-
Odp: Kursy, opinie, doświadczenia
Mam zamiar wybrać się na kurs wiem już gdzie tylko pani u której chce go zrobić oferuje certyfikat tylko w j angielskim o ile dobrze zrozumiałam a w j polskim tylko na życzenie nie wiem jaki wybrać przydałby sie w angielskim bo różnie to w życiu bywa i w te wakacje byłam już za granicą w przyszłe też się wybieram wiec sie przyda ale jeśli chciałabym go jakoś wykożystac tutaj w Polsce to czy by mi ten j angielski nie przeszkadzal ? co sadzicie poradzcie cos :(
-
dziwna sprawa.. a czemu nie możesz dostać po polsku i po ang?
-
Moim zdaniem mamy już na tyle wyedukowane spoleczeństwo, a przynajmniej w miarę, że spokojnie możesz zostać przy certyfikacie w j. angielskim.
Dla niektorych klientow jeśli ma się obcojęzyczne certyfikaty moze to oznaczać pewnego rodzaju prestiż i coś więcej niż ukończenie jakiegośtam kursu w PL. Przynajmniej moim zdaniem :)
-
Zgadzam się z Zen. Brała bym w j. angielskim :)
-
nie wiem dlaczego nie mozna w obu jezykach dostać porozmawiam jeszcze z ta pania jak tam bede osobiście i się wszystko wypytam co i jak,
Dzieki dziewczyny za odpowiedź ;) :kwiatek:
Juz się nie moge doczekać kiedy rozpocznę ten kurs:skacze:
-
zgadzam sie z Zen ze certyfikat w j. ang moze oznaczac pewnego rodzaju prestiz, wiem ze tak jest, ale osobiscie troche dla mnie to głupie ale ludzkiego myslenia nie da sie zmienic, a mianowicie chodzi mi o to ze niektorzy mysla ze jak cos jest zagraniczne nie nasze to lepsze, a przeciez nie zawsze tak jest...ja jestem za tym zeby szanowac to co nasze...
a swoje droga ja tez dostałam certyfikaty w jezyku angielskim;)
-
no ja wreszcie robie kurs na zel i akryl , co prawda duzo juz potrafie , ale certyfikat zawsze sie przyda no i na scianie ładnie to wyglada :D, żel to pikus jak dla mnie ale nastawiłem sie na nauke akrylu bo jak dotąd to kilka razy widziałem jak to żonka robi , prby mje jakos konczyly sie tragicznie śmiesznie :leze::leze:, od 27 lutego w mistero milano w poznaniu :cwaniak2:, zobaczymy czego mnie naucza
-
Ja jak narazie początkująca jestem i tak pomyślałam że mogłby się przydać taki certyfikat na okres wakacji tym bardziej że kończe szkołę w kwietniu do tego czasu sie jeszcze podszkole i może coś z tego będzię ;) choćby w domu teraz akurat ferie mam więc na luziku sobie go zrobie
-
szkolenie w shining studio w poznaniu pod patronatem mister milano uwarzam za naprawde fachowe i bardzo ciekawe, super atmosfera ,POLECAM !!!
