WŁAŚNIE... :( To miałaś szczęście,bo to obecnie jedna z najbardziej pożądanych paletek ze sleeka :) Mi pozostaje UK ..
Printable View
WŁAŚNIE... :( To miałaś szczęście,bo to obecnie jedna z najbardziej pożądanych paletek ze sleeka :) Mi pozostaje UK ..
Dziewczyny na Allegro można kupić te paletki po 27, 28 zł nowe! A skoro tak chwalicie to i ja się chyba skuszę ;)
Teraz patrzę i ta paraguaya rzeczywiście droższa ;)
Paragwaya to najnowsza, limitka, reklamowana na YT bardzo głośno dlatego tak podskoczyli z ceną z pędzlami hakuro było to samo :( szkoda wielka szkoda bo paleta jest wyśmienita dla mnie ze względu na matowe pięknie mocno napigmentowane cienie boskie..
szkoda że tak ceny podskoczyły tego sleeka
na allegro można też kupić inglota - wkłady i puste paletki - trochę taniej wychodzi jak w salonie
ja jestem zachwycona inglotem - o wiele lepsze niz sleek ale sleek też w porządku tyle że niektórych może uczulić , trzeba uważać na klientki czy nie mają skłonności do uczuleń
A ja kocham MACa. Inglota używam tylko kiedy łączę z makiem. Glazel też mi nie przypasował, kryolan uczula mnie tak, że godziny nie wytrzymuję i zdrapuję go z twarzy. MAC jest świetny, używam i używam i końca nie widać, Inglot się trochę sypie przy nabieraniu pędzlem i marnuje. A z trwałością, jak prysnę MACa fixerem to gdyby się nie myć to z tydzień by wytrzymał. Acha, i nie zbiera się w zagłębieniu powieki.
dołączam się do pytania o tą bazę pod cienie, ile kosztuje, na jak długo starcza przy codziennym używaniu?
W prawdzie to nie cienie jak w temacie ale nie wiedzialam gdzie to podczepic wiec daję tutaj bo to tez do oczu. Moze widzial ktoś w przystępnej cenie coś podobnego?
http://4.bp.blogspot.com/-GHNA5Yamzs...s320/dior1.jpg http://3.bp.blogspot.com/-Zhv8T5C666...s320/dior2.jpg
A tutaj filmik ktory pokazuje jak się stosuje gotową kreskę, jak sie nakleja na powiekę i jak poprawia ewentualne niezgodnosc gdyż wiadomo kazde oczka ma swoj ksztalt i może nie być kreska dopasowana dobrze
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=VoM7zXlHvuU]Sephora Presents The Dior Trendsetter Look - YouTube[/ame]
Wiecej na str Zakupowe Bestie: Velvet Eyes od Diora sposobem na idealną kreskę?
nie mam pojęcia gdzie kupić, ale śmieszny bajer:) Ewelinka popróbuj sama malować takie kreski, większa satysfakcja i nie będzie zabawy z dopasowywaniem. Ja takie bajery maluję pisakami z Mariza Selectiv lub czarnym cieniem np. Inglot lub Sleek
Ja mam dwie palety cieni po 15 szt z Glazela. Z niektórych jestem zadowolona, z innych nie. Matowe są mocno na pigmentowane. Czarny to najlepszy jaki w życiu miałam, biały i cielisty także. Nie mam wypiekanych, ale już się na nie czaję :D Ogólnie maty cieniują się świetnie, wstawię zaraz fotki moich własnych kompozycji. perłowe gorzej, ale daje radę. Używam bazy z Joko i jestem zadowolona, bo mam tłusta powiekę i bez bazy cienie wałkują mi się zaraz po nałożeniu. Może to i nie profesjonalne, ale mam tez kilka małych paletek cieni typowych chińskich typu buterfly, czy jakieś tam magic. Dokupuje pojedyncze jak mi brakuje, czasem jednej sztuki, bo klientka coś konkretnego chce, jak dla mnie są ok sprawdzają się. Wstawiam makijaż paleta matowych niebieskich z chińczyka za 6 zł :D
Dziewczynki kochane a co o tym myslicie??
