no i calkiem fajnie wygladaja ajdida;)
Printable View
no i calkiem fajnie wygladaja ajdida;)
dziewczyny wlasnie wczoraj dostalam te Typsiki do Dual systemu i musialam je zaraz wyprobowac.
i powiem wam szczerze ze jestem mile zaskoczona!!!!!!!!
super sie tym robi,choc trzeba wprawy zeby foremka byla ladnie rowno wypelniona.
ale tak szybko to ja jeszcze nigdy akrylkow nie robilam-hi,hi,hi
moja Erna,ktora wczoraj byla u mnie robic pazurki samej jej sie nie chcialo--juz je sobie zamowila choc nie jest w ogole akrylowcem,nawet jeszcze nie ma kupionego-ha,ha,ha
super sprawa!
donna u kogo kupowalas??
jeszcze nie kupowalam,tylko dostalam 2 seciki w prezecie do przetestowania.
ale jak bede zamawiac w przyszlym miesiacu to u Cameleon&Co tu w Niemczech.
mam nadzieje ze beda dobrej jakosci,jak z reszta wszystkie produkty u Pani Mani Marlenki.
Oryginaly pochodza z Hiszpanii,wiec nie wiem czy ktos tam juz zamawial z moich znajomych i jaka jest ich roznica.
ale jak bede juz wiecej wiedziec to dam znac.
donna a nie masz foteczki jaie Ci tam sliczności wyszły z tych foremek ??
No ja też jestem ciekawa czy to sie sprawdzi ( czy mozna tu mowic o prawidlowej budowie paznokcia...)
Dziewczyny co nowego z foremkami pracujecie na nich? Bo ja tez je zamowilam.Sprawdzilyscie jak to sie trzyma?
Kilka miesięcy temu zamówiłam sobie te formy z Hong Kongu. Nie używałam ich wcale, bo wyczytałam, że są do akryli a ja tylko żelami. Więc sobie leżały. Ale nie dawały mi spokoju. Więc po długich poszukiwaniach znalazłam odpowiedź na moje pytanie: czy mogę na nich robić żelowe pazurki. Okazało się, że tak. Więc przystąpiłam do dzieła. Wzięłąm sobie jedną formę, wypałniłam ją żelikiem, przycisnęłam do małego paznokietka i wsadziłam na dwie minuty do lampki. Musiałam go troszkę przytrzymać, bo nie chciał się trzymać na miejscu. Użyłam żelu Activ Diament. Niestety nie wiedziałam ile tego żelu mam dać. Ale dałam na oko. Po dwóch minutach wyjęłam palec i odkleiłam formę. Nie poszło zbyt trudno i bałam się, że odlepi się z masą, ale żel został na paznokciu. Na razie tylko jeden, na próbę. Dwa dni się trzyma, jest to pazurek przedłużony, bo ogryzek był. Ma piękny tunel, świetnie się błyszczał i nie potrzebowałam go piłować. Na następny raz jednak dam więcej żelu na środek formy, aby krzywa C była lepsza. Nie dam tak dużo na boki, bo przy przyciskaniu troszkę się rozlewa. Zauważyłam to po odlepieniu formy od paznokcia. Ale dało się boki wypiłować i jest perfekt. Dziś idę do pracy i zobaczę jak długo mi w pracy wytrzyma? Bo mam fizyczną pracę i przy rozrywaniu kartonów tracę każde paznokcie. Choćby jak nie wiem wytrzymałe tipsy były. Taka "choroba zawodowa":/:
Za tydzień mam urlop to zrobię wszystkie palce i wkleję zdjęcia.
Tak, czy inaczej polecam te formy. Oszczędność czasu a efekt też jest ładny. Tylko trzeba poćwiczyć ilość nakładanego żelu.
bardzo jestem ciekawa jaki bedzie efekt po całości :) niecierpliwie czekam :)
Ja tez z niecierpliwoscia czekam na fotki.I daj znac jak sie trzymaja i czy nie podchodza powietrzem :good:
Witam dziewczyny:)
Ja dostałam te foremki jakiś rok temu od koleżanki z Anglii. I robiłam nimi i zelem i akrylem. Dla mnie ani jedno ani drugie nie było trudne no i faktycznie skraca czas pracy, pazurek nie wymaga nabłyszczania bo przepięknie się świeci, zaryzykowałabym nawet stwierdzenie że żaden seal nie daje takie błysku ale...
