Odp: koloryzacja farbą fryzjerską (proofesjonalną)
A ja mam pytanko z innej beczki, ale też fryzjerskie-wiem już jakie polecacie firmy z powyższych postów, ale jeśli te z was które mają też salon fryzjerskie podpowiedziałyby mi ile trzeba zakupić farb i innych kosmetyków fryzjerskich (a także jakich) na początek byłabym bardzo wdzięczna. Ja zupełnie się na tym nie znam, a muszę zmienić lokal na większy(i ponad 2x droższy:() więc chcę zatrudnić jedną fryzjerkę
królowo to nie takie łatwe...
Nie ma dokładnej ilości ile musisz miec na poczatek. Ja brałam L'oreala i na początek wydałam 15tyś. Ale ja chciałam mieć wszystko na poczatku :D Wazne aby miec chociaz po jednej tubce farby z kazdego koloru w palecie oraz wszystkie wody czyli oxydanty. Firmę musisz dobrac do ceny uslug w Twoim salonie oraz miescie ;)
ja używam farb ktore kupuje w hurtowni kosmetycznej dla profesjonalistów... i musze powiedzieć ze jest różnica... kupowałam rozjaśniacz i przez ponad rok co miesiac poltora fbowałam i moje włosy sa w lepszej kondycjii niz nie jednej z kolezanek ktore kupuja zwykle rozjaśniacze... napewno duzo zalezy tez od wlosa... ogolnie polecam kupowanie farb w specjalistycznych sklepach.
takie pytanko mam do was odnośnie spłukiwania sie koloru... tak jak pisalam kawalek czasu mialam blond a naturalnie jestem ciemna brunetka( taka gorzka czekolada) i szybko mi wlosy rosna wiec ciagle musialam farbowac.. i problem mam taki ze np 3 miesiace temu rypnęłam sobie rudy... a dzis żadnego śladu ze taki kolor mialam (poza zdjęciami ;) czy jak do następnego farbowania do farby dam wodę utleniająca 3% to kolor będzie sie dłużej trzymać?? (zawsze dawałam 6%)
PS. farbuje firmami takimi jak: subrina, loreal, envie, deoupagecolor( co do tego ostatniego nie pamiętam czy to dokładnie tak... ale farba była włoska z olejkiem)
beata671 woda 3% na pewno Ci przyciemni kolor wlosow :) bo 6% oprocz tego że przyciemnia to także podjasniaa o 1 ton. Zdecydowanie lepiej będzie jak zastosujesz wode 3% tylko nie z L'oreal bo taka nie istnieje u nich. Czasem kolor się szybciej wyplukuje od innych czynników:
-zniszczone włosy, z których szybko wypłukuja sie pigmenty.
-częsta kapiel w chlorowanej wodzie,
-nadmiernie nasłonecznienie włosów,
-zbyt krótki czas trzymania farby na włosach podczas koloryzacji.
Ratunku dziewczyny !!
Wczoraj robiłam pasemka avangardą kontrast (blond) i jakoś tak dziwnie się nakładało. Później wogóle jak się okazało włosy nie chciały mi się rozjaśnić ... :/: ja patrzę a na opakowaniu data do 8.2010... co mam zrobić ? Szczęście, że mi włosów nie wypaliło :( wprawdzie to tylko 9 zł, ale chyba pójdę do tej kobiety co mi to sprzedała i pokażę jej, jaki bubel ma na sklepie (to sklep fryzjerski). Dodam, że nie pierwszy raz robię pasemka w domu (tzn. mama mi robi). I co najlepsze, robiłam jeszcze koleżance w tym samym czasie pasemka, tą samą avangardą i cud, że nic się nie stało bo by mnie chyba zabiła ... !! :/:
Jeśli piszę nie tu gdzie trzeba, to proszę o przeniesienie :). I przepraszam z góry.
a ja mam pytanie jaki krem koloryzujący wybrać ;)
mam włoski dość jasny blond i chce jasny blond ( chodzi mi o lekkie rozjaśnienie ich ale tak żeby ich nie zniszczyć za bardzo ) zrobić bo po pasemkach mam już małe odrosty widoczne planuję to tak w październiku zrobić :)
coś takiego chce uzyskać jak na zdjęciu załączonym te jaśniejsze pasemka ;)
platyny siwej nie chcę jakby co :P i najlepiej żeby był w miarę przystępnej cenie ;) co możecie mi polecić ?
ja właśnie bym polecała tą avangardę kontrast ...
kupiłam nie pierwszy raz, za 9 zł :)
szkoda tylko, że trafiłam na taką przeterminowaną ;(
Mnie w pełni wystarczą farby Garniera Kosmetyki Garnier - Take care Nie wiem po co miałabym używać farby fryzjerskiej, która kosztuje 10 razy więcej. Ewentualnie do jakiejś skomplikowanej dekoloryzacji.
