a to sorki natalko :) odebralam negatywnie koment :)
evelyn pikne :) moj brat bo to na jego imieniny robilam pytal czy kupowalam ten tort :)
Printable View
a to sorki natalko :) odebralam negatywnie koment :)
evelyn pikne :) moj brat bo to na jego imieniny robilam pytal czy kupowalam ten tort :)
dwa torciki jakie robilam na chrzciny :) z tej masy podanej pare postow wyżej :)
zyza śliczne torciki i pewnie równie smaczne :)
super torty Zyzka!! zdolniacha z Ciebie:ok:
tort na urodziny synka - zygzak McQueen :)
masa czekoladowa plastyczna:
dwie czekolady po 100g
jedna lyzka i dwie lyzeczki miodu
+ barwniki spozywcze
rozpuszczamy na parze albo w kapieli miód z czekolada. Jesli masa po rozpuszczeniu sie leje to za duzo miodu ;) ma byc taka papka zeby po wyciagnieciu mozna bylo ja wymodelowac. pougniatac zeby sie tluszcz troche wytopil, na 2h w papier sniadaniowy zeby tluszcz zaabsorbowal... po 2h mozna lepic :) jesli masa sie klei to na troche do lodowki.
Boziu jakie tu pyszności pokazujecie... Dziewczyny podziwiam Was normalnie za to pieczenie i gotowanie... masakra. Dla mnie ciasta i torty to kosmos! Jeszcze nigdy nie zrobiłam czegoś co nie było zakalcem!! I dlatego szacun, bo sama chciałabym potrafić wyczarować coś tak pięknego i zapewne pysznego :kwiatek: a tym czasem najłatwiejszy przepis na babkę potrafię sknocić :haha:
O rany aż się zaśliniłam ...
Zyza piękny ;) moj kuzyn mial podobne autko na 7 urodziny moja mama jako chrzestna zamowila w cukrowni za 70zł.. :)
Ja swojemu chłopowi na 25 urodziny zrobiłam ciasteczka :
Załącznik 46987
właśnie z masy lukrowej i L malowałam barwnikiem spożywczym bo pisaków nie było ^_^
robione na bardzo szybko więc niedokładnie ale liczył się sam fakt xD
ciastka sa z dwóch rodzajów ciast więc dlatego tez tak różnej wysokości są xD
Zyza, mój Chrześniak już Cię kocha :) Jakby dostał taki tort na urodziny, to by go sam pożarł razem ze świeczkami :)
Germana, świetny pomysł! Nawet się spodobał mojemu M. :)
Bardzo podoba mi się taki pomysł, chętnie wypróbowałbym. Wcześniej nie miałem z tym styczności.
Mniam,mniam :) Uwielbiam te wszystkie dekoracje cukiernicze :)