Zakladam temat poniewaz Minx Nails staly sie bardzo popularne wsrod gwaiazd, co za tym idzie moga miec wziecie u naszych klientow :D
Czy ktoras z was probowala juz zdobic paznokcie ta metoda ?
jak dlugo utrzymuja sie na pazurkach ?
Printable View
Zakladam temat poniewaz Minx Nails staly sie bardzo popularne wsrod gwaiazd, co za tym idzie moga miec wziecie u naszych klientow :D
Czy ktoras z was probowala juz zdobic paznokcie ta metoda ?
jak dlugo utrzymuja sie na pazurkach ?
Minx to coś w rodzaju naklejki - należy odtłuścić pazurki, rozgrzać Minx (może być zwykła lampka z żarówka o duzej mocy i przykleić
to chyba nie wypali... jakieś dwa lata temu mieli coś tego rodzaju w Avonie, ale się nie przyjęło
jak dla mnie jest to bardzo ciekawa metoda zwłaszcza że samej sobie rzadko mam czas pazurki zrobić ;) i przed jakąś imprezą było by to dobre rozwiązanie ;)
gdzie można coś takiego nabyć ?
u nas sa na ebay-u uk, mam tez takie kolorowe folie zrobie jutro zdjecia i wrzuce .
hnmmm dosyc ciekawie to wygladaaa..
powiem wam ze jakis czas temu zakupilam na allegro folie ozdobne smaruje sie klejem na tipsa tam gdzie chce si miec wzorek przykleja sie po chwili zrywa i wzorek zostaje na pazurku
ale lezy w szafce jeszcze tego nie probowalam:)
---------- Dodano o godzinie 23:06 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:04 ----------
dekorynka FOLIA HOLOGRAMOWA DO ZDOBIEŃ (1075857027) - Aukcje internetowe Allegro
prosze wlasnei cos takiego...
probowalyscie kiedys tego?
o nie słyszałam o tym a to ciekawe. Dzisiaj widziałam na allepaznokciach foto naklejki ale wzory takie w miarę. To naklejki obrazowe tzw. były kwiaty, konie...
Ja też nie słyszałam o tej metodzie :) Ale wygląda to ciekawie :)
Widzę, że nie jestem sama:P.. Też pierwszy raz słyszę o tej metodzie.. tylko, że do mnie jakoś ona nie przemawia :P
Ano właśnie się zastanawiałam, czy to nie coś podobnego, jak kiedyś Avon proponował, słyszałam, czy nawet tu czytałam niezbyt pochlebne opinie - że trudno się nakleja, że papranie (wycinanie, bo w końcu nie łatwo to dopasować do pazura) i w ogóle niezbyt fajne, ale być może była to kwestia firmy? Kolorystyki?
Generalnie są to naklejki i były ostatnio mocno reklamowane w prasie. Na pewno "na szybko" są jakąś propozycją, ale sądzę, że wśród stylistek, jako metoda "ordynarnie prosta" nie znajdzie to uznania podobnie, jak duale, czy stempelki. To alternatywa dla szybkiego "odfajkowania" pazura. Czasem jest to potrzebne - dla siebie, dla wiecznie spóźnionej klientki - takie rozwiązania, gdy trzeba coś zrobić szybko i nie koniecznie perfekcyjnie, ale tak by tego braku perfekcji za bardzo widać nie było ;)
Na pewno - jak stempelki - Minx daje możliwości umieszczania na paznokciach rzeczy, jakich samodzielnie nie wykonamy innymi metodami i fakt, czy się komuś to podoba, czy nie jest niedyskutowalny, bo wiadomo, że gusta są różne.
Warto się interesować nowościami oferującymi coś nie do osiągnięcia innymi metodami - zawsze to poszerzenie umiejętności i oferty salonu a to zawsze jest cenne, ale mnie osobiście, jako metoda "na szybko" nie pasuje do mojego ideału stylizacji paznokci, choć gdybym pracowała w salonie, który to oferuje, to na pewno bym używała i proponowała, gdybym odniosła wrażenie, że ten produkt trafiłby w gusta klientki.
Minx nails roznia sie od tych o ktorych piszecie,
N aklej przykleja sie folie i ona jest w rolkach o roznych wzorach - rzeczywiscie ciezko ja dopasowac. Minx sa w ksztalcie paznokcia wiec nie ma problemu z dopasowaniem spilowywuje sie tylko tam gdzie jes za duze dla przykladu kilka zdjec zeby bardziej to zobrazowac
ksztalt Minx
Minx na paznokciach u stop
na dloniach :
W mojej miejscowosci w salonch to kosztuje nawet £20 :wow: na naturalnych paznokciach, gdzie ja dla przykladu za komplet paznokci zelowych ze wzorkiem biore £30
ale te wężowe są superrr!!! tylko ja bym po tym żelem przeleciała:)
to podobno ma sie trzymac nawet 6 tyg
no tak tylko kto by 6 tygodni czekal ;p
tez slyszalam o tej metodzie jakies 2 miechy temu :P mnie sie spodobala wlasnie ze wzgledu na to ze np takich metalicznych kolorow nie uzyskamy niczym innym
Niby ciekawa metoda, tylko jak to równo do paznokci poprzyklejać??:huh:
No fajne tez mi sie podoba.
