A ja polecam moczenie paznokci w oliwie z oliwek z dodatkim soku z cytryny :)
po kilkunastu takich zabiegach paznokcie sie wzmacniaja:) Sprawdzony sposob :)
Printable View
A ja polecam moczenie paznokci w oliwie z oliwek z dodatkim soku z cytryny :)
po kilkunastu takich zabiegach paznokcie sie wzmacniaja:) Sprawdzony sposob :)
Manicure japoński dla niektórych może być dość drogim zabiegiem ale umiejętnie wykonany przyniesie ogromne korzyści także polecam bo jest świetny:good:
Wpływ soków na organizm, a co za tym idzie zdrowie paznokci, wynika z obecnych w nich aktywnych fizjologicznie substancji – witamin, soli mineralnych i mikroelementów.
Świeżo przygotowane soki, niesłodzone, zwiększają środowisko zasadowe organizmu. Przyrządzając sok w sokowirówce należy używać sitka, gdyż niekorzystne związki chemiczne stosowane podczas uprawy, pozostają w wytłokach.
Świeży sok zachowuje 100% swoich wartości tylko przez krótki czas:
Niekorzystna fermentacja zachodzi również podczas przechowywania soków w lodówce. Tzw. naturalny sok z kartonu zawiera do 60% pierwotnych składników.
- 4 godz. - soki owocowe
- 10 godz. - soki warzywne.
Sok należy pić 20 min przed jedzeniem małymi łykami, zatrzymując każdy łyk na kilka sekund.
Sok z marchwi
Zawiera witaminy A, B1, B2, B12, PP, K, E i inne. Polepsza strukturę paznokci. Szklanka soku z marchwi uzupełnia dzienne zapotrzebowanie na większość niezbędnych dla organizmu witamin i mikroelementów.
Sok ogórkowy
Zawiera 40% potasu, 10% sodu, 7,5% wapnia, 20% fosforu i 7% chloru. Te pierwiastki są bardzo cenne dla paznokci. Można pić 1/2 szklanki dziennie. Uwaga: działa moczopędnie, wskazany przy wysokim ciśnieniu.
Sok z zielonej papryki
Zawiera dużo krzemu niezbędnego dla paznokci. Można pić 1 szklankę soku z papryki na czczo.
Koktajl: marchew + ogórek + sałata
Wskazania: kruche paznokcie. Proporcje: 4:1:1.
Moze komus sie przyda
Miesiąc temu zaczęłam walczyć ze swoimi rozdwojonymi paznokciami. Kupiłam w aptece cynk i gotowe. Łykam sobie jedną tabletkę dziennie i efekt jest widoczny już po kilku dniach. teraz paznokcie mi sie nie rozdwajają i szybciej rosną . Dodatkowo maluję sobie paznokcie Odżywką witaminową z kreatyną. Kupiłam w aptece.
Cały zabieg wspomagam też preparatem przyspieszającym wzrost paznokcia firmy Nail Perfecting. Cała kuracja znacznie poprawiła wygląd moich paznokci. Stały się twarde i szybko rosną.
Muszę wypróbować moczenie paznokci w oliwie z oliwy z cytryną. Troche mnie to zaciekawiło...
znalazłam to na pewnej stronce może którejś z was się kiedyś przyda
Zpowodu braku czasu i środków finansowych mało która kobieta korzysta z zabiegów w gabinetach kosmetycznych niestety samo piłowanie i malowanie paznokci odżywkami nie wystarcza. Zwłaszcza w okresie zimy skóra dłoni i płytki paznokci wymagają specjalnych dopalaczy.
Przedstawiamy wam 7 sposobów na tanie i naturalne poprawienie kondycji dłoni i paznokci
1. Maczanie paznokci w podgrzanym oleju z oliwek z kilkoma kroplami z cytryny rozjaśnia i zmiękcza skórki wokół paznokci
2.Wcieranie płynnej witaminy A i E w płytke wzmacnia paznokcie
3. Aby poprawic wygląd paznokci można codziennie moczyc je w żelatynie spożywczej
4. Kondycje całych dłoni poprawi papka z 2 ziemniaków, 2 łyżek oliwy z oliwek, i łyżki mleka
5.Podgrzny miód z sokiem z cytryny działa wygładzająco na spierzchnięte dłonie
6. Połysk na paznokciach uzyskasz dzięki maseczce ze startego ogórka , soku z połowy cytryny , i 2 łyżek startego jabłka dłonie wystarczy zanurzyć w maseczce na 15-20 minut
7. Raz w tygodniu zrób dłoniom peeling z cukru
Naturalne dbanie o paznokcie i dłonie to nie tylko domowe mikstury i maseczki , ale również codzienna pielęgnacja . Zamiast metalowych pilników stosuj te szklane lub papierowe. Nie zniszczą struktury paznokcia.
