no niestety m sie tez rozdwajaja u dziewczyn ktore same sobie skracaja i grzebia ale tylko u tych
mozesz potraktowac od spodu lekko frezerka tez zeby tego naturalka ciut spilowac
Printable View
no niestety m sie tez rozdwajaja u dziewczyn ktore same sobie skracaja i grzebia ale tylko u tych
mozesz potraktowac od spodu lekko frezerka tez zeby tego naturalka ciut spilowac
Wiecie co ja tez już mam dosyć.Dwa razy to samo,robiłam dwie klientki na naturalnej płytce żelem z firmy Nails Company I obie panie odpadły i nie wiem dla czego,bo robiłam wszystko tak jak się należy,zastanawia mnie co jest nie tak?Ja ma paznokcie robione tym żelem córka też i inne osoby i się trzymają.POMOCY
Jest wiele przyczyn dlaczego odpada zel. To moze byc np.zle zmatowienie, albo praca przy detergntach. Zwykle tabletki antykoncepcyjne tez potrafia zrobic swoje, w koncu sa to hormony. Musisz porozmawiac zoja000 z tymi kobitkami czy w czyms np.lapek nie maczaly.
A tak poza tym to cos mi sie wydaje, ze na temat odpadania zelu z calosci paznokci jest juz zalozony temacik :)
http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...calosci-2.html
albo miały może okresy :)
hmmm a którym żele żelowałaś ??? moze te babeczki mają wymagającą płytkę
i należy użyć dodatkowo primer+bonder ???
wszystkie pazurki im odpadły ???
---------- Dodano o godzinie 14:45 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:42 ----------
nie, nie będzie widać tych delikatnych rys, które powstaną
po zmatowieniu na pewno musisz dobrze odpylić ( nie mogą tam się plątać żadne pyłki )
a dla pewności i dokładniejszego oczyszczenia pazurka możesz spokojnie go przemyć
Ja na swoich własnych doświadczyłam takiego problemu i gdyby mi to opowiedziała klientka pewnie bym jej nie uwierzyła. W pierwszą styczniową sobotę zdjęłam w pracy hybrydę z myślą że za dwa dni położę nową. Niestety w niedzielę dostałam wysokiej gorączki, okazało się że to grypa, dostałam 2 antybiotyki i 10 dni nie wychodziłam z łóżka...Przez cały czas z nudów wcierałam w paznokcie olejek arganowy ale jak tylko wróciłam do żywych natychmiast położyłam sobie króciutkie żelowe. Już na drugi dzień wszystkie moje półmilimetrowe brzegi odeszły a ponieważ mnie to wkurzało i cały czas nimi "pstrykałam" za 3 dni zdjęłam i położyłam hybrydę. Z hybrydą było to samo. Na drugi dzień podcas gdy klientka na 2 minuty wkładała ręce do lampy ja zdejmowałam swój kolor całymi płatami, jak naklejki...aż klientka była w szoku, ja w jeszcze większym. Minęło półtora miesiąca. Nic nie nosiłam, niczym nie smarowałam.Kupiłam silikon i wczoraj położyłam dla połysku.
Za trzy tygodnie się okaże czy się trzymał.
I teraz pytanie, czy powodem były antybiotyki i ogólnie kiepska kondycja organizmu czy natłuszczanie olejkiem. Pewnie i jedno i drugie.
ja też miałam taki problem z odchodzeniem przy końcach zwłaszcza na naturalnych choć na tipsie też mi sie to zdarzyło (z tym, że takie hece miałam na takich tipsach tanich, ogólnodostępnych - twardych i kiepskich w modelowaniu juz od początku) a na naturalnych nie u wszystkich - klientki, które mają mocną, twardą i prostą płytkę jest wszystko ok, oczywiscie pamiętając o zabezpieczeniu końcówki i uczulałam klientki na piłowanie samodzielne ;)
Ale są paznokcie, które rosnąc i będąc coraz dłuższe mają tendencję do wywijania się jakby, krzywienia tej końcówki - niestety ja też mam tak w palcach głównie srodkowych i właśnie na takich choćbym nie wiem co robiła od strony wolnego brzegu żel wraz z odrostem zaczyna się odwarstwiać. Tutaj zastosowałam ew jeszcze metodę podpiłowania tego naturalnego od spodu frezarką i w duzym stopniu ten zabieg pomaga.
A jakie żele stosujecie do naturalnych paznokci? pytam z ciekawości bo ja używam jednofazówek z ACTIV - one niby mogą być do naturalnych i do tipsow ale właściwie moje klientki wolą swoje - nawet krotkie żelować i poczekać na wzrost niz tipsy. Ja sama także wolę takie rozwiązanie lub przedłużam na formie więc ten problem mi dzieki temu zniknął.
mi tak się działo,zmieniłam tipsy i jest ok
też miałam kiedyś takie problemy ale to sobie spróbuj tych metod jakie są podane tu Odpryskujący lakier do paznokci? DOWIEDZ SIĘ JAK TEMU ZAPOBIEC! - mnie bardzo pomogły i faktycznie przestały się robić odpryski.