Ja muszę nosić okulary, ale na razie to bagatelizuję, i masz rację, że z tego powodu ból głowy jak najbardziej może wyniknąć.
Printable View
Ja muszę nosić okulary, ale na razie to bagatelizuję, i masz rację, że z tego powodu ból głowy jak najbardziej może wyniknąć.
Też mam omdlenia i zawroty głowy, u mnie zdiagnozowano skrzywienie kręgosłupa szyjnego polegającego na tym, że moja szyja jest zbyt prosta ;) Ja dostałam leki dotleniające i doprowadzające krew do mózgu, ale właściwym "lekiem" jest fizjoterapia - długa, bolesna. Zmiana poduszki i ćwiczenia w ciągu dnia też przynoszą ulgę.
W takim przypadku najlepiej jest się wybrać do lekarza. Długotrwały ból glowy może być niebezpieczny.
Wszelkie bóle głowy radzę konsultować z lekarzem , ja często mam straszne bóle głowy i okazało się że mam torbiel pajęczynówki (na szczęście to niegroźne ale jednak czasem ból okropnie dokucza) a znajoma często miała bóle głowy , raz jechała rowerem i już do domu nie wróciła :( okazało się że jakiegoś tętniaka miała, pękł i niestety dziewczyna zmarła. Oczywiście nie mam zamiaru tu nikogo straszyć bo to jednak rzadko się zdarza a przyczyn bólu głowy może być mnóstwo ale przy długotrwałym bólu naprawdę zachęcam żeby się udać do specjalisty
ach ja mam migrenowe bóle głowy... nic nie pomaga. najlepiej wtedy jak zaslonie rolety i pójdę spać
hej, być może to jest wywołane stresem ? polecam Ci nervomix control. sama biorę jak coś mnie denerwuje i polecam :)
Mnie też dotknęły bóle głowy. Lekarz nie stwierdził zmian w mózgu. Sugerował nerwobóle, albo zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa. Kto po 30-tce nie ma zmian zwyrodnieniowych kręgosłupa? A głowa boli nie każdego. Chodziłam na rehabilitację i tam ktoś podsunął mi myśl, żeby kupić poduszkę ortopedyczną. Kupiłam poduszkę Sissel, bo ze wszystkich , jest najlepsza. Tak podpiera głowę, szyję i ramiona, że nie zmienia się naturalne ułożenie głowy i szyi. Dzięki temu mięśnie się rozluźniają, lekko rozciąga kręgosłu i nie ma bólu.
Pij więcej wody. Czasem ból głowy jest oznaką małego nawodnienia ogranizmu.
Na ból głowy polecam także masaże szyi i pleców, bardzo mi pomagają i przez to zjadam mniej tabletek :)
Moja siostra miała atak silnego bólu głowy, tak że aż nie mogła wytrzymać i lekarz od razu skierował ją na prześwietlenie. Ciocia zawiozła ją do prywatnego gabinetu REX MEDICA SPORT, aby od razu mieć wyniki. Leczyła się przez bodajże rok.
Mnie jakiś czas temu bardzo często bolała głowa ze zmęczenia. Ile mozna brać tabletek przeciwbólowych, wiec wkońcu stwierdziłam, że muszę wziać się za siebie. Postanowiłam się lepiej wysypiać i kupiłam sobie też taki suplement: FLORADIX, Żelazo i witaminy, tonik, 500ml - Bez recepty | AptekaGemini.pl Dziś czuję się zdecydowanie lepiej :)
Ekspertem nie jestem ale taki ból głowy świadczy raczej o problemach z zatokami. Czasami odzywają się one przy przeziębieniu. Jesteś pewna, że nie masz żadnej infekcji? Może potrzebujesz po prostu jakiś lek na przeziebienie ?
Polecam Ci iść do lekarza i zweryfikować swoją dolegliwość. Poczujesz się bezpieczniej.
Mi ten lek na zatoki też nie pomaga, lepiej będzie pójść do lekarza
Witam! Z bólem głowy nie ma żartów, a przyczyny mogą być tak naprawdę różne. Zachęcam Cię, aby wykonać badania laboratoryjne praga południe - pomogą szybciej dotrzeć do problemu i rozpocząć leczenie. Lekarze bez wątpienia profesjonalnie do Ciebie podejdą i rozpoczną szybkie leczenie, jeśli będzie taka potrzeba.
