-
Odp: Depilacja zbiorczy - rodzaje, czego używasz, co polecasz
ja napisze tak:
zimą: żyletunia, co się katować będę do jasnej ciasnej, jak nóg nie pokazuję gołych :D
latem: depilator, przez te parę miesięcy ciepełka można to znieść :skacze:
-
he he... ja latem tez depilator a w zimie nic, bo nidość ze ciepło to jeszcze dodaja mi objętości łydek:lol:
-
Cytat:
Napisał
woszczur
he he... ja latem tez depilator a w zimie nic, bo nidość ze ciepło to jeszcze dodaja mi objętości łydek:lol:
padłam i leżę ze śmiechu :hahaha:
-
Cytat:
Napisał
nowicjuszka
Zrobiłam sobie raz w salonie kosmetycznym, i jestem zachwycona. Wzięłam przepis na pastę cukrową, ale mi nie wyszło...
Może któraś/yś z Was wie jak uzyskać pastę o właściwej konsystencji? Bo nie uśmiecha mi się wydawać 50 zł na gotowy produkt z Allegro....
Przepis:
Szklanka wody, szklanka cukru, sok z połówki cytryny, całość gotować aż zmieni barwę na bursztynową, ale nie spalić.
Próbowałam użyć miodu zamiast wody (pół szklanki) i wyszło nieco lepsze, ale też to nie było to...
próbowalam też robic pastę cukrowa 5 razy i też nie wyszło więc polecam kupić:) a ceny na allegro są do 23zł za słoik to chyba nie dużo a szkoda nerwów na robienie samemu:P
-
ja mam wszystkie narzedzia tortur:D
depilator latem, zimą maszynka do golenia(czasem jak mi sie skonczą chuopowi podprowadze:D) a ostatnio podgrzewam wosk w podgrzewaczu od samaron:D
-
ze względu na swoja prace jestem zwolenniczką laserowego usuwania owłosienia :D
a w domu heja depilator :D
i mam juz tak przyzwyczajone kończyny że mnie wogole nie boli :D
a patent na zaczerwienione kropki po depilacji? jest taki krem kasztanowy do nóg z ziaji koło 5zł, świetnie łagodzi te zaczerwienienia i praktycznie zaraz po depilacji mozna smigac w spódnicy :D
-
Cytat:
Napisał
nowicjuszka
Zrobiłam sobie raz w salonie kosmetycznym, i jestem zachwycona. Wzięłam przepis na pastę cukrową, ale mi nie wyszło...
Może któraś/yś z Was wie jak uzyskać pastę o właściwej konsystencji? Bo nie uśmiecha mi się wydawać 50 zł na gotowy produkt z Allegro....
Przepis:
Szklanka wody, szklanka cukru, sok z połówki cytryny, całość gotować aż zmieni barwę na bursztynową, ale nie spalić.
Próbowałam użyć miodu zamiast wody (pół szklanki) i wyszło nieco lepsze, ale też to nie było to...
Ja znalazłam taki przepis:
Aby wykonać pastę będą nam potrzebne:
2 szklanki cukru
1/4 szklanki soku z cytryny
1/4 szklanki wody
Połącz wszystkie składniki i podgrzej na średnim ogniu, często mieszając. Po kilku minutach zmniejsz ogień i mieszaj dalej, aż uzyskasz bogaty bursztynowy kolor.
Zdejmij rondelek z ognia i poczekaj aż bąbelki się uspokoją i będziesz mieć dobry widok na kolor. Kiedy pasta jest dobrze wykonana powinna mieć ładny cytrynowy zapach.
Przenieś pastę do pojemniczka i pozwól jej częściowo wystygnąć (około 15 minut)
Ważne jest, aby mikstura była podgrzewana wcześniej wystarczająco długo. Jeśli tak nie będzie, to mogą wystąpić problemy, ponieważ będzie się lepić i nie nadawać do użycia.
Pasta do depilacji gotowa! Przelej ją do pojemnika z zamknięciem. Pasty należy używać kiedy już wystygnie do końca.
Aplikacja na skórę
Nakładanie pasty jest bardzo proste. Wygląda to podobnie jak w przypadku pasków z woskiem.
Wyjmij z pojemnika niewielki kawałek pasty (trzeba użyć trochę siły, aby to zrobić). Rozgnieć ją lekko w rękach, aby się podgrzała. Nie musisz tego robić jakoś specjalnie długo i starannie.
