Odp: 8 rad jak wytrzymac na diecie
Wg mnie najlepiej utrzymać dietę jeśli jest ona odpowiednia. Tzn. jeżeli zawiera wszystkie potrzebne wartości odżywcze to raczej nie ma problemu z ciągłym podjadaniem. Polecam samemu przyrządzać sobie dania wtedy będzie miały pełną kontrolę nad spożywanymi kaloriami :)
Pozdrawiam :)
Z całego serca polecam stronę:e-Medyczne centrum - blog informacyjny o zdrowiu i medycyniee-Medyczne centrum | blog informacyjny o zdrowiu i medycynie. Jest tam mnóstwo interesujących rzeczy, dotyczących zdrowia. Z pewnościa znajdziecie coś, co Was zainteresuje. Warto zaglądnąć!
ja jestem na dietach od ponad dwudziestu lat z roznym skutkiem tzn zawsze mam efekt jojo.nie jestem specjalnie gruba mój max rozmiar to 40 nigdy więcej nie było ale zawsze lubiłam jednak mieć 36 tym bardziej ze jestem o tzw.ciezkiej kosci i wg wynikow mam dużo wody w organizmie wiec ta waga nigdy nie była zbyt niska.ale czuje się dobze w mniejszym rozmiarze.diety zawsze rozne najróżniejsze ale zawsze plus ćwiczenia w domu trener osobisty na siłowni często porady dietetyka itd. zawsze to było takiekompleksowe nigdy nie była to sama dieta.wiem ze efekt jojo to nie dobze przeprowadzone odchudzanie ale nie przekraczam nigdy rozmiaru 40 wiec po prostu jak widze ze już jest stan alarmowy znowu od początku.ale nawet gdy miałam diety zawsze nawet cos słodkiego jadlam tylko bardzo male ilości i wtedy jest ok dostarczasz mózgowi i organizmowi co potrzebuje i jest ok tylko w mniejszej ilości.od poniedziałku znowu dieta i ćwiczenia.
Moim zdaniem to nawet nie chodzi o to, jak wytrzymać na diecie, tylko jak żyć PO diecie. Jak przejść z etapu odchudzania na normalne odżywianie i nie tyć Przecież nie chodzi o to, żeby całe życie wszystkiego sobie odmawiać, ale z kolei wiadomo, że łatwo zaprzepaścić efeky diety. Jak to robicie Dziewczyny, jak wyczuć granicę i odżywiać się normalnie po odchudzaniu, żeby nie tyć, ale nie trzymać ciąglej diety?
nie ma cudownego sposobu jak zyc po ukonczionej diecie aby nie tyc .jak przestaniesz stosować diete i zaczniesz normalnie jesc a skoro ja skończysz to tak będzie to zaczniesz powoli wracac do swojej normalnej figury w sensie przybierać na wadze.zobcz na zagraniczne oraz Polskie gwiazdy piosenkarki itd. kazda ma skoki wagi może u niektórych nie sa one duże ale generalnie sa nawet gwiazdy z pierwszych stron gazet.wiec nie ma cudownego srodka.sama tak mam jak koncze znowu diete to przybieram na wadze bo zaczynam jesc normalnie czyli więcej lub rzeczy których sobie odmawiałam.