Jeśli zdrowie jest dla Was najważniejsze i chcielibyście dowiedzieć się jak o nie dbać, polecam stronę: Zdrowie - Portal dla Ciebie!
Znajdziecie tam wiele przydatnych informacji, nie tylko o zdrowiu, ale i sposobów na pozytywne zmiany, które przynosząwspaniałe rezultaty!
absolutnie z bolem glowy i jeszcze czasem czasetym nie ma zartow absolutnie wizyta u lekarza bo mogą być rozne przecież powody tego bolu wiec bez lekarza i pozadnych badan nie da rady.
Hej. Moja mama cierpiała na nieustające migreny. Ból niesamowity, a do tego zły nastrój non stop. W końcu tata namówił ją, aby zrobiła badanie genodiet. Badanie pomogło tak naprawdę w tym, aby poznała swój organizm. Określiło jej predyspozycje genetyczne i dowiedziała się wielu ciekawych rzeczy, a w tym tego, jakie składniki jej szkodzą. Może powinnaś też je wykonać? Na pewno będziesz spokojniejsza :)
Czasami może to być spowodowane brakiem ruchu i zbyt długim przesiadywaniem w zamkniętych pomieszczeniach. Warto sobie z rana pobiegać te 30-40 minut. Na prawdę bardzo pomaga. Już od ponad roku nie brałam żadnch leków, nie chorowałam itp. Bół głowy także już zapomniałam co to jest :P
Albo kręgosłup ;)
na bol glowy sen najlepszy :)
Ja też byłabym za tym, aby udać się do lekarza. Zwłaszcza, jeśli bóle głowy pojawiają się bardzo często i mają charakter migrenowy. Nie ma co zwlekać. Dobry neurolog powinien tutaj pomóc. Jeśli chodzi o Warszawę to w lecznicy Terapia na ul.Widok 10 przyjmuje bardzo dobry lekarz, dr Piotr Ślifirczyk, który specjalizuje się między innymi w leczeniu migren. Pan Doktor ma bardzo dobre opinie m.in. na portalu Znany Lekarz, więc myślę, że można Mu zaufać ;)
jak mnie starsznie bolała głowa i cały czas źle się czułam to w końcu poszłam do lekarza, żeby powiedział co mi jest. Na badaniach okazało się że mam bardzo niski poziom żelaza w organizmie i grozi mi anemia. Stąd ten ciągły ból, a i włosów też jakoś więcej wypadało. Lekarz zapisał mi suplement dicofer, żebym natychmiast zaczęła uzupełniać braki żelaza w organizmie
Jeśli bardzo boli to nie ma co się męczyć i jednak warto jest wziać tabletkę przeciwbólową. Jednak jeśli bóle są częste to warto byłoby wybrac się do lekarza aby lekarz zdiagnozował dlaczego te bóle u nas sie pojawiają. I czy da sie znaleźć na nie jakieś leczenie....
W wielu sytuacjach ludzie mylą migrenę ze zwykłym bólem. A jednak są różnice.
Pociesze równiez, że jak głowa boli to rzadko kiedy zwiastuje to cos poważniejszego.Zwykle nie jeset to nic groźnego.
https://rodzinazdrowia.pl/jak-rozpoznac-migrene
No powodów może być wiele i wszystko to co podałyście, może być jednym z nich. Najlepiej będzie jednak nie zgadywać tylko iść do lekarza,który zleci odpowiednie badania. No ja wiem z czego wynika mój dzisiejszy ból, niestety duże ilości alkoholu również powodują paskudne migreny. No ale przyznaję, zasłużyłem. Ma ktoś z was może sprawdzone sposoby na kaca?Przegrzebuje internet i tutaj znalazłem jakieś rady Najskuteczniejsze sposoby na pozbycie się kaca - Kobiety.pl Nie próbowałem żadnego z tych, a ktoś może je zna? Trzeba się zabezpieczyć na przyszłość.
Co do braku ruchu i braku klimatyzacji w pomieszczeniu, w którym się najwięcej siedzi - tu się zgadzam, bo sama widzę związek między tymi rzeczami a bólami głowy. Czasem u mnie to też kwestia stresu i nerwów, a że jestem typem osoby, która ukrywa emocje, to pod koniec dnia czuję, jakby mi miało rozsadzić czaszkę. Dlatego u mnie ważną częścią dnia jest relaks.