-
Ja zapisałam się na szkolenie u Goldenek we Wrocku i już nie mogę się doczekać !!! Zastanawiałam się jeszcze między PB ale jednak P. Asia jest bardziej polecana takie przynajmniej odniosłam wrażenie. Zaczęłam technika kosmetyki i stwierdziłam, że nie ma sensu czekać do końca szkoły skoro i tak stylizacji paznokci nie ma w programie. Fajnie, bo babka, która prowadzi naszą grupę stwierdziła, że przyda nam się pedicure frezarką więc przyniesie i pokaże jak czego inni u nas mieć nie bedą. Teraz wyczekuję tego kursu z metody żelowej, aż mi się po nocach śni ;) Podzielę się wrażeniami po ^^
-
dziewczyny co do certyfikatów- jezyk nie gra roli, poniewaz zawsze w razie koniecznosci mozna go przetłumaczyc:D poza tym wazne ze jest potwierdzenie udziału w szkoleniu, a potem licza sie wasze umiejetnosci:D i to jak to szkolenie wykorzystacie
bo trzeba pamietac ze mimo ze ktos ma 100 certyfikato ale jest jedynie maniakiem w ich zbieraniu a nie na czerpaniu wiedzy ze szkolenia to klientki to widza i korzystac z takich uslug nie beda, a nawet 2 certfikaty w jezyku chinskim:D i super umiejetnosci sprowadza do waszego studia zadowolone klientki
czesto rez pojawia sie pytanie co z nazwiskiem panienskim jak sie zmienia a na panienskie ma sie certfikaty- to tez zaden problem bo zawsze mamy dokumenty powtierdzajace nasze kwalifikacje- podstawoowka, matura, czasami indeks- z innym nazwiskiem i nigdy nikt z tym problemu nie ma w urzedach, itp wiec klientki tez nie maja:D
u nas kiedys dziewczyny chcialy miec certyfikaty tylko w jezyku angielskim, teraz 70% wydawana jest w jezyku polskim, ewentualniek kursantki z zagranicy z przyczyn oczywistych otrzymac chca dyplomy w jezyku angielskim:D
-
Ja ukończyłam zestaw kursów w EF w Pruszczu Gd. zapłaciłam dosyć sporo kurs trwał 2 tyg od pon-piatku.Osobiscie na poczatku bylam podniecona tyle dyplomów i niby tyle nauki:) dopiero z biegiem czasu uważam że wiecej sie nauczyłam z neta niż od nich.w sali było nas ok 7-8 dziewczyn niby na poczatku kazda miała przydzielona jakaś instruktorke,a pozniej codzinnie inna juz same nie wiedzialy do kogo podchodzic i z ktora pracowac.nauka zdobienia wygladalo tak Pani podeszla zrobila jednego paznokcia i tak mialam robic wszystkie! W kólko zamaist interesować sie kursantkami to miały swoje tematy-jednego dnia przyjechała Pani ktora robila kurs natryskowego opalania i zdobienia wlosow to wszystkie z sali poleciały!Była zima nawet nikt nie zaproponował herbatki :(.Mało tego bo wydali mi dyplom pedicure naturalnego z parafinka na dłoniach -którego do dzis nie mailam zrobionego bo Pani stwierdzila ze kiedys tam sobie przyjade i zrobie bo moja "niby instruktorka" pojechala na szkolenia!Czyli dyplom mam a szkolenia nie było:( Teraz mam szanse dostac prace jako kosmetyczka i szukam jakiegoś kursiku doszkalającego głównie zdobienie one stroke farbki kwiatki czy któras robiła na teranie 3-miasta??
-
Ja kurs robiłam w stowarzyszeniu Arteria w Katowicach, za jestem zadowolona bo wiem jakie robiłam błędy ale liczyłam ze przygotuje mnie on bardziej do pracy z akrylem ale pozostałe dziewczyny nie chciały ćwiczyć tej metody więc praktycnie nic się takiego nie dowiedziałam
-
Cytat:
Napisał
Blejsia
Ja ukończyłam zestaw kursów w EF w Pruszczu Gd. zapłaciłam dosyć sporo kurs trwał 2 tyg od pon-piatku.Osobiscie na poczatku bylam podniecona tyle dyplomów i niby tyle nauki:) dopiero z biegiem czasu uważam że wiecej sie nauczyłam z neta niż od nich.w sali było nas ok 7-8 dziewczyn niby na poczatku kazda miała przydzielona jakaś instruktorke,a pozniej codzinnie inna juz same nie wiedzialy do kogo podchodzic i z ktora pracowac.nauka zdobienia wygladalo tak Pani podeszla zrobila jednego paznokcia i tak mialam robic wszystkie! W kólko zamaist interesować sie kursantkami to miały swoje tematy-jednego dnia przyjechała Pani ktora robila kurs natryskowego opalania i zdobienia wlosow to wszystkie z sali poleciały!Była zima nawet nikt nie zaproponował herbatki :(.Mało tego bo wydali mi dyplom pedicure naturalnego z parafinka na dłoniach -którego do dzis nie mailam zrobionego bo Pani stwierdzila ze kiedys tam sobie przyjade i zrobie bo moja "niby instruktorka" pojechala na szkolenia!Czyli dyplom mam a szkolenia nie było:( Teraz mam szanse dostac prace jako kosmetyczka i szukam jakiegoś kursiku doszkalającego głównie zdobienie one stroke farbki kwiatki czy któras robiła na teranie 3-miasta??