W imieniu Redakcji pisma "Paznokcie" chciałabym zaprosić wszystkie osoby zainteresowane ozdobą MINX do lektury numeru 44 (5/2009) na s. 28-29, w którym znajdziecie artykuł na temat paznokci w stylu gwiazd.
http://images38.fotosik.pl/300/07950b846b0f0110.jpg
a czy gdzieś to w Polsce można dostać w jakimś sklepie ? bo szukałam już dzisiaj przez Google ale nie znalazłam .. może nie zauważyłam :D
prawdopodobnie jeszcze tego u nas nie wprowadzili ^^
Fajnie to wygląda...;)
Ciepłem. Ogrzana folia oblepi pazura, byleby uniknąć pęcherzyków.
niunia
Hm, wypiłowuje, mówisz...? Generalnie nie jestem przekonana do odpiłowywania nadmiaru naklejki, wydaje mi się, że to kłopotliwe. Równie kłopotliwe co wycinanie przed aplikacją, która wydaje się być nieunikniona aby pasowało na pazura, bo inny jest rozmiar kciuka a inny malucha, tymczasem folie widzę, są uniwersalne. Nie wiem, jak to wyglądało w Avonie, ale mam wrażenie że to też były takie gotowe kawałeczki pazurkopodobne. Mogę się mylić, zresztą to nie takie ważne, jak to, że odpiłowywanie (po skórkach? palcach?) nadmiaru nie jest przekonywujące.Cytat:
Minx nails roznia sie od tych o ktorych piszecie,
N aklej przykleja sie folie i ona jest w rolkach o roznych wzorach - rzeczywiscie ciezko ja dopasowac. Minx sa w ksztalcie paznokcia wiec nie ma problemu z dopasowaniem spilowywuje sie tylko tam gdzie jes za duze dla przykladu kilka zdjec zeby bardziej to zobrazowac
nie wiem czy to jest podobne do tych z avonu, ale na te avonowskie dziewczyny strasznie narzekaly - ze nie mozna przykleic bez pecherzykow czy zalaman itd itd. ja tego nigdy nie stosowalam, ale jakos to do mnie nie przemawia. zreszta, z tego co pamietam avon dosc szybko to wycofal, wiec to pewnie byl jakis bubelek. nie jestem tez pewna, ale wydaje mi sie ze widzialam w jakiejs gazecie podobny "naklejany lakier do paznokci" w reklamie sephory chyba...
e tam mi się to nie widzi jakoś :) wolę już zwykły lakier :)
ja też wole pomalować zwykłym dobrym lakierem odczekać te 10 minut i po sprawie a nie bawiś cię w docinanie i naklejanie .... ciekawe jak się to potem zdejmuje ...
czytalam no i przegladalam filmy o tym minxie ze to sie nei piluej przy skorkach tylko wolnym brzegu zeby nadmiar naklejki zdjac
aha i kciuk jest zwykle przy skorkach ee prosty i u jakiejs laski na pazurkach widzialam ze ona nei docianala tylko zostawiala jak jest ale to pewnie kwestia gustu ja bym docinala ;p
70 zl za 18 naklejek???chyba jakies zarty:]to niby ile taka stylistka ktora je robi mialaby brac za usluge??w dodatku to tylko naklejki nie trzymaja tyle co zele czy akryle niby mozna je zatopic ale na takim sliskim materiale nie sadze ze sie masa utrzyma no i poza tym trzeba by bylo doliczyc koszty zrobienia tych zeli/akryli plus minxy ktore sa tylko na raz bo na 2 stylizacje napewno nie starcza. mysle ze cena stanowczo zbyt wygorowana:/:przynajmniej jak na nasze realia;)
Ktoś powiedział ze były kiedys podobne w Avonie. Tak, jakies 3-4 lata temu.
Kupiłam, niewygodnie się naklejalo, bo nie układało się ładnie na paznokciu.
Mi sie nie podobaly, innym tez nie barddzo..
cena - smiech na sali. wzornik raczej nie w moim typie. a juz zupelnie nie wiem po co kupowac bezbarwny - jakby nie mozna bylo maznac sie bezbarwnym lakierem ;) fakt ze te "lustrzanki" wygladaja ciekawie. natomiast panterke czy inne zdobienia wolalabym wykonac sama. mnie to nie przekonuje.
spokojnie dziewczyny :) jako nowość musi mieć cenę lekko wygórowaną ;) za jakiś czas powinno zjechać do normalnego pułapu.
Jestem ciekawa jak się to trzyma i zachowuje ale również sądzę,że jako powierzchnia śliska nie za bardzo nadaje się do zatapiania jako całość,chyba że jak folia,pociąć,połamać ale wtedy rozwiązanie traci sens....Ma ktoś dobry patent? ;)
Cena zbyt wygórowana, ale jeśli spadnie mogłabym to wypróbować i zobaczyć co to za cud :)
Jednak nie przemawia to do mnie jakoś specjalnie...
