unitko nikt nie jest zgryzliwy ;) ela tylko odpowiedziala na twoje pytanie :D
Printable View
Na zmatowioną powierzchnie nie, dlatego, że ciężko Ci go będzie ładnie przetrzeć. Wystarczy warstwa jednofazowego żelu zamiast bazy :)
Kasiu jeżeli clear czy pink jest żelem jednofazowym to nie ma konieczności stosowania bazy bo jak sama nazwa wskazuje to żel przeznaczony jest jako i warstwa podkładowa-czy dobrze myślę? jeżeli chcę położyć cover to wystarczy ze pod nią położę jedną cienką warstwę clear lub pink.
Jeszcze jedno małe pytanko:
ilu gramowe sa te pudry kolorowe i jaki wtedy użyć liquid? szybkoschnący czy normalny?
To jeszcze jedno
Jaka jest różnica miedzy podstawowymi a podkładowymi pudrami?
Czy to znaczy że podkładowe nie nadaja sie na 3d ? jest inna paleta kolorów i dlatego pytam.
Czy do hybryd tylko lampa led czy uv zwykła tez bedzie ok?
Syrenko wszystkie odpowiedzi masz na stronie sklepu :)
Zwykła lampa UV również będzie odpowiednia, ale wtedy czas utwardzania wydłuża się do 2min.
Pudry mają 7g i uzywasz do nich liquidu standardowego, takiego, by TOBIE się dobrze pracowało:)
Akryle podkładowe są trudniejsze w opanowaniu kwiatków, gdyż maja troszkę inną strukturę, jednak jest to wykonalne :) Polecam akryle metaliczne, są podobne do podkładowych a baaaardzo pastyczne :) i pięknie się mienią:D
Dziękuje serdecznie za odpowiedz. Przepraszam że sama nie poszukałam odpowiedzi na moje pytania ale moje dziecko nie zawsze pozwala mi na moje wędrówki po internecie.
Bardzo cieszy mnie informacja o praktycznym zastosowaniu pudrów podkładowych.
Szkoda że paleta kolorów nie jest wspólna dla obu grup... ale jak to mówią praktyka czyni mistrza... Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
Witam!
Kupiłam produkty Indigo do manicure hybrydowego i jestem bardzo z nich zadowolona. Kolory są piękne, i z utrzymywaniem się nie mam jak zarazie żadnych problemów :)
Mam jednak 2 pytania:
- raz jak nakładałam już 2 warstwę koloru to na powierzchni (po włożeniu do lampy) na 2 paznokciach zrobiła się jakby fala, nie wiem czy może to nie od za grubej warstwy, bo teraz już tak się nie dzieje.
- i 2 pytanie- jakie kolory z hybrydowego mogę użyć do frencha? Ponieważ nie chcę kupić zbyt ciemnego i kryjącego koloru na bazę.
Pozdrawiam serdecznie :)
urbanko żel Ci się pokarbował prawdopodobnie przez to, że nie wymieszałaś lakieru ;) mocno nim potrząśnij przed użyciem :) nie przymrażaj równiez tylko od razu utwardź tyle ile ma być (zwykła lampa uv 2 min, led 30sec)
Jesli chodzi o frencha ja używam bazy, następnie french, później znów baza:)
Możesz też użyć kolorku tego---> Platinium UV Hybrid 15ml P01
To jest przeźroczysty róż, perłowy, mieniący sie na rózne kolorki.
Niedługo będzie większy wybór kolorów lakierów do frencha :)
Dziękuję za odpowiedź :)
Faktycznie przymrażałam każdą warstwę przed prawidłowym utwardzeniem, teraz tak nie będę robić :)
Prawda, tam było przymrażanie :)
Ale teraz już wszystko wiem
---------- Dodano o godzinie 10:33 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:31 ----------
A nie możesz użyć własnego pędzelka do frencha? Będzie Ci wygodniej
czy ten zel igloo mozna stosowac na opracowany paznokciec juz? czy trzeba go zatopic w clearze?
MAlinko można, ale wczesniej cieniutko bazy bądź innego żelu przeźroczystego, by łatwiej było przetrzeć uśmiech :)
Dziewczyny jest wersja z cieńszym pędzlem, ale trzeba powiedzieć przy zamówieniu :) Poza tym można używać tego lakieru jak normalego białego żelu- przecieramy usmiech czystym pędzelkiem :)
Co do przymrażania.... można przymrozić ale niech to trwa jakieś 20sec chociaz ;)
a ja chciałam powiedzieć ŻE ... ten budujący żel jest bardzo czuły na światło uv ... robilam jak zawsze starałam się nie trzymać zbyt blisko a i tak "skurczy byczek" załapał mi w pojemniczku :( no i pędzelek mam do wyrzucenia więc uważajcie kochane ...
mimi budujący w pędzelku?? O jakim żelu dokladnie mowisz??
żel w pojemniku ale pędzel do nakładaniu żelu taki zwykły :) ... a żel mam tem perfect clear Perfect Clear 50ml
No ale wiesz... żal sam się nie utwardzi ;)Wszystkie żele są wrażliwe na światło, dlatego chowamy je w ciemnych miejscach i nie zostawiamy na słońcu :)
Ja mam jeszcze jedno pytanko...
poszukuje idealne DLA MNIE pędzle . Po zakupie dziesiątek... myśle o indygo...
Dziewczyny interesują mnie pędzelki do zdobień i akrylu z indigo...
Co myślicie o nich?