Bardzo proszę o podanie imienia i nazwiska (jako wiadomość prywatna oczywiście), gdyż anonimowe wydawanie opinii jest dla nas krzywdzące. Proszę również o podanie kiedy była Pani u nas na szkoleniu i kto Panią szkolił. W chwili obecnej mamy wiele instruktorek, są podzielone na kilka sal, także nie ma możliwości, aby była jedna instruktorka do 7 osób. Kilka lat temu, kiedy było instruktorek mniej taka sytuacja być może się wydarzyła. Natomiast dziwi nas fakt, że nie zgłosiła Pani skargi bezpośrednio do nas od razu po zdarzeniu, tylko pisze o tym na forum, jest to trochę mało wiarygodne.
-
Bardzo proszę o radę i pomoc. Koleżanka chciałaby iśc na kurs wizażu. Chcielibyśmy jej taki kurs zafundowac w ramach prezentu urodzinowego. Niestety nie orientuje się w tej tematyce. Nie chce wybierać pierwszego kursu znalezionego przez google. Proszę was o pomoc. Chodzi mi o kurs na Śląsku, Tychy, Katowice ... Co wybrać, może któraś forumka udziela takich kursów:)?
-
ja polecam biar beauty group w Katowicach :)
-
proszę o podpowiedź, podstawy znam, chcę jedynie się doszkolić z żelu i akrylu na formie + farby akrylowe, akryl 3d IIstopień i wogle bo mam plan otwierac salonik prosze o podpowiedzi
-
Ja robiłam kursy stopniowo, najpierw żel i zdobienie, a za 10 miesiecy zrobiłam akryl plus zdobienie. Wszystko w Bass Cosmetics. Kurs odbywał się w prywatnym salonie z instruktorka Bassa i byl indywidualny. Z perspektywy czasu ( bo kursy podstawowe robilam 2009r.), uważam dziewczyny, że ogromnym czynnikiem jaki wpłynie na przyswajanie przez Was wiedzy jest to, że szkolenie jest indywidualne. To znaczy, że jestescie tylko Wy i instruktorka i wasza modelka. Robicie pazurki na obcych łapkach, a nie na swoich i dziwne rzeczy potrafia wychodzić. Jestescie tylko Wy i nie obserwujecie koleżanek z boku jak robią pazurki i czy im wychodzi czy nie, tylko skupiacie sie na swoim zadaniu:Di przede wszystkim jest indywidualne podejscie tylko do Was.
Druga sprawa jest taka, moim skromnym zdaniem, że jeżeli nie macie bladego pojecia o pazurkach i chcecie od czegos zaczać to nie ma sensu robic szkolenia, w którym łączy sie dwie i wiecej technik:porazka: Zdecydujcie się na jedną i stopniowo ja poznajcie, a potem można zrobić reszte. Czesto jest tak, że w natloku wiedzy wszystko sie miesza i nie wiadomo co jest czym i jak to się robiło. Nie sugerujcie się też cenami szkoleń. Dobre szkolenie potrafi mieć wygorowaną cenę, ale czesto też bywa inaczej, wiec czytajcie opinie i szukajcie :)
A po skończonym szkoleniu to już wszystko zależy od Was:] branża paznokciowa ma to do siebie, że rozwija sie bardzo szybko i co chwile są jakieś nowinki i trzeba za tym nadąrzać. Praktyka czyni mistrzem, więc jeżeli i tak nie bedziecie ćwiczyć, czytać, obsereować i pytać to średnie moga być efekty. Ale o il wiecej satysfakcji da wam coś, jesli same do tego dojdziecie^_^ to juz jest Wasze i nikt Wam tego nie odbierze:cool::ok:
-
Ja nie robiłam póki co kursów, ale jeżeli bym się decydowała to na pewno na jedną metodę :)
-
Cytat:
Napisał
marzena.k
Bardzo proszę o podanie imienia i nazwiska (jako wiadomość prywatna oczywiście), gdyż anonimowe wydawanie opinii jest dla nas krzywdzące. Proszę również o podanie kiedy była Pani u nas na szkoleniu i kto Panią szkolił. W chwili obecnej mamy wiele instruktorek, są podzielone na kilka sal, także nie ma możliwości, aby była jedna instruktorka do 7 osób. Kilka lat temu, kiedy było instruktorek mniej taka sytuacja być może się wydarzyła. Natomiast dziwi nas fakt, że nie zgłosiła Pani skargi bezpośrednio do nas od razu po zdarzeniu, tylko pisze o tym na forum, jest to trochę mało wiarygodne.