Co do utrzymania masy...to myślę sobie w ten sposób, skoro można nadmiar wypiłować pilnikiem to może i dałoby się to i zmatowić????????
ee nie sadze bo to cienka folia wiec mysle ze wzor moglby sie zetrzec:]a jedyny patent jaki mi przychodzi to dobrze zalac wolny brzeg i boki moze wtedy ewentualnie;]
a i z tego co wiem do tego jest jakas specjalna lampa potrzebna a nei taka zwykla wiec pewnie jeszcze dodatkowe koszty;)poki co zupelnie nie oplacalne:P
a ja znalazlam taki opisik
Minx'y to cienkie, elastyczne powłoki (coś w rodzaju mini folii) pokryte od spodu substancją przylepną, która jest aktywowana ciepłem (ogrzewanie lampą). Dzięki temu możliwe jest idealne dopasowanie powłoki do kształtu płytki paznokciowej (jej zaokrągleń). Usunięcie "naklejki" jest możliwe także poprzez użycie ciepła.
"Naklejki" Minx są alternatywą dla lakieru do paznokci. Nie zawierają żadnych szkodliwych substancji, które mogłyby zniszczyć płytkę paznokcia. Ich zaletą jest to, że w przeciwieństwie do lakieru, nie niosą ze sobą ryzyka powstawania smug czy odprysków.
Z Minx'ami można swobodnie korzystać z kąpieli, ponieważ mają one powłokę zabezpieczającą przed wilgocią. Ciepła para, unoszącą się wokół podczas zażywania kąpieli nie powoduje ich odklejania.
Trwałość manicure w stylu Minx jest różna. Na dłoniach tego typu manicure przetrwa od 2-10 dni, zaś na paznokciach stóp - nawet do 4 tygodni.
Dla Mnie ta metoda jest beznadziejna dziewczyny,pojscie na łatwizne , dla tych stylistek ktorym cięzko cos samemu namalowac lub zalezy na czasie i kasie..
w Ameryce sie przyjeło bo niestety nie maja za wielu zdolnych stylistow,wystarczy czasami spojrzec na kształt paznokci i samo mowi za siebie..wystarczy popatrzec w ich branzowe gazety na temat paznokci i oczoplasu mozna dostac to co mozna tam zobaczyc,sama sie spotkalam z salonami gdzie nie fajnie to wyglada byle szybko..
poza tym utrzymuje sie nie za długo,wiec dla nas farbka kilka minut i piekny wzor gotowy i utzrymuje sie miesiac..
na pewno w pl sie to nie przyjmie
a lakiery i tak zawsze beda na topie one od zawsze były i nigdy nie znikna..
ta metoda w ogole do Mnie nie przemawia i tak pewnie juz pozostanie wole wydac wiecej siana na farbki czy lakiery i miec wieksza satysfakcje wymyslenia cos swojego i bardziej estetycznego co do wzoru niz ten cały minx...
Mi się minx bardzo podoba, zwłaszcza złote paznokcie wyżej ktoś wstawił, myślę, że było by to ciekawa odskocznia i dodatek do maniciuru :) Może z naszyej strony- ze strony stylistek jest to pójście na łatwiznę- ale ze strony klientek są to paznokcie gwiazd, a takiego efektu jak np całe złote lakierem nie uzyskamy.
kobieta z pazurem no i fajnie ze Tobie sie podoba pewnie nie bedziesz jedyna ale juz nie przesadzajmy z tymi gwiazdami i minxem bo dla Mnie to porazka a nie pieknie wystylizowane paznokcie
nie chciałabym czegos takiego nosic na swoich paznokciach,ssory ale nie dziekuje..
kazda z nas ma jakies zdanie na ten temat i super ale juz nie przesadzajmy ze nie mozna uzyskac złotego koloru bo uzyskasz go lakierami akrylami a nawet juz prawdziwym złotem niestety nie do kupienia w europie..choc cena tego prawdziwego złota jest kosmiczna lecz jest to mozliwe..
ale firmy jak OPI,MAGNETIC posiadaja przepiękne kolory złota tak jak rowniez akryle mi znane i to w wielu odcieniach chociazby z NFU-OH czy piekne akryle w wielu odcieniach złota z NAIL ARTISTS
wiec jest w czym wybierac a i cenowo wyjdzie to taniej
bo cena zakupu naklejek minx duzo nie zejdzie ,samo sprowadzenie troche bedzie kosztowało..a jesli [pieknie malujesz bo potrafisz wiec ja wole na prawde troche pomachac pedzelkiem i wyjdzie to o wiele lepiej..i wole byc przy tym oryginalna..
Każdy ma inny gust i nie ukrywajmy i my robimy sobie reklamy jak tylko się da. Więc nie dziwię się że producenci ogłaszają minx jako stylizację gwiazd.
oświećcie mnie czy to to?przypadkowo się natknełam
Emist to wyglada jak folia transferowa:Dtaka
http://naildesign.pl/product_info.ph...7a64a0886d048d
minx to jest cos takiego jak kiedys avon mial takie badziewiarskie lakiery "bez malowania" to jest jak naklejka na caly pazur zeby sie przy malowaniu nie zmeczyc;)