-
Odp: Czy tanie zele sa oplacalne, gdzie kupujecie?
Witam, jestem od niedawna na forum i pazurki robie od roku ale przez ten czas z tanich żeli przetestowałam Jaapee, DR i allepaznokcie i z tych trzech zdecydowanie wybieram allepaznokcie. Jak dla osoby początkującej nadają się świetnie dobrze trzymają nie podchodzą powietrzem covery mają świetne i hybrydowe też mogą być. Polecam warto przetestować. :)
-
No więc kochane z czystym sumieniem polecam firmę silcare.
Dwa lata temu kupiłam pierwszy raz a na dzień dzisiejszy uwielbiam je.
Ostatnio zakupiłam żele c&c-jednorazowy clear i jakiś tam naturalny cover.
Cover jak Cię mogę.
Nakłada się ok.kolor ujdzie(chociaż to nie taki typowy masked)
Ale ten clear to porażka!
W pudełku jest jeden wielki ogrom bąbli...
-
Ja mogę polecić Silcare-mam kolorowy crusty red,piękny koralowy i thick clear-trudny dla mnie,ale naprawdę mocno trzyma;).Wole je bardziej niż SF,a NailDesign-no,cóż-kupiłam je jako pierwsze i nawet nie powinny być nazywane żelami:/:,chyba nawet nie powinnam o nich pisać...:]
-
Ja również polecam Silcare. Jeżeli lubisz gęste żele to polecam Thick Violet - bardzo klarowny, uwielbiam go. Clear V też bardzo fajny, średnio gęsty, dla mnie trochę za rzadki, ale za to bardzo fajnie się błyszczy i nie trzeba używać nabłyszczacza. Obecnie mam nabłyszczone Clear V i nie mogę się nadziwić jak pięknie błyszczy. Kolorówka też w porządku w większości kolory, które mam kryją jedną warstwą.
-
Polecam silcare z czystym sumieniem jak dziewczyny. Każdy znajdzie coś dla siebie :-)
Z allepaznokcie polecam biały żel. Średniogęsty, ale się pięknie utwardza :-) Oraz liquid economic.
-
:*Super!Właśnie się zastanawiałam nad tym liquidem,czy to nie lipa, siadam i zamawiam:]
-
Ja z tańszych używam żeli BaseOne i Basic z Silcare i jestem bardzo zadowolona, mam jeszcze trochę droższe z Mistero Milano i również nie mam zastrzeżeń. Wszystkie produkty kupuję przez internet, w sklepach firmowych.
-
Ja przetestowałam różne firmy i są wszystkie dobre ale po długim okresie testów wróciłam do Renii Nails dlatego że jednofazowy różowy ma super gęstość nie spływa choć nie jest gęsty pod niego nie trzeba bazy co skraca czas i nie zapowietrza się. Silcler też dobre zele ale ostatnio właśnie zapowietrza sie klientkom na paznokciach i odpadają w całości paznokcie aczkolwiek to też jest winą klientek gdyż u niektórych trzyma jak beton ale mam takie co nie wiem jak bym robiła to i tak zawsze są braki w paznokciach... Przetestowałam tez Gabriell jednofazowy i tez mi się podoba :)
-
Zapoznałam się z kilkoma żelami z tzw. Tańszej półki i co do RN nie byłam zadowolona ale z czystym sumieniem mogę polecić kolorki z alle paznokcie i jednofazowy przeźroczysty z firmy Claro. :) a z tego co przeczytałam to spróbuje z Silcare mają świetne kolory :)
-
Ja do tej pory pracowałam na zelach z nail deign
sa wystarczające jak dla mnie ale jakiegoś super efektu nie odczułam
paznokcie robię właściwie od czasu do czasu
Miała tez żele kilku innych tańszych firm
ale jakoś znowu wróciłam do nail design
-
Z tańszej półki miałam do czynienia z kolorami Neonail(część z nich kryje, część nie - jak rosyjska ruletka), kolorami I-nails(tak samo, choć seria Paradise jest fajna) oraz z kolorami Silcare/Noname(znaczna większość kryjąca, poza pastelami i neonami).
Wytrzymałość we wszystkich przypadkach jest dobra. Wybór również, dlatego zamawiałam kolorki z tych firm naprzemiennie :D Na szczęście nie dublowały się :P Kusi mnie jeszcze Modena...
-
-
mi kryja pastelowe kolory z silcare :)
-
Mi też :)Mam różowy, fioletowy, miętowy, żółty i Orange.Wszystkie kryją.
-
Mi najlepiej kryją pastele z Cameleon Company. A Silcare dopiero przy trzech warstwach :(
-
Ja z tych tańszych polecam Allepaznokcie i NTN też z Alle :) mają fajne kolorki, dobrze i szybko się utwardzają i kryją też OK. Teraz mają nawet promocję świąteczną kolorowych żeli 2+1 GRATIS. Ponadto za każde wydane u nich 20zł dostajesz 1 słoiczek ozdób gratis, a ostatnio dostałam chyba nawet za każde 10zł :ok:
-
ja nie mam za bardzo porównania bo dopiero zaczynam ale używam żeli silcare i dla początkujących polecam:)
-
Jeżeli chodzi o kolorówkę, to polecam żele z I-nails.
Jak dla mnie są rewelacyjne, mają bardzo dużą game kolorystyczną świetnie krycją (chociaż zdarzają się wyjątki ).
Polecam bo cena za słoiczek to około 8-10 zł.
-
Odradzam tylko kolekcję Paradise z I-nails, slabo napigmentowane, kryjace, marszczace sie w lampie, ale podstawowe I-nailsy rzeczywiscie fajne :skacze: Dziewczyny a wiec jeszcze pracujecie na zelach? Nie przeszlyscie na metodę , podstawa-żel, kolor-hybryda?
-
Polecam żele kolorowe i hybrydy diamond-cosmetics cena 17zł ale są mega i kolorki nasycone utwardzają się wspaniale nie kurczą kryją za pierwszym razem. Polecam.
-
Mam pytanko. Poki co cwicze na jednofazowce z silcare ale chcialabym zapytac czy ktoras z was probowala serii affinity? Czy sa duzo lepsze ?
---------- Dodano o godzinie 17:53 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:45 ----------
A co do hybryd to probowalam z vital. Trzymaja sie ladnie ale jedna buteleczka starcza max na 3 razy. Mam tez kolorowke zeli z silcare i chociaz moim zdaniem kiepsko kryja albo wrecz wybijaja biala koncowke (probowalam mietowy i dwie jasne pastele ale nie pamietam nazw) to mimo polozenia 5 warstw ze sloiczka niemal nic nie ubylo. A ma ktoras sposob zeby moja naturalnie biala koncowka paznokcia nie przebijala? Uzywacie covera pod kolorowke? Bo ja robilam po prostu clear i potem kolor i na koniec znow clear.
-
Sądzę, ze są opłacalne. Oczywiscie nie kazde tanie żele są warte kupienia, ale mozna znaleźć perełki :] Ostatnio zamówilam kilka kolorów żeli z Em nail- Glamour. I przyznaję, ze sa naprawdę niezłe. Czasem daje jedną warstwę tylko, bo tak dobrze kryją ;) Mam kolor nr 30, czyli delikatny róż i nr 26, czyli cos bordo w sam raz na jesien :ok:
-
najtańsze to w Alle oraz Silcare,calkiem dobre jakościowo i przystepna cena.