Kusi mnie ale ciekawa waszych opini poczekam z zakupem
MEGA Paleta Cieni SEPHORA+SWAROVSKI!! 187 częsci!! (2381570046) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
http://fotozrzut.pl/zdjecia/2addf08c8e.jpg
Czy może lepiej kupic np palety Sleeka ktore polcane sa na róznych forach przez ich uzytkowniczki.
Używam zawsze bazy pod cienie ArtDeco. Jak makijaż wieczorowy to na zyczenie klientki utrwalam fixerem z Kryolan
Miałam do czynienia z tymi paletkami z sephory - tą co wkleiłaś na zdjeciu i tą z nowej kolekcji. Moim zdaniem fajny bajer. tak, bajer to dobre słowo, bo paletka jest średnia. Mnóstwo Cieni i mnóstwo błyszczyków. Czy na pewno potrzebujesz aż tyle błyszczyków ? Cienie jak cienie, ale błyszczyki są nie do wykorzystania. chyba ze na prawdę dziennie używasz kilka razy innego błyszczyka, masz wiele dziewczyn, które malujesz.
A jeśli chodzi o cienie, to zauważyłam, że one są twarde i po nałożeniu ..nie są takie jednolite.. tworzą jakby plamy? cienie? nie jakieś mega odznaczające się oczywiście, ale nie są takie ładnie kryjące. te pozostałe rzeczy - kredki, tusze - wszystko jest maleńkie i szybko się kończy. tyle z mojego doświadczenia;)
a ja jetem wściekła bo nigdzie nie moge znaleźć mojego ulubionego cienia Max Factor Masterpiece w kolorze Coffe:why:
szukałam juz w rossmanach,sklepach internetowych i na allegro....... nie ma :why:
Dziewczyny to polećcie mi jakich cieni warto używac. Moze te Sleek? Czy może jakieś lepsze? Póki co mam tego sporo ale z Oriflame poniewaz jestem menagerką w tej firmie wiec wiadomo ze wszystkie nowosci posiadam hehe. Podkład używam Oriflame z serii Giordani Gold ujędrniający i jestem zadolowolna z niego choć chcialabym bardziej kryjący. Tusz Wonder polecam. Puder pyłkowy transparentny mamy tez wart polecenia. Cienie: hm... Używam na baze do cieni wiec kolor bardziej wydobyty i wytrzymaly. Nie powiem bo sprawdzają się ale wolałabym wyciągac kosmetyki ktorych klientki nie mają w zasięgu ręki aby wyglądało to profesjonalnie. Mam kufer przepełniony po brzegi ze palety juz osobno trzymam ale Oriflame.
katerina15 dzieki za wyczerpującą odp. Moze wypowiesz się o sleek'ach? Wiele dziewczyn w necie sie nimi zachwyca i wiele z nich kożysta. Nawet filmiki jak sie oglada i takie piekne makijaze i palety Sleek.
I faktycznie tych błyszczyków raczej nie potrzebuje... Mam mnóstwo próbek pomadek z oriflame i czesto po makijazu klientka dostaje probeczke do domu gratis na poprawki w zcasie imprezy
napisze wam moje odczucia co do cieni jakie mam w kufrze
paleta sephory jest beznadziejna ;) do malowania sie w domu na co dzien bym jej nawet nie chciala;)
przyjaciolka ja kupila przy malowaniu myslalam ze swira dostane
sleek sa super, ale trzeba nauczyc sie nimi malowac, maja mega pigmentacje, sa lekko kremowe ale sie sypia jak diabli, trzeba sie pilnowac ;) swietnie sie blenduja i kolory bajeczne:love:
mam wiekszosc paletek i nie oddam za zadne skarby:D
glazel tez bardzo fajne, z pigmentacja gorzej jak u sleeka, ale nie sypia sie tak bardzo, sa bardziej "suche"
inglot to bylo rozczarowanie na calej lini, teraz leza i wcale ich nie uzywam, nie zauwazam w nich nawet jednego plusa
mac cudo,wogole sie nie sypia i pigmentacja boska minusem jest cena;)
teraz poszalam i pozamawialam pudry,podklady i palety cieni od ben nye i z grimas jak dojda to napisze odczucia:) ale juz czuje ze mnie nie zawioda:]
a ktos tych cieni używał? cena bardzo niska, ale opinie mają bardzo dobre, ja się chyba skuszę do domowego użytku
Cienie Do Powiek
Cienie Ruby Rose miałam okazję kiedyś wypróbować. Cena mówi sama za siebie. Są raczej kiepskie :/
