Odp: Delikatne loki i fale
Moje włosy mają mnie w nosie... Lokówka, nie pokręci, a jesli nawet zaraz się wyprostują i to nie całkiem, będą jakieś pogniecione. W inne lokówki się mi wplątują, prostownicą nie wychodzi, papiloty i wałki odpadają, no nawiedzone! Z wyprostowaniem też mają problem, bo zaraz się jakoś podwiną dziwnie. Jak byłam dzieckiem miałam piękne włosy, a teraz... :why:
Co do Pań z lokami to polecam piankę do fal i loków firmy Wellaflex. Próbowałam już różnych firm i ta jest najlepsza:) Jeśli ktoś ma delikatnie skręcające się włosy to wydaje mi się, że ta pianka też powinna być ok.
Ja zawsze robię tak, że jeśli akurat myję włosy to wycieram je tylko ręcznikiem i na takie wilgotne nagładam piankę (głową w dół :P), a tak na co dzień to zawsze lekko zwilżę włosy wodą i na to znowu pianka. Po nałożeniu pianki zawsze włosy tak jakby ugniatam, żeby się fajne loczki zrobiły :). I najlepiej nie suszyć ich od razu suszarką, tylko jak ma się trochę czasu to zostawić żeby same wyschły chociaż na trochę a dopiero później wysuszyć i najlepiej też głową w dół :) Na tych wszystkich piankach piszą że można stosować na suche włosy jednak ja nie polecam bo wtedy osiąga się nienaturalny efekt. Włosy są posklejane i brzydkie.
Cytat:
Napisał
evevlina
Co do Pań z lokami to polecam piankę do fal i loków firmy Wellaflex. Próbowałam już różnych firm i ta jest najlepsza:) Jeśli ktoś ma delikatnie skręcające się włosy to wydaje mi się, że ta pianka też powinna być ok.
Ja zawsze robię tak, że jeśli akurat myję włosy to wycieram je tylko ręcznikiem i na takie wilgotne nagładam piankę (głową w dół :P), a tak na co dzień to zawsze lekko zwilżę włosy wodą i na to znowu pianka. Po nałożeniu pianki zawsze włosy tak jakby ugniatam, żeby się fajne loczki zrobiły :). I najlepiej nie suszyć ich od razu suszarką, tylko jak ma się trochę czasu to zostawić żeby same wyschły chociaż na trochę a dopiero później wysuszyć i najlepiej też głową w dół :) Na tych wszystkich piankach piszą że można stosować na suche włosy jednak ja nie polecam bo wtedy osiąga się nienaturalny efekt. Włosy są posklejane i brzydkie.
Evevlina ja robie zupełnie tak samo jak Ty tylko teraz spróbuje z tą pianka z WELLAFLEX i zobaczymy jaki będzie efekt :)
miałam też problem bo miałam już za ciężkie włosy musiałam je skrócić i już jest o wiele lepiej. :)
A Twoje włoski są cudowne :) ślicznie wyglądają :)
Dziękuję :) Też dopiero co ścięłąm. Im krótsze tym bardziej się kręcą:P
a czy któraś z Was używa falownicy?
Cytat:
Napisał
tusiavd
Hmmm. ja podpatrzyłam taki sposób u jednej fryzjerki, która sama miała taki kłopot jak Ty z córą. Nakręciła jej na noc włoski na wałki, a rano utrwaliła je lokówką. Wiem, że włosy na wałki zawijała z jakimś preparatem na bank...Dziewczyna miała włosy za pas, a loczki(jak francuskie)trzymały jej sie ślicznie całą uroczystość w Kosciele i potem w restauracji...
A może podkręcić i upiąć?
Można spróbować takiego psikacza z napisem " lioton 6" ,jak byłam u fryziera to mi tym zxrobiła i 8 godzin się trzymało
Tak, tylko wydaje mi się(nie powiem na bank, bo w ręku go nie miałam), że ten płyn ma w składzie jakiś alkohol, a jeśli ma, to sam w sonie bedzie bardzo wysuszał włosy, a juz w połączeniu z temperatura(lokówka, suszarka itp.)....:placz:
Bo włoski, które maja sie dobrze kręcić lubią być nawilżone:)
Jeżeli się mylę, co do tego alkoholu w składzie, to bardzo proszę mnie uświadomić:)
jak umyje wlosy to nie susze ich suszarka tylko czekam az same wyschna wtedy biore garsc wlosow i gniote kilka razy zeby porobily sie delikatne loczki :) a jak juz musze wysuszyc to rowniez biore garstke wlosow i tak susze :P
a ja sobie wymarzylam takie ło loczki i babka mi powiedziala ze mam za krotkie wlosy na takie loki... ;s buuuu
ojej, tak to jest że te kobiety które mają proste włosy chcą kręcić i odwrotnie. ja mam dość moich loczków chętnie bym oddała
no tak to juz jest :D teraz tylko czekac az mi wloski urosna... hum tylko jak dlugo.... ;s
tak to jest juz. jedna ma proste to chce loki druga ma loki to chce proste hihi ;) nie dogodzi :) :P:P:P ja mam proste włosy. a jak chce troche falowane to na wilgotne wlosy na noc w koczka je spinam i mam piekne delikatne loki z rana :P:P
a ja mam lokówke taka, ktora robi takie hmm jakby to napisać "luźne" loki, do tego mam wkładki wymienne , że moge robić fale i sprężyste loczki;) zapłaciłam chyba 30funtów ale jestem zadowolona;)
ja mam zwykła 'cienką' lokówkę, bo kuzynka (fryzjerka) stwierdziła, że po takiej loki dłużej będą mi się trzymać (mam ciężkie, proste włosy), stylizacja mi zajmuje dobrą godzinę, a loki małe w ciągu kilku godzin nawet po mocnym utrwaleniu szybko zmieniają się w fale a potem przeważnie połowa z nich jest prawie że prosta a reszta falowana, więc szału nie ma..:/:
No szczerze mowiac mam baaardzo podobnie, bo włosy mam b.długie i b. ciężkie. Jednak w weekend nakręciłam je na starą lokówkę mojej mamy, przy której trzeba uważać, by się poważnie nie poparzyć i oczywiście zeszło mi bodajże 45 min, ale efekt super! :) Warto się czasem pomęczyć. ;) Dobrze utrwalilam fryzure i na nast. dzień co prawda bez loków, ale na końcach całkiem spoko fale. :))