Prace domowe wymagaja użycia detergentów wykonuj w rękawiczkach ochronnych najlepiej tych nasączonych balsamem
---------- Dodano o godzinie 11:16 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:16 ----------
Domowe sposoby na piękne dłonie i paznokcie
moje przedwarsztatowe danken kuken:
jak jechalam na warsztaty to otweirają drzwi do samochodu omsknęla mi sie ręka i tylko pękł, a na warsztatch sie całkiem zachaczył i złamał sie razem z moim:( od niedzieli się goił aż dziś sie złamał
kto obrzydliwy niech nie patrzy: Załącznik 6360
O ranyście zaraz tu zemdleje:o
boli cię ? :glaszcze: :glaszcze:
ja mi sie wygiął o 90stopni to bolało, a moja reakcja była taka:
"o qw*a,
o qw*a,
o qw*a,
o qw*a,
o qw*a," (...)
jak sie wyginał to bolał, ale już wczoraj przestał bo uschło:P
wiem co to znaczy, wolalam tak samo po tym jak polowe swojego zdarlam na tarce do kapusty
---------- Dodano o godzinie 14:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:03 ----------
az do miecha bleeeeeee
Ja mam bardzo słabe paznokcie bo je lekko zmasakrowałam uczac się na sobie przedłużac pazurki:spalony:
Miałam kupe odżywek PL, Silcare, inglot... Wiecie co mi pomogło? Małoprofesionalne produkty oriflame dokładnie emulsja utwardzająca pazurki i oliwka na wzrost paznokci. Polecam!
o matko Woszczurku.. współczuje...:( :przytul:
Woszczurku znam ten ból... współczuje.:boi_sie:
Ja już ponad 2 miesiące nie mam tipsów jak dopadnę aparat to zrobię zdjęcie moich naturalsów. polecam odżywkę z simple beauty kokosowa, i taką z rosmanna lovely chyba sie nazywa z pyłkiem diamentowym. Po zdjęciu tipsów na zmiane ich używałam i doczekałam sie juz swoich mocnych pazurów.
ja polecam cytrynkę z olejem podgrzaną oraz żel z firym oriflame który stymuluje wzrost paznokci, pazurki rzeczywiscie jakby szybciej rosły :) i są troszke silniejsze. No i ostsnie sposob na to żeby pazurki się nie łamały- CALY CZAS MUSZA BYĆ CZYMS POMALOWANE żeby były twarde - moim zdaniem ta metoda jest najlepsza ! :)
oj dobrze że ja tak nigdy nie miałam i mam nadzieje że nie doświadcze tego bulu ;/
jakies dwa miesiace temu kupilam te witaminy i wierzcie mi po miesiacu byla kolosalna roznica,witaminy sa na poprawe skory,paznokci i wlosow,rewelacja jak dla mnie,mam tak mocne i twarde pazury,polecam
ja mam swój sprawdzony sposób albo stosuję złotą odżywkę z Sally ( miałam niebieską ale u mnie się nie sprawdziła) albo naturalny sposob to kupuję najtańsza witaminkę a+e robię w tek kuleczce mała dziurkę i wyciskam ten olejek na każdy z paznokci. Pozniej masuje tym olejkiem paznokcie. Zazwyczaj robię to przed snem. A rano maluje paznokcie lakierkiem. U mnie po jednym zastosowaniu już widze różnice. A pamietam jak masowałam tą witaminką paznokcie kilka dni a do tego jeszcze ją łykałam to jak mi urosły szponki to nie mogłam ich obciąc póżniej takie byly twarde i grube.
nie wiem jak w Polsce w Rossmanie ale tu u nas jest Utwardzacz do paznokci
MICROCIL 2000.
