-
Odp: Uwaga na Anetę Lis !!
znam tą anetę lis i miałam z nią do czynienia. Dziewczyna na naszej klasie nawet wiadomości dostawała że pieniądze ma zwrócić. Wiecie...jak ktoś mnie w chu robi to szukam go po necie a wujek google ładnie na tacy wszystko daje:)
Słuchajcie ze mną było troszkę dziwnie....zamówiłam u niej parę rzeczy blisko za stówkę bo zawsze jak robię zakupy to za min 100:) po kilku dniach właśnie zauważyłam że kotka1 została zbanowana i zaczęłam się martwić o przesyłkę że znowu zostałam oszukana (kiedyś tak laptopa kupowałam głupia jestem ech). Napisałam tutaj do administratora i obawy się potwierdziły bo administrator napisał że przykro mu z powodu tej oszustki. No myślę sobie że jak to mężowi powiem? On ciężko zarabia aby mi dać kasę na te pierdoły do pazurów a tu taka heca ponownie:( myślałam aby to zgłosić na policję i po tygodniu jak już praktycznie się ubierałam to mi paczka przyszła!! looooool ale miałam szczęście. Powiedziałam sobie że nigdy prze nigdy więcej nie będę robiła zakupów u nie znanych osób.
Na policji sprawa szybko by się rozwiązała mam nadzieję bo kartek z jej danymi miałam zapisane trzy hihihi:)
Także dziewczynki lepiej się sto kroć zastanowić nad okazjami niż potem płakać....
-
super ..... niezla z iej agentka widze :D:D
dzieki za info :*
-
zgłosic sprawe mozna ale jaka pewnosc ze dane jakie podaje sa prawdziwe..?skoro miala rozne miejsca zamieszkania....jedynie co to po numerze konta bo musialo byc zalozone na jakies dane....mozna dojsc do niej....eh....przykre ze tak sie dzieje ale niestety takich oszustow jest bardzo duzo:(
-
Cytat:
Napisał
Kamis
prawdopodobnie żadne z tych nazwisk nie jest jej prawdziwe, u nas logowała się na wszystkie konta z tego samego adresu ip na który dostała bana i mam nadzieję że nie zmieni dostawcy internetu..
Nie musi zmieniać dostawce może mieć neo gdzie nr ip zmienia się co 24 h :)
Jeżeli ma neo jestem wstanie ją odnaleść ...:)
-
tak samo w dialnecie jest mozliwosc wylaczasz router i masz co rusz inne IP :D
-
Cytat:
Napisał
ulenka
Nie musi zmieniać dostawce może mieć neo gdzie nr ip zmienia się co 24 h :)
Jeżeli ma neo jestem wstanie ją odnaleść ...:)
Uleńka a Ty taki haker jesteś??:D
Faktycznie Dziewczyny powinnyście zebrać się razem i to zgłosić. Bo za 20zł to jej G* zrobią, a jak masowo skargi będą napływać to jest szansa na porządną karę :)
-
dzięki za informacje - na pewno będę zwracała uwagę i będę bardziej ostrożniejsza :)
-
Cytat:
Napisał
Emist
jeśli są to małe sumy niewielu osób to jest to niska szkodliwość czynu a i ofiary ponoszą całkowite koszty postępowania,także nie dziwie się,że nikt nie złożył zawiadomienia.
Musiało by się uzbierać kilka tysięcy,żeby podciągnąć to pod gospodarcze a i mogłaby się wywinąć niską szkodliwością czynu,wyrokiem w zawieszeniu lub "z doświadczenia sądu" przy okazaniu skruchy,dostała by nakaz zwrotu UDOKUMENTOWANYCH przywłaszczeń pieniędzy,trochę godzin społecznych i kropka.
Przede wszystkim trzeba ustalić tożsamość takiej osoby i potencjalny adres przebywania,nikt nie zacznie postępowania Jasiowi Kowalaskiemu z Niezapominajki 4 skoro taka osoba nie istnieje a ustalanie tożsamości chodźby po ip użytkownika to żmudna procedura opierająca się o prokuraturę i sąd,który musi wydać pozwolenie/nakaz sprawdzenia tożsamości użytkownika danego adresu.
Skomplikowany temat,niestety.
Wydaje mi się, że przy pozwie zbiorowym Pani nie miałaby szans, oczywiście jeżeli zakupy są udokumentowane. Dokumentem w tym przypadku, gdyż domniemam, że Pani prowadzi sklep internetowy, który jest zobowiązany ustawą o handlu elektronicznym, może być paragon fiskalny, faktura vat, ale też e-mail, np taki jak z dobrejrady- potwierdzenie zamówienia. Sprawa nie jest z góry przegrana, osoba z pewnością nie zostanie bezkarna. Karą może być grzywna i koszty postępowania sądowego, nakaz zwrotu wyłudzonych pieniędzy, zostanie ona ukarana za przestępstwa gospodarcze i przez to znajdzie się na liście osób karanych. Nie założy już więcej firmy, a chcąc zdobyć legalną pracę np w handlu czy usługach będzie miała problem, bo takich osób się raczej nie zatrudnia. Postępowanie na pewno zajmie chwilę, bo gromadzenie materiału dowodowego trwa sporo w Polskich warunkach, będzie dla Was stresujące, ale powinnyście się kierować dobrem innych ludzi, którzy może zrobią zakupy i zostaną oszukani.