Uformuj z pasty owalny kształt, który będzie miał odpowiednią grubość. Następnie nałóż ją na miejsce, które ma być depilowane. Po chwili oderwij zdecydowanym ruchem. Gotowe!
Pamiętaj, że depilacja bikini i depilacja brwi również może być wykonywana przy pomocy tej pasty.
-
Ten przepis też wypróbowałam...Szczerze mówiąc jest gorzej niż przy tym kóry ja podałam....Bo nawet jak się podgrzeje, to nie da się tej pasty ugnieść...
Najlepszy efekt był po dodaniu miodu zamiast wody...
Chyba jeszcze poeksperymentuje :)
-
Kiedyś używałam depilatora, ale bardzo długo mi schodziło,
dwie łydki ponad 1,5 h, potem wypróbowałam chyba wszystkie dostępne na rynku plastry z woskiem,
ale żaden nie wyrywał włosów w zadowalającym stopniu, jeden plaster praktycznie na dwa użycia (podgrzewałam suszarką i kładłam na kaloryferze).
Miałam też wosk w rolce, ale trzymanie we wrzątku jest do bani, bo szybko stygnie.
Teraz smaruję się tym woskiem z podgrzewacza i uważam, że znalazłam swój ideał :)
Wosk jest ciepły, rozpulchnia skórę, co zmniejsza ból przy wyrywaniu, jeden pasek używam nawet kilkanaście razy, mimo iż jest już na nim gruba warstwa wosku, to i tak działa.
Jadę tym cudem chińskiej techniki nawet pachy i bikini i nie zamienię go na nic innego :D
-
samaron bikini głębokie tez? :P
-
Cytat:
Napisał
dzoana
samaron bikini głębokie tez? :P
No, takie pół-głębokie :D
-
ja o laserowej słyszałam że na wiele osob nie działa, plus trzeba ją zrobić kilka razy żeby usunąć całe owłosienie (z tego co wiem).
ja też mam cały zestawik, jednorazową, depilator oraz krem. kiedyś się na ten wosk skusze:D
-
Tak dla uściślenia nomenklatury:
depilacja głęboka - obejmująca całe bikini (z zostawianiem paseczków, choineczek, serduszek, bądź całkiem na łyso) wargi sromowe, okolice odbytu.
Woskiem rwę tylko z przodu, zostawiając ewentualnie węższy czy szerszy pasek,
natomiast resztę - kremem do depilacji, takim do nóg, bo ten do bikini na moje kłaki nie działa :D
---------- Dodano o godzinie 13:32 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:59 ----------
Cytat:
Napisał
asia
ja o laserowej słyszałam że na wiele osob nie działa, plus trzeba ją zrobić kilka razy żeby usunąć całe owłosienie (z tego co wiem).
Tak trzeba robić kilka serii, a takim jak ja z mocnym owłosieniem potrafi odrosnąć w stosunkowo krótkim czasie.
-
odrastanie włosów po laserze to wynik hormonów kobiecych...
ponieważ praktycznie usuwanie owłosienia laserem jest trwałe jednakże może byc tak ze kobieta z problemami hormonalnymi, lub w ciązy lub w okresie menopauzy może 'zarosnąc' od nowa... bo laserem mozliwe jest usunięcie mieszków iwdocznych a sporo mieszków jest uspionych i hormonki działaja i juz jest klops...
to jest trwałe usuwanie ale nikt o tym nie zapewnia bo kobiety rózne problemy maja z hormonami :d co nie oznacza akurat że jak jesteś młoda przedciązowa to akurat włosy ci urosną... wszystko zalezy od organizmu :D każdy zabieg laserem daje efekt... jesli nie usunie od razu włosów bo nie ma takiej mozliwości za pierwszym razem z każdym zabiegiem włosy stają sie delikatniejsze :D i z czasem sa usuwane :D
zresztą tu wszystko jest
http://forum.wzorki.info/zabiegi-kos...-new-post.html
-
dziewczyny a jakie plastry do depilacji polecacie ?
