hmmm cos mi sie zdaje,ze te 10% było przed ścieraniem....
dziewczyny a ile Wy płacicie lub inkasujecie za taki zabieg??Mam na mysli dokładnie to co miałam robione.
Printable View
hmmm cos mi sie zdaje,ze te 10% było przed ścieraniem....
dziewczyny a ile Wy płacicie lub inkasujecie za taki zabieg??Mam na mysli dokładnie to co miałam robione.
to zależy od miejscowości, lokalu, kosmetyków których się uzywa,. jak ktoś pracuje tylko na clarenie i bielendzie mając gabinet na końcu świata to weźmie mniej od kogoś kto będzie pracował na kosmetykach z wyższej półki cenowej w gabinecie w centrum miasta. trzeba też doliczyc amortyzację sprzętu, bo mikro mozna kupić juz za niecałe 2 tys, a mozna wydać na to też 25 tys, a to też wlicza się w koszta zabiegu. U mnie w mieście są to mniej wiecej przedziały od 80- 140 zł w zależności co dodatkowo poza mikrodermabrazją się robi.
no nie wiem Sandrus, moim zdaniem po kwasam nie powinno się "męczyć" skóry, kazdą czynnośc taką jak np zmywnie, która wykonuje sie na twarzy po kwasach powinno sie robic bardzo delikatnie, a tu micro, mimo wszystko mechaniczne złuszczanie a chemiczne jest bardziej "drazniące", co do ceny to sie nie wypowiem, ale wydaje mi sie cos okolo 120zł srednio w mojej okolicy
Paulka jak najbardziej mikro i kwas można łączyć, dużo lepsze efekty są, jedynie tylko ja bym tego nie połączyła w pierwszym zabiegu, zrobiłabym najpierw mikro, za 2 tyg kwas, potem kwas, i dopiero łączyć ewentualnie.
wiem ze mozna łączyć, i tez jestem zdania ze efekty są świetne, masz racje ze jak na pierwszy raz to moze i za moco, ale ja sie zastanawiam nad tym jak mikro po kwasach, zrobilabym mikro a potem kwasy...to co mozemy mechanicznie złuszyc to mikro a reszte kwasami, dzieki temu kwasy moga wnikac jeszcze głebiej, a co po kwasach ma działać mikro, dla mnie jest to tez nie logiczne...a Ty jak uwazasz??w jakiej kolejności byc to zrobila??
są różne teorie i na różnych forach są co jakiś czas dyskusje na ten temat.
I - mikro, później kwas- pozbywasz się martwych komórek naskórka przez mikrodermabrazję, następnie robisz kwasy, z tym że mikro musi być bardzo dokładnie zrobiona nie może byc żadne miejsce pominięte ani zrobione kilka razy. Przez usunięcie martwych komórek kwas lepiej penetruje skórę i dlatego trzeba bardziej uważać bo można ' przesadzić' to zalezy tez od kwasu jakiego się używa po mikro.
II teoria mówi że najpierw kwas potem mikro, niektóre firmy tak podają w protokołach zabiegowych, np rejuvi (REJUVI Polska | Mikrodermabrazja), kwas rozluźnia wiązania komórkowe, potem wykonujesz kontrolowane złuszczanie mikrodermabrazją (kratka po kratce robiąc szachownicę, nie wiem czy będziesz wiedzieć o co mi chodzi), ale w sumie to rozluźnianie wiązań na moje oko przydaje się przy wprowadzaniu substancji w głębsze warstwy skóry a nie do złuszczania, jak juz sam kwas w sobie prowadzi do złuszczenia. Troche to by wyglądało jakby po poparzonej skórze ( no bo do tego dochodzi podczas zabiegów z kwasami) trzeć papierem ściernym, ależ to musiałoby być nieprzyjemne!! brrr...
