ja tez mam teraz ten problem przeprowadzilam sie i wszystkie klientki zostały w innym województwie:/:
ale niech no tylko tutaj jakas sie zjawi :D
Printable View
ja tez mam teraz ten problem przeprowadzilam sie i wszystkie klientki zostały w innym województwie:/:
ale niech no tylko tutaj jakas sie zjawi :D
W takim razie proponuję wręczać te drobiazgi tym pierwszym, żeby wracały;)
Dziewczyny jesteście po prostu skarbnicą wiedzy i cudownych pomysłów!! Kocham was za to :*!!
ja tym pierwszym wręczałam pilniczki :)
ja kiedyś dawałam oliweczki ozdobione kwiatuszkami akrylowymi:) innym razem rabacik , a w tamtym roku każda stała klientka miała zabieg parafinowy gratis :))) w tym roku jeszcze nie wiem co wymyśle , cały czas intensywnie myśle hihih :)
A ja wpadlam na pomysl,zeby kazdej .... no moze nie kazdej... w kazdym badz razie ulubionym klientkom wreczalam kolczyki robione na szydelku- sa mega piekne a 20 min roboty przy nich jest. Dziewczyny byly zachwycone:skacze:
plastikowe obraczki i pierscionki sa u dobrej rady
Dziewczyny a myślałyście już może o upominkach Bożonarodzeniowych dla klientek? Ma ktoś jakiś oryginalny pomysł?
Ja za malo zarabiam, żeby obdarowywać,( 40 zł za frencha z ozdobami, nie doliczam za stroki, akrylowe i cyrkonie) ale od stycznia sie podnosze z kasą, więc myślę też o podarunkach takich mini, zeby te które zostaną wiedzialy, że są dla mnie ważne :) Na święta to chyba dobry pomysł by był oliwki o zapachu cynamonowym, na pewno by się kojarzyło :)
Dziewczyny super temat. Już myślałam , ze w tym roku muszę coś skombinować na prezenty dla klientek . Jakiś drobny upominek na pewno się spodoba. Tylko co by tu....?
Może do tego Rossmana podskoczę ?
Myślałam o jakiś świeczuszkach albo coś ? Sama jeszcze nie wiem . Czekam na więcej Waszych pomysłów!
sylla-ja daje kazdej takie pilniczki co Ty dostalas zawiniety kokardka i do tego dwie kulki czekoladowe z Lind.
te kulki wygladaj jak babki i pilniczki z motywem swiatecznym wiec wydaje mi sie ze to pasi.
a dla rzesowych mam swiateczne bony rabatowe(5 euro) na nastepna wizyte.
luska świetny pomysł na upominek. Może i ja coś takiego pokombinuję?
ja jeszcze myslę :) ale juz szybko trzeba cos ew. zamawiać, żeby zdążyć ozdobic etc
Moja fryzjerka daje klientkom takie świeczki choinki albo aniołki. Kupiła na giełdzie u nas i pakuje w celofan i bardzo ładnie to wygląda :)
rok temu dawalam aniolki :D
Patrzcie laski, ja myśle nad upominkami świątecznymi już tyle czasu, kupiłam małe oliwki i małe pilniczki, a nie wpadłam na to żeby po prostu dać kupony rabatowe :P
zastanawiam się nad 100 gramowymi solami do kąpieli np o zapachu pomarańczy z cynamonem. Jak myślicie może być?
LolAA pewnie, ze moze byc.
Babeczki strasznie sie ciesza nawet z najmniejszych drobiazgow....
A tutaj moje male gratisiki... :)
http://pliki.wzorki.info/images/BjZJy.jpg
ja w zeszlym roku dawalam bombki wstazkowe z zyczeniami:D klientki byly tak zachwycone ze w tym roku poprosily o to samo bo chca kolekcje powiekszyc;) wiec siedze w wolnych chwilach i robie, bardzo doceniaja to ze robie je sama i to taki prezent od serca:wstydek:;)
no dokladnie...moje tez strasznie sie ciesza a najbardziej wlasnie z tego ze to wlasna robota :)
Ja tak jak Sylwia niektórym stałym daję bombki ręcznie malowane
My dajemy oliweczki i pilniczki. Jest ogrom stron na ktorych moze kupic duze ilosci tych produktow w bardzo niskich cenach.