Zgodzę się z przedmówczynią, która poleca cienie Sleek. Posiadam dwie paletki i w planie zakupić chyba wszystkie jakie istnieją bo za taką cenę lepszej jakości nie znajdziesz. Mam nadzieję, że będą je produkować do końca świata :D
DZIEWCZYNY BIERZECIE SLEEK'A (sorki za capsa) bo to sa na [prawde super cienie w dobrej cenie
dla mnieo niebo lepsze od inglota który do najtanszych nie nalezy
sypia się owszem ale nie aż tak bardzo - dla mnie bardzo to sypie się własnie inglot
ja póki co nie zamieniłabym sleeka na inne :)
ale tez nad ta paleta z sephory myslałam... tylko ze mam juz jedną palete z allegro chyba 80 cieni i sa do d.....y :D moja mała je wykonczy na babranie :)
kobitki to napiszcie gdzie te paletki sleek'a kupujecie, proszę o jakieś namiary, skoro tak zachwalacie to też bym się skusiła, te ruby rose już sobie z głowy wybiłam
ja też polecam sleeka super są te cienie. No i podobne mam zdanie do sephorowskiej palety. Jak dla mnie to fajna sprawa jak ktoś chce sobie zrobić jakiś ekstrawagancki makijaż z np zielonymi ustami bo tych błyszczyków jest mnóstwo i nie ma szans żeby je wykorzystać, cieni za mało w takich najczęsciej używanych kolorach niestety.
paletki sleeka sprzedaje b. dużo sprzedawców na allegro :
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ja też mam paletki Sleek i moim zdaniem są ok jak za taką cenę ;) Ale kupiłam sobie ostatnio paletki 5ciu cieni z Makeup Atelier Paris i... się zakochałam :love: Mogę polecić z czystym sumieniem :D
Sleek jest spoko, używam głównie zmieszany z duraline do kresek.
Co do Inglota, na początku miałam podobne wrażenia, a teraz życia bez inglotowych cieni sobie nie wyobrażam. Póki co mam 2 palety skompletowane po 10 cieni i z pewnością skomponuję kolejną. W planach mam też pigmenty, bo teraz wyszła świetna linia.
ja rowniez polecam cienie sleek, kupilam 5 paletek zrobilam kilka makijazy i jestem zakochana, dziewczynki dziekuje za podpowiedzi:*poluje jeszcze ze dwie:)
zdziwiona jestem ze niektore z Was marudza ze sie sypia, z tych cienie ktore mialam do tej pory to sie dopiero sypaly, te mi sie w ogole nie sypia, moze to kwestia nakladania cieni i pedzelkow...ja zawsze nakladam na powiekie cien po uprzednim otrzepaniu nadmiaru..moze to tez jest istotne...
ja nie napisałam, że się sypią :p mi właśnie się w ogóle nie osypują, nie mam z tym problemu :)
no tak nie napislalas inne dziewczyny pisaly ze sie sypia...cos namieszalm w swoim poscie hehe :)juz prostuje:)
Ja polecam cienie z Revlona ..pracuje na nich od jakiegos czasu i nie zamienie na inne :)
moze ktos bedzie zainteresowany ;)
Cuppon - Zakupy grupowe - Kupony rabatowe i okazje cenowe
Hej dziewczyny a słyszałyście o gotowych odbijanych cieniach do powiek ??
ja gdzies widzialam nawet takie, chyba na allegro... ale mysle ze to dla leniuszkow, duzo wiecej zabawy i przyjemniej jest pobawic sie samemu, no chyba ze nie ma sie za wiele czasu i robi sie to juz podczas wychodzenia, ale mimo wszystko uwazam ze ciazko dopasowac taki gotowy makijaz, chociazby dlatego ze kazdy ma inne powieki i w innych miejscach sie zalamuja, poprzez samodzielny makijaz moze skorygowac wiele rzeczy, w takich paskach juz napewno nie, jednym slowem uwazam ze do tych paskow to chyba trzeba miec ksiazkowe powieki:)
a ja chcialabym sie zapytac(bo nie widzialam zeby ktoras o tym pisala) chcialabym zapytac czy ktorac z Was uzywa bazy pod cienie z firmy Pasea??tej w kremie?? niestety nie znalazlam zadnej z tych ktore polecalyscie, kosztuje ona 16zł, cena nie najgorsza wiec chyba warta odrobine uwagi...
