Odp: Podchodzenie powietrza pod paznokieć ? pomoc
No właśnie mi też bardzo często podchodzi powietrze, (robię paznokcie tylko sobie) a ostatnio z małych palców całe odpadły. Ale całymi dniami moczę się z synkiem w wodzie, najpierw basenik i błotko, w międzyczasie smarowanie kremem z filtrem, a potem w domu myju, myju.
Odp: tydzien po zalozeniu paznokci podchodzi powietrze
Kurcze ja o tym uklepywaniu i dociskaniu nigdy nie slyszalam ...
A nie dociskalam nic i sie dobrze trzymaja:D
Glupi to ma zawsze szczescie:skacze:
Ja klepię tak starannie, że zawsze mi zjedzie z paznokcia na paluchy i też się zapowietrza. Ale robię postępy, moje ostatnie (robię tylko sobie) po 2 tyg. zaczęły mnie wkurzać, bo chciałam coś innego zrobić i poszły pod pilnik...
A może dlatego odłaziły moje???!
Zmiękczam skórki specjalnym płynem przed usunięciem skórek. Potem procedura odtłuszczania, "bondowania" i klepania akrylu.
Cytat:
Napisał
Jagna
A może dlatego odłaziły moje???!
Zmiękczam skórki specjalnym płynem przed usunięciem skórek. Potem procedura odtłuszczania, "bondowania" i klepania akrylu.
nie sądze kochana... ja tez czasem bo czaem ale używam takiego płyniku i to raczej związku nie ma...
Cytat:
Napisał
woszczur
nie sądze kochana... ja tez czasem bo czaem ale używam takiego płyniku i to raczej związku nie ma...
To pewnie za blisko skórek podjeżdżałam. Poprawiłam wczoraj i czekam. Klepałam, aż mi się pędzel deformował :D
a ja slyszalam ze plyn do usuwania skorek ma znaczenie. niby wnika wglab paznokcia i mimo odtluszczenia po jakims czasie "wychodzi' na zewnatrz", nie wiem jak to opisac:D ogolnie mowiac, nie jest do konca odtluszczony paznokiec. ale tylko tak slyszalam..
Odp: Podchodzenie powietrza pod paznokieć ? pomoc
hmm tyle nowych wiadomsci w tak krotkim czasie :) jestescie cudowne dziewczyny!! z tym myciem glowy to masakra bo ja myje codziennie ;) wiec tego nie wyeliminuje, ale mycie rak - hmm napewno :) hehhe
mnie sie zapowietrzaja glownie na bokach od wolnego brzegu ale to juz gdzies tutaj doczytalam ze chyba przez to ze tips odstaje od plytki (wyplukuje sie klej) i u mnie to by sie zgadzalo :)
---------- Dodano o godzinie 17:26 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 22:26 ----------
No i jednak mam problem, wczoraj zrobilam pazurka pierwszy raz na formie, przygotowalam plytke jak zawsze, dosc starannie pozbylam sie skorek i dzisiaj mam cos takiego!!! prosze napiszcie dlaczego mi tak powietrze podeszlo? wydaje mi sie ze gloss jest ciut dalej niz to zapowietrzenie wiec jak to sie moglo stac??
http://img143.imageshack.us/img143/7003/pow1.jpg