A ja mam pytanie dotyczace przenosnego lozka :) Jakie polecacie ?
Printable View
A ja mam pytanie dotyczace przenosnego lozka :) Jakie polecacie ?
dołączam się do pytania Honey :) Już kiedyś pytałam, ale pozostałam bez odpowiedzi....:(
jak się mylę daj mi w łeb:D[/quote]
Kurko,w łeb powinnam dać tym którzy mnie uczyli. Zgadza się wszystko o czym pisałaś. Chyba będę postępować w myśl: "zasady są po to, żeby je łamać, ale najpierw musisz je poznać" :D Może za jakiś czas wybiorę się do Ciebie na doszkolenie.
Uwielbiam robić rzęski dziewczynom i aż mnie trzęsie z radości przy nowych klientkach i kocham efekt PO :D
Dzięki temu forum, (które odkryłam przez Marchewkowy Las-dziękować) cały czas się uczę i pomimo, ze nie mam jeszcze takiej wiedzy, aby się z Wami dzielić wnioskami, śledzę na bieżąco posty i wprowadzam w czyn wszystkie rady <3
nie mm- nie powinnas im dac w łeb, coś w tym jest, ze im wieksza powierzchnia przeczepności rzęsy, tym materiał lepiej się trzyma, prawa fizyki się kłaniają, ale nie możemy przecież wypuszczać wszystkich dziewczyn z rzęsami prostymi a la smutna krowa(profil J) , bo niektorym to po prostu nie pasuje, łam zasady i dochodź do wnioskow sama, masz racje:skacze:, praktyka jest świetnym, najlepszym nauczycielem:), a Secret Lashes(bo od nich wyszłas prawdopodobnie) ma calkiem dobrych szkoleniowców. Tylko..... ostatnio zauwazylam, ze mają na bakier z nowymi trendami w zakresie aplikacji rzęs i nie uogolniam, przeciez też nie wszyscy i klej, klej, sprawiaj radość i zarabiaj pieniądze:D
klej, klej, sprawiaj radość i zarabiaj pieniądze:D[/quote]
i tego się trzymam :D
i będę robić intuicyjnie, bo najlepiej mi to wychodzi, i widzę, że czasami teoria to jedno a praktyka drugie-dzięki Wam. koniec kropka.:skacze:
dziewczyny, łozek przenosnych jest od groma i ciut ciut, tych chinskich- cena sie wacha od 240 do 300 zlotych, kazdemu co innego pasuje, z ogolnych wskazówek polecam patrzec na dwie rzeczy: jak kto wysoki, lozko nie powinno miec poprzecznej listwu przy wezglowiu, bo nie wsadzicie tam nog (ja nie wsadzam nog pod lozko tylko siedze w duzym rozkroku, ale wiekszosc z Was umieszcza kolana pod wezglowiem), druga zasada: łóżko nie powinno wazyc wiecej niz 13, 14 kg, wiem z doswiadczenia, ze dziewczyny maja ciezsze lozka, ktore sa tez przenosne, ale jesli zamierzacie uzyc lozka do aplikacji w domu klientki, to bierzcie pod uwage, ze bedziecie dane lozko taszczyc, kazdy kg to obciazenie dla kregoslupa, trzecia zasada, patrzec, zeby lozko mialo rączkę z dermy na boku, nie tylko pokrowiec, bo w tych tanszych lozkach pokrowiec się dosc szybko drze a lozko jak ma raczke to mozecie je przetransportowac i bez pokrowca
, czwarta zasada, wg mnie, nozki z aluminium sa mniej trwale niz z drewna, ale to tylko moja prywatna opinia (mialam lozko na nozkach z aluminium i zlozylo mi sie pod klientką:skacze:) w sensie nozka sie zlamala, klientka byla slusznej wagi.
Rzeczy takie jak podglowek doczepiany do przenosnego lozka to w mojej opinii sprawa drugorzedna, bardzo zle sa wykonane te podglowki i klientke po pol godzinie boli odcinek szyjny kregoslupa. Ja wyjmuje swój podglowek (nawet nie wiem gdzie go mam) klade klientke na plasko a pod glowe podkladam jej poduszkę, ktorą przykrywam jednorazowym czyms(przescieradlem, albo nawet recznikiem papierowym) i jest im wygodnie
wpiszcie w allegro : łóżka do masazu i wyjdzie Wam tam duzo propozycji.