Znalezienie oszustki też nie byłoby trudne, imię, nazwisko, adres, e-mail, no i najtwardszy dowód- konto z banku. Na prośbę prokuratury bank ma obowiązek ujawnić dane delikwenta.
Dziewczyny jeżeli zostałyście oszukane, nie wstydźcie się i nie bądźcie w przekonaniu, że jeden głos się nie liczy.
Liczy się, mało tego, ludzi z takim przekonaniem jest więcej niż może się wydawać co daje ogromny potencjał.
Możecie się zorganizować nawet na forum w jakimś temacie, podejrzewam, że szefostwo nie miałoby pretensji.
Ile osób od nas oszukała ta Pani?
-
Kurcze jak to nigdy nie jest się pewnym :/:
-
Wydaje mi sie ze widzialam ta uzytkowniczke na szafie,gdzie juz okradla spora grupke osob pazurki - Szafa użytkowniczki - Szafa.pl na 100% nie jestem pewna czy to jej konto, bo nic na szczescie nie zamawialam ,tym samym nie mialam stycznosci z jej danymi 'niezbednymi do transakcji' (w pore zdazylam poczytac komentarze ),ale wszystko na to wlasnie wskazuje...
-
faktycznie musiałyby wszystkie osoby poszkodowane zebrać się razem i zgłosić na policje. A te adresy to mogła nawet podawać obcych ludzi ale konto na pewno jest jej albo jego męża lub kogoś z rodziny. Niestety kiedyś miałam podobną sytuację, ktoś na allegro podał dane mojej mamy jako swoje i oszukiwał ludzi. Dowiedzieliśmy się o tym bo policja zawitała u mnie w domu i nas o wszystko wypytała. Potem chodziliśmy na spawy na które ta osoba w ogóle się nie zjawiała (normalnie znikła), także do tej pory nie wiadomo kto to był i nie została wymierzona kara przeciwko tej osobie. Także jak widać policja nie jest czasem w stanie nic zrobić mimo swoich starań. Życzę Wam powodzenia i mam nadzieje, że ta osoba dostanie za swoje.
-
"gdzie juz okradla spora grupke osob"
Tyle, że jak dotąd nie wypowiedziała się żadna osoba na prawdę okradziona.
-
No nrmalnie mamy koncik detektywistyczny :D:D
Ale sadze ze to super bo dzieki takiej wymianie informacji jestesmy w stanie uchronic sie przed oszustami
-
ale co niektóre to maja tupet tak ludzi naciągać w głowie sie nie mieści le jak tak naciągnie 5osób dziennie na 20zl to stówę ma w kieszeni a przez miesiąc się tez trochę tego nazbiera jak na rożnych forach była zalogowana
-
znalazła sposób na łatwe pieniądze,ale to pewnie długo nie potrwa,
dzieki za informację
-
Uwaga ! Aneta Lis znowu atakuje !
Ostatnio na forum ukazało się ogłoszenie : http://forum.wzorki.info/ponizej-kry...imo-perly.html
i tak jak poprzednio,dziewczyny uważajcie - coś jest wyjątkowo okazyjne,sprzedawca nie wzbudza zaufania -
sprawdźcie to!
W/w pani wysłała mi pw - Załącznik 31573
to,że ktoś poda wam, że nazywa się Anna Kowalska nie znaczy,że tak naprawdę nie nazywa się Zosia Iksińska - uważajcie !
-
ta laska to jest normalnie bezczelna, jak można po tylu razach zdemaskowania nadal oszukiwać...to już trzeba mieć tupet :/:
-
o masakra naprawdę trzeba mieć tupet.
-
-
ludzie to maja tupet.ze jej nie wstyd
-
O jak poznałyście że to ona kochane? Może ja u siebie też powinnam uważac ....
-
Cytat:
Napisał
Sweet-ka
O jak poznałyście że to ona kochane? Może ja u siebie też powinnam uważac ....
lepiej tu nie pisać w jaki sposób zoształa rozgryziona jak juz to na pw po co ma to czytać wtedy lepiej sie przygotuje na nastepny raz :huh:
-
Tak tak kochana to raczej taka forma uznania byla he he No i fakt faktem lepiej publicznie nie pisac :D
---------- Dodano o godzinie 15:28 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:27 ----------
A swoja droga to kurde ludziska maja czasem tupecik ;) barwa dla czujnych dziewczyn ;)
-
http://forum.wzorki.info/ponizej-kry...imo-perly.html
wszystko jest opisane tutaj - o ile zmieniła nick,to adres i nr konta nadal podaje te sam;]
Link poprawiony :P gapa ze mnie
-
nie znaleziono strony :( chyba ze dla Modow tylko dostepne :)
ale jak nr konta i zdres sie zgadzaja to po jakij uj sie wykreca, ze sie nazywa inaczej...