Szukaj raczej po sklepach fryzjerskich - Sklep fryzjerski i hurtownia online - Pro-sprzet.pl Większa pewność, że produkt jaki dostaniesz, będzie odpowiedniej jakości.
Zgadzam się z przedmówczynią. Najlepiej jakies produkty polecone przez zaufanego fryzjera bądź ze strony fryzjerskiej. Ja zamawiam tu Montibello - farby, kosmetyki do włosów, pielęgnice | Fryzart.pl farby montibello. Jestem wręcz zachwycona nimi :) super sie utrzymuje na włosach, no przynajmniej mi. Ale uwazam, ze kazda powinna sprobowac :)
Ja zamierzam kupić taką, jaką farbowali mi w salonie, czyli Goldwell'a :) Bardzo dobrze trzyma mi kolor, mimo że niebieskości trzymają niby bardzo krótko:P
Tutaj macie namiary - Profesjonalne farby fryzjerskie
Porządne farby fryzjerskie zawsze kosztowały, ale przecież tutaj chodzi o jakość, o fajny wygląd włosów.
Mają one być zdrowe, naturalne. Mylę się?
Proszę - https://www.fryzomania.pl/blog/?p=1172
Spis najlepszych farb. A największe znaczenie ma oczywiście jakość.
Farby nie mogą być byle jakie - chodzi o jakość. Przecież to ma ogromny wpływ na włosy.
Mi siostra z tych profesjonalnych polecala Farby L?Oréal Professionnel Luo Color - koloryzacja od L?Oréal Professionnel podobno swietnie utrzymuja kolor, bo to, ze wygladaja bardzo naturalnie widzialam na wlasne oczy :D
Raz kupiłam sama farbę fryzjerską i to się naprawdę źle skończyło... od tamtej pory chodzę tylko do zaufanego salony (Gnatyshyn w Warszawie). Fach i kreatywność, farbowanie za każdym razem wychodzi rewelacyjnie.
A czy któraś z Was używała jakiegoś dekoloryzatora? Chciałabym zafarbować włosy na jasny brąz lub orzechowy blond, ale na wiosnę planowałam sobie zrobić ombre w chłodniejszych odcieniach i boję się, że nie złapie i będę musiała czekać aż odrosną...
Jeśli chodzi o koloryzację to byłam ostatnio u fryzjera i ona raczej odradza koloryzację w domu przy pomocy farb drogeryjnych. Ja też widzę różnicę pomiędzy włosami farbowanymi w domu, a u fryzjera i trzeba przyznać, że włosy po farbowaniu u fryzjera są w lepszej kondycji.
Przy farbowaniu bardzo ważna jest odpowiednia pielęgnacja włosów. Dzieki temu włosy nie będa się łamały.
U mnie to: olejowanie, laminowanie galaretką, równowaga peh, płukanka octowa, peeling skalpu, wcierki na porost, cassia.
Z farb polecam Garnier Color Naturals. Wiadomo, że każda farba potrafi w pewnym stopniu niszczyć włosy, jednak poniższa utrzymuje je w całkiem niezłym stanie. O ile oczywiście stosujecie odpowiednie odżywki oraz dbacie o końcówki. https://lavandin.pl/pl/products/garnier-color-naturals-creme-farba-do-wlosow-5-25-jasny-opalizujacy-kasztan-6354.html
https://lavandin.pl/pol_pm_GARNIER-C...tan-6354_3.jpg
Szacun, że masz w sobie tyle samozaparcia, żeby tyle rzeczy stosować.
Nie cierpię odrostów, więc raz na dwa trzy miesiące muszę farbować swoje włosy. Staram się wybierać jak najlepsze farby do włosów. Czasami farbuje włosy sama, a czasami pomaga mi siostra. Bardzo dobrze sprawdziły się u mnie te zakupione na https://byhealth.pl/produkty-do-koloryzacji :)
Farbowanie włosów to jeden z najszybszych sposobów na to by zmienić swój wygląd. W końcu to najbardziej popularny zabieg przeprowadzany w salonach fryzjerskich. Niestety nie zawsze jesteśmy w stanie skorzystać z usług ulubionego stylisty gdyż kolejki bywają dość długie. Nic nie stoi na przeszkodzie by zacząć brać sprawy we własne ręce. W internecie znajdziemy kompletne poradniki, na podstawie których każdy sobie poradzi z tym procesem. Przyda się do tego celu kilka niezbędnych narzędzi takich jak dobrej jakości pędzel do mieszania i nakładania farby, gumowe rękawiczki i foliowa peleryna do ochrony odzieży. Oczywiście podstawą uzyskania niesamowitego efektu jest skorzystanie z wysokiej jakości farby. Dlatego tak popularne są profesjonalne farby do włosów - https://wyczesani.com/koloryzacja/farby bogate w cenne dla włosów substancje odżywcze. Dobór samego odcienia koloru to już kwestia indywidualna.