Bardzo dziekuje :) Szukalam juz na allegro, bylo tego mnostwo, a ja nie wiedzialam kompletnie czym sie kierowac.
---------- Dodano o godzinie 21:07 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:29 ----------
Znalazlam takie :
NAJTANIEJ LEKKI STÓŁ ŁÓŻKO DO MASAŻU TORBA GRATIS (2733873830) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
11,5 KG.STÓŁ, ŁÓŻKO DO MASAŻU+TORBA GRATIS! LEKKIE (2753578758) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Chyba lepsze to z drewnianymi nozkami. Jest lzejsze.
Masz racje, pierwsze będzie super i ma drzewniane nózki:skacze:, wiec jest szansa, ze klientka nie zniknie ci nagle z pola... klejenia.. i nie znajdziesz jej na podlodze
ja mam z aluminiowymi ..:skacze: najwyżej będzie gleba :-D he
Dziekuje jeszcze raz za pomoc :)
Nie wyobrazam sobie jakby mi zniknela z pola widzenia O_o
Chyba zawalu bym dostala :)
evenese, honey, kurde, to nie znaczy, ze te z aluminiowymi Wam sie zlozy, nooo:skacze:, mnie trzasnęło.. zostałam z pincetami w powietrzu na wysokości miejsca, gdzie powinna być Pani twarz, a tam tej twarzy nie było:D, ale Pani naprawdę była słusznej postury:skacze: ale to było z trzy lata temu, te łózka też pewnie teraz lepsze robią
dzięki dziewczyny za porady, mnie tez wydaje się , że to z drewnianymi nogami może byc trwalsze. Honey dzieki za linki..oj cos czuje , że tez sie skuszę na to pierwsze:)
jezusiu ja bym chyba padła jakby mi cos się w trakcie złozyło...:D mąż leżał a to nie małe chłopisko i na razie git..wiec nadzieja...:):D
evenense, niech się troche powierci:skacze:
kochane poleccie mi jakie rzeski zakupic dobra jakosc za dobra cene najlepiej na tasmie...
dobrą jakość za dobrą cenę i na taśmie kupisz w Secret Lashes, Evo Lashes, Magnitica i Noble Lashes. cena za opakowanie około 60zł. na jednym pasku około 200 rzęs grubości 0,20, zazwyczaj mają 16 rzędów w opakowaniu. są pięknie wyprofilowane i bardzo wydajne.
dziekuje za odpowiedz:)
Kamilx, no i ja bym jeszcze podpowiedziała, że na początek najlepsze są miksy, możesz sobie spróbować miksa, który ma w jednym pudełeczku rzesy o długości (6-14 mm, bez dziewiątek) nie musisz wydawac kupy kasy, aby miec wiele długości na raz. Spróbujesz, ocenisz, potem możesz dokupić tzw uzupełnienia, czyli kasetki z jednym rozmiarem rzesy
tak dziakura wiem dziekuje za cenne rady....
milo ze w tak zyczliw sposob dzielicie sie swoja wiedza i doswiadczeniem:kwiatek::kwiatek::kwiatek:
do tej pory zalozylam 5 par rzesek oraz 3 razy uzupelnialam
zakladalam sl c 0,2 j,02 i c 0,15 ale te ostatnie to byly mink z takiej kasetki (zakladalam rzesy salonowe na pracownikach) klej sl ultra plus raz zakladalam z tej tasmy i fajnie ulatwialo prace...
chcialabym teraz zakupic rzeski wlasnie na paskach dobre jakosciowo i wprzystepnej cenie ,dobre pesety ,platki klej, odltuszczacz i cos do zdejmowania rzesek ale tego jeszcze nie stosowalam
pozdrawiam:papa:
Hej jestem tu nowa, 6 grudnia ide na szkolenie przedłużania rzęs 1:1 jednak chciałabym już wszysto kupić przed szkoleniem, najważniejsze jest JAKI KLEJ NAJLEPIEJ KUPIĆ ponieważ słyszałam że dla nowicjuszy te szybko schnące nie są zbyt dobre prosze o pomoc \. czy ten zestaw jest dobry ?http://allegro.pl/kuferek-73-element...803029012.html
Kasia przejrzyj watek dokladnie, dziewczyny polecaja co warto miec na start a czego mozna uniknąc na poczatek, warto przesledzic te kilka stronek
Kasiu bo to zalezy od Twojego szkoleniowca czy bedzie Cie uczyl na wolnoschnacym czy na 2-3 sek. Ja ucze na szybkoschnacym, ale mysle ze kaxdy inaczej.