Ja 2 lata temu na Dzień Kobiet każdej mojej stałej klientce dałam małą oliwkę zapachową z kwiatuszkami i każda mogła sobie wybrać zapach odpowiedni dla siebie, na Boże Narodzenia miały parafinkę na dłonie gratis a w zeszłym roku na Dzień Kobiet kupiłam małe kolorowe woreczki z organzy ściągane u góry a do nich włożyłam mały gruby pilniczek i po 3 kolorowe perełki zapachowe do kąpieli..Były bardzo zadowolone a teraz myślę co w tym roku kupić i chyba skuszę się właśnie na małe kremiki do rąk i żele antybakteryjne .... już w wakacje je oglądałam..albo kupić dużo opakowanie soli do kąpieli i rozsypać do ładnych pojemniczków,malutkie mydełka,dużo jest pomysłów w zależności ile chcemy przeznaczyć na klientkę
---------- Dodano o godzinie 12:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:23 ----------
Myślałam tez o zrobieniu dla każdej bransoletki teraz jest tyle różnych kamyczków, perełek itp na internecie ze mozna cos pokombinować..tylko nie wiem czy bedę umiała heheh
Zaplanowałam sobie,że między 4 a 8 marca muszę jakoś wyjątkowo
Potraktować klientki.
Pytanie tylko jak:P
Najchętniej podarowałabym jakiś drobiazg.
A Wy planujcie jakieś prezenciki?
Ja planuje..miło jest nam jak klientka co miesiąc nas odwiedza, jest nam wierna i dlatego taki drobiazg z okazji Dnia Kobiet myślę jest świetnym dowodem na to, że my też o nich pamiętamy..a poza tym ja lubię robić takie niespodzianki:)
Ja też myślę o czymś ekstra na dzień kobiet ale chyba będą oliwki w prezencie :)
Ja zostałam kiedyś obdarowana w dniu kobiet w jednym z salonów kosmetycznych pięknym tulipanem, drobiazg a bardzo mnie ucieszył, jestem zdania że nie liczy się wartość drobiazgu a sam fakt, iż pamiętało się o klientce :skacze: oczywiście jeśli któraś z Was ma możliwość sprezentować coś droższego to klientka pewnie tym bardziej się ucieszy :ok:
Mini bloczek jest bardzo poręczny. Jest idealny jako szybka pomoc przy paznokciach w podróży. Bardzo dobrze nadaje się jako prezent dla klientki.:ok:
A swoja droga może z innej beczki mam taka klientkę która co wizytę coś mi przynosi,czuję się z tym nie zręcznie ona ma kwiaciarnię przyniesie to jakąś doniczkę to kwiatek,daje jej rabat bo głupio tak, ale tak naprawdę wolałabym w tym momencie normalną zapłatę niż kwiatka:]Nie wiem co z nią zrobić??????:/:
Tak to jest dość niezręczna sytuacja kiedy klientka ciągle coś nam przynosi a my w ramach wdzięcznośći dajemy rabat cz zdobiebie gratis..ale przecież nie możemy tak robić co wizytę..w końcu my sie nie prosimy o prezenty..bo kwiatkiem czy doniczka za zus czy żele nie zapłacimy..wiec jak ja bym była w takiej sytuacji co Ty to dawałabym klientce rabat czy cokolwiek ale raz na jakiś czas..i może ona wtedy zrozumie, że to jest troszkę niezręczna sytuacja dla Ciebie:)
A może zamiast zniżki masaż dłoni lub parafina do stylizacji paznokci za darmo?
U mnie każda klientka w zeszłym roku na święta jak przyszła na pazurki po wielkim sprzątaniu w domu miała w prezencie zabieg parafinowy gratis...
Witam
Próbowałam kiedyś z małymi mydełkami zapachowymi jednak chyba najlepiej sprawdzają się prezenty typu pilniczek itd.....
//proszę nie spamować//
Ja dla swoich klientek zrobiłam moje firmowe długopisy:D długopis zawsze się przyda i można go ozdobić pięknymi kwiatami akrylowymi:) tylko, że ja nie mam na to czasu niestety:(
u mnie babeczki najbardziej były zadowolone z oliwki do paznokci
oliwka z pompką o zapachu frezji przyozdobiona przeze mnie akrylowymi kwiatami i cyrkoniami,
całość zapakowana w szyfonowe woreczki ...
Podobało im się do tego stopnia, że przychodziły i kupowały jako prezent dla kogoś - oczywiście oliwki musiały być ozdobione :D
Kurcze nie wpadłam na to żeby ozdobić kwiatuchami i cyrkoniami oliwki..: świetny pomysł
Ja kiedyś uczęszczałam do stylistki (zanim sama zaczęłam bawić się żelem), która akrylem zdobiła wszystko, zapalniczki dla pań palących, długopisy, kubeczki, notesy, kalendarze, obudowy telefonu, no ale wiadomo nie wszystko nadaje się na prezent, aczkolwiek zapalniczka nie tylko palaczom się przydaje, ja nie palę a zapalniczkę zawsze mam pod ręką :P
dziewczyny jakies pomysly na prezenty upominki dla klienek ?? na święta?:)