Odp: jak zrobic samodzielnie tipsy-czyli pytania i odpowiedzi
"JA RÓWNIEŻ ORADZAM LUKWID ZAWIERA SUBSTANCJE KANCEROGENNE (MAŁE ILOŚĆI) ALE OSOBIE DOROSŁEJ TO NIE SZKODZI ALE MAŁEMU DZIDZIUSIOWI MOŻE ZASZKODZIĆ TAK JAK PALENIE PAPIEROSÓW W CIĄŻY NIE WS\KAZANE
NIE POLECAM PRACY Z AKRYLEM W CIĄŻY , PRZEKWALIFIKUJ SIĘ NA ŻEL"
"zel sklada sie glownie z akrylu, wiec jesli akryl jest szkodliwy i rakotworczy to zel tez... do tego wbrew pozorom zel (nieutwardzony) duzo latwiej uczula!"
.... nie skomentuje tego.. lukwid... Boże, widzisz i nie grzmisz.... :lol:
A ja dzisiaj znalazłam kilka durnotek ;)
1. "Tipsy na szablonie zawsze odpadają, a na tipsie się trzymają"
2. "Tipsy żelowe ''zdejmuje się'' poprzez długie moczenie w wodzie z mydłem, tylko nie szarym bo wtedy nie "zejdzie" żel z naturalnej płytki. Jeśli nie chcemy aby nam tips "zszedł" nie możemy paznokci moczyć."
Najlepsze!!! 3. "Przed nałożeniem tipsa piłuje się naturalną płytkę do krwi i dezynfekuje jodyną." :lol::lol::lol::lol::skacze::leze:
Asiek - nie no gdzie Ty te mądrości wykopałaś - muszę je sobie zanotować :skacze::leze:
Patii - koniecznie muszę to info wprowadzić w materiały szkoleniowe :skacze::skacze::leze::leze:
PYT:Z góry prosze o potraktowanie mojego tematu poważnie, bardzo prosze się nie smiac http://imgx.wizaz.pl/forum/images/smilies/wink.gif http://imgx.wizaz.pl/forum/images/old_icons/1_roza.gif
Chciałabym się spytać, czy można żel nałożony na paznokcie utwardzić za pomocą... mini solarium?
Zaznaczam, że chcialabym utwardzić po prostu płytkę własnych paznokci żelem, nie zamierzam robić ich nikomu innemu. Korzystałabym z tej opcji co najwyżej raz na miesiąc, więc szkoda mi wydawać pieniędzy na lampę.Solarium, ktore posiadam w domu to mini solarium firmy Philips, 6 lamp x 20W
ODP1:Jest bardzo możliwe że żel się utwardzi. Na takiej samej zasadzie można go utwardzić światłem słonecznym w bezchmurny letni dzień, ale ile czasu na to jest potrzebne, tego nie wiem.
ODP2:Np soak off utwardzisz w silnie nasłoneczniony dzień. Rzadki żel nabłyszczający też możesz utwardzić natomiast inne budujące itp to z nimi się nie uda.
ODP3: Też się zastanawiam i nie wiem czy śmiać czy płakać.
Może "rostopić" żel też się da? Np w deszczowy dzień
Mi zawsze robi je znajoma i nigdy z niej nie zrzeygnuje