Ja jestem dopiero przed kursem i jak na razie chciałam się zorientować i poszukać jakiegoś ciekawego zestawu do przedłużania rzęs, gdzie już będzie wszystko na mały ale dobry początek. Czy możecie polecić jakieś zestawy dla początkujących? Czy może to być zestaw jakiś z Allegro np:
1) http://allegro.pl/secret-lashes-kufe...821900233.html
2) http://allegro.pl/zestaw-do-przedluz...813175542.html
3) http://allegro.pl/kuferek-przedluzan...817874640.html
Kuferka w zasadzie nie potrzebuje, a co do zestawów to może znacie jakieś tańsze bo te co podałam wyżej nie powiem wydaje mi się że są za drogie na początek.
Gandzia moim zdaniem kupowanie zestawu nie jest dobrym pomysłem, lepiej samemu stworzyć sobie taki zestaw i zakupić to czego będziesz potrzebować. Tym bardziej że 1000-1400 zł MAŁY POCZĄTEK? Szkoda kasy. W takich zestawach znajdują się przedmioty za które płacisz a których najprawdopodobniej nie będziesz potrzebować - wiem to bo sama na początku kupiłam "kuferek" i z prespektywy czasu wiem że to nie było dobre rozwiązanie. Najważniejsze: klej, rzęsy, cleanser, primer, remover, mikroszczoteczki, małe szczoteczki, płatki, podstawka do kleju, pęsety i wsio! (chyba o niczym nie zapomniałam;]) Materiały higieniczne to i tak osobno bo w zestawach raczej nic nie ma. A jeśli chodzi o rzęsy to mega rozwiązaniem są paletki w mixach (kilka rozmiarów danego skrętu i grubości w jednym pudełeczku). Ale to tylko MOJE zdanie:kwiatek:
Izi - Czyli rzęsy zakupić jak najlepszej jakości np z Secret Lashes, EvoLashes lub z Nouvealu Lashes i podobnie z klejem.
A pozostałe rzeczy to już mogę zakupić z Allegro.
A czy któraś z was może wytłumaczyć czym się różnią rzęsy syntetyczne-norki od poliestrowo-jedwabnych ?
Jakie najlepiej zakupić?
A i nie kumam zbytnio rzęs typu Y, W, V o co tu chodzi.
Szukam na forum i ciężko mi znaleźć, ale szukam nadal:P
---------- Dodano o godzinie 11:52 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:18 ----------
Już znalazłam odpowiedz a propos rzęs typu "Y" , "W" I "V" :ok:
Co do rzęs Secret Lashes i Evolashes mogę polecać bo korzystam i są OK, kleje też. Pęsetki też bym Ci radziła kupić jakieś... no nie pierwsze lepsze bo to jest coś co będzie Ci służyć dłużej. Ale może wstrzymaj się do kursu? Tam zobaczysz wszystko z bliska, sprawdzisz co jest dla Ciebie najwygodniejsze. Bo wiesz np. pęsetki mają różne kształty i każdy wybiera je pod siebie - na kursie powinni mieć różne i będziesz mogła poćwiczyć i je sprawdzić.
Rzęsy typu Y,W... odradzam raczej. One są na dole sklejone, dodatkowo Ty też je wkładasz do kleju i łatwo o powstanie nieładnego "glutka" ;)
Izi - wiesz co do kursu to jeszcze nie wiem gdzie pójdę nie mam jeszcze upatrzonego a powiem że nie chciałabym trafić na taki kurs jak na kurs z stylizacji paznokci gdzie nic się nie nauczyłam i więcej nauczyłam się dzięki takim forum jak właśnie to.
I interesuje mnie kurs w Krakowie, a tych kursów jest bardzo wiele i z różnymi cenami, a ja bym chciała trafić na nie za drogi ale rzetelny i konkretny gdzie się wszystkiego nauczę.