-
no ladnie, az ciary po plecach idą, dziękuje dziewczyny za info bo ja lubie korzystać z okazyjek, i pomyslec ze to moglaby byc kazda z nas:why:i to nic nie mozna z tym zrobic?
-
Cytat:
Napisał
MesiszCiszy
Wydaje mi sie ze widzialam ta uzytkowniczke na szafie,gdzie juz okradla spora grupke osob
pazurki - Szafa użytkowniczki - Szafa.pl na 100% nie jestem pewna czy to jej konto, bo nic na szczescie nie zamawialam ,tym samym nie mialam stycznosci z jej danymi 'niezbednymi do transakcji' (w pore zdazylam poczytac komentarze ),ale wszystko na to wlasnie wskazuje...
myślisz że to ona? bo mam konto na szafa.pl i ostatnio oglądałam jej produkty i zastanawiałam się nad kilkoma pierdółkami, a konto ma zweryfikowane.. ale lepiej zapobiegać niż leczyć jak to się mówi, nic nie bd od niej brała, dzięki :*
-
Też ostatnio widziałam ją na szafie.pl...poznałam że to ona po nazwie niby sklepu i takich samych zdjęciach fimo jak mi wysłała na maila i w tej samej cenie miała...zresztą na szafie też wiele osób pisało, że to oszustka
-
-
Cytat:
Napisał
xsunnyolciax
myślisz że to ona? bo mam konto na szafa.pl i ostatnio oglądałam jej produkty i zastanawiałam się nad kilkoma pierdółkami, a konto ma zweryfikowane.. ale lepiej zapobiegać niż leczyć jak to się mówi, nic nie bd od niej brała, dzięki :*
Tak, na szafa.pl to tez ta sama Aneta Lis. Wyslalam do niej wiadomosc w sprawie mojej paczki sprzed pol roku ... na to ona ze przeprasza (hahaha) nie miala dostepu do konta i nie umiala odczytac adresu do wysylki paczki ...
To jest zalosne ...
-
Nieco odświeżając temat czy ta oszustka jeszcze grasuje?
-
Cytat:
Napisał
ducek07
Nieco odświeżając temat czy ta oszustka jeszcze grasuje?
jest cisza to po co rozdrapywać stare rany :]
-
Dawno ten temat nie byl odswierzany wiec nie pamietalam imienia i nazwiska tej osoby.Ale dzisiaj byl i luknelam co nowego.Niewiem skad niewiem jak ale wlasnie sprzatalam swoja poczte i patrze a tam email od niej!!!
Chyba sie przyda ta informacja
Wiec uwazajcie bo to chyba ona...
-
Ciekawe czy nastąpiła jakaś zmiana czy dalej oszukuje ludzi
-
O masz wywołały wilka z ....
Napisałam to tej firmy czy to ich pracownik, bo ich oficjalna strona wygląda całkiem inaczej Paese Cosmetics - Kraina zdominowana przez piękno
jak tylko dostanę odpowiedź dam znać.
-
-
Cytat:
Napisał
samaron
sami a ona reklamowała sie u nas na forum i ten temat zostal usunięty do kosza :huh: pamiętasz ??
-
Ja też dostałam tą wiadomość:
http://forum.wzorki.info/images/keep...c/posticon.gif Euphora Paese zaproszenie
Witam
Z wielka przyjemnością chciałam zaprosić Panią do skorzystania z oferty kosmetyków oraz do współpracy jako
konsultantka Euphora Paese ?
Konsultantka Marki Paese ma specjalne przywileje :
* stały, gwarantowany rabat na wszystkie kosmetyki - 35%
* zestawy kosmetyków do prezentacji w bardzo atrakcyjnych cenach
* otrzymywanie informacji o promocjach, nowościach
* bezpłatna dostawa kurierska w ciągu 48h (przy zamówieniu powyżej 100zł.)przy zamówieniu poniżej 100zł koszt wysyłki kurierem to 5-7zł
* możliwość skorzystania z programu Witamy-gdzie za symboliczne pieniądze dostajemy zestawy kosmetyków pełnowartościowych.
Wystarczy zamówić jeden kosmetyk i jest naliczony rabat 35%.
Jestem liderką tej firmy jak jesteś zainteresowana to podaję link do strony.
http://paese-cosmetics.webnode.com
tel. +48 791122 ***
Pozdrawiam
od użytkowniczki tego forum. ;]
-
Sami ja pisałam do nich :p
odpisali mi tak dokładnie
"
Witam,
Pani Aneta jest członkinią Klubu Paese, mam nadzieję, że to tylko
przypadkowa zbieżność nazwisk.
Pozdrawiam,
-
Cytat:
Napisał
plushak
Sami ja pisałam do nich :p
odpisali mi tak dokładnie
"
Witam,
Pani Aneta jest członkinią Klubu Paese, mam nadzieję, że to tylko
przypadkowa zbieżność nazwisk.
Pozdrawiam,
chyba trzeba ich uswiadomic... i lepiej niech dokladnie sprawdza dane itp itd .