-
Odp: Wanienka do pedicure
Rozmawiała wspólniczka z naszym sanepidem, mam tam znajomą więc gicior żadnych uwag do mojego masażera z biedronki nie ma :ok: A ja ten brodzik kupię, tylko też mnie na razie nie stać, ale będę miała teraz podnóżek i fotel-wspólniczka zakupiła (to jej salon) więc brodzik sobie do fotela dokupię :D
-
Mam wanienke z Babyliss, jestem z niej zadowolona. Posiada masażer, bąbelki :D i podgrzewacz wody.
-
a mi kiedyś z sanepidu powiedzieli,ze najlepiej miec zwykłą miskę i worki (jednorazowe rzecz jasna)i będzie najlepiej:)
Tylko to już nie wyglada tak ładnie hehe:)
Mysle,ze masażer bez bajerów,worki i będzie super:)
BM15 WODNY MASAŻER DO STÓP WIELKA WYPRZEDAŻ (1912008146) - Aukcje internetowe Allegro
-
Ja mam masażer z bąbelkami i tak się zastanawiam jakbym wylożyła folią to bąbelki odpadaja co nie?
-
Jak dla mnie zdecydowanie tak.
Worek musi sie "nie ruszać"a przy wibrze itp nie da sie tego uniknąć:)
zresztą woda jest w worku:)
-
ale miseczka nie musi brzydko wyglądać ;) na prawdę można ładne znaleźć. A jak ma być cud miód pięknie to można z kolorowej plexi lub czegoś podobnego kupić, wsypać płatki róż i będzie full wypas. To ma nie być piękne ale praktyczne i higieniczne, musi być łatwe w utrzymaniu i szybkie w czyszczeniu :)
ja ze swojej miski jestem mega zadowolona a jest zwykła prostokątna, różowa i bardzo wygodna - ale i ładnie sie prezentuje :) a poza tym i tak worek zakrywa całą więc widać ją tylko z boku :)
-
Emilia wklej fotkę jeśli jest taka możliwość:)
Ja tez mam miskę,kolor kiedyś mi się podobał ale teraz juz nie i juz patrzeć na to nie mogę:)
a moje worki nic nie przysłaniaja ,bo są przeźroczyste:)
-
Ja mam teraz cos takiego w kolorze różu intensywnego i do tego worki nakładam.
MISKA PROSTOKĄTNA DUŻA (1894538687) - Aukcje internetowe Allegro
Jest praktyczniejsze, łatwo umyć w kabinie i wypsikać potem Incidinem czy czymś podobnym.
-
Ja mam z firmy GRUNDIG kupiłam w media markt (nie dla idiotów ;p )
ma hydromasaż- bąbelki i wibracje,
jakieś światełko podczerwieni - ładnie to wygląda ;p ,
podgrzewacz - super sprawa,
i ładnie estetycznie wygląda.
Jest tam dużo innych ładnych do wyboru do koloru :)
Co do cen to nie mam porównania :)
---------- Dodano o godzinie 22:58 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:55 ----------
jeśli chodzi o higiene to są te jednorazowe ,,worki" ;)
-
higiena to rzeczywiscie tylko worek,ale juz wtedy bez sensu te wszystkie bajery :)
więc chyba jednak miski górą:D
-
hmmm.... czy ja wiem??.... jedynie gorzej z bąbelkami, ale wibracje można spokojnie włączyć i jest super :) podgrzewacz to moim zdaniem podstawa.....
-
Jeśli robimy pedicure frezarkowy, to żaden podgrzewacz nie jest nam potrzebny. Stópki moczymy z 5 minut tak dla higieny tylko, więc lejemy ciepłą wodę i już. Inaczej się ma z pedicure Spa, tak to już wiadomo kilka masek itd, wtedy woda musi być na bieżąco ciepła.
-
Dziewczyny ja wogóle nie mocze nóg przed zabiegiem pedicure tak mnie nauczyli na kursie spryskuje nogi tylko Incidin M Spray z Ecolabu i wszystko robię frezarkom i powiem wam, że teraz zastanawiam się nad tą miską
-
mi jakoś miska mało profesjonalnie wygląda i brzmi :)
-
miska jak miska.
W sumie tez mam zdanie,ze wygląda tak sobie dlatego tez pisałam nawet tutaj o jakimś prostym urządzeniu właśnie dla samego wygladu niz dla funkcji,kiedy to stopy moczy sie dosłownie kilka chwil.