Ja skłaniam się bardziej przy kolejności najpierw mikro, potem kwas i tak też byłam uczona w szkole.
no właśnie ja tak samo sie uczyłam i jest to dla mnie logiczne i uzasadnione, chcociaz ta druga opcja nie jest całkowice bezsensu...co do mikro i tej szachownicy to wiem o co chodzi wykonywalam ja niejednokrotnie:)
dziewczyny spokojnie 10% kwas mozna przed mikro bo on dziala tylko oczyszczajaco i matuje skore zeby lepiej mikro sie robilo:) mocniejsze kwasy naklada sie po:)
Sandrus mialas dobrze wszystko zrobione ;)
u mnie taki zabieg to koszt 190-220zl:)
no taki pro-peeling w sumie te 10%, aga ale wiekszych bys nie zrobila przed mikro??
wszystko zalezy od cery klientki jesli by tego wymagala to czemu nie ;)
U mnie w salonie podstawowa mikro z maską będzie za 100zł, wersja rozszerzona z ampułką, algami itp 150zł. Mikro+kwas 250zł. Ceny jak zwykle u mnie bardzo przystępne jak na Warszawę (konkurencja obok ma 250zł za samą mikro :D). A przy okazji, co myślicie o tym kombajnie, bo muszę już zamówić:
Mikrodermabrazja Peeling Kaw Ultradźwięki 4w1 (2805228770) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ja mam ten KOMBAJN 4w1mikrodermabrazja kawitacja ultradzwieki (2794004494) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bardzo fajny :) pracuje na nim 2 lata
dziewczyny czy można komuś popsuć cerę mikrodermą? ja mam problem z trądzikiem, byłam na zabiegu i jakby się...pogorszyło:/
ale jak sie pogorszyło??czasem sie tak dzieje ze po zabiegu zauwaza sie wiecej wykwitow ale to przejsciowe potem powinno byc juz coraz lepiej:)
to jest możliwe. jeśli masz trądzik to nie powinnaś iść na mikrodermaabrazje ani kwasy. to jest zabronione przy stanach zapalnych skóry.
Doświadczone koleżanki pomocy:)
Robiłam mikro 11 dni temu i w sumie tylko na drugi dzień było ok.później masakra.
Mam masakrycznie sucha twarz!takie suche placki.Miałam powiedzmy podobny problem już przed,ale teraz to mi się nawet na siebie patrzeć nie chce;(
przed zabiegiem osoba wykonująca powinna Ci przekazać, że przez następne dni powinnaś bardzo sumiennie nawilżać skórę i pić przynajmniej 2l wody dziennie. Pij dużo, dobry krem i będzie lepiej, no i unikaj kosmetyków wysuszających, na bazie alkoholu, poza tym możesz się łuszczyć po tym zabiegu i zapewne tak się dzieje ale to akurat dobry objaw choć niezbyt estetyczny ;)
dokladnie tak luszczenie jak najbardziej wskazane :D
pozadnie nawilzaj z zwe i od wew ;) i pamietaj o filtrze na twarz :) nawet jak slonca nie ma nakladaj
Znajoma poddała się temu zabiegowi i była bardzo zadowolona. Pierwszy efekt był widoczny już po pierwszym zabiegu. Zdecydowała się na mikrodermabrazję diamentową i twarz miała jaśniejszą już po pierwszej wizycie. Cera po 5 zabiegach była już bardzo gładka, pory zaczęły się zmniejszać. Nie spodziewała się kompletnie takiego efektu.
koachane jaki aparat do mikro polecacie lub kombajn do mikro i pilingu kawitacyjnego? na jakich pracujecie?
dziewczyny prosze o porade ktore urzadzenie lepsze?
Kombajny - GIOVANNI URZĄDZENIE 4 w 1 CLASSIC BEAUTY INSTRUMENT - GIOVANNI
Kombajny - GIOVANNI ELEGANTE E1015 4 w 1 - GIOVANNI
Z tego co tu czytam, to urządzenia praktycznie niczym się nie różnią. To pierwsze ma większą moc i większe zasysanie przy mikro, a drugie jest droższe chyba tylko dlatego, że dodają tam walizeczke na akcesoria...na pewno żaden wybór nie będzie zły ;)
kobitki przepraszam jesli nie w tym temacie prowadze studio sloarium paznokcie, jesli chciałabym zatrudnic dziewczyne do mikroderma to czy taka dziewczyna musi miec papier mistrza czy wystarczy papier certyfikat szkoleniowy?
