a poleci któraś jakiś gabinet w poznaniu
Printable View
a poleci któraś jakiś gabinet w poznaniu
Generalnie depilacja laserowa jest ok. Byłam na kilku zabiegach w Yasumi epil i wszystko w porządku. Generalnie efekty są dokładnie takie, jakich się spodziewałam. Zabiegi nie były aż takie bolesne, jakby się mogło wydawać. Jest to bardzo wygodny i dobry sposób na pozbycie się zbędnego owłosienia.
Jakiś salon w Opolu? Z depilacją laserową polecicie dziewczyny?
Robiłam już kilka razy IPL, są efekty. Jest mniej włosów na pewno niż było i są słabsze.
ja już zrezygnowałam z IPL , nie takich rezultatów się spodziewałam , robiłam bikini , pachy i nogi , wydałam kilka tyś , po 2-3 razach faktycznie włoski wypadały i wtedy były najlepsze rezultaty , po 7-8 razach nie ma efektu , wszystko odrasta , czasem mam wrażenie że jeszcze szybciej niż przed . Szkoda pieniędzy , lepiej odłożyć na laser diodowy .
W moim przypadku zabieg depilacji robiony w Opolu był nieskuteczny. Włoski nadal odrastają. Postanowiłam już nie odwiedzać salonów kosmetycznych. Teraz kupuję sobie wosk do depilacji HB i w taki sposób usuwam włoski. Metoda tańsza i skuteczniejsza.
zaczęłam teraz też zabiegi Light Sheer-em. Laser cieszy się bardzo dobrą opinią, ja też żywię co do niego nadzieje:) Dobrze wykonany zabieg laserem diodowym wcale nie musi być bolesny, ale wszystko zalezy od tego , jaki jest próg bólu, a to sprawa indywidualna. Mnie osobiście bolało mniej niż IPL+RF. Jestem 2 tyg po pierwszym zabiegu pachy+bikini i już widzę , gdzie zadziałało a gdzie trzeba powtórzyć.
Mam pytanie, bo kompletnie się na tym nie znam. Przeczytałam cały internet i wszędzie inaczej piszą...
Byłam dziś na depilacji łydek, babeczka używała Rio IPL 8000.
Z tym, że nic nie odczuwałam, w sensie żadnego bólu ani nic, po prostu przykładała, naciskała, światło pstrykało...Czy dobrze wykonywała ten zabieg skoro nic nie czułam ? Bo jak sie zapytałam ile razy muszę przyjść i jak często to w sumie się niczego nie dowiedziałam, bo jakoś wymijająco odpowiadała, jakby nie wiedziała (?):huh:
Dlatego drugie pytanie... Ile razy i jak często ?
By się nie okazało, że wyrzucam kasę w błoto...
prawdopodobnie były niskie ustawienia, choć próg bólu to indywidualna sprawa. Ja osobiście nie polecam IPLa ,jest za słaby aby dobrze usunąć owłosienie (może osłabic włoski, to owszem). Jeśli chodzi o nogi to Laserem Light Sheer robi się co ok 10 tyg (tyle czasu potrzeba aby nowe włosku doszły do anagenu -aktywnej fazu wzrostu). Z tego co wiem na IPLa zapraszają co 4-6 tyg.
Babka powiedziała, ze moge przyjść za tydzien, albo dwa .... :huh:
Myślisz, że zrezygnować ?
A po co za tydz? przeciez wyrośnie tylko minimalna cześć nowych włosów... jeśli w ogóle...zalezy ile płacisz za tą usługę, ale odradzam chodzenia co tydzień bo wiązka lasera jest b. silna i ja bym swojej skóry i zdrowia nie narażała na takie naświetlania co parę dni.
Mi po IPL odrosły włosy na nogach całkowicie po 7-8 miesiącach ;)
Daje sobie spokój w takim razie...
A jakie lasery są najlepsze ?
Nie, nie robiłam, uznałam po prostu, że za takie koszty i "komfort" - mnie niestety bolało - nie warto. (jeden zabieg na łydki 400, kolana gratis)
Pani zapewniała, że wytrzymają gładkie o wiele dłużej niż pół roku - chociaż ja jej i tak nie uwierzyłam bo mam dosyć mocny włos ;)
Więc sporo czasu chodziłam taka w ciapki, a po tych 7 miesiącach (tak szacuję na oko, że tyle to było) wyglądałam jak przed, nawet się deczko nie osłabiły czy coś w tym stylu.
ja również zaczęłam, IPLem i jak teraz czytam to nie wiem czy kasy nie wywalam w błoto... może warto zainwestować w coś mocniejszego... hmmm, teraz to sama nie wiem. Mi dziewczyna przeprowadzająca zabieg mówiła, że mogę mieć spokój na 3-5 LAT! a Wy mi tu o miesiącach piszecie... co nie ukrywam mnie delikatnie mówiąc zbiło z tropu i zasmuciło
koleżanka robiła IPL i po pół roku włosy odrosły, dobre opinie czytałam na temat light sheer
Ja też czytałam o tym bardzo wiele pozytywnych opinii,jednak wydaje mi się że tutaj wiele zależy indywidualnie od naszego organizmy oraz rodzaju skóry,nie jest powiedziane przecież ze za pól roku znowu nie odrosną,tego wykluczyć nie można.
Co powiecie o Philips LUMEA ? Ktoś testował, ktoś coś słyszał?
Przeczytałam cały internet i ogólnie ludzie polecają, z tym że to IPL.. czyli 'usypia' włosy a nie 'usuwa' ?