Każdy paznokieć posiada taki sam łuk co sie wiąże z tym że stres nie jest umocniony na każdym paznokciu, ja mam krótka naturalna płytkę i na wskazującym stres wyszedł za naturalnym wolnym brzegiem... To samo jest z tunelem moim zdaniem jest za płytki.
Co do zalanych skórek ja radzilam sobie w ten sposób: wkładałam końcóweczke foremki pod wał tylni i delikatnie dociskając kładłam na pazurka (cos jak z przyklejaniem tipsa z tym że na odwrót powietrze wypuszczałam w kierunku od wału do wolnego). Nie wyobrazam sobie robic tą metodą inaczej niz po jednym pazurku, bo foremke trzeba trzymać, zwłaszcza przy żelu. Przy metodzie żelowej uzywałam żelu typu galareta więc nic nie spływało, wygładzałam tunel i do lampki.
Ogólnie to nie jestem zachwycona nimi, osobiście wole klasyczne wykonanie poniewaz ta robota sprawia mi przyjemność od początku do końca. Któras z dziewczyn napomniała o tym że początkujące dziewczyny maja problem z tunelem a to może go rozwiązać. Cóż nie rozwiąże a uposledzi bo w ten sposób niczego się nie nauczą
Artykuł z czasopisma Paznokcie nr 41
może się przyda :)
nicola miniaturek nie trzeba ukrywać
hehe oki ale ostatnio wszystko tak wklejałam i to tak z przyzwyczajenia :)
a widzę że jednaik dziewczyny sie rozkreciły z dual systemem a mówiłam i pisałam że nie jest taki zły tylko tyle ze trzeba poćwiczyc jak ze wszystkim dla tych co maja bardzo mało czasu to fajna sprawa
kusi mnie ten dual system tylko nie wiem czy dam sobie z tym rade..
Zawsze ciekawiła mnie ta metoda przedłużania, ale bardziej ciekawi mnie jak później uzupełnia się ubytki?
Hmmm ale się odczytałam dzisiaj o tych formach i chyba sobie zamówię kupie akryl i poćwiczę sama na sobie.Porobię jakieś esy floresy z akryli i zobaczymy.A mam pytanko jak długo się te paznokietki trzymają?
ta metoda jest bardzo ciekawa.. ja jednak nie robię akryli...
ale może kiedyś się przyda ;)
ja mam te formy i mi się robi na nich akryle rewelacyjnie. żelki próbowałam ale jakoś nie mogę się do tego przełamać. raz próbowałam zrobić żelki na nich i mi jakoś nie wyszły. a tym bardziej że trzeba je trzymać;(;(;(
ziziz5555 a jak długo trzymają ci się akryle?tyle co normalnie czy są mniej trwałe?
Teraz przekopuje neta z instrukcjami i znalazłam takie coś jak te formy na paznokcie ale na ozdoby zobaczcie
_MarGab_ Formy silikonowe - zdobienie akrylem HIT (661190449) - Aukcje internetowe Allegro
A tu filmik z ciekawą wstawka w pazurka:skacze:
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=CDBavMSsX04[/ame]
ja również nie robię akrylami...kupiłam kiedyś i leżą na dnie szuflady...a są bardzo dobre jakościowo.jeśli ktoś zainteresowany mogę odsprzedać pytać na priva o fotki..użyte dosłownie 2 razy..bez skaz:D
ja ostatnio robiłam koleżance na tych formach i miała miesiąc czasu. ale jak na nią to i tak długo bo przeważnie po tygodniu zgryza:skacze::skacze::skacze:
Miesiąc? to długo jak patrząc jak szybko się je robi to nie dowierzam :)
A na przykład jak dwa kolory akrylu dajesz to nie rozlewa ci sie czy przesuwa jak dociskasz do paznokcia?