Ja mam do akrylu #6 -jest bombowy.Nie jest duży jakby sie komuś to wydawało.Idealnie robi się kwiatuszki malusieńkie jaki] i duże.Ma bardzo ostry czubeczek.Polecam bo wart swojej ceny.A ten desing mhh... -na początku sobie leżał na szafeczce bo aż szkoda było mi go używać.:]
też sie zastanawiam nad zakupem pędzla do akrylu.... :)
dzisiaj wyprobowalam hybrydki :D czerwony jest cudowny taki soczyscie krwisty:love: jest poprostu mega :D wlasnie nosze o na pazurkach :D aplikacja jest dziecinnie prosta:skacze:
natomiast "rozem" frenczowym sie troszke rozczarowalam :( wyglada zupelnie inaczej niz na stronce i jest bardziej brzoskwiniowo pomaranczowy niz rozowy i jeszcze ta fioletowa poswiata
po przemalowaniu nim na frencha paznokiec wygladal jakby koncowka mega zzolkla po solarium:/:
agulusia a ta czerwień to R02 ??
tak r02 :D
jest bardziej soczysty niz na focie ;) i ciutenke ciemniejszy
To ja dodam zdjęcie BR01, bo jestem równie nim zachwycona co klientki czerwienią RO05 :)
http://i.pinger.pl/pgr210/381bdfad00...8/DSC03629.JPG
---------- Dodano o godzinie 18:05 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:03 ----------
Agulusiu a mogłabyś mi powiedzieć, który to konkretnie kolor?
Bo sama chciałam sprawić sobie jakiś różowy kolor do frencha i może zrezygnuję z tego koloru co piszesz.
urbanka poka jak na pazurku wyglada ta czerwień R005 ?? :D
urbanka ja mam P01;) jest bardzo transparentnym lakierem co akurat wcale mi nie przeszkadza ale zeby mial krycie jak pokazane jest na stronie to ze 3-4 warstwy trzeba;)
jak klientka chce delikatne pazurki nie rzucajace sie w oczy to jest super:)
jak tylko komuś będę robiła to postaram się zamieścić zdjęcie :)
A ja mam pytanko, czy obowiązuje jeszcze promocja na próbki? We wcześniejszych postach wyczytałam że do 8 sztuk dodawane są 2 gratis? Czy są to jakieś losowe próbki czy można je wybrać? i czy ta promocja obowiązuje w jakimś konkretnym sklepie czy ogólnie? Właśnie się zastanawiam nad zmianą swoich żeli na Indigo - brzmią całkiem iteresująco :)
Dodaję zdjęcie RO4 :) w rzeczywistości wychodzi trochę ciemniej niż na zdjęciu.
Mam jeszcze 1 pytanie do szkoleniowca Indygo.
Jak to wygląda ze ściąganiem hybrydy? Wczoraj zrobiłam plasterki na każdy paznokieć nasączone acetonem i trzymałam je tak ok. 12min, a ściąganie okazało się bardzo ciężkie.
Lakier zaczął się łuszczyć i to nie na wszystkich paznokciach.
Może lepiej byłby gdybym moczyła paznokcie.
Prosiłabym o podpowiedź :)
Tak- promocja obowiązuje:)
Będą nowe kolory do frencha:)
Przed rozpuszczaniem trzeba zmatowić:)
urbanka sciaganie niestety nie wyglada tak pieknie jak mialo byc;) mnie dzisiaj na trzech odpryski sie porobily bo przywalilam reka w biurko i chcialam sciagnac( 3 dni temu nakladalam) zmatowilam, moczylam 10 minut w acetonie i nic...sciagalam pilnikiem:] ;)
To trochę do duszy... bo dla (moim przynajmniej) klientek ważne było, że jest to metoda bezpilnikowa ;)
no nic trzeba sobie radzić :)
Aż takie pancerne są? A może aceton jakiś niedobry? A właściwie to nasuwa mi się pytanie, czy Indigo nie ma w planach wprowadzenia specjalnego płynu do rozpuszczania hybryd? :ok: Może wtedy nie było by tak trudno ich usunąć? Byłby pewnie odpowiednio przystosowany:)
Święte słowa :)
Może nie pancerne, ale ciężko schodzą, trzeba im pomóc w znacznym stopniu pilnikiem oraz bloczkiem.
A jak paznokcie pod nimi się zachowują? W końcu chodzi o to żeby zminimalizować ingerencję w płytkę, a skoro tak ciężko się ich pozbyć to się zastanawiam czy pazurki się nie nadwyrężają za mocno?
Stosuje hybrydy juz jakies dwa miesiace.. kilka pan zrobilo sobie przerwę bo sa zachwycone swoimi paznokciami i tylko robą mani i lakier zwykly. Pazurki sie wszystkim wzmocnily, nie sa juz papierkowe jak po zwykłych żelach. Ja od początku zdejmuje nablyszczacz pilnikiem, potem do 5 min aceton i reszta delikatnie polerką. Nie ma żadnych uszkodzeń płytki, tylko przed moczeniem w acetonie smaruje grubo paluszki balsamem wokół paznokci.
To ja już nie mogę się doczekać na paczuszkę, aż mnie ciekawość zżera =) Zaraz wypróbuję na swoich paluszkach =)
Faktycznie, paznokcie wyglądają po zdjęciu bardzo ładnie. Tylko trzeba delikatnie polerować podczas ściągania :) Dzięki dziewczyny za rady