W tym temacie to Ci raczej nie pomogę:( tym bardziej że nie mój rejon;) Ja robiłam kurs w Warszawie w SL, po wyjściu wydawało mi się że było fajnie, dopiero z czasem zauważałam jak wielu rzeczy nikt mi na nim nie powiedział a wydają się istotne. Tym bardziej że każdy robi tak naprawdę po swojemu. Od trzymania pęset przez sposób przyklejania do podklejania dolnych. Minimalne różnice ale istotne dla własnej wygody. Jeśli jeszcze tego nie robiłaś to jestem pewna że nauczysz się dopiero po kursie na siostrach, ciotkach i koleżankach:) Kurs jest potrzebny, ale ciężko znaleźć ten jeden wyjątkowy. Zawsze można zapisać się później na tzw. doszkolenie. Ćwiczyć, ćwiczyć i efekty same nadejdą:ok:
dziewczyny szukam dobrego i taniego lozka do masazu aby wykorzstac je do rzesek ... mozecie podac jakie akuratwy posiadacie?
Dziewczęta a czy możecie mi jeszcze powiedzieć jakie rzęsy najlepiej zakupić, profil, grubość?
Bo jak wyczytałam to w sumie do uniwersalnych to mogą być C,J 0,10; 0,15 i 0,20 no i 0,25 można by w razie w po prostu mieć na wszelaki wypadek, oraz D.
No ja powiem, że na J to raczej mało chetnych, Najbardziej uniwersalne jest B i tu wzielabym najwiecej grubosci, troche C i jezeli miałabym sie ograniczac to celowałabym w 0,15 potem 0,20. I ewentualnie D dla tych ekstremalnych Pań.
Jeżeli rzęski sypane, to u mnie najszybciej się kończą C-0,15 x 10mm i 11mm. Jeżeli w palecie, to (niestety, każda firma ma inne stopnie B i C) B-0,10x 10mm i 11mm, C-0,10 x 11mm, 10mm i 12mm. B-0,15 x11mm, 10mm, 12mm, 9mm. prawie każdą aplikację zaczynam od B-0,15 x 7mm i 8mm, krótkie są bardzo wydajne. Zauważyłam, że grubości też są inne, dostałam teraz z Looksus Lashes rzęski 0,20 i 0,25 w paletkach i są miękkie :)
Ok Dziewczęta to proszę powiedzcie mi ile muszę wydać sam początek na start z na zakup materiałów + oczywiście rzęsy, jak nie można pisać tu na forum to napiszcie mi prywatną wiadomość.
Dużo :P
Wiesz zależy od tego co chcesz kupić, jakiej jakości gdzie i tak dalej.
Czy na początek weźmiesz 1 długość i skręt tylko do poćwiczenia, czy sam primer czy razem z cleaneserem. Jakie pęsety. Najlepiej żebys sobie zrobiła liste potrzebnych Ci rzeczy i przejrzała czy jakis sklep/ktoś na allegro ma w dobrej cenie to co potrzebujesz w 1 miejscu:)
Ja proponowałabym od razu zakupić cały zestaw do przedłużania i zagęszczania. Na allegro jest ich bardzo dużo. Wtedy ma się pewność, że wszystko się kupiło.
Przejrzyj przejrzyj, warto kupic od razu dobre produkty, ktore ulatwia prace. U nas taki kuferek na start to max 320 zł, mozesz kupic taniej pojedynczo produkty:
1. rzesy ok 60
2. pincety ok 40
3. odtluszczacz ok 35
4. tasma 5
5. plyn do sciagania ok 25
6. klej ok 30
Jak dla mnie rachunek prosty :)
to jak dla mnie minimum z minimum
---------- Dodano o godzinie 20:25 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:23 ----------
I nie kupuj gotowych zestawów z allegro broń Boże za 50 zł, jakos woła o pomstę... Tylko sie zniechęcisz
osobiście odradzam kupowanie produktow, zanim zrobi się porządnu kurs- poprostu nie masz wtedy odniesienia, nie wiesz jak i jakimi pensetami klei Ci się najlepiej, jaki klej odpowiada Ci na początek... a co do allegro- to khem... owszem do kupowania większych ilości szczoteczek dla klientek to tak... ale ja preferuję produkty dobrej jakości i profesjonalne sklepy... reklamować nie będę, bo chyba wszystkie wiedzą, na czym kleję ;)
a na początek można sie z prod zmieścić i w 300zł, zrobić rzęski kilku koleżankom za 50zł/80zł i dokupić rzesek
... nawet nam się równoczesnie odpisało ;)