MANLY PROFESJONALNA PALETA CENI CIENIE 180 KOLOROW (2515424249) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ktoś oceni??
Może ktoś poleci jakąs paletę z allegrowych??
Ktora po nałożeniu na baze pod cienie się nada??
Ogólnie na fajnej bazie niemalże każde cienie mogą dać dobry efekt. Moim zdaniem nie warto kupować takich palet. Na początku też kupiłam sporą paletę i teraz w ogóle jej nie używam. Chyba tylko 2 kolory mnie szczególnie zachwycają, ale cała reszta...
Lepiej sama komponuj sobie paletę, Ty najlepiej wiesz jakich kolorów najczęściej używasz. Możesz albo kupić paletę na wkłady w Inglocie i tam dawać wkłady, albo na allegro taką na magnesy lub z Kobo. No i uzupełniać właśnie Inglotami lub Kobo. Najlepsze jednak są MAP: Makijaż oczu - Folaroni - makijaż, kosmetyki, Make-Up
Może jeśli chcesz za małe pieniądze to kup kilka palet sleeka? Dziewczyny zachwalają, są to małe paletki, mają mnóstwo kolorów do wyboru. Ja się czaję na pierwszą, bo obecnie pracuję na Glazelu. Dobre cienie, ale potrzebują brązów i naturalnych kolorków.
no Sleek też fajny ;) wszystko zależy na jakie potrzeby potrzebujesz. Jeśli do klientek to też ważne ile bierzesz za makijaż etc. Ja wolę mimo wszystko droższe produkty, choć i z tanich mam w kufrze perełki, których nie zamienię prędko np. bazę pod cienie Hean
U nas za makijaz 30zl cena :( Wiec szalu nie ma :) Dzieki za odp
kurczę to bardzo mało:( ja biorę 50-80 a za jakieś 2 miesiące zwiększam do 80-120 (zależy od tego jaki makijaż)
Niemniej jednak paletki allegrowe odradzam. Jakieś tam kolory na pewno wykorzystasz, ale niewiele. To już lepiej Sleek, bo przynajmniej jakość dobra.
Myślę, że dla klientek to profesjonalne muszą być na pewno podkłady, czy puder. Jesli chodzi o cienie, to uważam, że muszą być to sprawdzone produkty, niekoniecznie drogie. U mnie klientki na to nie zwracają uwagi, bo nie mają kiedy :P Ja wpadam, rozkładam się w 5 minut i maluję, w tym czasie mało która się zorientuje czym. Używam tylko odpowiedniego słownictwa, wymieniam nazwy typu Kryolan, Glazel, MAC i wystarczy, większość Pań ich nie zna, bynajmniej u mnie, całe szczęście, bo wiem, że niektóre Panie są w temacie obeznane, ale ja mam niskie ceny, więc do mnie przychodzą te mniej zamożne :)
u mnie pytają ;) najczęściej pytanie o marki pada jeszcze przed umówieniem się na makijaż. Niemniej jednak nie cena produktu a jego jakość powinna być wyznacznikiem zakupu. Cienie MAP są drogie, ale z ręką na sercu polecam. Mam jedną paletkę, upolowaną na allegro za 80zł i jestem zachwycona, sprawdza się świetnie do wyrazistych ślubniaków i do makijaży wieczorowych. Tanie cienie typu Sleek lubię używać jako linery w połączeniu z Duraline. Nie mam wtedy obaw przed mieszaniem ich bezpośrednio w opakowaniu.Co do podkładów Sztynka masz rację, tu trzeba zwrócić szczególną uwagę, bo to jednak najważniejszy element.
No ja biorę 30-40 zł na wieczorowy i 50 zł za ślubny :(