mi się odechciewa kąpać i zazwyczaj nie zanurzam się więcej niż po uda - brrrr... jak sobie przypomnę.
Wczoraj miały test wytrzymałości - robiłam restart akwa (ten kto ma akwarium lub miał, wie o czym mówię) - wyciągnęłam ponad 20 kg kamienia, piasku + inne duperele. Zurzyłam 3 pary rękawiczek, bo ciągle mi przemakały i się dziurawiły. A żel nie ma odprysków, ani "śladów". W piątek testu ciąg dalszy, bo wrzucam kamyki, substraty, sadzę rośliny. Końcówka biała nie jest żółknięta.
Z drugiej strony robię im test codziennie , myjąc ciągle ręce - przy maluszku nie mam wyjścia. Dłonie mam suche mimo kremowania, a żel nic Mogę tą firmę z czystym sercem polecić do utwardzania naturalnej płytki.
Następnym razem użyję covera z PB - myślę, że nic się nie stanie. Ten natural pink jest niekryjący i już zaczyna być widoczny odrost.
Zrobiłam dzisiaj łapkę z ImpressioNails budującym i pinkiem. Wtopiłam pyłek i muszlę kuszoną oraz cekiny. Budujący spełnił swoją funkcję :good:
Na drugiej łapce lakier SH Ariabian Night a pazurki naturalne bez żelu:P
na warsztatach AP właśnie był impresional i zaczełam się nad tymi żelami zastanawiać
kusi mnie kolorówka
tak na lato na stopy chyba były by super
Też myślałam nad kolorówką. Teraz zamówiłam od Dobrejrady żele kolorowe (zwykłe, twarde) i spróbuję je połączyć z żelami soak off. Myślę, że na stopach nie powinny pękać, bo paznokcie są krótkie i mniej pracują niż na dłoni. Chociaż te zażelowane pazurki z muszelką, co je mam na prawej - są dosyć twarde, więc te twarde żele nie powinny pękać.
ja mam z AP easy off ladnie sie naklada fajnie wyglada, nie zapowietrza sie
ale niestety nie chce schodzić w acetonie..
moze lekko zszedł ale napewno nie w całości... a trzymałam je dluugooo..
wiec chyba wole frezarkę do pomocy:P
To dziwne - te moje schodzą w kawałkach, ale odchodzą. Moczę w zależności od grubości położonego żelu 15-30min.
Moje pierwsze starcie (żele od DR, kolor malinowy)
Sami ale słodziaki :D kolorem extra :D
moze dlatego ze ja zmieszalam je z normalnymi 1fazowymi..
sama nie wiem ale frezareczka dojechalam do warstwy i tak nie schodizlo moze troche ale doslownie bardzo malo..
stwierdzilam ze to strata czasu
Drugie starcie, spodobało mi się :D