Ból głowy może mieć bardzo różne przyczyny. Znam osobę, którą już nawet poszła prywatnie do neurologa z powodu bólu głowy, a potem okazało się, że nie ma problemów neurologicznych, tylko problemy ze wzrokiem:) A dokładniej astygmatyzm (możecie sobie poczytać o tej wadzi wzroku na stronie https://www.acuvue.pl/zdrowie-oczu/p...em/astygmatyzm). Oczywiście z dwojga złego lepsze to. Dobrali jej soczewki i ból głowy minął jak ręką odjął:) Tak więc z bólem głowy to nigdy nie jest łatwa sprawa.
Z głową nie ma żartów, lepiej idź do lekarza.
Przyczyny bólów głowy mogą być różne. Ja przykładowo miałam problemy z ciśnieniem .Więc mój lekarz do którego chodze przepisał mi skierowanie do kardiologa a że w przychodni Nasz Lekarz w Toruniu mamy mnóstwo specjalistów, to od razu poszłam też na wizytę do kardiologa. Ten z kolei mi przepisał odpowiednie leki i bóle głowy się skończyły.
Jeśli doskwiera Ci migrena, zapoznaj się z tym artykułem: https://www.hellozdrowie.pl/bol-glow...oze-swiadczyc/ :-). Możesz dowiedzieć się z niego, co może go wywoływać i jak sobie z nim radzić.
Ja jak miała bóle głowy to dopiero jak zrobiłam badania krwi i moczu wyszło że to coś poważniejszego. Dlatego polecam wam wykonywać regularnie badania, w tym http://eurobobas.pl/jakie-badania-po...ie-regularnie/ artykule piszą o tym jakie są najważniejsze i kiedy je robić.
Szczerze powiedziawszy to nie ma 100% metod.
Na każdego chyba działa coś innego. Mi czasami nawet zwykły spacer na świeżym powietrzu pomaga. W internecie jest wiele sposobów, możesz coś wypróbować. Poczytaj sobie jakiś portal medyczny np. http://www.medycyna-warszawa.pl/.
Ból głowy moze mieć rózną przyczynę.
Odnośnie do wyboru soczewek, to polecam przeczytać to - oczewkikontaktowe.eu/soczewki-kontaktowe-to-musisz-wiedziec/
Nieodpowiednio dopasowane rzeczywiście mogą stanowić problem, więc radzę porozmawiać z jakimś polecanym lekarzem, przynajmniej za pierwszym razem. A jeśli wszystko jest w porządku, to później po prostu zamawiacie dokładnie takie same i tyle. Jak dla mnie ciężko porównać wygodę noszenia soczewek z okularami. Te pierwsze są dużo lepszym rozwiązaniem.
Można też sprawdzić czy olejki CBD nie byłyby dobrym rozwiązaniem na taki ból głowy. Mają wiele dobrych zastosowań przeciwbólowych wiec można obczaić. Bardzo fajne tanie olejki cbd kupicie w kanabifarm.
Osobiście uważam, że kwestii zdrowotnych nie można lekceważyć. Jeśli znajdziesz chwilę to zerknij sobie na tą stronę: https://www.citomed.pl/pracownie/rez...ycznego/blog-2 znajdziesz na niej wiele ciekawych wpisów i między innymi wpis na temat bólu głowy i powiązania go z wykonaniem rezonansu. Jestem przekonana, że te informacje mogą Ci się przydać!
Generalnie warto znaleźć dobrego lekarza i się u niego leczyć. Sprawdźcie sobie np. https://cmp.med.pl/cmp-ochota/pediatra/. To bardzo dobre centrum medyczne, gdzie można zrobić bardzo dobre badania, jest tam wiele działów medycznych.
Ból głowy w zasadzie jest bardzo częstym występującym objawem, a przyczyn może być naprawdę wiele. Ale jedno co jest pewne - nie należy ignorować takich bólów. Jeśli pojawiają się regularnie i tabletki przeciwbólowe przynoszą małą ulgę to trzeba koniecznie udać się do lekarza, zrobić badania i dowiedzieć się co jest grane. Może też jakieś przydatne informacje znajdziesz na tej stronie https://www.gedeonrichter.pl/ , wydaje mi się , że warto zerknąć. Ja też zanim pójdę do lekarza najpierw przeglądam artykuły