Kosztuje co prawda 12 Euro ale od tych co go uzywaja slysze tylko pozytywne opinie.
Juz po 2 Tygodniach mozna zauwazyc duze zmiany,paznokcie robia sie stabilne i elastyczne dobrze odzywione i sie nie lamia.
moze to tez cos dla was.
mam pytanie pracuje jako ekspedientka w sklepie z biżuterią i mam strasznie łamiące się paznokcie do tego rozdwajają się . co możecie mi polecić czy w takim wypadku dobre jest zrobienie paznokci akrylowych?czy nie zniszczy już i tak słabej płytki paznokciowej.proszę o pomoc
najlepiej oliwka i stosowac te metody co wcześniej były podane i polecam te witaminki co Anetka
Wibo, Lovely, Serum wzmacniające z wapniem i wit. C
ja mam z tej linii preparat na skórki, utwardzacz, nabłyszczacz... wszystko :good:
jesli chodzi o odzywki do paznokci to z tego co sie orientuje bardzo dobre sa firmy NAIL TEK ;)
też znam same pozytywne opinie o NAIL-TEK a fajne są też z Joko. Potem zeskanuję ulotkę
jak rozmawiałam z lekarzem to powiedział mi że nie ma odżywki która przyspieszała by wzrost paznokci że to jest kwestia organizmu a ja jak uzywałam odzyki to wydawało mi się że szybciej rosną
Odżywka do paznokci z mirrą i Silica doustnie:)
mirra i nail tek:D
UWAGA Nail tek Intensive XTRA nailtek PROMOCJA !!! (730111754) - Aukcje internetowe Allegro
http://photos02.allegroimg.pl/photos...1/17/730111754
http://photos02.allegroimg.pl/photos...17/730111754_1
http://photos02.allegroimg.pl/photos...17/730111754_2
miec takie naturalne pazurki to jak dla mnie błogosławienstwo i chyba sobie kupie tą odzywke, ale ile w tym prawdy?
odżywka faktycznie jest świetna, ale widać, że ta osoba, mimo zniszczonych koszmarnie paznokci, ma bardzo ładny naturalny kształt. po jakimś czasie i bez odżywki by taki miała:)
Ja polecam te odzywke pracuje na niej juz od kilku lat :) szczerze powiem ze nie znalazlam lepszego wynalazku :D
ja od zawsze miałam bardzo słabe paznokcie. rozdwiajały, haczyły itp. a swoj kształt niesrokmnie powiem tez mam ładny i do tego mam silny naturalny tunel wiec chyba zainwestuje w ta odzywke by zapuscic i utrzymac twarde i wytrzymałe pazurki :)
bera jesli masz slabe i rozdwajajace sie paznokcie polecam nail tek II lub nail tek extra
Czy nosząc tipsy mozna stosować Nail tek?
nail tek to odzywka kladziona bezposrednio na plytke pznokcia;)
przy zelu polecam masc witaminowa na skorki i ewentualne a+e do lykania co jakis czas:)
odzywka jest dobra bo moja klientka mi o niej ostatnio mowila ze uzywa ale szczerze mówiąc wydaje mi sie ze to sa dwie rozne dlonie dwoch osob a nie jednej po pewnym czasie... ale to tylko moje zdanie
Hej Dziewczyny!
Ja używałam odżywki MAVALA do łamiących się paznokci- rewelacja! zresztą firma ma w ofercie odżywki na każdy problem. www.mavala.ch - MAVALA International S.A. | Nail care | Eye care | Skin care | Soin des ongles | Soin des yeux | Nagel Pflege
Nie są może najtańsze, ale przecież chodzi o piękne paznokcie:D
Na prawdę sprawdzone. Pozdrawiam!
Absolutnie najlepszym produktem moim zdaniem jest NailTek. Dostosowany do kazdego rodzaju problemów z paznokciami(I, II, III, IV), mianowicie lamliwosc, rozdwajanie, po sztuczniakach, i tzw papierki :) Efekt murowany. Jedyny minus to cena 40-60zl. POLECAM!
oo..trzeba wytestowac..moje paznokcie po 4 latach non stop przedłuzania własnie maja w/w objawy porazka...nawet gdybym chciała dychnac troszke od "przedłuzania" to... masakra... az wstyd...
A to cudo to na zasadzie lakieru jest??