poszperałam w internecie i ćwiczeń jest masa :)
wklejam link może komuś się przyda jeszcze
akomodacja | Rozwój i Świadomość
Printable View
poszperałam w internecie i ćwiczeń jest masa :)
wklejam link może komuś się przyda jeszcze
akomodacja | Rozwój i Świadomość
Dziewczyny ja też mam astygmatyzm i wadę -2 na i -1,75 na oczach i z bliska widzę rewelacyjnie (no chyba, ze aplikuję 4-ta aplikację pod rząd). Nie widzę przeciwskazań do wykonywania stylizacji.
Większy problem wg mnie mogą mieć osoby, które widzą lepiej z daleka niż z bliska.
Miałam przypadek kiedyś, ze dziewczyna nie zabrała okularów i miała problem z trafieniem w rzęsę, ale uwierzcie mi, ze co dwie pary oczu to nie jedna. Warto w tej pracy swoja kursantkę wspierać a nie zdemotywować. Nie o to chodzi. Trzeba doradzić i wyćwiczyć czasem ostrość widzenia.
owszem to moze byc wina lampy ;) do rzesek powinno sie uzywac lamp bezcieniowych, jesli aplikujesz rzeski przy lampie do pazurkow to mozesz w rzesy nie trafiac bo one rzucaja cienie, i kazda rzeska zostawia cien na platku;)
raz mi sie spalila zarowka w lampie lupie w trakcie aplikacji i konczylam przy pazurkowej, umordowalam sie niemilosiernie:/::huh:
ja mam wade -2 i -2,5 i mega astygmatyzm, rzeski kleje bez okularow i doskonale widze bo pracuje z "bliska";)
gorzej jest z zezem, ta wada wzroku absolutnie wyklucza z zawody stylisty rzes
Dokladnie o lampie jak wspomniała Agulusia zupełnie zapomniałam napisać :) też kiedyś pracowałam na "paznokciowej" z długim ramieniem dopiero teraz kiedy mam duża ledową widzę ogromną różnicę. Chociaz wtedy wydawało mi się, ze jest całkiem ok
kurczę ja nie mam żadnej wady a też ostrość gubię, jak za długo się gapię w jedno miejsce lub pod koniec aplikacji. muszę sobie pomrugać porządnie by pomogło.
Kasiu tak chyba ma każdy :P :)
Ale ja mam właśnie ledową lampkę
nie taką zwykłą paznokciową z żarówkami, a jutro zobaczę czy zostawia cień :) bo niekojarze
Próbowałam kiedyś na lampie lupie ale wcale nie było lepiej
I tu właśnie chodzi o to że jam mam + a wy - :/: ale nie poddaje się i będę ćwiczyć oczka
Dzięki Patios za rady :przytul:
Tez mam lampe z takim dlugim ramieniem. Calkiem fajna jest, chociaz moze mogloby byc lepiej.
Jestem krotkowidzem, mam dosyc sporą wade -3,5 i -2. Ale i tak jednak ,,ciesze'' sie ze jestem krotkowidzem a nie dalekowidzem jak moja mama. Z bliska widze doskonale.
Dziewczyny mam pytanie. Moja siostra dwa lata temu leżała w szpitalu, ponieważ odklejała jej się siatkówka. Teraz jest wszytko w porządku nic się nie dzieje. Czy mogę jej przedłużyć rzęsy? Szukałam informacji w internecie ale nic nie znalazłam.
Ja mam bardziej przerąbane. -9D na lewym i -8,5D na prawym. Od jakiegos czasu praca w soczewkach jest niemozliwa. Zakładam okulary ze szklami -7,5D i jade... na oczy klientki patrze nad gorną krawedzią okularów a na paski z rzesami przez okulary. W soczewkach dostaje oczopląsu i nie widze nic, bo nie moge wyostrzyć...