Odp. na priv . może i mało wiarygodne ale prawdziwe, nie rozumiem w jakim celu miałabym zmyślać ,brzydko z Pani strony;/.Bo wyszłam na oszustkę. Kiedy ja robiłam kursy była tylko jedna sala i 3 instruktorki być może teraz jest inaczej ja nap. swoje doświadczenie i odczucie.Co miałam zgłaszać kiedy myślałam ze tak ma byc dopiero z perspektywy czasu zrozumiałam . Kolezanka ktora przyszła tydz. później była bardzo zadowolona. Mimo wszystko wybiorę sie do was na jakiś kursik mam okazje zob jak sie pozmieniało :)
-
Cytat:
Napisał
Blejsia
Odp. na priv . może i mało wiarygodne ale prawdziwe, nie rozumiem w jakim celu miałabym zmyślać ,brzydko z Pani strony;/.Bo wyszłam na oszustkę. Kiedy ja robiłam kursy była tylko jedna sala i 3 instruktorki być może teraz jest inaczej ja nap. swoje doświadczenie i odczucie.Co miałam zgłaszać kiedy myślałam ze tak ma byc dopiero z perspektywy czasu zrozumiałam . Kolezanka ktora przyszła tydz. później była bardzo zadowolona. Mimo wszystko wybiorę sie do was na jakiś kursik mam okazje zob jak sie pozmieniało :)
Wystarczyło napisać, że to było conajmniej 6 lat temu, bo z Pani postu wynika, jakby była to świeża sprawa. A to jest krzywdzące dla nas obecnie.
-
dla mnie tez było to krzywdzące że tyle kasy mama wydała a tak mnie potraktowali.....!
-
Nauka One Stroke
Cześć dziewczyny!
Jako że jestem tu nowa wiem wiem.. pewnie ten temat był już poruszany.. Szukam odpowiedzi na pytanie "Czy warto zapisać się na kurs One Stroke czy uczyć się samemu?"
Nie mam smykałki do malowania (talentu plastycznego), nie wiem jak się za to zabrać.
Bardzo proszę o rade czy warto iść na kurs i wydać 500 zł czy uczyć się cierpliwości i mazać pędzelkami dopóty, dopóki coś nie wyjdzie?
Czy jest ktoś z Sosnowca lub okolic kto mógłby mi pomóc, udzielić wskazówek itp.?
;(;(;(
-
Odp: Nauka One Stroke
proponuje przeniesc post do tematu o kursach:)
jesli masz chceci nauczyc sie one stroke to siadaj i cwicz, na forum jest pełno pomocnych matarialow, kwiatow kpk itp:)
co do kursu to mysle ze zawsze warto wydac te kilkaset zlotych, ale na DOBRY, SPRAWDZONY kurs, nigdy w ciemno
-
Odp: Nauka One Stroke
Jeśli nie masz smykałki do malowania to kurs w chwili obecnej nic Ci nie da.
Pokażą Ci co i jak jedynie i tyle, a potem zostaniesz z wiedzą której nie umiesz wykorzystać.
Proponuję Ci w takim wypadku najpierw podszkolić warsztat plastyczny, mazanko na tipsach itp.
Możesz również kupić książki o rysunku, malowaniu w celu podniesienia swoich umiejętności i wtedy na kurs.
Osobiście wychodzę z założenia, że jeśli chcesz coś robić profesjonalnie musisz zrobić kurs, ale najpierw musisz się do tego przygotować.
Żaden poradnik nie pomoże Ci tyle co drugi człowiek patrzący Ci na ręce.