Oczywiscie wiem ze trzeba potwarzac itd itd... ;)
Nat - zakupiłam,
na razie jeden zabieg - na 5 biegu do wytrzymania, w porównaniu z zabiegiem w saloonie, zdecydowanie mniej bolesny, dlatego pewnie też słabszy, powtarzanie będzie częstsze, o efektach powiem jak zauważę ;)
super :) czekam
a gdzie stosujesz?
nogi, pachy, bikini :)
Relacja po 2 zabiegach:
pachy - prawie nie ma włosków
nogi - są miejsca z łysymi plamami
bikini - tutaj prawie nie ma śladu ingerencji
pachy i nogi włosy od razu zaczeły wolniej rosnąć, natomiast przetestowałam na koleżance i ona ma te same efekty co ja - po pierwszym zabiegu.
Najgorzej jest z bikini, a na tym obszarze najbardziej mi zależało :)
a co z depilatorami laserowymi do użytku domowego?
Mam problem z wąsikiem - tz. usuwam go woskiem u kosmetyczki, ale szczerze to chciałabym się go pozbyć na stałe (ale podobno to niemożliwe). No i podpinam się pod pytanie powyżej - nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak depilator laserowy do użytku domowego. Ciekawe, czy można tym (ew. innym urządzeniem oprócz popularnej pęsety) usuwać niechciane włoski z twarzy?
Po kilku zabiegach jestem zadowolona, spodziewałam się, że będzie ciężko i trudno z moimi kłakami, ale jestem mile i pozytywnie zaskoczona :) Zdecydowanie udany zakup.
W instrukcji jest napisane, że nie wolno stosować na twarzy.
zastanawiam się nad depilacją laserową, ale po waszych opiniach mam poważne wątpliwości czy warto
laserem diodowym ls warto, ipl mozesz sobie darowac wywalona kasa w bloto ;)
Ja tak jak wszystkie moje znajome jesteśmy zadwoolone z efektów,wiadomo że zabieg tzreba kilkakrotnie powtarzać ale dzięki temu mamy spokój z uciążliwą depilacją i koniec z podrażnieniami.
Ja byłam ponad rok temu na 5 zabiegach w melitusie w wawie. Jest bardzo ok,bo odrosło ich naprawdę niwiele:P ALE! tu chodzi chyba o to, że miałam czarne i dosyć grube włosy, dlatego zabieg przyniósł oczekiwane efekty :P
przeciwwskazaniem do depilacji jest wszystko fotouczulające ,zioła, leki i inne
czytaj ulotki leków jakie przyjmujesz tam powinnaś się dowiedzieć czy możesz używać laseroterapii?
Mnie strasznie kusi depilacja laserowa lipo laser który zwalcza tkankę tłuszczową. Korzystałyście kiedyś z takiego zabiegu? Co o nim myślicie? Ja mam problem zarówno z tkanką tłuszczową jak i sporym owłosieniem na nogach:/
Również polecam depilację laserową. Już nie mam kłopotu z ciągle odrastającymi włoskami.
mico nie ma zabiegu który jednocześnie depiluje i odchudza podczas jednego zabiegu!
Są to 2 różne zabiegi,wiem bo sama takie wykonuję . Lipo laser to zimny laser,praktycznie czuć tylko lekkie ciepło a jeżeli pytasz o efekty to SĄ,tylko oczywiście potrzebna seria ,ja efekty widzę już u klientek nawet po 2 zabiegach ale zawsze kończę masażem,tak trzeba. Ostatnio robiłam dziewczynie brzuch ,seria 10 i masaż ,efekty super, Pani bardzo zadowolona a brzuch miała mało jędrny,ja myślałam ,że jest po ciąży ale okazało się ,że nie. Jedynie co robiła dodatkowo to zwykłe brzuszki w domu.Ja ten zabieg polecam.
Jeżeli chodzi o moje doświadczenia z depilacją laserową to tak średnio jestem zadowolona. Na niektóre partie ciała wykonywałam nawet 10 zabiegów i co nie dało zadowalającego w 100% skutku. Włosy nadal są widoczne (choć mniej przyznaje) i trzeba je i tak depilować w tych miejscach, a kasy sporo wydałam na zabiegi. Do tego boli jak cholera! Istna tortura. Na udach bolało mnie tak bardzo, że po dwóch zabiegach sobie darowałam w ogóle depilację w tym miejscu.
Marion a jakim typem lasera miałaś robione? bo często ludzie narzekają na IPL który tak naprawde laserem nie jest i stąd kiepskie i nietrwałe efekty.
Depilacja laserowa nie u każdej osoby będzie działać w 100%. Skuteczność jest uzależniona od miejsca które zostaje poddane naświetlaniu laserem, jest istotna grubość włosa i typ skóry.
u mnie philips lumea sie świetnie sprawdził ALE... tylko na łydkach... na pachy nie zadziałało, znaczy moze i zadziałało ale minimalnie, a bikini by było ok gdybym robiła czesciej niz wszystko. Ale ogólnie tez jest dobrze, nie mam problemu z wrastającymi włoskami i podrażnieniami skóry podczas codziennego normalnego golenia lub innymi depilacjami
Laserowe zabiegi są najlepsze i ma się z głowy problem z goleniem na lata.
Witam,
Ja ostatnio za namową żony skorzystałem z zabiegu depilacji laserowej lightsheer w Royal Beauty Clinic. Wcześniej stosowałem zwykłe golenie. Z pierwszych efektów po kilku zabiegach jestem zadowolony. Wiem, że to nie zawsze działa, ale, u mnie zadziałało, choć oczywiście nie w 100%.