-
Cytat:
Napisał
samaron
Tak dla uściślenia nomenklatury:
depilacja głęboka - obejmująca całe bikini (z zostawianiem paseczków, choineczek, serduszek, bądź całkiem na łyso) wargi sromowe, okolice odbytu.
to sie tez nazywa albo hawajska albo brazylijska depilacja
do do plastów to ja uzywałam chyba wszytskiego co w przedziale 8-30zł veet, tanita, babyliss, vipera,perfecta i co tam jeszcze i najbardziej mi pasują te http://www.stylistka.pl/img/kosmetyk...nna_8113_4.png w są w cenie 8-12zł jak mam robić hawajską lub pachy lub brwi to poprostu sobie rozcinam na odpowiednie kawałki
-
Ja mam jasne, słabe włoski i plastry, kremy etc. nie działają...na dodatek mam atopową skórę. Pozostaję wierna mojej maszynce z wymiennymi wkładami i piance z Rosmanna:D Nawet z brazylijską daję radę:D
-
o mamo.. Samaron i Woszczur jak Wy wytrzymujecie ten ból? :D Samaron jak jestes w stanie robic "pół głębokie" a Woszczur jak brazylijskie tak samej? bo ja mam tak twarde owłosienie,że sama nie dam rady chyba :D ostatnio próbowałam tak jak Samaron, ale jak pociągnęłam plaster to rękę mi zatrzymało,bo tak twarde i mocno trzymające się włosy :D i zrezygnowałam z reszty, bo bolało i się bałam :D poza tym nie wiem jak pociągnąć w górę w kierunku brzucha, żeby je wyrwać a nie pod kątem bardziej odchylonym żeby bolało i nie wyrwało wlosów.. jak to robicie? :D czy może ktoś Wam pomaga? :D (mam nadzieję,że rozumiecie,że nie jest za bardzo zagmatwane:D)
-
Cytat:
Napisał
dzoana
o mamo.. Samaron i Woszczur jak Wy wytrzymujecie ten ból? :D Samaron jak jestes w stanie robic "pół głębokie" a Woszczur jak brazylijskie tak samej? bo ja mam tak twarde owłosienie,że sama nie dam rady chyba :D ostatnio próbowałam tak jak Samaron, ale jak pociągnęłam plaster to rękę mi zatrzymało,bo tak twarde i mocno trzymające się włosy :D i zrezygnowałam z reszty, bo bolało i się bałam :D poza tym nie wiem jak pociągnąć w górę w kierunku brzucha, żeby je wyrwać a nie pod kątem bardziej odchylonym żeby bolało i nie wyrwało wlosów.. jak to robicie? :D czy może ktoś Wam pomaga? :D (mam nadzieję,że rozumiecie,że nie jest za bardzo zagmatwane:D)
Dzoana, pierwsza sprawa przy mocnych i grubych włosach to wziąć ciepłą kąpiel, dokładnie wytrzeć wszystko do sucha, ja pudruję się posypką dla dzieci i wcieram w skórę, żeby mi jej nie wyrwało, potem kładę wosk na małej powierzchni zaczynając od zewnątrz zarostu (a porastam daleko na uda), przyklejam pasek i trzymam drugą ręką skórę, tak jakby naciągam ją w przeciwnym kierunku do tego w którym będę szarpała pasek, biorę głęboki oddech i ciach.
Potem powtarzam procedurę z pudrem i robię do momentu, do którego mogę wytrzymać :)
Raz próbowałam woskiem potraktować wewnętrzną stronę ud, przy pośladkach, ale gałki oczne wypełzły mi na wierzch i dałam spokój, tam robię kremem :D
-
kurcze tylko na srodku jak to zrobic zeby pociagnac plaster w gore hmm... po prostu mam stracha :D i w trakcie depilacji kilka razy sypiesz ta posypka?
-
Cytat:
Napisał
dzoana
kurcze tylko na srodku jak to zrobic zeby pociagnac plaster w gore hmm... po prostu mam stracha :D i w trakcie depilacji kilka razy sypiesz ta posypka?
Tak, kilka razy posypuję:)
Powodzenia :D
-
ja się boję mojego depilatora :/
-
jednorazowka wygrywa ;D ja tam nie mam klopotow z nadmiernym owlosieniem mam blond malutkie wloski, zwykle maszynka wystarczy :)
-
Cytat:
Napisał
nanami7
ja się boję mojego depilatora :/
nie taki diabeł straszny :D za pierwszym razem boli jak cholera ale za 5 już nawet za bardzo nie czujesz :P
aaa i musze wam powiedzieć ze bałam sie że po depilatorze bedą mi dziady wrastać a tu nic :P i w dodatku moje włosiaki są o wiele słabsze :D
-
Cytat:
Napisał
kobietazpazurem
jednorazowka wygrywa ;D ja tam nie mam klopotow z nadmiernym owlosieniem mam blond malutkie wloski, zwykle maszynka wystarczy :)
Zazdroszczę :D ja to brunetka jestem i mam czarne bujne owłosienie, dlatego plastry stosuje, żeby były słabsze :P
-
sami ... przez ciebie się tu popłakałam ze śmiechu ...