-
Cytat:
Napisał
misia662
Dziewczyny ja wogóle nie mocze nóg przed zabiegiem pedicure tak mnie nauczyli na kursie spryskuje nogi tylko Incidin M Spray z Ecolabu i wszystko robię frezarkom i powiem wam, że teraz zastanawiam się nad tą miską
Chyba bym się nie tknęła niewymoczonych :) ale może mi sie tylko tak zdaje
Miska też mi tak po domowemu wygląda ale jak komu pasuje
Ja mam Hyundai z bąblami, masazami, nakładkami masującymi i wibracjami. Bez podczerwieni i podgrzewcza.To w domu i jak na razie tylko na sobie testuje bo koleżankom topiero teraz świta że stopy na wiosne trzeba zrobić :/
W pracy taki sam sprzęt tylko jakiejś innej formy i widzę że sprawdza się w 100%, klientki zachwycone. Prosze jak mało do szczęścia potrzeba :)
-
takie masazer jak dla mnie fajny do domu, do salonu hmmm i tak z bajerow w pelni sie nie skorzysta bo worek trzeba wsadzic do srodka:)
-
Ja mam ten fotel:
SKLEP YUKI FOTELE MASUJACE : FOTEL DO PEDCIURE SPA LUNA
I jak z kazdego sprzetu z firmy YUKI jestem mega zadowolona. Wanna z hydromasazem i koloroterapia , dezynfekuje ja plynem takim jak do dezynfekcji wanien z hydromasazem. A masaż pleców ma tak swietny ze wszyscy klienci mega zadowoleni.
-
-
WANIENKA MISKA BRODZIK DO STÓP PEDICURE Z MASAŻEM (2752291373) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bardzo fajna i podgrzewana dodatkowo co pozwoli napewno na przyjemny pedicure podczas zimy brrr hihihi
ja osobiscie zakupilam sobie peeling rowniez ,ktory podczas rozcierania rozgrzewa sie, naprawde extra- tylko nie na lato !! :skacze:
-
Ja mam znowu coś takiego, firmy Senecor. Mąż mi kupił jak w ciąży byłam i puchły mi nogi, a jeszcze nie byłam po kursach. Teraz się przydaje.
Ma ona 3 tryby pracy:
Masaż wibracyjny
Ciepła kąpiel + masaż bąbelkowy
Masaż wibracyjny + ciepła kąpiel + masaż bąbelkowy
Ponad 400 wypustek masujących zapewnia skuteczny masaż stóp
Wbudowana grzałka utrzymująca stałą temperaturę wody
Wymienne rolki masujące w zestawie
Schowek na przewód zasilający
Kosztowała jakoś 100zł
I teraz mam pytanie do was. I co dodajecie do wanienki? Jakąś sól, jakiś płyn do zmiękczenia?
-
Jezeli robisz komus. To najpierw folia jednorazowa do pedicure, a do samej kapieli ja dodaje sol do kapieli stop z limonka i mocznikiem firmy bielenda professional:-)
-
Aniuta maltretuj męża niech mówi gdzie kupił ten 'bulbator' (jak mawia mój chłop), szukam czegoś właśnie z grzałką :kwiatek:
-
-
W Auchan Kupił, także się nie wysilił, poszedł do supermarketu :)
-
dzięki śliczne dziewczyny :przytul:
-
Za dobra wanienke do pedicure trzeba troche dac..:wow::wow:
-
Ja mam wanienkę z Activ, do tego wkładam zawsze jednorazowy worek :) wanienka nie ma zadnych bajerów ale jest czysto i higienicznie ;P
-
Jednorazowy worek? Ale jaki, taki zwykły foliowy czy jak do śmieci? Trochę nieprofesjonalnie to brzmi w każdym bądź razie :) Moim zdaniem najlepiej mieć co najmniej dwie lub trzy wanienki do pedicure i je wymieniać, a w międzyczasie dezynfekcja. Wiadomo, nie jest to może komfortowe i tanie, ale na pewno robi dobre wrażenie na klientkach.
-
Moim zdaniem nie musimy od razu wybierać najdroższej wanienki, ale takiej która będzie się dobrze prezentować i będzie ok.
-
Ja wybrałam taką na stojaku z regulowaną wysokością (by móc idealnie dopasować się do wysokości fotela), masażerem (wibracja i podczerwień) i funkcją podtrzymywania temperatury wody. Zakupiłam ją w Mimari bo mam tam fajny pakiet lojalnościowy jako stała klientka :) Bardzo sobie chwalę ten wybór.
https://mimari.pl/environment/cache/...60eb6ef17b.jpg
-
O, jaka świetna, tez mi się taka marzy, ale póki co w fazie planów;-)
-
Ja chyba też muszę pomyśleć na ten temat
-
-
Gdzie zazwyczaj zamawiacie takie produkty?