-
Odp: Cieliste usta - jaka szminka?
Najlepsza na swiecie (wg mnie) szminka cielista/fluidowa ;) to inglot. jest w trzech odcieniach a najlepszy z nich to 163. od 3 lat uzywam wyłącznie ten odcień, wcześniej miałam setki szminek w poszukiwaniu tej idealnej cielistej i żadna się tak nie sprawdziła jak ta... w inglocie mają tylko kilka odcieni tzw fluidowych i POLECAM W 100% nr 163. W czarnym opakowaniu koniecznie- nie wysusza i jedoczesnie dlugo się trzyma. Mają też nawilżający odpowiednik tego koloru, ale schodzi z ust po 10 minutach, a natomiast "permanentny" odpowiednik mocno wysusza. tak więc nr 163 w czarnej oprawie i bedziecie zadowolone na lata tak jak ja:)
-
mogłabys wrzucic fotke ? :)
-
ale fotkę moich pomalowanych ust czy szminki samej?
-
Najlepiej i tego i tego :)
-
ok laseczki daje foto. Najpierw musze sprostwać coś- to kolor nr 263 a nie 163;p poza tym fotki robilam wczoraj i mam już końcówkę tej szminki, a jak wiadomo przy każdej szmince końcówka już nie jest tak efektowna jak reszta. Na opakowaniu napis już mi się starł. Na ustach mam sporą warstwę, przy cienszej warstwie jest o wiele naturalniejszy efekt.
-
a gdy nie ma szminki to...
smarujemy usta nawilżającym balsamem do ust, na to wklepujemy niewielką ilość podkładu, przypudrować transparentnym pudrem i na koniec malujemy przezroczystym błyszczykiem :D
-
katherinne faktycznie fajniutki kolorek :cwaniak2:
-
A ja jak głupia szukałam tego 163 żeby porównać z 263 ;P
Miałam kiedyś cielista z Manhattanu ale strasznie wysuszała mi usta...
-
hehehhe przepraszam, nie chcialam Cię wprowdzic w blad :) ale powiem tak: wyprobowalam setki szminek, kredek... i zadna nie jest taka jak ta! nawet clinique mialam i nie srawdzila sie tak jak ta.
-
u mnie ta NYX-a nie trzyma sie długo.. nie wiem.. chyba ze ja zjadam..:huh:
a ile kosztuje ta szminka 263?
-
katherine boski kolorek :slina: ale znowu masz ta swoja mine "grozna" :aty: usmiechnij sie ;* a to wkoncu to jest kolor 163 czy 263? :D :skacze:
-
inglot, nr 263. Kosztuje dokładnie 20 zł. Ale warto. Inne z kolekcji szminek fluidowych też są spoko, ale ten kolor ubóstwiam. Są z tego co pamiętam jeszcze 4 odcienie.
Cienie też mają fajne.
Asik, bo ja tak z myślą o Tobie robiłam to zdjęcie;p ;p ;p przecież wiem, że kochasz moje miny :D
-
katherinne jasne ze kocham :haha: ale juz co najwazniejsze sie Ciebie nie boje a fuuu ;P :przytul:
to bede musiala sie pokwapic do centrum bytomia zeby ja kupic ;D bo wyglada super a blyszczykow nienawidze wiec szminka w sam raz dla mnie :D
-
kochana bedziesz tak zadowolona, że szok! ale pamietaj- ma byc w czarnym opakowaniu, nie daj sie zwiesc sprzedawczyni, że da ci ten sam odcien w tym przezroczystym opakowaniu, ktora nawilza, bo te przezroczyste sa lipne i im nie schodza i probuja je wciskac, raz kupilam to od roku w lodowce trzymam bo przeciez sie topi jak cholera.
Nie kupuj tez konturówek bo lubia dokladac do tej szminki- ona optycznie i tak powieksza usteczka- wiem cos o tym bo mam waskie i kiedys zanim poznalam ta szminke zawsze mialam konturowke.
-
ohh dziekuje ze tak dbasz o moje dobro ;P ehhehe dobrze bede pamietac a jak nie to zrobie im grozna mine a'la katherinne i dadza to co chce ;D hahaha :skacze: co patrze na Twoj avatar to sie usmiecham i przypominam ta mine hehehehe :przytul::przytul: a usta faktycznie masz duze jak je pomalowalas ale bez niej tez z pewnoscia masz duze :):kwiatek:
-
bo mam botoks w ustach z powietrza do fot;p
-
:leze: ales Ty dowciapno :D hahah to go upuść :D hehehe Ten Twoj chop to ma szczescie bo na operacje nie musi wydawac botoks'ujesz sie sama hahahaha :haha: ale serio to trafila mu sie fajna i sliczna babka :D :przytul:
-
heheh dziekuje :*
wiesz no po nieudanym permanentnym stwierdzilam, że koniec z jakakolwiek ingerencją stałą... wejdz tutaj: Makijaż Permanentny | Wzorki Na Paznokcie tam gdzie jest zdjecie podpisane "nieudany permanentny" to moje oko....
-
o matko ale pech! ale udalo Ci sie to jakos naprawic? :* masakra ze wogole ktos cos takiego robi ;/ Ty i tak bez takich zabiegow jestes sliczna wiec lepiej zaoszczedzic sobie klopotow ;) :kwiatek:
-
wiesz co, nic z tym nie robie, nie usuwam, bo samo zejdzie moze za rok albo dwa... po prostu maluję zawsze oczka na czarny lub inny ciemny kolor i jest ok. Ale na basenie gdy nie mam make up wogole, czy sauna to po prostu wiesz glupio wyglada- doslownie tak jakbym miala jakies wiezienne cyny (czy jakos tak) na oczach....
dziekowalam bogu, że ust nie zrobiłam....
-
no wcale sie nie dziwie co by to wtedy bylo az strach pomyslec :placz:
-
-
kupiłam sobie Inglota nr.262 bo za 10zł była :D haha...
Ale ogólnie wole NYXA bo są matowe a te inglota błyszczace nieco... ;)
-
Ja mam rimmela. Koszt okolo 16zl.
Trzyma sie dluuuuuugo;]