Dziewczyny mam pytanie. Moja siostra dwa lata temu leżała w szpitalu, ponieważ odklejała jej się siatkówka. Teraz jest wszytko w porządku nic się nie dzieje. Czy mogę jej przedłużyć rzęsy? Szukałam informacji w internecie ale nic nie znalazłam.
ja mam klientkę po takim zabiegu, lekarz prowadzący nie miał przeciwwskazań więc dalej nosi rzęsy, musiała jedynie odpocząć na okres rekonwalescencji.
Witam,
Piszę z takim problemem, odbylam szkolenie z metody 1:1 gdzie nie bylo problemow radze sobie z klejeniem rzes, choc wiem ze trzeba cwiczyc i cwiczyc :). Natomiast ostatnio odbylam szkolenie 2:1 i 3:1 i pojawil sie problem z nietrafianiem w rzese. Mam wade wzroku -2,75 i -1, dodatkowo od urodzenia zez, obecnie nosze slabsze okulary niz moja wada. Jestem tym faktem przerazona, szkoleniowiec polecil probowac ze specjalnymi szklami powiekszajacymi lub tez zmiane okularow przystosowane do akiej pracy jednak wystepuje tez mozliwosc ze nie bede w stanie przedluzac rzes :(. Zapisalam sie do okulisty na badania i nie wiem co dalej, prosze o rade tym bardziej ze jedna z uzytkowniczek napisala ze zez wyklucza prace stylistki rzes, dlaczego?
Kochanie nie martw się. Ja mam na jednym oku minus 8 dioptrii a na drugim prawie minus 9. Fajnie co ? :skacze:
Pierwsze 7 miesięcy pracowalam w szkłach kontaktowych o mocy minus 8. Potem nabawiłam sie jakiegoś zapalenia oczu, przestałam widzieć wyraźnie, skopałam kilka aplikacji bo wklejałam maluchy :nie_powiem:.
W akcie rozpaczy zalożyłam staaare okulary minus 7 i... teraz pracuje tylko w nich. Ale nie ze kleje patrząc przez szkła. Kleję patrząc na rzęski klientki "gołymi" oczami a okulary trzymam na koncu nosa zeby zerkac przez nie na paseczki rzęs obok glowy klientki. Normalnie z moich własnych slepych oczu sobie lupe zrobiłam bo patrze na rzeski z dległosci okolo 20-25 cm :) Wszyyyystko widze :D
Fakt: po każdej aplikacji obowiązkowo robię 10-15 min przerwy i wyglądam przez okno gdzies daleko i najchetniej na zielone. Tak zeby miesnie oka odpoczęły.
czesc, gdy klientka miala zabieg laserowy korekcji wzroku po jakim czasi emoze przedluzac rzesy?
patka zapytam okulisty i dam znac najlepiej jak ci przyniesie zaswiadczenie od okulisty ze juz moze
Moim zdaniem nie ma to korelacji. Można nosic.
Jak najbardziej mozna,aczkolwiek dla mnie okulary przy sztucznych rzęsach są raczej niewygodne:
Po pierwsze rzęsy takie sa bardzo długie tak wiec zahaczają o okulary
Po drugie nie ma takiego efektu, a przecież chodzi o to aby te rzęsy były widoczne ;)
Polecam ogólnie poszukać soczewek kontaktowych, sama mam na oczach obecnie podkreślajace kolor moich oczu ( niebieskie) a to jest naprawdę bardzo ładne. Soczewki kupowałam w Trendy Optitians https://trendyopticians.pl/ Ze sklepów optycznych jakie są mi znane maja obecnie najlepsze promocje.
Mam taki sam problem - wydaje mi się, że gorzej widzę, ale nie wiem czy to od rzęs czy po prostu mam jakąś wadę. Nie chce ryzykować pogorszeniem widzenia, dlatego wybieram się do poradni okulistycznej. Na ich stronie internetowej: https://www.citomed.pl/poradnie/okul...miana-soczewki widziałam, że mają w ofercie konsultacje, więc myślę, że warto skorzystać. :)