nie. tylko najpierw jak dociśniesz do pazurka to musisz od dołu zebrać nadmiar bo się zrobi gula. a tak po za tym to jest super,no i jak nałożysz to musisz chwilkę przytrzymać żeby się dobrze przykleił bo niekiedy może podejść powietrze od góry jak za szybko puścisz:):):)
To się napaliłam jak szczerbaty na suchary.Właśnie oglądam te formy i ależ mnie kuszą.Tylko muszę kupić tez akryle kurna znowu komornik w portfel wlezie.:skacze::skacze::skacze:Dziękuje:przytul: kochana za rady
nie ma za co. na początek kup sobie małe opakowanie akrylu.ja mam z i-nailsa i jestem zadowolona.:good::good::good:
Poradźcie czy na początek i próbe opłaca się ten zestaw?Bo w sumie Ci co mają formy nie maja akryli i tak liqid trzeba kupić pedzelek,to na taka samą kwote wychodzi.Teraz większy! ZESTAW + SZABLONY Dual System (696052769) - Aukcje internetowe Allegro
jeś%li chodzi o tą firmę to jej nie polecam.ale to na pw moge ci napisać:(:(:(
---------- Dodano o godzinie 00:42 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 00:40 ----------
ja tu swoje zakupiłam i jestem z nich zadowolona
DUAL SYSTEM - Popits -SZABLONY - FREE FORM 12szt (697835121) - Aukcje internetowe Allegro
Dziękuje za rade oczywiście jak coś napisz na pv jestem ciekawa co się stało.No też patrzałam na ta aukcje z tymi formami.Ciągle myślę i mysle....:skacze:
dziewczyny mam pytanie odnośnie dual system..
a więc.. czy mogę zrobić tak:
wypełnie masą akrylowa ta forme docisne do pazurka po jakims czasie sciagne i np. zrobie zelowy french czy cos w tym stylu?? czy nie bardzo? ;)
hmm mi się zdaję,że można tak ;]
Mam te foremki i nie jestem z nich zadowolona.
Jedyne co mi sie w nich podoba to to że fajnie się wtapia ozdoby, koronki cyrkonie wszystko czego dusza zapragnie i suuuuper!! się błyszczą i jest równiutka powierzchnia. Te formy akurat nie pasują do moich paznokci, są zbyt płaskie i nie ma rozmiaru na mojego kciuka,a nie mam szerokiej płytki więc wiele pań będzie miało z tym problem; może kiedyś będzie taki wybór jak w tipsach ;)
No i jak pierwsza i następne warstwy akrylu zaschną zanim do końca nałoży się w formę to co się zamierzało to pazurek już nie będzie pasował do tego do którego miał pasować. Tyle z mojej strony :p Dodam że jestem amatorką samoukiem i nawet akryl na formie sprawia mi małe problemy i robię to długo więc wprawione Pazurkowiczki może nie będą miały takich problemów:respekt:
jak najbardziej możesz. tylko żeby ładnie wyglądało. zrób tak. nałóż cienką warstwę akrylu żeby zrobić szkielet. poczekaj aż stwardnieje. ściągnij formę.nadaj kształt. potem zrób fręcza. i jeśli trzeba daj kamuflaż. jak to będziesz miała gotowe zrób kolejną warstwę akrylu na formie. też nie za grubą. przyłóż i odczekaj aż stwardnieje.. potem wypiłuj i nadaj kształt. i gotowe.:D:D:D:D
ja nie jestem za bardzo do tego przekonana... nie wiem dlaczego ale nie korci mnie żeby spróbować
Dziewczyny a z jakiej firmy polecacie te formy?
kochana ja kupiłam na allegro za 16 zł. i jestem z nich bardzo zadowolona.
SILIKONOWE FORMY - INVERTED DUAL SYSTEM -12 szt. (710601295) - Aukcje internetowe Allegro
a teraz zamówiłam sobie te
T&N TIPSY w 30 min. ZE ZDOBIENIAM DUAL SYSTEM (698023916) - Aukcje internetowe Allegro
to jest wszystko to samo tylko inna cena:*:*:*:*