Utrzymanie wagi po diecie redukcyjnej to rzeczywiście spore wyzwanie. Sama miałam z tym problem, ale w moim przypadku odchudzanie zaszło za daleko i musiałam przytyć. Teraz jestem w miarę zadowolona, jednak chciałabym trochę wyrzeźbić sobie ciało. Ostatnio zaczęłam ćwiczyć z ciężarkami i muszę powiedzieć, że jest to dużo lepszy trening niż ciągłe cardio. A co do jedzenia to staram się jeść zdrowo (dużo warzyw, pełnoziarniste produkty), ale niestety mam straszną słabość do słodyczy i często nie mogę sobie odmówić paru ciastek... I tu leży główny problem, bo wiem że jakbym jednak nie pozwalała sobie na takie podjadanie to efekty z ćwiczeń byłyby dużo lepsze. W każdym razie dla mnie "dieta" to nie coś na chwilę a jednak cały styl życia ;)
Żeby wytrzymać w diecie to trzeba mieć dobrą motywację i jak i samą detę. Nie chodzi o to żeby się głodzić i pomijac posiłki itp. Wbrew pozorm na diecie odchudzającej nie trzbea wcale chodzić głodnym. Wystarczy dobrze wszystko zbilansować. Dobrać posiłki itp. No i oczywiście silna wola która wam pozwoli w tym wytrwać.
NO fajne te porady ;) Ale tak jak ktoś już tu wcześnie napisał, najważniejsza jest motywacja i silna wola. Bez tego ani rusz. No i wcale nie trzeba się głodzić żeby schudnąć. To też jakiś mit który ciągle jest rozprowadzany a masa kobiet w to wierzy. Potem jest omijanie posiłków i poczucie, że zrobiło się coś dobre gdy takie omijanie posiłkow to najgorsze co można zrobić.
Zdecydowanie motywacja jest bardzo ważna! Na początku niestety nie widać efektów zewnętrznych więc mnie np. na początku motywowało mierzenie poziomu tłuszczu w organizmie, bo tutaj od razu widać było efekty. Dlatego bardzo się cieszę że wydałam trochę pieniedzy i zakupiła sobie taką wagę https://kredos.pl/waga-medyczna/waga...4-specyfikacja, bo dzięki temu że widziałam postępy byłam w stanie ćwiczyć dalej :)
Jeśli chodzi o mnie to miałam największy problem z motywacja. Po prostu nie chciało mi się ćwiczyć ! Potem jednak postanowiłam się zebrać w sobie i byc bardizzej aktywna ( ważyłam zbyt wiele);
zapisałam sie na siłownie z koleżanką
oraz kupiłam sobie odtwarzacz mp3 do biegania aby biegało mi się przyjemniej. I powiem Wam, że to działa !
http://szczuplapannamloda.pl/samodys...w-odchudzaniu/
najważniejsza jest motywacja! moją mmotywacją było to, że spodobał mi się znany piosenkarz, dużo młodszy (22 lata - ja mam 31) - mój mąż 28 :D ale mimo iż schudłam 25 kg w pół roku, to onn w ogóle tego nie docenia, uwaza ze on nie musi się starac, więc chciałam schudnąć zeby inni faceci zazdrościli mu fajnej żony. a potem zobaczyłam piosenkarza i stwierdziłam, colera...... jak musiałabym wyglądać żeby on na mnie poleciał. i chociaż to głupie i wręcz dziecinne, zaczęłam sobie wyobrażać jak się zmieniam, bo nigdy nie wiadomo :D i poskutkowało:)
nie ma głupich motywacji, ważne zeby byly skuteczne! moja motywacja to może banalnie, ale jednak - wesele. wlasnie jestem na diecie,a że czasu niewiele bo 4 msce to zdecydowałam się na catering dietetyczny. znalazłam taki z kuchnią 5-przemian, na której mi bardzo zależało i jak narazie idzie mi naprawde calkiem dobrze. nie męczę się z uczuciem głodu jak to zazwyczaj bywalo na diecie, bo dania sa wystarczające i sycace. a od 2 mscy zgubilam juz 3kg :) takze sukces - gdyby ktos szukal dobrego cateringu dietetycznego z Wawy to polecam Macro Bios Bar
popieram wszystkie rady :D od siebie dolozylabym jeszcze picie wody z cytryna na czczo i dicopeg 10g na szybszy metabolizm i jesc blonnik
Motywacja zawsze może się znaleźć, ale jednak gorzej jest z tym, by wytrwale dążyć do celu. Często jest tak, że po jakimś tam niewielkim sukcesie lub jego braku odpuszczamy, bo już mamy dość takiego żywienia albo zbyt męczą nas ćwiczenia. Najchętniej wtedy rozłożylibyśmy się na kanapie, przy dobrym filmie i niezbyt zdrowych przekąskach. Skąd ja to znam. ;) Szukam sposobów na to jak się motywować, żeby były przede wszystkim skurteczne i tak trafiłam na ten ciekawy blog. Jest tam wiele porad odnośnie różnego rodzaju motywacji, myślę, że każdej z nas się przyda poczytać i pooglądać filmiki na nim zamieszczane. Trzeba wierzyć w to, że w końcu nam się nad tym wszystkim uda zapanować.
