Super wam wychodzi ten chleb z tego co widze na zdjeciach :)
Printable View
Super wam wychodzi ten chleb z tego co widze na zdjeciach :)
No i ten zapach w calym domu... my postanowilismy ze w tym roku na wigilie upieczemy wlasny. A ze mam fiola na punkcie gryki i wszystkiego co wege to zalezalo mi na chlebku na gryczanym zakwasie. Wrzucam linka to filmiku https://www.youtube.com/watch?v=l75edZcgwlM Jest wegański, bezglutenowi i nieziemsko zdrowy i naprawde cudownie pachnialo nim w calym domu
Jaki upiec?
___
uchwyty meblowe
Temat odżywiania coraz częściej pojawia się w internecie i przestrzeni publicznej. Moim zdaniem to bardzo ważne by w miarę możliwości, starać się żyć jak najzdrowiej. Jakieś kombinacje z dietami zupełnie do mnie nie przemawiają bo to tylko przejściowe rozwiązania. Wielu ludzi zaczyna gotować we własnym zakresie i dostrzega tego ogromne zalety. W sieci znajdziemy przepisy na praktycznie wszystkie dania jakie znajdziemy w restauracjach. Pozostaje je przyrządzić z wykorzystaniem naturalnych składników :) Co do pieczenia chleba to z pewnością ten domowy będzie o wiele wyższej jakości niż z piekarni. Kiedyś oglądałam pewien film o produkcji chleba na wysoką skalę. Niestety w dzisiejszych czasach nie jest on nawet w większości z mąki tylko dziwnych uzupełniaczy. A to dlatego żeby zmniejszyć cenę dla klienta końcowego. Nic nie stoi natomiast na przeszkodzie by zrobić swój własny wypiek. Świetnie sprawdza się mąka żytnia razowa, możemy ją kupić w sklepie ze zdrową żywnością - delikatesyzdrowo.pl przez internet. To bardzo wygodne rozwiązanie bo nie zawsze lokalnie będziemy w stanie dostać mąkę kategorii bio.