-
dla mnie tylko jednorazówka:D mam depilator, ale leży w szufladzie:D tez se go boje:):P tak jak nanami;P
-
ja zwykle jednorazówki używam ;D
ostatnio próbuje swoich sił z woskiem z podgrzewacza od Sami i coraz lepiej mi idzie ;D
planuje też kupno depilatora ;)
-
Ja maszynek jednorazowych używałam i nadal są tak na wszelki wypadek, ale jednak w lato muszę to robic już na 3 dzień, więc niestety nie widzi mi się ;P A na osiemnastkę kupiłam sobie depilator i w sumie nie jest tak strasznie :) Philips Satinelle Ice Premium Hp 6515 :D
-
Dzisiejszych depilatorów nie ma się co bać :)
Ja zobaczyłam depilator mojej mamy to mozna bylo sie go przestraszyc ale teraz są takie wypasione z roznymi dmuchajacymi albo chlodzacymi koncowkami ze luzik .
Ja używam Philips z ta chładzącą końcówką (ten który ma gattina:) ) i jestem b. zadowolona. Jedyny minus depilatorow to .. Cena.
-
\Cena ceną można meza namowic na rocznice lub urodziny :D A boli jak się nimi goli?
-
ja mam depilator rowenty dostałam kiedyś ale powiem Wam, że boli jak się nim robi :/: i już tyle razy próbowałam a wiem, że byłoby wygodniej używać go latem...
a tak to męczę się z maszynką.
-
kobietazpazurem, ja pierwszy raz mam depilator i specjalnie nie czuje bólu. Może jest na początku tak nieprzyjemnie, ale nakładka chłodzącą to wcale tego nie czuć, bo potem to tylko zimno ;) Więc jak dla mnie, a jestem panikarą i uciekam od najmniejszego bólu to bardzo dobre rozwiązanie :)
-
Ja już od pięciu lat używam wosku podgrzewanego :D i raczej go nie zamienię na nic innego :D
-
kochane moje mam mały problemik.. mianowicie na policzku mam malutki pieprzyk, raczej płaski, nie wystający i z niego wyrastają ze 3 włoski i caly czas gole je maszynka i juz musze co 2 dzien ;/ jak moge sie ich inaczej pozbyc? bo nie wiem czy pesetka mozna je wyrwac czy plasterkiem z woskiem...
-
Ja mam maly pieprzyk ale wyrywam z niego kudły mimo, że wiem, że nie jest to niebezpieczne i mądre.
W salonie żadna kosmetyczka by się tego nie podjęła. Więc jeśli wyrywasz to tylko na własne ryzyko.
Co do bólu przy depilacji to nie boli bo nakładka super mrozi i łagodzi ew.ból aczkolwiek im częsciej golisz tym włosków masz mniej, są słabsze i co za tym idzie skóra sie przystosowuje i nie boli:D
Szykuję sie do depilacji miejsc intymnych .. ale jakos sie zebrac w sobie nie moge, czy ktoras z was uzywa depilatora do "tamtych miejsc" :P??
-
Cytat:
Napisał
asiek88
Szykuję sie do depilacji miejsc intymnych .. ale jakos sie zebrac w sobie nie moge, czy ktoras z was uzywa depilatora do "tamtych miejsc" :P??
Ja używałam i wyglądałam jak kura obdarta z pierza, na dodatek raz mi wciągnęło trochę skóry...
ale dało się ją wyciągnąć bez większego uszczerbku:D
W każdym razie z woskiem - bez porównania (na korzyść wosku oczywiście:D)
-
Cytat:
Napisał
samaron
Ja używałam i wyglądałam jak kura obdarta z pierza, na dodatek raz mi wciągnęło trochę skóry...
ale dało się ją wyciągnąć bez większego uszczerbku:D
W każdym razie z woskiem - bez porównania (na korzyść wosku oczywiście:D)
Ja też w intymnych miejscach używam tylko i wyłącznie wosku :D
-
mi tam woskiem jeszcze nie wychodzi tak samo jak pachy :D
ale nogi.. miodzioo.. :D coraz bardziej mi się ta depilacja woskiem podoba :)
-
chyba się przełamię jeśli chodzi o depilator :)