Witam mam pytanie do was dziewczyny, zrobiły mi się na czole takie ciemne plamki wyglądają jak plamy starcze:/: czy mikro mi je zlikwiduje? po pierwszym zabiegu? i jak dalej z opalaniem?Nie wiem co robić ,bo jadę nad morze i chcę ze słońca korzystać,a z drugiej strony nie chcę latem zakrywać tego pudrem,proszę o jakąś poradę ,może są inne sposoby na zlikwidowanie tego?Dziękuję.
jeden zabieg nic nie da ;)
poza tym za pozno na pozadne zluszczanie ;) proponuje poczekac do jesieni
agulusiaA co byś proponowała?peelingi nie pomagają ,może nad morzem opalić to na maxa?
Dziewczyny co myślicie o tym urządzeniu? URZĄDZENIE 2W1 AM902 - ACTIV
Jest niedrogie i całkiem funkcjonalne jak mi się wydaje. Dodatkowo gabaryty też są okey ,bo niestety nie mam warunków dla czegoś większego.
A i powiedzcie mi jeszcze coś na temat filtrów sprzedawanych do mikro. Co ile mniej więcej trzeba dokonać takiej wymiany i czy jest ona skomplikowana?
Co do sonoforezy to nadają się tylko ampułki i żele konkretnie przeznaczone do wprowadzania ultradźwiękami? Czy może to być każdy kosmetyk o równie skoncentorwanym składzie, ale innej konsystencji np.bardziej kremowej?
po mojemu urzadzenie jest ok.
wymiana filtru jest prosta, wymienia się co klientkę filtry. do sonoforezy sa przeznaczone specjalne kosmetyki dedykowane do tego zabiegu.
plam opalac nie wolno bo moga to byc plamy posloneczne , beda jeszcze bardziej widoczne i wiecej ich sie moze zrobic ;) niestety jak skora ma tendencje do pojawiania sie plam to po usunieciu ich polecam stosowac mocne filtry zeby znowu sie nie pojawily:)
a usuniecie ich wcale do latwych nie nalezy:(
zblizam sie do zakupu urzadzenia do mikro i pilingu kaw. prosze o pomoc w doborze urzadzenia najlepiej gdybyscie podaly na jaich urzadzeniach pracujecie i czy je polecacie
bede wdzieczna
na czym pracujecie kochane doradzcie cos? plisssss
URZĄDZENIE KOMBAJN 14w1 GIO WHITE, Kombajny*kosmetyczne, Urządzenia kosmetyczne, Kosmetyka i Wyposażenie - ACTIV ja myslalam o takim urzadzeniu, ale w sumie sama nie wiem czy to oplacalna...miala moze ktoras z tym do czynienia?
Ja bym nie powiedziała, że to taki wspaniały zabieg. Robiono mi go w Krakowie, wyszłam z salonu bardzo niezadowolona. Miałam bardzo podrażnioną skórę, zaczerwienienie utrzymywało się jeszcze przez tydzień. Nie tego oczekiwałam. Teraz postanowiłam stosować tylko peeling brzoskwiniowy hb, by oczyszczać skórę. Na zabieg do kosmetyczki już się nie wybiorę!
Albo Twoja skóra nie nadaje się do mikro, albo został zabieg za mocno zrobiony. Jeśli to pierwsze, kosmetyczka powinna Cię o tym poinformować. Też miałam raz taka klientkę, która zywcem nie nadawała się na mikro, a że byłam wtedy na praktykach, a szefowa mimo wszystko kazała to starałam się kobitkę tylko muskać delikatnie, ale i tak wyszła czerwona :/
Miłosna aż trudno uwierzyć,że zaczerwienienie utrzymało się tydzień:(,zazwyczaj mija po kilku godzinach...Ty jakaś specyficzna jesteś czy uczulona na coś,co oprócz micro dostałaś dodatkowo,jaki kosmetyk może on Cię uczulił??
Jak zwykle mam pecha wynajmując gabinet, ale to tekst na inny temat. W dużym skrócie-wynajmuję pomieszczenie łącznie już z kombajnem. Poprzednia użytkowniczka straszna zostawiła po sobie straszny syf i chyba też w takim klimacie pracowała, bo w głowice od mikrodermabrazji nie dość, że napchane waty, to jeszcze dysze w środku miały coś, czego wolałabym nie opisywać.
W każdym razie - zamierzam wymienić wszystkie dysze i głowice z wiadomych powodów. Teraz następuje pytanie odnośnie węża - gdzie można taki wąż zakupić? czy któraś z Was, drogie koleżanki próbowała go wymienić?
możesz go kupić w Clarenie,czasem mają w sprzedaży