a ja kupilam ostatnio super pisaki, metaliczne do pisania po wszystkim, jutro cykam foty są swietne
Printable View
a ja kupilam ostatnio super pisaki, metaliczne do pisania po wszystkim, jutro cykam foty są swietne
Asiu, podaj linka jak możesz:] no i czekamy na fotki oczywiście:kwiatek:
kupione w osiedlowym sklepiku, zastyga tak szybko jak farbki.
dokladnie to te: Fila - Giotto Decor Metal
fotki jeszcze nie mam bo jeszcze tworze, ciagle cos mnei odrywa i nadal jestem na początku :D
Asia czekamy z niecierpliwością na fotki...
czekamy na fotki i na więcej informacji o tych pisakach, jaka cena itd...
Pisaki dostepne w sklepie Euro Fashion
Euro Fashion
no proszę, 11 zł sztuka, trochę drogo
No tak wystarczy, że napiszą ze to do paznokci i cena idzie w górę :(
Na szczęście dobrym zamiennikiem są tanie cienkopisy dostępne w kazdym sklepie.
Osobiście jeszcze nie zdobiłam w ten sposób, ale koleżanka jest nimi oczarowana i maluje jak szalona.:skacze:
Chyba i ja się skuszę, bo widziałam jej wypocinki i szczerze wam powiem, że spodobało mi się to co widziałam.
Dobra sprawa dla takiej uzdolnionej inaczej władczyni pędzelka jak ja :leze:
Co do cienkopisów i markerów. Kiedyś próbowałam takim markerem jak do płyt coś ozdobić. Wzorek wyszedł piękny ale pod nabłyszczaczem popłynął niestety :(
Cienkopis nie bardzo się chciał imać powierzchni więc zaniechałam eksperymentów...
Te pisaki mnie zaintrygowały ... Ale jak piszecie , że długo schną....
Nie polecam tych pisaków, moim zdaniem to zwykłe napędzanie, to są zwykłe wodne mazaki (zwróćcie uwagę, że zazwyczaj hasło "nietoksyczne" znaczy bez rozpuszczalników organicznych, ani nie trzymają dobrej barwy, ani nie schną ani nie są trwałe).
Żadna rewelacja, być może dla grafików, na papier ok, bo te 2 końcówki dają większe możliwości manewrowania kreską, natomiast na paznokcie zdecydowanie lepszy byłby zwykły tusz kreślarski, markery no i stare dobre farbki.
Ja dziewczynki do cienkich kresek czarnych używam pisaki techniczne (kreślarskie) Faber-Castell. są różnej grubości od 0.1 do 0.8. po nałożeniu na nich żelu, nie rozlewają się, szybko schną. płytka musi być dobrze odpylona bo inaczej szybko przestanie pisak pisać. można nimi malować po farbce akrylowej.
Tu efekt pisaka o grubości 0.3.
http://design-nails.pl/naforum/pisaki.jpg
Aguś a możesz wiekszą fotę? Nic nie widać:(
Agniesiu mam ale nie chciałam takiego wielkiego zdjęcia wrzucać. są też pisaki w kolorach ale ja ich nie używałam. mam tylko czarne i bardzo dobrze się nich pracuje.
http://design-nails.pl/naforum/pisaki1.jpg
Bardzo ladne zdobienie :) fajny efekt tym pisaczkiem i bardzo precyzyjne linie :) chyba lepsze to niz te pisaczki Kuretake.Tez slyszalam ze one dlugo schna , nawet pani w jednym sklepie paznokciowym mi to powiedziala jak o nie zapytalam.Chyba trzeba poczkeac az bardziej dopracuja te pisaczki , zeby ich uzywac do paznokci.
Agnieszko efekt zarabisty :wow:
proponuje nazwe tematu zmienic na pisaki do paznokci co polecacie? bo widze ze "kuraki" slabo sie wam sprawdzaja a polecacie inne firmy :)
a próbowałyście pod żel dać markier do podpisywania płyt, taki w rozmiarze S? Myślicie, że będzie się rozmazywał? Chociaż ja to wolałabym biały, czarnym rzadko coś robię.
ja robilam czarnym markerem, właśnie takim do płyt, jak wyschło to pokryłam żelem i nic się nie rozmazywało, wszystko było ok, więc można
Super temat - no po raz pierwszy słyszę, że do zdobienia można użyć markera.Muszę wykonać jakieś ćwiczonko i użyć markera do zdobienia :skacze:
Z tym pisakiem do płyt też super pomysł muszę zakupić i spróbowac :)
Sklep plastyczny Bohema - artykuły dla plastyków
Czy te też się nadadzą?
tak, to są te z tego tematu w pierwszym poście, a teraz jest konkurs na zdobienia tymi pisakami
te pisaki to fajna sprawa, ale trzeba mieć talent do ładnego malowania ;)
Talent i aby się ręka nie trzęsła :)
Ja też malowałam zwykłym markerem do płyt i też nic się nie rozmazywało. Chyba że dacie na niego bezpośrednio lakier do paznokci... wtedy popłynie
Ja też próbowałam bawić się zwykłymi mazakami i nic się nie działo jak nabłyszczyłam.. tylko musze jakieś cieniutkie skombinować :/
ja mam klientkę na zrobienie frencha i kokardki i tak sobie mysle ze nie musze sie męczyć pedzelkiem kupię cienki marker i gotowe
pisaki kuretake super, tylko trzeba nauczyć się pracy z akwarelą bo są to pisaki na bazie wody, jeśli macie opanowaną technikę akwareli to idzie, zasada zupełnie inna niż przy farbie kryjącej ale super sprawa dla osób które nie radzą sobie z cieniowaniem bo akwarela sama się cieniuje
Dziewczyny mnie sie udało kupić cienkie pisaki do porcelany... sa kryjace i z cienkimi koncówkami... podam nazwę tych moich dzis wieczorem:)
Napisz kochana koniecznie ich nazwę. :ok:
no nareszcie:) brzdac wykapany i gotowy lulu:)
Ten mazak kupiłam w sklepie Matejko w Łodzi i Pani po kilku próbach wręczyła mi ten i powiedziała że jest to mazak do porcelany:)- nie rozmazuje się i wszystko co namalujesz jest wyrażne a sama linia kryjaca w 100 % zreszta na płyty tez sie nadaje bo jest adnotacja.
Staedtler permanent dry safe Lumocolor - to jest pełna nazwa
ja lubie ten mazak:)
---------- Dodano o godzinie 22:54 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:53 ----------
no nareszcie:) brzdac wykapany i gotowy lulu:)
Ten mazak kupiłam w sklepie Matejko w Łodzi i Pani po kilku próbach wręczyła mi ten i powiedziała,że jest to mazak do porcelany:)- nie rozmazuje się i wszystko co namalujesz jest wyrażne a sama linia kryjaca w 100 % zreszta na płyty tez sie nadaje bo jest adnotacja.
Staedtler permanent dry safe Lumocolor - to jest pełna nazwa
ja lubie ten mazak:)
Witam, tutaj znalazłam, są tanie, z tego co słyszałam dobre ale tylko w komplecie Pisaki do paznokci Duży Zestaw Różne Kolory (3403377921) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
dajcie wiecej fotek :) zaciekawił mnie ten temat
Kurcze do tej pory nie wiedziałam, że takie pisaki istnieją. Im więcej o tym czytam i oglądam zdjęcia malowanych paznokci tym bardziej chcę to kupić. Świetna sprawa, takim pisakiem może zrobić wzorki każdy.