Wytrwałość jest bardzo ważna i wsparcie najbliższych
Nie stosować głodówek
Raz na jakis czas pozwolić sobie na kostkę czekolady albo coś co lubimy :)
Wybierać produkty, które nam smakują. W sieci jest bardzo wiele zdrowych smacznych przepisów tak wiec warto jest się bawić kuchnią :)
Oraz wprowadzić do naszego codziennego rytuału sport Nie da się skutecznie schudnąć bez uprawiania sportu. Jesli nie będziecie się ruszały to dopadnie Was prędzej czy później efekt jojo :(
Kilka dobrych porad dietetycznych znajdziecie tutaj: http://czytelnia.cefarm24.pl/dieta
Z dietą nie jest lekko. Zaczęłabym od wczasów odchudzających - minimum 2 tygodnie, np. w http://folwarknapolwyspie.pl/. Tak żeby wyrobić sobie dobre nawyki żywieniowe i zamiłowanie do ruchu. Potem warto zapisać się na siłownię i zorganizować czas tak, żeby być tam minimum 4 razy w tygodniu. No i odstawić fastfoody, słodycze, pieczywo itd.
A ja mogę zaproponować, aby urozmaicić dietę zdrowymi sokami i koktajlami, które można zrobić wyciskarką do soków i warzyw. Wyciskarka Muke poradzi sobie z twardym burakiem, owocami włóknistymi typu rabarbar czy zieleniną jak sałata. Warto pamiętać też o tym, że im wolniej pracuje wyciskarka tym mniej utlenia się witamin i enzymów. Wyciskarka Muke ma 30 na minutę, czyli najmniej obrotów na rynku, dlatego z pewnością będzie to świetny wybór. Dzięki niej i diecie m.in. dr Dąbrowskiej udało mi się zrzucić 9 kg.
Jeśli dieta jest wystarczająco dobrze przemyślana i człowieka w ciągu dnia nie męczy przy niej głód, to nie ma większego problemu, by na niej wytrzymać. Dlatego osobom mającym problem z odchudzaniem, polecam catering dietetyczny, który ostatnio robi się coraz bardziej popularny. Taką dietę oferuje między innymi WygodnaDieta.pl. Mają sporo różnego rodzaju diet do wyboru, więc coś na pewno dla siebie znajdziecie.
;)
Mi na diecie bardzo pomagały koktajle, które zamawiałam na https://eapteka.pl/simplic-wysokoblo...x-10-100006755 . Niwelowały ogromne uczucie głodu, które towarzyszyło mi przez większą część dnia. No a do tego są naprawdę smaczne, więć wreszcie można było sobie wypić coś dobrego :D
Mnie bardzo pomogły kapsułki Nature Essence, wspomagające skuteczne spalanie tłuszczu . Jak do tej pory nie znalazłam lepszego specyfiku. W 100% ze składników naturalnych, hamujących apetyt i przyspieszających metabolizm. Efekt odchudzania utrzymuje się na stałe i bez efektu jo-jo, a to wszystko bez dietetycznych wyrzeczeń czy intensywnych treningów. Miesięczna kuracja kosztuje ok. 99 zł. Bardzo polecam!